2025-07-04 0 浏览
好耐無食過正宗既壽喜燒啦🍲 最近俾我食左一間位於尖沙咀 主打關西風既壽喜燒北海道和牛專門店「Suki Kansai 」🇯🇵🥢餐廳全日有四款套餐提供選擇😆 由前菜 野菜盛盒 和牛 主食 到甜品 成個套餐都非常豐盛😍 而店員都非常有耐性地講解同示範食法👍🏻精品赤身壽喜燒套餐 (並盛) $168赤身和牛既油花較少 肉質緊實又軟嫩 而且風味濃郁🐮 岩哂同我一樣怕油膩既朋友😆日本黑毛和牛牛板腱壽喜燒套餐 (大盛) $258呢個套餐既牛肉系「日本和牛黃金1%稀有肉」所以每日限量18份架炸😛 兼具赤身既濃郁風味同適度既霜降紋理 肉感同柔嫩平衡😌• 前菜 : 青瓜漬蝦仁 同 芽菜漬 兩款口感爽脆 十分開胃• 野菜盛盒:有大蔥 菇類 紅蘿蔔 旺菜 豆腐 豆皮 同芋絲 款式甚多• 主食:有白飯 或讚岐烏冬 任選其一 按照自己喜好用上餐廳自家製既壽喜燒汁同昆布湯淥個烏冬🥢 口感彈牙• 蘭王蛋:濃郁既蛋香 提升左和牛既鮮味• 甜品:甜味溫和不膩既蕨餅飲品方面我地嗌左「可爾必思梳打」同「日本白桃汁梳打」😌另外只要做齊以下步驟即可免費獲得生啤一杯(白/黑)或 40g 和牛赤身一客‼️⬇️1. 讚好或追蹤「Sukik

精品赤身壽喜燒套餐 (並盛) $168

日本黑毛和牛牛板腱壽喜燒套餐 (大盛) $258

• 蘭王蛋:濃郁既蛋香 提升左和牛既鮮味
甜品:甜味溫和不膩既蕨餅

飲品方面我地嗌左「可爾必思梳打」同「日本白桃汁梳打」😌

⬇️
1. 讚好或追蹤「Sukikansai壽喜·關西」social media
2. 拍攝食物照上傳至 social media
3. 於 Post / Story 內 Tag 壽喜·關西
精品赤身壽喜燒套餐 (並盛)
日本黑毛和牛牛板腱壽喜燒套餐 (大盛)
前菜
野菜盛盒 & 白飯
野菜盛盒 & 讚岐烏冬
蘭王蛋
甜品
可爾必思梳打 & 日本白桃汁梳打
和牛赤身
2025-06-24
精品赤身壽喜燒套餐 (並盛)
日本黑毛和牛牛板腱壽喜燒套餐 (大盛)
前菜
野菜盛盒 & 白飯
野菜盛盒 & 讚岐烏冬
蘭王蛋
甜品
可爾必思梳打 & 日本白桃汁梳打
和牛赤身
2025-07-04 0 浏览
壽喜。關西成日喺IG老是常出現上次book咗冇食到,今次補返數因為行山,所以用咗好多時間本來以為食唔到點知又剛剛好趕到,本身好鍾意食壽喜燒每次見到都會揀,食物正常記得係叫左最貴嗰兩個餐IG打卡有嘢送,唔想食爆肚可以過嚟試吓唔食點知啱唔啱食?招呼幾好👍🏻只能說香港食嘢真係貴,但都要支持本地食肆先可以有更多更多新嘢食,唔可以放棄自己地方
壽喜。關西成日喺IG老是常出現
上次book咗冇食到,今次補返數
因為行山,所以用咗好多時間本來以為食唔到
點知又剛剛好趕到,本身好鍾意食壽喜燒
每次見到都會揀,食物正常
記得係叫左最貴嗰兩個餐
IG打卡有嘢送,唔想食爆肚可以過嚟試吓
唔食點知啱唔啱食?招呼幾好👍🏻
只能說香港食嘢真係貴,但都要支持本地食肆
先可以有更多更多新嘢食,唔可以放棄自己地方
2025-04-03
「壽喜 關西」主打食關西風壽喜燒,而加係尖沙咀都開咗分店,一走進店內就見到塊巨型和牛模型,好有氣勢!店員安排左吧枱位置,一人一鍋自己燒,餐牌共有幾款唔同部位嘅和牛燒肉,今次點咗兩款肉嚟食!🔸日本黑毛和牛牛板腱壽喜燒套餐 (大盛) $258🔸精品赤身壽喜燒套餐 (並盛) $168 和牛牛板腱色澤好靚,油花分布均勻,肉味濃郁,肉質柔嫩又多汁,自家製壽喜燒汁配上蘭王蛋漿,更添美味;赤身嘅油花相對較少,但肉味依然香濃,肉質軟嫩細膩,性價比之選!每個餐都包含前菜、野菜盛合、蘭王蛋、日本米飯或讚岐烏冬、甜品,相當豐富!野菜盛合有冬菇、豆腐、腐皮、大蔥、娃娃菜,芋絲等,款式好多,可按喜好自己加入壽喜燒汁或者昆布湯。今次選配讚岐鳥冬,吸盡壽喜燒湯汁很美味,口感彈牙!甜品仲有兩件蕨餅,煙韌好味

🔸日本黑毛和牛牛板腱壽喜燒套餐 (大盛) $258
🔸精品赤身壽喜燒套餐 (並盛) $168

2025-07-01 0 浏览
今日嚟食一間尖沙咀嘅平價壽喜燒餐廳呢度係一日一個set,我哋叫咗兩款唔同嘅牛:赤身同埋牛肩胛唔太熟悉壽喜燒嘅步驟唔緊要,佢呢度有張卡,教你點樣逐步嚟。牛肉嘅份量雖然唔多,但係好大塊同好肥美,油脂分布平均,配埋壽喜燒醬汁,每一件牛肉都好正。Set包括咗前菜,煮食可以揀飯或者烏冬,另外仲有隻蛋,蛋係壽喜燒嘅靈魂。呢間餐廳裝修風格簡單樸實,乾淨企理,頹廢足夠,食完之後身上都冇殘餘嘅火鍋味道。位置都寬敞舒適,同隔籬枱位置唔算太近。
今日嚟食一間尖沙咀嘅平價壽喜燒餐廳
呢度係一日一個set,我哋叫咗兩款唔同嘅牛:赤身同埋牛肩胛

唔太熟悉壽喜燒嘅步驟唔緊要,佢呢度有張卡,教你點樣逐步嚟。

2025-07-01 0 浏览
這間人氣店平日晚市時段都好多人,這天特意避開高峰時段來品嚐關西風壽喜燒。餐廳選用日本產黑毛 A4和牛,有多款種類和份量選擇,十分貼心。套餐有齊前菜、野菜盛合、蘭王蛋、日本米飯或讚岐鳥冬、甜品,而且全日免收加一。完成指定任務,可免費獲得生啤一杯/和牛赤身一份。.精品赤身壽喜燒套餐(並120g $168)日本黑毛和牛牛板腱壽喜燒套餐 (大盛180g $258).赤身油花較少,感覺輕盈,但肉味好香濃,而且肉質軟嫩細膩,配上日本蘭王蛋蛋汁,更香滑美味。.日本黑毛和牛牛板腱是和牛1%的稀有肉,而且每日限量,只有18份。和牛牛板腱肉味濃郁,肉質鮮嫩且充滿肉汁,擁細緻的大理石紋路,但唔會好油膩,品嚐到瘦肉獨有風味,令人一吃愛上。同樣配上蘭王蛋,更添美味。.套餐十分豐富,前菜有兩款小食,開胃清新。野菜盛合有齊豆腐、腐皮、香菇、紅蘿蔔、大蔥、蔬菜,款款都好新鮮。更可選配讚岐鳥冬/米飯,個人較喜愛烏冬,口感彈牙,吸收了香濃湯汁很美味。甜品還有抹茶和黃豆粉日式蕨餅,口感煙韌冰涼。.日本白桃汁梳打 $28日本巨峰提子汁梳打 $28梳打感覺清爽,果香十足,好適合夏天。
精品赤身壽喜燒套餐(並120g $168)
日本黑毛和牛牛板腱壽喜燒套餐 (大盛180g $258)

日本白桃汁梳打 $28
日本巨峰提子汁梳打 $28
梳打感覺清爽,果香十足,好適合夏天。
📍#壽喜・關西 (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道33號The Cameron1樓101號舖♡人均消費: $570▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️最近發掘到呢間位於尖沙咀嘅壽喜燒,大約$200有找就食到一份高質和牛~而且不設加一,CP值幾高!✨#精品赤身壽喜燒套餐(120g)💰$168前菜 | 野菜盛合 | 日本產黑毛A4"和牛|蘭王蛋|日本米飯或讚岐烏冬|甜品今次特地揀咗擦身,赤身特色係油花比較少,肉味較濃。肉質細緻軟嫩,係三款套餐中比較輕盈嘅選擇。赤身配上濃郁嘅蘭王蛋的蛋黃,食落去質感滑嫩。搭配和牛一齊食,簡直係絕配,超好味。食完和牛之後加多少少壽喜燒湯同昆布湯就可以打邊爐,讚岐烏冬有嚼勁,湯底清淡,能夠衬托出麵條的彈性。✨#日本黑毛和牛牛板腱壽喜燒套餐 💰$218前菜 | 野菜盛合 | 日本產黑毛A4"和牛|蘭王蛋|日本米飯或讚岐烏冬|甜品日本和牛1%稀有肉🇯🇵 每日限量18份,售完即止,油脂十足,肉味濃郁。一頭牛只生產出1%的板腱,特色是中間有一根透明的嫩筋,肉質鮮嫩,肌理細緻,油花分佈得宜,咬落去即刻有種融化感。味道濃郁,不過唔會過於油膩,反而讓人感受到肉本身的鮮味,好好食!✨#威士忌可樂
📍#壽喜・關西 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道33號The Cameron1樓101號舖

♡人均消費: $570

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

✨#精品赤身壽喜燒套餐(120g)💰$168

✨#日本黑毛和牛牛板腱壽喜燒套餐 💰$218

✨#威士忌可樂梳打💰$58
入口清涼,威士忌的香味同可樂嘅甜味平衡得幾好。

✨#Sapporo生啤💰$48
入口清爽,帶有淡淡的啤酒香。
Suki Kansai📍尖沙咀金馬倫道 33 號 The Cameron 1 樓 101 號舖今次出咗去尖沙咀食主打日本直送A4黑毛和牛壽喜燒嘅餐廳,估唔到平日晚幾乎9點都仲好爆場,好彩等咗一陣就有位。舖頭門面整得幾有氣勢,一大塊和牛模型,點睇都唔似伏😆每人至少點一份套餐,每份套餐會有前菜、野菜盛合、日本產黑毛A4和牛、蘭玉蛋、日本米飯或讚岐烏冬、甜品。每枱都會有張關西風壽喜燒食法嘅教學,唔洗驚唔識燒糟蹋咗啲黑毛和牛😆特選肩胛壽喜燒套餐-大盛$238油花肉味適中,口感嫩滑,配甜甜哋嘅壽喜燒汁再蘸上香濃嘅蘭王蛋蛋漿,好好食😋精品赤身壽喜燒套餐-並$168鍾意食肉味濃郁啲嘅朋友可以選擇赤身,油脂較少,肉味更出,口感柔軟。
Suki Kansai

特選肩胛壽喜燒套餐-大盛$238

精品赤身壽喜燒套餐-並$168

之前都已已經食過哩一間餐廳🍴幾乎可以稱得上為香港性價比最高嘅日式壽喜燒🍲肉類嘅選擇又好多😚價錢都幾抵食同和牛都十分之高質▫️精品赤身壽喜燒套餐$168選用了赤身嘅部位,肉質細緻且帶有少量的油花,輕輕煮過之後入口有好濃郁嘅肉味。壽喜燒的醬汁帶有微甜的醬香,與牛脂香完美融合。仲有一個新鮮的蔬菜🥬拼盤又有豆腐與烏冬,吸晒啲肉汁嘅精華,令到烏冬同埋蔬菜都好鮮甜😋▪️日本黑毛和牛牛板腱壽喜燒套餐$218牛板腱部位油脂分布均勻🤤煮完之後仍然保持嫩度同埋肉質好嫩滑。一定要再配埋佢哋嘅蘭王蛋,偏甜嘅雞蛋再加埋嫩滑肌肉簡直係冇得彈😽仲要全部牛肉都係喺你面前師傅即叫即切🍑日本白桃汁清酒梳打🍇本巨峰提子汁梳打兩款飲品再搭配壽喜燒能中和醬汁的濃厚口感,有種清爽解膩的感覺😋追加💡日本產黑毛A4和牛切片(肉眼)肋骨上方的肉,脂肪和油花更豐富😋食落去完全唔會感覺到油膩,但係又好香肉味

▫️精品赤身壽喜燒套餐$168

▪️日本黑毛和牛牛板腱壽喜燒套餐$218

🍑日本白桃汁清酒梳打
🍇本巨峰提子汁梳打

追加💡
日本產黑毛A4和牛切片(肉眼)
2025-06-20 890 浏览
Japanese wagyu oyster blade sukiyaki set 日本黑毛和牛牛板腱壽喜燒套餐 🥩 $258呢一款日本黑毛和牛牛板腱每日限量18份,賣完即止好矜貴,用咗日本和牛裏面黃金1%嘅稀有肉✨,超級珍貴,和牛中間有透明嘅嫩根,肉質夠晒鮮嫩,肌理細緻,味道好爽口又充滿牛肉濃香,有入口即溶嘅感覺🤤,真係好高質,值得推介👍🏻High quality kuroge wagyu sukiyaki set 精品赤身壽喜燒套餐 🐮$168赤身壽喜燒set 嘅性價比好高,精品和牛帶有中等偏小程度嘅油花❄️,食落去瘦肉精緻軟嫩,肉味十分濃郁😋,但唔會太過飽滯,絕對係輕盈之選,相當唔錯!壽喜燒套餐配上兩款前菜冷盤、夠晒豐富嘅健康野菜🥬🥕菌類別🍄‍🟫盛盒、高質素嘅日本蘭王雞蛋🍳、日本米飯或者彈牙嘅讚岐烏冬🍜同埋甜品,夠晒豐盛
日本黑毛和牛牛板腱壽喜燒套餐 🥩 $258

精品赤身壽喜燒套餐 🐮$168

我竟然喺尖沙咀搵到屬於日本壽喜燒的味道😍壽喜•關西!只需 $168 起就有前菜、野菜盛合、十勝產A4和牛、蘭王蛋、日本米飯或讚岐烏冬、甜品,CP值高得離譜!🔥 🐮 精品赤身壽喜燒配白飯(120g)$168 赤身牛肉肉質結實但不失嫩滑,帶有濃郁牛肉香氣,入口帶微微嚼勁!如果你同我一樣鍾意牛味濃但唔太油膩嘅口感,呢個絕對係好選擇!💖 🥩 牛板腱壽喜燒配讚岐烏冬(180g)$258(尖沙咀限定!) 👉 牛板腱油花分布均勻,既有豐富油香,又唔會過於油膩!輕涮幾秒,肉質保持嫩滑,入口即化~ 配上蘭王蛋,更添濃郁甘香,簡直係味覺享受!🤤💛 🍵 飯後甜品 最後仲有黑糖蕨餅 & 抹茶蕨餅,口感煙韌帶微微Q彈,配上淡淡甜味,完美作結!💚✨ 📝 個人感受 第一次試呢間已經被佢嘅性價比震撼!$168 就食到 A4 和牛,肉質高質,份量足,仲可以免費加肉!尖沙咀想搵高質壽喜燒,呢間真係必試!💗

🐮 精品赤身壽喜燒配白飯(120g)$168

🍵 飯後甜品

📝 個人感受
2025-05-05
  • 牛板腱壽喜燒套餐
2025-06-12 1467 浏览
之前我哋去過銅鑼灣嘅🌟Sukikansai壽喜·關西🌟大少食完話好好味😋所以知道佢哋有尖沙咀分店就即刻要去食吓啦😊我同大少叫咗🧡精品赤身壽喜燒套餐🧡特選肩胛壽喜燒套餐套餐包咗前菜、野菜盛合🥦、蘭王蛋🥚、日本米飯🍚或讚岐烏冬當然最重要就有十勝產A4和牛啦🐮🌟精品赤身壽喜燒套餐🌟赤身油花比較少瘦肉精緻軟嫩肉味比較濃郁係輕盈之選👍🏻🌟特選肩胛壽喜燒套餐🌟肩胛肉非常珍貴每頭牛只能取得3-5公斤油脂嘅甘甜同肩胛肉嘅香氣都恰到好處😍大少仲自己食哂成碟120g份量添最後仲有甜品啱哂口味食得好滿足😌
之前我哋去過銅鑼灣嘅🌟Sukikansai壽喜·關西🌟
大少食完話好好味😋
所以知道佢哋有尖沙咀分店
就即刻要去食吓啦😊

我同大少叫咗
🧡精品赤身壽喜燒套餐
🧡特選肩胛壽喜燒套餐

套餐包咗前菜、野菜盛合🥦、蘭王蛋🥚、日本米飯🍚或讚岐烏冬
當然最重要就有十勝產A4和牛啦🐮

最後仲有甜品
啱哂口味
食得好滿足😌

試食活動
食得快嘅可以做lunch 食得慢嘅可以拍拖撐枱腳食夜晚邊個話喺香港食壽喜燒一定係貴?不如去試吓呢間係金馬倫道嘅餐廳😆今次乜都唔好講講咗價錢先!精品赤身壽喜燒套餐 HKD 168日本黑毛和牛牛板腱壽喜燒套餐 HKD 258以上價錢包括:***前菜 + 野菜盛合 + 蘭玉蛋+ 日本米飯或讚岐烏冬 + 甜品***全日劃一收費亦不收加一服務費✨抵唔抵食就見人見智我自己就覺得超正!Menu簡簡單單就係關西風壽喜燒套餐 半煎煮嘅方式同關東嘅shabu shabu唔同呢間舖頭開咗半年唔夠環境一切都好是正有offer highball 清酒生啤都有無酒精飲品而肉類有唔同級數同份量可以選擇我揀咗個最平嘅同一個每日限量18份嘅餐油花嘅分布同入口嘅油脂感明顯有分別但兩款都絕對係有水準完全冇混水摸魚~加埋蘭王蛋每啖擺入口都忍唔住嗯咗聲🤣自家製嘅壽喜燒汁好似有淡淡嘅昆布味?唔係單調嘅糖加豉油味~個人認為好出色!如果最後真係覺得鹹嘅話有俾埋壺昆布湯可以埋尾當湯底咁煮~但我就全程壽喜燒到尾!飯係粒粒分明嘅珍珠米飯~配和牛夠晒醒神讚岐烏冬唔係稻庭烏冬所以相對唔會咁易爛煮耐少少一樣夠掛汁~粗身嘅烏冬食落超實在食到最後有
食得快嘅可以做lunch
食得慢嘅可以拍拖撐枱腳食夜晚
邊個話喺香港食壽喜燒一定係貴?
不如去試吓呢間係金馬倫道嘅餐廳😆

今次乜都唔好講講咗價錢先!
精品赤身壽喜燒套餐 HKD 168
日本黑毛和牛牛板腱壽喜燒套餐 HKD 258
以上價錢包括:
***前菜 + 野菜盛合 + 蘭玉蛋
+ 日本米飯或讚岐烏冬 + 甜品***
全日劃一收費亦不收加一服務費✨
抵唔抵食就見人見智我自己就覺得超正!

Menu簡簡單單就係關西風壽喜燒套餐
半煎煮嘅方式同關東嘅shabu shabu唔同
呢間舖頭開咗半年唔夠環境一切都好是正
有offer highball 清酒生啤都有無酒精飲品
而肉類有唔同級數同份量可以選擇
我揀咗個最平嘅同一個每日限量18份嘅餐
油花嘅分布同入口嘅油脂感明顯有分別
但兩款都絕對係有水準完全冇混水摸魚~
加埋蘭王蛋每啖擺入口都忍唔住嗯咗聲🤣
自家製嘅壽喜燒汁好似有淡淡嘅昆布味?
唔係單調嘅糖加豉油味~個人認為好出色!
如果最後真係覺得鹹嘅話有俾埋壺昆布湯
可以埋尾當湯底咁煮~但我就全程壽喜燒到尾!
飯係粒粒分明嘅珍珠米飯~配和牛夠晒醒神
讚岐烏冬唔係稻庭烏冬所以相對唔會咁易爛
煮耐少少一樣夠掛汁~粗身嘅烏冬食落超實在
食到最後有個日式抹茶同黃豆蕨餅做甜品
呢個壽喜燒套餐真係超正超滿足😌✨
2025-06-09 1213 浏览
壽喜.關西 ,主打關西風壽喜燒,裝修簡約和風,坐得幾舒服。 精品赤身壽喜燒套餐包咗120g日本產黑毛A4和牛赤身,店員教左我哋用關西傳統做法,先將和牛煎香,再加入特製壽喜燒醬汁。赤身部位肉味濃郁,油脂分布均勻,蘸埋蘭王蛋漿,口感更加滑溜。 180g牛板腱壽喜燒,每頭和牛只有1%牛板腱肉,如黃金珍貴,特色是中間有一根透明的嫩筋,肉質鮮嫩、肌理細緻、味道爽口,比赤身更有嚼勁,牛味更濃。特別推薦配讚岐烏冬,索晒壽喜燒汁精華,好滋味! 每個套餐都會配前菜野菜盛合,有日本水菜、香菇、豆腐等時令野菜,全部都好新鮮。特別欣賞個日本豆腐,豆香濃郁,口感滑溜,配埋壽喜汁額外鮮甜。 日本白桃汁梳打和巨鋒提子梳打呢兩款特飲都好好味!白桃梳打清香甜美,提子梳打就用咗日本巨峰提子,果味濃郁,解膩一流。 甜品係抹茶蕨餅,煙韌得嚟唔會太甜,為午餐畫上完美句號。另外,埋單要keep 返張單,可以一個月內七折外賣和牛!

壽喜.關西 ,主打關西風壽喜燒,裝修簡約和風,坐得幾舒服。

甜品係抹茶蕨餅,煙韌得嚟唔會太甜,為午餐畫上完美句號。

另外,埋單要keep 返張單,可以一個月內七折外賣和牛!
2025-06-04 1280 浏览
心心念念既日本sukiyaki,係尖沙咀都食到啦呢間係專食關西sukiyaki ,而我最愛就係食關西版本❤️佢分一個時段一個時段咁入,估唔到係一個唔顯眼既地方等位既人都咁多佢用既肉品種都係北海道十勝產A4和牛,而佢地有3個位置既肉可選擇,赤身、肩胛同肉眼套餐都係包左前菜、野菜盛合、和牛、蘭王蛋、飯/烏冬同甜品今次我就簡選左赤身同肉眼套餐🔹赤身油花相對於另外兩個部位油花無咁多,但肉既味道最香濃,口感比較軟👍👍🔹肉眼既油花勁多,油脂感極高,口感柔軟👍👍呢兩個唔同部位既和牛都好新鮮,落單後即切,確保質素,好出色❤️仲有教學教點食,第一次食都唔怕唔識點操作
心心念念既日本sukiyaki,係尖沙咀都食到啦

套餐都係包左前菜、野菜盛合、和牛、蘭王蛋、飯/烏冬同甜品

今次我就簡選左赤身同肉眼套餐
🔹肉眼既油花勁多,油脂感極高,口感柔軟👍👍

仲有教學教點食,第一次食都唔怕唔識點操作

位於尖沙咀❣︎壽喜·關西❣︎主打食壽喜燒,全店採用日本🇯🇵北海道十勝產A4+和牛🐮📍十勝產和牛屬於黑毛和牛品種,以食陽光充足嘅十勝鮮美牧草同麥蒿為主,以優質飼料為主培育生長。 所以肉質非常軟嫩多汁😋👍🏻入口即溶,其獨有的大理石花紋及脂香令人一試難忘。呢間餐廳真係超推薦比大家🫶🏻❣︎特選肩胛壽喜燒套餐180g❣︎$258必食推薦😋👍🏻燒來食比淥嘅口感更佳,脂肪同油花豐富,完美降霜😍牛味極重,入口即溶,一路食彷如置身北海道一樣。❣︎精品赤身壽喜燒套餐120g❣︎$168肉質鮮甜,油花細緻豐富。✨每款套餐都會跟埋以下食品❣︎前菜❣︎日式漬物青瓜:口感爽脆日式漬物蜆肉:濃郁鮮甜❣︎野菜盛合❣︎有滑豆腐,冬菇,蔬菜,腐皮香蔥,全部都非常新鮮😋👍🏻❣︎蘭王蛋❣︎和牛沾埋蘭王蛋來食,真係如虎添翼😍👍🏻👍🏻令和牛入口更加香滑,蘭王蛋蛋香非常濃郁又唔腥,超正💞❣︎日本米飯或讚岐烏冬❣︎讚岐烏冬煙韌彈牙,索晒湯汁嘅精華來食,非常飽肚。❣︎甜品❣︎黃豆粉同抹茶粉嘅日式蕨餅,口感非常Q彈😋👍🏻有埋呢個甜品做結尾超滿足💞❣︎日本🇯🇵白桃汁梳打❣︎$38超靚嘅粉紅色😍💞帶有濃郁白桃果香。❣︎日本巨峰提子梳打❣︎$28提子香味豐富,清新果香口感。💁🏻‍♀️

❣︎特選肩胛壽喜燒套餐180g❣︎$258

❣︎精品赤身壽喜燒套餐120g❣︎$168
肉質鮮甜,油花細緻豐富。

✨每款套餐都會跟埋以下食品
❣︎前菜❣︎
日式漬物青瓜:口感爽脆
日式漬物蜆肉:濃郁鮮甜

❣︎野菜盛合❣︎
有滑豆腐,冬菇,蔬菜,腐皮香蔥,全部都非常新鮮😋👍🏻

❣︎蘭王蛋❣︎

❣︎日本米飯或讚岐烏冬❣︎
讚岐烏冬煙韌彈牙,索晒湯汁嘅精華來食,非常飽肚。

❣︎甜品❣︎

❣︎日本🇯🇵白桃汁梳打❣︎$38
超靚嘅粉紅色😍💞帶有濃郁白桃果香。

❣︎日本巨峰提子梳打❣︎$28
提子香味豐富,清新果香口感。

💁🏻‍♀️而家餐廳仲做梗以下優惠✨
只要做齊以下步驟👣即可免費獲得生啤一杯(白/黑)或40g和牛赤身一客😍
1️⃣讚好或追蹤❣︎Sukikansai壽喜•關西❣︎社交平台
2️⃣拍攝食物照上傳至社交平台
3️⃣於 Post / Story 內Tag 壽喜•關西