2022-12-22
原來屋企附近開咗間咁有質素嘅上海菜,仲要價錢親民,食到飽一飽人均都係$150唔使!絕對有下一次🤤🤤😍嫩雞煨麵 $58👀自從食完滄浪亭之後,就對嫩雞煨麵零抵抗力,每次去到上海餐廳,只要見到有呢個選擇,都一定會揀佢!估唔到佢一碗嘅份量咁大🤣我覺得兩個女仔share都冇問題😂(但我係食得晒嘅👀入面嘅青菜,同埋雞粒都好多,麵條夠滑,湯底清清地,正!😍酸辣湯麵 $55👀同樣地又係超大碗😂食落去第一下嘅感覺有啲似碗仔翅🫣(加咗辣,之後感覺都唔係好辣,但係凍凍地有碗酸辣湯麵落下肚都幾正🫡😍上海醬鴨 $68👀唔想成日都係食雞,今次就試吓呢個醬鴨!每件鴨件都沾滿左甜甜嘅醬汁,係會不自覺地連皮都食晒🤣😍炸銀絲卷 $28/1條👀本身以為佢入邊係會有啲雜菜絲,點知原來同炸饅頭差唔多😂只不過入邊多咗一絲絲嘅口感,食落冇咁硬!😍桂花拉糕 $32👀呢個絕對有驚喜!本人好愛😋😋😋外表咁睇係平平無奇,但係入口其實佢係有少少糯米糍嘅口感,而且上面嘅桂花醬真係如虎添翼,好清甜又有少少鹹鹹地,點解可以咁好味?🥹🥹總括嚟講呢間CP值都幾高!價錢平,又夠飽肚,平時諗唔到食咩嚟呢度就啱😉✨
😍嫩雞煨麵 $58
👀入面嘅青菜,同埋雞粒都好多,麵條夠滑,湯底清清地,正!
😍酸辣湯麵 $55
👀同樣地又係超大碗😂食落去第一下嘅感覺有啲似碗仔翅🫣
😍上海醬鴨 $68
👀唔想成日都係食雞,今次就試吓呢個醬鴨!
😍炸銀絲卷 $28/1條
👀本身以為佢入邊係會有啲雜菜絲,點知原來同炸饅頭差唔多😂
😍桂花拉糕 $32