唔洗過海都食到啦🥰🥰港島同九龍都有分店 🐮🥩最近最popular 的sukiyaki一定系佢地 我推薦每人叫一份套餐咁就可以食到兩份唔同部位嘅A4和牛🥩🥩🥩呢個價錢真系性價比好高 季節前菜🥚+野菜🥬盛合+和牛🥩+蘭王蛋🥚+白飯🍚/烏冬🍜+甜品🍡每份和牛👨🏻‍🍳師傅都系made with order😗我自己心水配飯 和牛配上濃濃蛋液每一口飯都好滋味 每人一爐 如果烹調完全由自己話事 唔收加一無落場時間Lunch tea dinner隨時都可以食 溫馨提示😛😛千祈要記得參加埋佢哋打卡活動 咁就可以得到免費啤酒或者兩片赤身和牛🆓免費獲得生啤一杯(白/黑)或 40g 和牛赤身一客🐮讚好或追蹤「Sukikansai壽喜·關西」社交平台🐮拍攝食物照上傳至 社交平台🐮Post / Story 內 Tag 壽喜·關西
每份和牛👨🏻‍🍳師傅都系made with order😗

🐮讚好或追蹤「Sukikansai壽喜·關西」社交平台
🐮拍攝食物照上傳至 社交平台
🐮Post / Story 內 Tag 壽喜·關西

2025-03-17 800 浏览
牛阪腱壽喜燒套餐 HK$258尖沙咀店限定‼️大推呀💗牛阪腱係稀有部位,中間有一條透明嘅嫩筋,肉質鮮嫩、肌理緊緻😍食落去油脂好飽滿,但係又唔會太肥膩,仲有啲咬口😋而且180g 份量真係好夠🤩有成差唔多十幾塊👍🏼朋友都忍唔住講番句「好似食極都食唔完😛」赤身壽喜燒套餐 HK$168如果唔鍾意咁肥膩嘅朋友都可以揀赤身架😌呢個選項幾唔錯,因為平時去壽喜燒專門店基本都一定會serve 肥啲嘅A5和牛,所以有埋呢個平啲又健康啲嘅選擇,相信都好適合女士😎💃🏻我同朋友就一齊分享赤身同牛阪腱,咁就冇咁邪惡啦🥳如果唔夠食都可以加38蚊要多一份赤身🥰除左肉本身,個餐仲包前菜、甜品、蘭王蛋🍳而啲菜再加上昆布汁同壽喜燒汁超好味,特別係吸曬汁好厚肉嘅冬菇🍄‍🟫但係感覺赤身肉就冇牛板腱咁嫩同香,先食赤身,再食牛板腱會好啲~十勝上川大雪 silver HK$58難得唔洗番工梗係要盡情飲😈有靚清酒人都high d 😚不過份量就係一杯sake仔~尾瀨之雪柚子檸檬酒 HK$58呢杯份量大啲,甜甜酸酸好開胃🍋爽呀💓🍭壽喜 關西🍭尖沙咀金馬倫道33號The Cameron 1樓101號舖#壽喜燒 #壽喜鍋 #壽喜燒🍲 #suki
牛阪腱壽喜燒套餐 HK$258

赤身壽喜燒套餐 HK$168

十勝上川大雪 silver HK$58

尾瀨之雪柚子檸檬酒 HK$58
呢杯份量大啲,甜甜酸酸好開胃🍋爽呀💓

🍭壽喜 關西

#壽喜燒 #壽喜鍋 #壽喜燒🍲 #sukiyaki #sukiyakibeef #sukiyakilover #sukiyakisauce #香港日料 #尖沙咀美食 #尖沙咀美食推介 #尖沙咀美食地圖 #尖沙咀美食指南 #尖沙咀好西 #性價比 #性價比高 #平價 #平價美食 #香港壽喜燒
2025-03-16 317 浏览
呢間人氣壽喜燒最近喺尖沙咀開咗分店,所以就book檯,約朋友去食.店內所有牛肉均採用北海道十勝產A4*和牛,即叫即切😍而壽喜燒套餐嘅牛肉分咗兩個size,分別係120g同180g,檯貼住張紙有詳細教學烹調壽喜燒,好貼心👍🏻180g(牛板腱)壽喜燒 $258套餐包括前菜+野菜盛合+ 牛板腱(180g)+蘭王蛋+白飯/烏冬+甜品牛板腱油脂分佈平勻,入口即化,牛味香濃,肉質軟嫩有彈性,肉汁夠哂juicy😍野菜盛合包括有豆腐.冬菇.豆皮同芋絲等等.野菜盛合同烏冬完全吸收湯嘅精華😋120g(赤身)壽喜燒 $168套餐都係包括有前菜+野菜盛合+赤身(120g)+蘭王蛋+白飯/烏冬+甜品牛肉油花較少,肉質軟嫩,肉汁好juicy😍餐廳做緊優惠做齊以下步驟即可免費獲得生啤一杯(白/黑)或 40g 和牛赤身一客!1. 讚好或追蹤「Sukikansai壽喜·關西」社交平台2. 拍攝食物照上傳至 社交平台3. 於 Post / Story 內 Tag 壽喜·關西

180g(牛板腱)壽喜燒 $258

120g(赤身)壽喜燒 $168
套餐都係包括有前菜+野菜盛合+赤身
(120g)+蘭王蛋+白飯/烏冬+甜品
牛肉油花較少,肉質軟嫩,肉汁好juicy😍

餐廳做緊優惠
1. 讚好或追蹤「Sukikansai壽喜·關西」社交平台
2. 拍攝食物照上傳至 社交平台
3. 於 Post / Story 內 Tag 壽喜·關西
已經好耐無試過好味同推介指數都同時比滿分💯😍 呢到簡直係又平又靚既選擇,難得用呢個價錢可以享受到好食😋既壽喜燒🔥🍲👍🏻 裡面其實都幾大,可以揀坐喺望到塊大牛排🥩既吧枱enjoy一人一鍋,多朋友既就坐餐枱好啲,裝修以簡約木系🪵風格為主都幾舒服😌關西式壽喜燒🔥🍲既亮點係因為先要融化牛脂膏🧈再加壽喜燒汁🔥先煮牛🐮,就可以更加感受到牛🐮本身既味道,比較香口~ 跟住再煮蔬菜,互相間住咁食就可以減低油膩感又原汁原味😋 同時因為用左北海道十勝產A4和牛🐮,屬於黑毛和牛🐮既一種,因為當地氣候溫和,水源清澈,以牧草同蕎麥🌾為飼料,所以肉味會更加濃郁甘甜,脂香亦都更加豐腴~(5 😍 係滿分,🤩係半分)精品赤身壽喜燒套餐 🔥🐮 - $168 (好味指數:😍😍😍😍😍)標準套餐既肉係120g 既,但係覺得幾好食所以另外加左38蚊要多40g😜 雖然赤身既油花比較少,但因為本身啲和牛🐮夠靚🤩,肉味香濃之餘,口感細緻軟嫩,配埋香甜既壽喜燒汁🔥同埋香口滑溜既蘭王蛋汁🥚食幾正🤤 啱晒想健康啲既牛魔王🐮😈👑 煮完肉之後可以再加壽喜燒汁🔥同昆布湯🥣煮配料,包括清香軟嫩既豆腐⬜️、爽口既芋絲、索湯🥣又煙韌既唐揚、清香軟腍既皇帝菜

(5 😍 係滿分,🤩係半分)

煮完肉之後可以再加壽喜燒汁🔥同昆布湯🥣煮配料,包括清香軟嫩既豆腐⬜️、爽口既芋絲、索湯🥣又煙韌既唐揚、清香軟腍既皇帝菜🥬、清甜軟腍既娃娃菜🥬、靚靚清甜既紅蘿蔔花🥕🌸、香口軟嫩既冬菇、嫩滑既秀珍菇🍄‍🟫同埋清新既大蔥,配埋煙韌滑溜既烏冬🍜一齊食,暖笠笠咁幾好😌 最後仲有黃豆味🟡同抹茶味🍵既蕨餅tim, 清甜煙韌😋

精選肩胛壽喜燒套餐 🔥🐮 - $258 (好味指數:😍😍😍😍😍)
呢個餐就直接試份量多啲180g會滿足啲🤩 肉要左牛板腱🐮,又叫做嫩肩牛排,係肩胛骨上方既肉,油脂再甘甜香口啲,肉既香味都恰到好處,口感比較結實但都嫩滑細緻~用香甜既壽喜燒汁🔥煮過同埋蘸埋香口滑溜既蘭王蛋汁🥚食好正🤤 煮完肉之後可以再加壽喜燒汁🔥同昆布湯🥣煮配料,同上面講既一樣~ 主食就轉左軟糯分明既白飯🍚,一樣咁好😋 最後一樣有清甜煙韌既蕨餅tim😍

白桃清酒梳打 🍑🍶🍹- $58 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
呢杯cocktail 感覺幾得意,有馥郁既桃香🍑之餘有清香既清酒🍶香味,兩樣野幾夾,唔會好甜,入口回甘,加上有氣有啲刺激感就更加好飲~

日本巨峰提子梳打 🍇🍹- $28 (好味指數:😍😍😍😍)
另一杯就叫左無酒精既,巨峰提子🍇既芳香幾突出,味道香甜,加上有氣有啲刺激感幾正~

另外如果做齊以下步驟仲可以免費獲得生啤🍺一杯(白/黑)或者一客40g 和牛赤身tim~
Like或者follow「Sukikansai壽喜·關西」社交平台
影野食相到社交平台
喺 Post / Story 入面 Tag 壽喜·關西

好味指數:😍😍😍😍😍
推介指數:😍😍😍😍😍
最近壽喜·關西在各平台都很熱門🔥🔥🔥於是跟朋友試一試✨ 現在只要追蹤官方社交平台 就可免費獲得生啤或者一份和牛赤身!🫶🏻全店都選用十勝產A4日本和牛 👍🏻 去到才知道新店尖沙咀有限定牛板腱壽喜燒套餐!😍朋友點了!一上枱已經心心眼😍 牛肉油花比較多分布很平均 肉質超鮮嫩實在很🆗! 而我則點了精品赤身壽喜燒套餐 相對而言油花比較少!肉質也會遜色一點!但肉質也比坊間牛肉更嫩很美味~~~店員會教導如何弄壽喜燒牛肉可以更美味!帶點焦糖味會更香~更滋味~每份套餐都會有野菜盛合、蘭王蛋、贊岐烏冬或米飯、甜品(蕨餅)飲料✨日本白桃汁梳打 日本巨峰提子汁梳打
最近壽喜·關西在各平台都很熱門🔥🔥🔥
於是跟朋友試一試✨
現在只要追蹤官方社交平台
就可免費獲得生啤或者一份和牛赤身!🫶🏻
全店都選用十勝產A4日本和牛 👍🏻
去到才知道新店尖沙咀有限定牛板腱壽喜燒套餐!😍
朋友點了!一上枱已經心心眼😍
牛肉油花比較多分布很平均 肉質超鮮嫩實在很🆗!

而我則點了精品赤身壽喜燒套餐
相對而言油花比較少!肉質也會遜色一點!
但肉質也比坊間牛肉更嫩很美味~~~

店員會教導如何弄壽喜燒牛肉可以更美味!
帶點焦糖味會更香~更滋味~

飲料✨
日本白桃汁梳打
日本巨峰提子汁梳打
2025-03-08
2025-03-13 635 浏览
受歡迎的高性價比壽喜燒專門店,標榜使用十勝產A4+和牛及蘭王蛋,食材優質。菜牌上標註了每款肉的油花和肉味濃度,亦標示了全日不設加一。尖沙咀店獨有牛板腱壽喜燒套餐,已鎖定必點。另點了最經濟的精品赤身壽喜燒套餐,並有120g肉只$168,大盛180g肉亦只$198,以往壽喜燒都是定價高的,在這家壽喜燒專門店都變成了平易近人的美食了!點餐後師傅即場切肉,圖中可見兩款肉的色澤都十分吸引,是看得出的新鮮。赤身牛味濃,脂肪較少,亦相當腍滑,絕對是keep fit中的男女的美食。牛板腱是稀有部位,肉質粉嫩帶霜降紋,吃起來肉味濃郁帶脂香,且超級嫩滑,非常美味!隨餐的野蔬也十分新鮮,餐後附送黃豆和抹茶蕨餅。室內環境企理,雖然店舖空間比銅鑼灣分店大,惟座位仍不多,因此謹記訂枱。

菜牌上標註了每款肉的油花和肉味濃度,亦標示了全日不設加一。
1983 浏览

尖沙咀店獨有牛板腱壽喜燒套餐,已鎖定必點。

牛板腱壽喜燒套餐

隨餐的野蔬也十分新鮮,餐後附送黃豆和抹茶蕨餅。

2025-03-09 1187 浏览
🌸赤身壽喜燒+日本米飯,赤身油花比較少,但肉味都好香濃!配埋壽喜燒湯汁同埋蘭王蛋一齊食,肉質口感更加柔軟好味!蔬菜好新鮮,豆腐都好滑溜,配埋粒粒富有質感嘅日本米飯,好味🌸牛板腱壽喜燒+讚岐烏冬,牛板腱油花分布豐富而又好平均,紋理細膩!食落口味道好濃郁,肉質軟嫩!讚岐烏冬口感彈牙煙靭,配埋新鮮蔬菜一齊食,真係好滿足又飽肚!🎀餐廳舒適寬敞,餐廳店員服務態度好友善,抵讚!!餐廳整體食物質素都唔錯呢!

2025-03-05 1437 浏览
尖沙咀最人氣sukiyaki 每次都見到大排長龍一定係呢間主打關西風日本sukiyaki 壽喜·關西選用北海道十勝A4和牛套餐由$168起,性價比超高·Sukiyaki 套餐分兩個size,並(120g)同盛(180g)覺得「並」size都好夠食!肉類有幾款選擇同一款限定和牛套餐包括新鮮野菜、前菜、蘭王蛋、米飯/烏冬同甜點·唔洗怕唔識整,枱面會有埋烹調說明教學同朋友各叫左一款試試✨稀有部位牛板腱壽喜燒套餐油花真係好靚,油香超豐富,近乎入口即化。·✨精品赤身壽喜燒套餐呢款油花都靚仔,但食落肉味較濃郁牛肉柔軟又有咬口,個人覺得質素唔錯。
尖沙咀最人氣sukiyaki
每次都見到大排長龍
一定係呢間主打關西風日本sukiyaki
壽喜·關西
選用北海道十勝A4和牛
套餐由$168起,性價比超高
覺得「並」size都好夠食!
肉類有幾款選擇同一款限定和牛
套餐包括新鮮野菜、前菜、蘭王蛋、米飯/烏冬同甜點
唔洗怕唔識整,枱面會有埋烹調說明教學
同朋友各叫左一款試試
✨稀有部位牛板腱壽喜燒套餐
油花真係好靚,油香超豐富,近乎入口即化。
✨精品赤身壽喜燒套餐
呢款油花都靚仔,但食落肉味較濃郁
牛肉柔軟又有咬口,個人覺得質素唔錯。
2025-03-05 1387 浏览
最近成日見人哋講壽喜燒,搞到我都好想食😂不過我覺得香港食壽喜燒都比較貴,同埋香港好多都係關東比較多。但係最近見到有一間有關西食!嗰日已經比較夜先至去到,但係都好多人等緊位,證明呢一間都真係依排好紅!總共有三個套餐,而且肉仲可以揀120g/180g,價錢都係$300有找性價比好高!我哋揀咗一個特選肩胛素喜燒套餐大盛同埋尖沙咀分店限定嘅牛板腱壽喜燒套餐並再追加40g。見佢哋全部都係用北海道十勝產A4+和牛,係黑毛和牛品種🐮每個套餐已經包括咗前菜 |野菜盛合 |十勝產A4‘和牛|蘭王蛋|日本来飯或證岐烏冬同甜品🍮欣賞佢哋直程有張牌教我哋點樣去自己整個壽喜燒~首先用牛脂膏加熱,然後再放咗和牛落去在撈埋蘭王蛋食!個人認為牛板腱同埋特選肩胛嚟到都幾靚仔!特選肩胛肉味比較濃郁,油脂好甘香👍🏽不過如果一次過食太多會覺得有啲油膩~所以加埋牛板腱卡啦卡啦食就啱啱好!食完之後就可以放野菜盛盒同埋讚岐烏冬加上佢哋自家製壽喜燒汁或者昆布汁再煮一陣可以食得!蔬菜好新鮮~豆腐好滑溜,不過記得烏冬唔好煮太耐好易淋😂最後我哋仲叫咗巨峰提子清酒梳打同埋威士忌可樂梳打🍺巨峰提子幾好飲!不知不覺成杯酒精就飲晒🤣而威士忌可樂就

最後我哋仲叫咗巨峰提子清酒梳打同埋威士忌可樂梳打🍺巨峰提子幾好飲!不知不覺成杯酒精就飲晒🤣而威士忌可樂就比較濃,適合男士飲多啲。
食晒所有嘢店員就會俾埋個甜品,想講佢哋個蕨餅好出色!可惜望個餐牌應該冇得單點🥲

2025-02-28 83 浏览
近期朋友帶咗我嚟食呢間新開嘅和牛壽喜燒專門店,餐廳內裏有塊勁大嘅和牛裝飾非常吸睛。餐牌提供赤身、肩胛、肉眼呢三款和牛部位,而且係尖沙咀呢啲租金咁貴嘅地方竟然唔收加一,真係非常有良心。餐廳好細心每個座位前都有醬汁及食法流程表比客人,就算係第一次食壽喜燒嘅朋友都唔怕點操作。精品赤身 ($168)、牛板腱 ($258) : 每款壽喜燒配菜大致相同,只係和牛部位嘅分別,前菜有味付蜆肉同青瓜,野菜盛合就有豆腐、腐皮、香菇、芋絲、紅蘿蔔、香蔥及蔬菜,雞蛋就選用蛋味濃郁嘅蘭王蛋,飯就用日本米,烏冬就用讚岐。赤身沒有太多油脂,但勝在肉味濃郁之餘口感嚼勁,相反牛板腱油花分佈細緻,入口油香滿溢,口感非常嫩滑,兩款部位都各有特色。甜品係不同味道嘅日本傳統蕨餅,口感煙煙韌韌。

甜品係不同味道嘅日本傳統蕨餅,口感煙煙韌韌。
2025-02-27 85 浏览
壽喜・關西開到來尖沙咀了,餐廳提供多款性價比甚高的壽喜燒套餐,採用北海道十勝產A4和牛,且下單即時作切割,保證肉質其質素,都是不容錯過的美味。他們有著木系裝潢,播放著日本的風情,且環境舒適,極具日本風情,讓人猶如置身於日本的壽喜燒餐廳之中。壽喜燒套餐中已包含前菜、野菜盛合、十勝產A4*和牛、蘭王蛋、還有日本米飯或讚岐烏冬。來到當然要先體驗一下關西壽喜燒嘅食法,先拌勻蘭王蛋,再把牛脂加熱,加入少量自家製壽喜燒汁,香煎一下,即時食到嫩滑和牛,更可放入滑蛋醬中,更添口感,最後當然加入野菜盛合,慢慢歎下這關西壽喜燒。精品赤身壽喜燒套餐當中見到赤身A4和牛,肉質鮮嫩,油花較少,,搭配特別調製的壽喜燒醬汁,甜中帶鹹,肉味濃郁,細緻軟嫩,令人難以忘懷。牛板腱壽喜燒套餐這款套餐則時尖沙咀分店的限定希有部位,油花果然不同凡響,肉質鮮嫩、肌理細緻,味道相當順口。再配上讚岐烏冬的Q彈口感,可以吸附醬汁的精華,讓每一口都充滿驚喜。

精品赤身壽喜燒套餐

2025-02-25 1925 浏览
本身係Walk in 去既,點知去到餐廳企左成10分鐘都無人招呼,眼見成班職員圍埋傾計,跟住先有個人走埋來用一個態度勁差既語氣同你講無位,仲要話下次book左位先好來。
今日天氣凍,懷念故鄉。 選了這間位於尖沙咀新開的關西壽喜燒朋友進食和慶生。 建議大家要預先預約才進入店內。 因為要排長龍最後我們叫了以下兩款不同的套餐🥘壽喜燒套餐1.精品赤身壽喜燒套餐($168/並120g)採用「北海道十勝產A4和牛」,屬於黑毛和牛品種,以當地溫和氣候及清澈水源下種植的鮮美牧草和蕎麥為主食,肉質極為濃郁香甜,其獨有的大理石花紋及脂香。2. 牛板腱壽喜燒套餐($258/大盛180g)一頭牛只有少量大約兩公斤的板腱,板腱的特色是中間有一根透明的嫩筋,肉質鮮嫩、肌理細緻,味道相當爽口,能品嚐到瘦肉的濃郁風味。3.生啤&黑生啤「壽喜·關西」的啤酒杯專門以零下-30℃的雪櫃冷藏,所以「頭幾啖」飲啤酒的時候,會飲出一層薄薄的「啤酒冰雹」。另外,啤酒溫度長期處於低溫狀態保持了口感之餘,亦與高溫壽喜燒構成了相映成趣的冷熱交替體驗。

今日天氣凍,懷念故鄉。

選了這間位於尖沙咀新開的關西壽喜燒朋友進食和慶生。

建議大家要預先預約才進入店內。

因為要排長龍

最後我們叫了以下兩款不同的套餐

🥘壽喜燒套餐
1.精品赤身壽喜燒套餐($168/並120g)

2. 牛板腱壽喜燒套餐($258/大盛180g)

3.生啤&黑生啤

2025-02-20
庆祝纪念
生日
只要百幾蚊就可以試到日式和牛壽喜燒,成個套餐包曬前菜、野菜盛盒、主食同甜品,性價比非常高!現場都超多人排隊,大家去之前記得要訂位~我分別叫咗一份168精品赤身壽喜燒套餐(並)同一份258牛板腱壽喜燒套餐(大盛),套餐都非常豐富。———————————————壽喜燒全部採用日本北海道十勝產A4黑毛和牛,唔好睇佢係平套餐,精品赤身雖然係比較平,但和牛個油花一樣令,肉味亦都超濃。牛板腱更加係唔話得,大理石花紋非常細緻,脂香一流。套餐仲有蘭王蛋,蛋香十足,壽喜燒牛肉配上蛋汁真係一試難忘。餐廳提供自家製壽喜燒汁以及昆布湯,壽喜燒汁甜度適中,帶有濃郁嘅醬油香,煮牛肉一流。而昆布湯則清新淡雅,用黎沖淡返湯底煮野菜同主食。唔識整壽喜燒都唔使擔心,現場有圖文教學教客人點樣整,店員服務都非常好,會長期觀察大家整成點,適當時候從旁協助。主食方面可以選擇日本米或讚歧烏冬,都係高質材料,非常好味。野菜盛盒都非常豐富,基本上壽喜燒要有齊嘅蔬果都齊曬。前菜都唔馬虎,有青瓜同蜆肉,最後仲有蕨餅作為小甜品,超級滿足!

———————————————

尖沙咀最近人氣最火爆壽喜燒一定係呢間主打關西風日本壽喜燒壽喜・關西佢地選用北海道十勝A4和牛價格由$168起·真係$200有找超!抵!食!⁜壽喜燒套餐共兩個size|並(120g)·盛(180g)一個「並」size其實都夠女仔食架喇!肉類有三款·同一款限定和牛套餐仲會有埋野菜、前菜小食、蘭王蛋、米飯/烏冬同甜點枱面有埋烹調說明教學·邊煮邊食體驗感幾好汁不過亦可以按喜好自己烹調·最緊要食得開心同朋友叫左一款最貴同最平嘅試試ꕺ稀有部位·牛板腱壽喜燒套餐油花超靚仔·鍾意油香嘅朋友仔大堆!ꕺ精品赤身壽喜燒套餐呢款肉花無咁豐富·但肉味較濃郁肉質軟腍又有咬口·鍾意肉香可以叫呢款記得現場打卡|post story |like埋店家IG 即送和牛或啤酒架·͜· ︎︎

尖沙咀最近人氣最火爆壽喜燒
一定係呢間主打關西風日本壽喜燒
壽喜・關西
佢地選用北海道十勝A4和牛
價格由$168起·真係$200有找
超!抵!食!

⁜壽喜燒套餐共兩個size|並(120g)·盛(180g)
一個「並」size其實都夠女仔食架喇!
肉類有三款·同一款限定和牛
套餐仲會有埋野菜、前菜小食、蘭王蛋、米飯/烏冬同甜點

枱面有埋烹調說明教學·邊煮邊食體驗感幾好

不過亦可以按喜好自己烹調·最緊要食得開心

同朋友叫左一款最貴同最平嘅試試
ꕺ稀有部位·牛板腱壽喜燒套餐
油花超靚仔·鍾意油香嘅朋友仔大堆!

ꕺ精品赤身壽喜燒套餐
呢款肉花無咁豐富·但肉味較濃郁