2023-05-24 63 浏览
壽司的食材非常新鮮,特別是他們的生魚片非常新鮮,口感鮮美。他們的壽司米飯也很棒,口感QQ的,入口即化其次,他們的壽司師傅非常專業,技術精湛,每一個壽司都製作得非常精美。他們對於每一種魚的熟知程度也非常高,能夠為客人提供最好的建議。除此之外,壽司鋪的環境非常舒適,氣氛也非常好。他們的服務人員非常友善,樂於解答客人的問題,讓人感到非常舒服。我強烈推薦壽司鋪。他們提供高質量的食材和專業的服務!💕三文魚腩壽司🍣💕凡立貝壽司🍣💕本鮪拖羅🍣💕油甘魚腩🍣💕金目錭🍣💕火灸A4和牛🍣🍛日式唐楊炸雞丼🔥日本產米🔥特色赤醋飯🔥免費飯量升級🔥日本限量直送

我強烈推薦壽司鋪。他們提供高質量的食材和專業的服務!
💕三文魚腩壽司🍣
💕火灸A4和牛🍣
🍛日式唐楊炸雞
🔥日本產米🔥特色赤醋飯🔥免費飯量升級🔥日本限量直送
2023-05-19 72 浏览
Hello 大家好,又係我地Hkfunlife小編分享好餐廳既時間啦。呢間餐廳位於太子花園街174號地舖,叫做壽司盛。餐廳設有堂食外賣,乾淨整潔。今次我地就叫左多款壽司魚生,樣樣都好新鮮肥美。其中重點推介的必定是生蠔,鮑魚和拖羅。日本廣島生蠔隻隻都超級肥美飽滿,即叫即開,配上獨特醬汁,好好味!一定要再ENCORE呀!自家製磯煮鮑魚非常新鮮,食落彈牙唔會UN,正!本鮪拖羅好肥美,入口即融,必食之選。另外其他壽司都好好味,全部即叫即做,新鮮!YUMMY!
自家製磯煮鮑魚非常新鮮,食落彈牙唔會UN,正!
本鮪拖羅好肥美,入口即融,必食之選。
另外其他壽司都好好味,全部即叫即做,新鮮!YUMMY!

2023-05-14
2023-05-05 135 浏览
2個人叫了一個九貫壽司盛盒🍱,燒鮑魚、另再次加一些灸燒左口魚壽司🍣、海膽魷魚壽司等等。好味😋,價錢實惠。盛盒的壽司好新鮮,另叫的三文魚腩左口魚等壽司亦十分肥美,壽司的魚生都大件,而飯是偏小的,正好可吃多幾款。燒鮑魚上有個可能是蟹膏的醬,味道和鮑魚十分配。滿3百元還可免費做會員送了個燒鮑魚👍🏻。下次如在家gathering 可再試其他盛盒。店舖主要做外賣的,只是牆邊有幾個位,除了我們2個人只是後來有一個人在店內食,其他都是外賣。

2023-05-04
1K
呢排天氣熱熱地,就好想食壽司😎😎朋友推介呢間新開的壽司店 —「壽司盛」俾我~~小店主打多款壽司、刺身、丼飯、手卷等,全部即叫即整~仲可以見到師傅即場製作🧑🏻‍🍳!!店內空間不大,但都有少量堂食位置~自己一個黎食都冇問題🤩🤩🍣九貫壽司盛合 $138✨有選擇困難的我就揀左呢個壽司盛盒😎😎一盒有齊9款壽司,包括赤身、帆立貝、三文魚、甘海老、松葉蟹肉、三文魚籽、香蔥拖羅蓉同白身魚2件~~全部刺身都好新鮮!而我就最鍾意赤身🐟,口感鮮嫩、有咬口~整體性價比好高❤️❤️🍱三文魚親子丼 $148✨丼飯面層鋪滿三文魚同三文魚籽,望落好吸引!!三文魚好厚身,肉質肥美~啖啖魚油香😋😋三文魚籽粒粒飽滿,咬落鮮甜爆汁!撈飯食一流👍🏻👍🏻🦪自家製磯煮鮑魚 $48/隻✨鮑魚採用日本磯煮方法炮製🇯🇵,肉質鮮嫩彈牙~~配上餐廳自家製的肝醬,味道濃郁!仲好鮮甜添🤤🤤
呢排天氣熱熱地,就好想食壽司😎😎
朋友推介呢間新開的壽司店 —「壽司盛」俾我~~
小店主打多款壽司刺身、丼飯、手卷等,全部即叫即整~仲可以見到師傅即場製作🧑🏻‍🍳!!
店內空間不大,但都有少量堂食位置~自己一個黎食都冇問題🤩🤩
🍣九貫壽司盛合 $138✨
有選擇困難的我就揀左呢個壽司盛盒😎😎

🍱三文魚親子丼 $148✨
丼飯面層鋪滿三文魚同三文魚籽,望落好吸引!!
三文魚好厚身,肉質肥美~啖啖魚油香😋😋
三文魚籽粒粒飽滿,咬落鮮甜爆汁!撈飯食一流👍🏻👍🏻

🦪自家製磯煮鮑魚 $48/隻✨
鮑魚採用日本磯煮方法炮製🇯🇵,肉質鮮嫩彈牙~~
配上餐廳自家製的肝醬,味道濃郁!仲好鮮甜添🤤🤤
1K
2023-04-24 131 浏览
食黎食去都係sushiro,今日破格d試下小店! 哩間門面望落ok唔會up dup,都幾多人等緊外賣,店內有少量坐位,一支公坐低食埋先走。選擇都好多,都有成6版menu,款式不輸連鎖壽司店。即叫即整,見師傅製作過程都好用心,握壽司手勢利落,出品賣相亦討好👍🏻食材方面,當然最重要係新鮮☑️三文魚腩肥美厚切,帆立貝鮮甜,中拖油香同口感並重,左口魚火炙完魚油迫出好香😋另外仲叫左火炙大拖手卷,油脂豐富到呢,入口即溶,即食一流👍🏻重點之一係用日本米同赤醋飯,所以食起上黎味道更香醇😋Mark低左外賣電話下次打定黎order就唔洗等✌🏻

選擇都好多,都有成6版menu,款式不輸連鎖壽司店。

重點之一係用日本米同赤醋飯,所以食起上黎味道更香醇😋

Mark低左外賣電話下次打定黎order就唔洗等✌🏻

估你唔到小小店舖 都咁有心機製作件件都即叫即整 可以睇住師傅製作.《火炙三文魚腩壽司》鮮美既三文魚腩經過火炙後 溢出更多魚油香.《火炙黑松露三文魚壽司》黑松露香氣濃郁 與三文魚既肥美口感完美結合《火炙本鮪大拖羅壽司》火炙過既本鮪大拖羅 口感更加柔軟 入口即化.《火炙A4和牛壽司》大推!! A4和牛既肉質豐腴 火炙後帶出焦香.《火炙左口魚裙邊壽司》火炙後的左口魚肉質更加鮮嫩 魚油加壽司飯好正.《本鮪赤身壽司》赤身鮪魚爽口彈牙 加埋十字𠝹花 特別有咬口.《本鮪拖羅壽司》拖羅非常肥美 肉質鮮嫩 溶化左我個心.《帆立貝壽司》帆立貝新鮮爽嫩 帶鮮甜 .《魷魚壽司》魷魚肉質柔軟爽甜 一d都唔韌.《海膽軍艦》海膽鮮甜唔壓亦唔苦 用料上乘.《三文魚子軍艦》滿滿既三文魚子 粒粒爆汁咁鮮美.《香蔥拖羅蓉軍艦》拖羅蓉滑溜豐盈 香蔥吊一吊味 搭配上壽司飯 正!!
估你唔到小小店舖 都咁有心機製作

海膽鮮甜唔壓亦唔苦 用料上乘
《三文魚子軍艦》
滿滿既三文魚子 粒粒爆汁咁鮮美
《香蔥拖羅蓉軍艦》
拖羅蓉滑溜豐盈 香蔥吊一吊味 搭配上壽司飯 正!!
2023-04-21 107 浏览
夜晚行街食下飯,估唔到依間細細地嘅壽司咁有驚喜!雖然佢係一間細店,但壽司都keep到好新鮮而且,除左壽司之外,仲有其他生鮮或冷凍食品可以買番屋企整嚟食我就買左佢嘅布甸,魚蛋同飲品翻屋企慢慢嘆而壽司方面,我買左九貫壽司,仲加多個生蠔壽司,食得好爽,而佢仲有薑係旁邊,可以慢慢配住嚟食,而且佢就喺你附近整,你可以望住佢整啲壽司以壽司小店來講,有咁嘅質素都幾開心最令人驚喜嘅係,佢居然有出“辣辣壽司邊個食”可以約埋班朋友一齊試玩吓,好玩又好食
夜晚行街食下飯,估唔到依間細細地嘅壽司咁有驚喜!
雖然佢係一間細店,但壽司都keep到好新鮮
我就買左佢嘅布甸,魚蛋同飲品翻屋企慢慢嘆

壽司小店來講,有咁嘅質素都幾開心
2023-04-19 70 浏览
三文魚$7三文魚厚切夠大件,十分鮮甜。平價之選!三文魚腩$10呢份同樣係好厚,但油脂更豐富更甘香。柚子胡椒三文魚$11呢款用左柚子同胡椒調味增加左清新同微辣嘅感覺,食落冇咁膩又好味左!黑松露油甘魚$14微微嘅黑松露香氣配上油甘魚嫩滑肉質同埋油香好夾好好食!火灸本鮪大拖羅$88火炙大拖羅逼左油香出黎,食落反而冇咁油又有火炙香味。非常推介試呀!日本廣島生蠔(1隻)$28小編最中意係呢個,大大隻蠔非常飽滿,鮮甜冇腥味,帶輕微輕微海水味。中意食嘅真係要食多好多隻。性價比超高!overall 黎講 佢地既壽司都好有質素 唔係薄切個種 係厚切㗎😋
三文魚$7
三文魚厚切夠大件,十分鮮甜。平價之選!

三文魚腩$10
呢份同樣係好厚,但油脂更豐富更甘香。

柚子胡椒三文魚$11

黑松露油甘魚$14
微微嘅黑松露香氣配上油甘魚嫩滑肉質同埋油香好夾好好食!

火灸本鮪大拖羅$88

日本廣島生蠔(1隻)$28

• 日本廣島生蠔(1隻)$28
  • 柚子胡椒三文魚$11
  • 黑松露油甘魚$14
2023-04-18 78 浏览
係花園街行街見到有間新開的壽司店🇯🇵壽司盛。店舖有丼飯、壽司、手卷等等。我同老公就決定係呢道食午餐🥢我地叫好多款壽司同手卷,另外仲叫咗火炙左口魚裙邊丼,同試下三色炸飯。🐟 火炙左口魚裙邊丼這道菜色香味十足,火炙過的魚肉質感好好,油燒滿滿,配上秘製醋飯,味道好夾。🍙 三色炸飯綜合了三種不同口味的炸飯,分別是三文魚蓉、吞拿魚蓉和松葉蟹肉。這道菜色睇落好好味,而且味道也相當出色。魚蓉同蟹肉加咗沙律醬,味道酸酸的,不會太油膩。🍣 壽司 手卷我地最中意三文魚腩壽司和油甘魚腩壽司。魚生好鮮甜。魚腩位好肥美。海膽軍艦的海膽新鮮且味道濃郁,加上醋飯的酸味,讓整道菜色更加平衡。手卷都好足料,啖啖都食到帆立貝。📍壽司盛旺角花園街174號

🐟 火炙左口魚裙邊丼

🍙 三色炸飯

🍣 壽司 手卷

📍壽司
旺角花園街174號
2023-04-17 63 浏览
太子好多潮流美食,本身由花園街行去旺中,經過見到呢間好搶眼既壽司店,環境簡約乾淨,店舖主打外賣,但店面都有幾個座位可以坐係度食。店中有好多選擇,有刺身、壽司、丼飯、手卷等,師傅仲即叫即做❤️我點選左幾樣即刻食🤭自選十貫壽司盛合 $238有18款壽司可以揀☺️我選左海膽、三文魚子、香蔥拖羅蓉、松葉蟹肉、本鮪拖羅、帆立貝、鱆紅魚、油甘魚、深海池魚、火灸左口魚裙邊現場睇住師傅整壽司,好似食緊omakase咁,好治癒。每款魚生都新鮮美味,厚切足料,價格親民,性價比高。磯煮鮑魚 $48鮑魚既鮮甜口感,咬下去好有彈性,鮮嫩多汁,而且店家自家製醬汁鮮甜香濃,就好似濃郁的湯汁裹住鮑魚。本鮪拖羅刺身 $78拖羅新鮮鮮味又帶魚油香,口感豐富,一入口就有滿滿的油花感。深海池魚壽司 $16肉質鮮嫩肥美,脂厚油香,入口魚油甘香細膩。
店中有好多選擇,有刺身壽司、丼飯、手卷等,師傅仲即叫即做❤️我點選左幾樣即刻食🤭

自選十貫壽司盛合 $238
自選十貫壽司盛合

磯煮鮑魚 $48
磯煮鮑魚

本鮪拖羅刺身 $78
拖羅新鮮鮮味又帶魚油香,口感豐富,一入口就有滿滿的油花感。
本鮪拖羅刺身

深海池魚壽司 $16
肉質鮮嫩肥美,脂厚油香,入口魚油甘香細膩。
深海池魚壽司
2023-04-15
自選十貫壽司盛合
磯煮鮑魚
本鮪拖羅刺身
深海池魚壽司
2023-04-16 51 浏览
今日經過花園街,見到呢間壽司店門面好吸引,主打外賣壽司,刺身…店內都有少量座位提供堂食。今晚自己一個食晚餐,即場入去買幾款刺身獨自享受😋款式選擇都幾多,落單後睇住師傅現場即叫即切🔪刺身,好新鮮!我點左幾款刺身同三隻日本廣島生蠔😋 刺身全部厚切,好新鮮!師傅話提供嘅鼓油係自家製。🐟本鮪拖羅~脂肪分佈好像雪花般,油脂甘香,入口即溶。🐟本鮪赤身~ 含脂量少,肉質實,有咬口。🐠深海池魚~ 肉質鮮嫩,入口魚油甘香。🐠金目鯛~ 肉質細膩,味道鮮美。🐚活赤貝2隻~ 橙紅色帶光澤,食落肉質爽厚,鮮味十足。🦪日本廣島生蠔~ 肉質鮮甜肥美,口感滑嫩,帶有淡淡的海水味,加上少許酸汁更提升鮮味。

🐟本鮪拖羅~脂肪分佈好像雪花般,油脂甘香,入口即溶。
🐟本鮪赤身~ 含脂量少,肉質實,有咬口。
🐠深海池魚~ 肉質鮮嫩,入口魚油甘香。
🐠金目鯛~ 肉質細膩,味道鮮美。
🐚活赤貝2隻~ 橙紅色帶光澤,食落肉質爽厚,鮮味十足。
2023-04-14
15 分钟 (外卖自取)
成日都想食日本嘢但係往往行過壽司郎又超級多人經過見到呢一間壽司店價錢公道,即叫即做決定試試🤨❤️‍🔥九貫壽司盛盒❤️‍🔥$138出面三件的價錢,呢度食到九件‼️師傅即叫即做,刺身新鮮好味👍🏻赤身.帆立貝.三文魚.甘海老.白身魚x2松葉蟹肉.三文魚子.香蔥拖羅蓉已經食飽飽😋😋係fatty食過最新鮮的外賣壽司店😍😍2️⃣火炙A4黃牛手卷和牛燒到好香,一啖咬落去,,和牛入口即溶配合埋珍珠米完全唔夠喉,食個10個都得😂係日本的味道🥹❇️總結❇️外賣壽司店來講,係fatty食過最新鮮最好食的👍🏻估唔到日式的小店都有咁高質素壽司店可以立食,有時間絕對值得一試👍🏻
成日都想食日本嘢
但係往往行過壽司郎又超級多人
經過見到呢一間壽司
價錢公道,即叫即做
決定試試🤨

❤️‍🔥九貫壽司盛盒❤️‍🔥$138
出面三件的價錢,呢度食到九件‼️
師傅即叫即做,刺身新鮮好味👍🏻
赤身.帆立貝.三文魚.甘海老.白身魚x2
松葉蟹肉.三文魚子.香蔥拖羅蓉
已經食飽飽😋😋
係fatty食過最新鮮的外賣壽司店😍😍

火炙A4和牛手卷

2️⃣火炙A4黃牛手卷
和牛燒到好香,
一啖咬落去,,和牛入口即溶
配合埋珍珠米

估唔到日式的小店都有咁高質素

壽司店可以立食,
有時間絕對值得一試👍🏻
外卖自取
太子花園街新開咗間壽司店, 每日新鮮空運各款時令食材, 店內設有少量堂食座位, 亦可選擇外賣🥡食物款式相當多, 除咗有刺身、壽司🍣, 仲有手卷、軍艦、丼飯, 壽司全部即叫即整, 火炙系列即叫即燒, 非常新鮮, 價錢亦好合理!👍🏻特別推介《九貫壽司盛合》有赤身、帆立貝、三文魚、甘海老、白身魚、松葉蟹肉、三文魚子、香蔥拖羅蓉, 一次過滿足多個願望!款款刺身都好新鮮, 特別係三文魚同白身魚, 好肥美, 令人回味🤤!壽司飯大小、緊實度拿捏得好好, 全部都好好味, 大滿足😋!𓌈特選三文魚丼件件厚切三文魚, 新鮮又肥美, 使用日本產米🍚, 赤醋飯加入白芝麻粒, 滋味又飽肚ꕀ🍣火炙三文魚壽司含豐富嘅魚油, 質感滑嫩鮮美🍣火炙左口魚裙邊壽司炙燒過嘅左口魚裙邊好香, 富魚油香味, 肥美爽口, 入口即溶🍣帆立貝壽司帆立貝爽口鮮甜
食物款式相當多, 除咗有刺身壽司🍣, 仲有手卷、軍艦、丼飯, 壽司全部即叫即整, 火炙系列即叫即燒, 非常新鮮, 價錢亦好合理!

👍🏻特別推介《九貫壽司盛合》

𓌈特選三文魚丼

🍣火炙三文魚壽司
含豐富嘅魚油, 質感滑嫩鮮美
🍣火炙左口魚裙邊壽司
🍣帆立貝壽司
帆立貝爽口鮮甜
2023-04-10
外卖自取
太子的人流很旺,潮流美食的地帶,我同好友打算去花園街,看見「壽司盛」新開的外賣壽司店,每日新鮮空運海鮮,受顧客喜愛,打算進去外賣覓食。店中好多選擇,丼飯、刺身、壽司、手卷及炸物等,十分豐富,即叫即製,非常新鮮,即場看見師傅製作食物。入面有少量座位,外賣也可以,我點選了幾款壽司,食物質素良好,享受美食的滿足滋味,買返屋企同家人一齊食。火炙左口魚裙邊壽司新鮮,魚味好出,咬落去口感鮮味,紮實彈牙,十分美味,齒頰留香。火炙三文魚腩三文魚腩好大件,肥美甘香,鮮味撲出來,芳香軟熟,味道可口,口腔中的香味久久不散,味蕾上的歡慰。火炙油甘魚腩火炙帶有焦香,油份剛好,非常甘甜,油甘魚魚香味出,口感細膩,師傅用心製作,滋味無比。火炙金目鯛金目鯛好甘香,嫰滑彈牙,芳香的味道仍在口中留戀許久,別有一番風味,感覺很不錯。壽司盛(太子)地址:太子花園街174號

店中好多選擇,丼飯、刺身壽司、手卷及炸物等,十分豐富,即叫即製,非常新鮮,即場看見師傅製作食物。

火炙左口魚裙邊

火炙三文魚腩

火炙油甘魚腩

火炙金目鯛

壽司盛(太子)
地址:太子花園街174號
2023-04-07
2023-04-08 51 浏览
無意中發現呢間位於旺角東新開張的立食壽司店🍣價錢都好親民👍🏻💰有壽司, 刺身, 手卷, 丼飯🍱甜品等等師傅即叫即整, 非常新鮮🤤▫️壽司一貫油甘魚 ($12)真鯛 ($14)柚子胡椒三文魚 ($11)劍魚腩 ($18)黑松露油甘魚 ($14)海膽帆立貝 ($22)香蔥拖羅蓉軍艦 ($12)火炙柚子三文魚 ($14)黑松露火炙左口魚邊裙 ($20)壽司件件厚切夠晒新鮮肥美🤤其中黑松露油甘魚一定係必食之選🔥油甘魚嘅魚油香加上黑松露嘅點綴, 食落別有一番風味🤤而另一款推介係黑松露火炙左口魚邊☺️入口即溶滿滿油脂, 非常香!! 其他壽司就正常發揮性價比唔錯👍🏻壽司飯手握得幾實, 不論用手食或使用筷子都唔會散開🍙呢間會再encore😝

▫️壽司一貫
油甘魚 ($12)
真鯛 ($14)
柚子胡椒三文魚 ($11)
劍魚腩 ($18)
黑松露油甘魚 ($14)
海膽帆立貝 ($22)
香蔥拖羅蓉軍艦 ($12)
火炙柚子三文魚 ($14)
黑松露火炙左口魚邊裙 ($20)

2023-04-08