2023-06-08 46 浏览
2023-06-08特盛り壽司外賣店🍣經過旺角花園街睇喵喵😺見到有間壽司外賣店🍱叫做壽司盛外賣店🍣有好多款式嘅壽司同丼飯🥳壽司係即叫即做夠新鮮👍🏻決定買外賣返屋企食🏠玉子壽司,5蚊件💰玉子夠哂蛋香,味道夠甜🥚帆立貝壽司,14蚊件💰新鮮帆立貝夠大粒,質地柔軟口感清甜☺️三文魚腩壽司,10蚊件💰三文魚肉質鮮甜油脂豐富,口感順滑🥳火炙三文魚腩壽司,12蚊件💰火炙過有微微嘅魚油香,肥美嘅口感🥳辣味三文魚軍艦,10蚊件💰辣味調教得啱啱好,仲食到三文魚嘅鮮味☺️甘海老壽司,38蚊件💰甘海老壽司,就係平時嘅甜蝦,肉質甜美鮮嫩🦐三文魚子軍艦,25蚊件💰三文魚子口感非常獨特,有種微酸甜味同滿足口感😍火炙左口魚裙邊壽司,18蚊件💰用火輕微燒過左口魚,口感豐富有嚼勁。咬落既爽又甜層次豐富👍🏻日式吉列蝦丼,48蚊份💰吉列蝦炸到金黃口感香脆,丼飯表有芝麻同紫菜絲作點綴🍤整體即叫即做夠新鮮,定價親民食多件,荷包都唔肉赤👍🏻
2023-06-08

有好多款式嘅壽司同丼飯🥳
壽司係即叫即做夠新鮮👍🏻
決定買外賣返屋企食🏠

玉子壽司,5蚊件💰
玉子夠哂蛋香,味道夠甜🥚

帆立貝壽司,14蚊件💰
新鮮帆立貝夠大粒,質地柔軟口感清甜☺️

三文魚腩壽司,10蚊件💰
三文魚肉質鮮甜油脂豐富,口感順滑🥳

火炙三文魚腩壽司,12蚊件💰
火炙過有微微嘅魚油香,肥美嘅口感🥳

辣味三文魚軍艦,10蚊件💰
辣味調教得啱啱好,仲食到三文魚嘅鮮味☺️

甘海老壽司,38蚊件💰
甘海老壽司,就係平時嘅甜蝦,肉質甜美鮮嫩🦐

三文魚子軍艦,25蚊件💰
三文魚子口感非常獨特,有種微酸甜味同滿足口感😍

火炙左口魚裙邊壽司,18蚊件💰

日式吉列蝦丼,48蚊份💰
吉列蝦炸到金黃口感香脆,丼飯表有芝麻同紫菜絲作點綴🍤

整體即叫即做夠新鮮,定價親民食多件,
荷包都唔肉赤👍🏻
2023-06-07 17 浏览
📍 @sushishing174 in Mong KokJapaneseFood: 💛💛💛💛💛Décor: 💛💛💛💛🤍Service:💛💛💛💛💛Price Value: 💛💛💛💛🤍Price :💰 $250Favourite:💖scallop sushi ------------------------------✅ Located in Fa Yuen Street, takes only 3 minutes walk from Prince Edward MTR station. Very convenient.✅ The menu offers a wide variety of delicious and mouthwatering japanese food.✅ All fresh ingredients ✅ Amazing sushi at affordable price✅ Can’t wait to return again✅ I would highly recommend this place for its food and drink. ✅ A delightf
📍 @sushishing174 in Mong Kok

Price :💰 $250
Favourite:💖scallop sushi

✅ All fresh ingredients

✅ Can’t wait to return again
✅ A delightful experience.

✅ Servers are also great and always efficient, happy and polite.

𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰

𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ ✨
H𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @workoutwithbunny✨

#globaleats #eatwithfoodiez
2023-06-06 15 浏览
搭車返屋企必經既路🛤俾我發現左依間親民價錢既店舖🥡🍣野食都係即叫即整🍱廚房半開放式,可以睇到製作過程👀~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪日式唐揚炸雞丼 ($48)炸雞有𝟓件,配蛋黃醬食落冇咁油膩🐔飯用日本米,仲有得免費加底🍚.▪刺身 • 𝟐切 🐟▫️甘海老 ($24)▫️帆立貝 ($24)▫️活赤貝 ($48/隻)▫️日本廣島生蠔 ($28/隻)冇諗過依個價錢都會有埋配料 • 醬汁裝飾點綴,而且仲擺得好幾靚🫢特別想講活赤貝,師傅👨🏻‍🍳有好似我之前食𝐎𝐦𝐚𝐤𝐚𝐬𝐞咁,切完拍一拍👏🏻令食落更爽口🤓.▪小食𝟐款炸物都係即叫即炸,脆卜卜💥同樣有配蛋黃醬可點🥢▫️牛肉薯餅 • 𝟑件 ($38)中間薯蓉勁𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡🥔▫️軟殼蟹 ($38)原隻𝟏開𝟐,方便𝐒𝐡𝐚𝐫𝐞🦀.~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🔺有少量座位可堂食🪑🔺店內有少量冷凍食物❄️ / 野飲🥤(可零售)🛒~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•
搭車返屋企必經既路🛤
俾我發現左依間親民價錢既店舖🥡
🍣野食都係即叫即整🍱
廚房半開放式,可以睇到製作過程👀

▪日式唐揚炸雞丼 ($48)
炸雞有𝟓件,配蛋黃醬食落冇咁油膩🐔
飯用日本米,仲有得免費加底🍚
日式唐揚炸雞丼

刺身 • 𝟐切 🐟
▫️甘海老 ($24)
▫️帆立貝 ($24)
▫️活赤貝 ($48/隻)
▫️日本廣島生蠔 ($28/隻)

▪小食
𝟐款炸物都係即叫即炸,脆卜卜💥同樣有配蛋黃醬可點🥢
▫️牛肉薯餅 • 𝟑件 ($38)
中間薯蓉勁𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡🥔
牛肉薯餅

▫️軟殼蟹 ($38)
原隻𝟏開𝟐,方便𝐒𝐡𝐚𝐫𝐞🦀
軟殼蟹

🔺有少量座位可堂食🪑
🔺店內有少量冷凍食物❄️ / 野飲🥤(可零售)🛒

外卖自取
壽司盛,位於旺角同太子之間,超旺地段,外賣或者立食,見到好多人買個手卷拎住食好似去左葵廣咁🤣壽司、刺身、手卷、丼飯等都有,選擇算係好多下💡價錢仲要幾親民,係店入面等仲可以睇住師傅製作,超快手😳先試刺身,非常靚既賣相,每款兩切,叫左三文魚同三文魚腩,兩款都好厚身三文魚好鮮🐠三文魚腩望到已經知油脂好夠,超肥美,魚油味好濃😋甘海老估唔到咁鮮,帶鮮甜味,好正👍🏻帆立貝,比平時食到既大粒,相當厚身✨刺身咁正壽司都應該好味,好彩有叫三文魚腩壽司,都係咁肥美,油甘魚壽司都唔錯😌本鮪拖羅,幾大舊魚肉,口感唔錯,鮮味夠😆三文魚籽軍艦,唔算好大舊但好多魚籽,魚味爆發🤤丼飯時間,燒鰻魚丼,鰻魚大塊到見唔到飯💯燒汁好味,加埋大件鰻魚同珍珠米,食得夠爽😇整體壽司、刺身都係靚、鮮既材料,丼飯抵食好味,性價比相當高!🥳
壽司盛,位於旺角同太子之間,超旺地段,外賣或者立食,見到好多人買個手卷拎住食好似去左葵廣咁🤣壽司刺身、手卷、丼飯等都有,選擇算係好多下💡價錢仲要幾親民,係店入面等仲可以睇住師傅製作,超快手😳

刺身

三文魚腩

甘海老

壽司

油甘魚壽司

本鮪拖羅,幾大舊魚肉,口感唔錯,鮮味夠😆三文魚籽軍艦,唔算好大舊但好多魚籽,魚味爆發🤤丼飯時間,燒鰻魚丼,鰻魚大塊到見唔到飯💯燒汁好味,加埋大件鰻魚同珍珠米,食得夠爽😇整體壽司刺身都係靚、鮮既材料,丼飯抵食好味,性價比相當高!🥳

本鮪拖羅壽司

本鮪拖羅壽司
三文魚籽軍艦
燒鰻魚丼
2023-06-04 28 浏览
今日出開新世界買嘢, 係花園街發現開咗間新嘅壽司小店, 店舖面積唔算好大, 但店內都有一排坐位提供比客人堂食, 而且餐牌選擇都幾多, 丼飯最平$48起就有, 學生再有優惠, 好抵呀😳我就買咗少少壽司同丼飯食,全部都係即叫即整,仲可以望住師傅整壽司嘅過程,夠曬新鮮呀👍🔸️九貫壽司盛合 $138呢個盛合入面已經包了九件壽司,有赤身、帆立貝、三文魚、甘海老、松葉蟹肉、三文魚子、香蔥拖羅蓉同埋兩件白身魚, 件件都啱我食, 最好就係揀個預設set, 懶人之選😋🔸️本鮪拖羅 $38/件壽司飯大小適中, 肥美帶魚油香👍🔸️日式吉列豬扒丼 $48食物即叫即炸, 豬扒粉漿唔會太厚, 入口好香脆, 仲炸得幾乾身, 肉質唔韌, 沾埋沙律醬食, 更加美味😉

🔸️九貫壽司盛合 $138

🔸️本鮪拖羅 $38/件
壽司飯大小適中, 肥美帶魚油香👍

🔸️日式吉列豬扒丼 $48

2023-06-03 18 浏览
呢日去左花園街係金魚街行街行經呢間「壽司盛」日本小店雖然小店鋪較細 但比一般壽司店有有很多食品選擇小店主打丼飯 壽司 刺身 手卷 炸飯等 全部都即叫即製師傅係即場製作 我就買左外賣壽司返家食店舖亦有少量堂食座位 方便顧客即場坐低食/📍壽司盛 (太子)太子花園街174號地舖/🍣 三文魚 三文魚腩壽司 三文魚非常肥美又新鮮/🍣 火灸三文魚腩壽司火灸三文魚上鋪上火灸芝士 口感豐富 好邪惡呀/🍣 油甘魚壽司 油甘魚肉質嫩滑 有油香鮮味 十分新鮮/🍣 蟹子軍艦 松葉蟹肉軍艦紫菜香脆 松葉蟹鮮甜味美/🍚 蒲燒鰻魚飯厚切鰻魚燒得很焦香 加上鰻魚汁及日本米飯粒 食得十分滋味😋
呢日去左花園街係金魚街行街
行經呢間「壽司盛」日本小店
雖然小店鋪較細 但比一般壽司店有有很多食品選擇
小店主打丼飯 壽司 刺身 手卷 炸飯等 全部都即叫即製
師傅係即場製作 我就買左外賣壽司返家食
店舖亦有少量堂食座位 方便顧客即場坐低食
📍壽司盛 (太子)
太子花園街174號地舖

蒲燒鰻魚飯
2023-05-29
蒲燒鰻魚飯
2023-05-31 37 浏览
𝗣𝗹𝗲𝗮𝘀𝗲 𝗳𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄 𝗺𝘆 𝗼𝗽𝗲𝗻𝗿𝗶𝗰𝗲 𝗮𝗻𝗱 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗮𝗴𝗿𝗮𝗺 @𝗺𝗶𝗰𝗵𝗲𝗹𝗹𝗲𝗳𝗼𝗼𝗱𝗳𝗶𝘁位於太子既壽司店 全部即叫即製 Open kitchen俾大家睇哂整個處理過程 今次試左以下幾款三文魚刺身 魚油味重 切得幾厚身香蔥拖羅蓉軍艦 拖羅新鮮 😋辣味三文魚軍艦 微辣醬汁好惹味本為大拖羅 入口即溶 冇筋帆立貝壽司 Size頗大 咬落有質感三文魚腩壽司 夠哂肥美吉列蝦丼飯 炸至金黃 外脆內軟 配飯一流除此之外 店舖仲有其他日本直送產品 例如原個水果雪葩 和牛粒等等...

今次試左以下幾款

三文魚腩壽司 夠哂肥美

吉列蝦丼飯 炸至金黃 外脆內軟 配飯一流

• 三文魚刺身
2023-05-30 23 浏览
呢一間係日式壽司外賣店,佢哋有好多唔同種類嘅壽司,特別係三文魚同埋佢哋嘅飯都好好食,佢哋嘅當飯,特別係和風牛肉、吉列豬扒、吉列炸蝦亦都好好食,分量十足,熱辣辣我都覺得好唔錯嘅選擇仲有佢哋嘅壽司拼盤好多款好多元我都幾鍾意食的價錢相當合理唔需要等太耐佢哋嘅服務質素10分好,真係即叫即整材料10分新鮮我給推薦的,同埋我特別鍾意食日本壽司,所以而家炎炎夏日真係好適合㗎大家可以嚟食的仲有話佢哋都有好多炸物俾大家食
佢哋嘅服務質素10分好,真係即叫即整材料10分新鮮
大家可以嚟食的
仲有話佢哋都有好多炸物俾大家食
2023-05-28 27 浏览
公眾假期四圍都係人, 想搵間餐廳堂食真係排隊排到傻! 從MOKO天橋行落花園街, 見到呢間小小壽司店, 主打日本刺身、壽司、丼飯外賣, 不過都有少量位置堂食。見價錢公道, 就外賣咗幾件刺身、壽司、丼飯返屋企同家人share。製作壽司很有誠意, 堅持即叫即整, 刺身:三文魚刺身、油甘魚刺身:刺身均為厚切, 絕對係比起壽司更有口感嘅滿足! 三文魚有魚香, 油甘魚爽帶甘香。壽司:呢度仲有好幾款唔同配搭味道嘅三文魚, 而且每件壽司上嘅魚類刺身都好厚切, 完美覆蓋壽司飯ga!三文魚壽司、三文魚腩壽司、柚子胡椒三文魚壽司:三文魚腩魚質偏爽一點, 魚油突出一點; 相對柚子胡椒三文魚壽司, 更加抵食! 因為柚子胡椒三文魚壽司上的柚子胡椒份量較少, 食唔出有所調味。帆立貝壽司:帆立貝為半粒開邊, 味道鮮甜。深海池魚壽司:深海池魚肉質鮮嫩肥美, 入口魚油甘香細膩。軍艦:建議軍艦盡量堂食, 外帶的話絕食食唔到香脆嘅紫菜辣味三文魚軍艦:辣味三文魚軍艦中加入了撈咗秘製辣汁, 而重點係三文魚粒都係大大粒, 加上了青瓜粒, 惹味!香蔥拖羅蓉軍艦:拖羅蓉口感綿密, 不過魚油香都未至於太出, 不過對得起呢個價錢。火灸壽
公眾假期四圍都係人, 想搵間餐廳堂食真係排隊排到傻! 從MOKO天橋行落花園街, 見到呢間小小壽司店, 主打日本刺身壽司、丼飯外賣, 不過都有少量位置堂食。

見價錢公道, 就外賣咗幾件刺身壽司、丼飯返屋企同家人share。

製作壽司很有誠意, 堅持即叫即整,

刺身:
三文魚刺身、油甘魚刺身:

壽司:
三文魚壽司、三文魚腩壽司、柚子胡椒三文魚壽司:

帆立貝壽司:
帆立貝為半粒開邊, 味道鮮甜。

深海池魚壽司:
深海池魚肉質鮮嫩肥美, 入口魚油甘香細膩。

軍艦:
建議軍艦盡量堂食, 外帶的話絕食食唔到香脆嘅紫菜
辣味三文魚軍艦:

香蔥拖羅蓉軍艦:

火灸壽司:
火灸芝士三文魚壽司:
先將三文魚火灸, 再佈上芝士再二重火灸, 充滿油香之餘, 又有點芝士嘅邪惡, 口感更為軟林。

火灸左口魚裙邊:
經火灸後迫出少少魚油同時又唔會太乾身, 入口細味有好淡焦香, 油香味仲好重。

燒鰻魚丼:
飯量多, 鰻魚平均沾上了蒲燒鰻魚汁, 鹹甜美味。
2023-05-26
外卖自取
今次朋友約我行旺角花園街,行一陣再BOOK左間日本壽司慶祝我生日😊好貼心,竟然有間一路行街街一路食既“壽司廚師發板!我記得呢區附近都唔多日本壽司店,今次我閨密介紹左呢間真係好驚喜!同埋望落去啲價錢都性價比高!好吸引,除咗可以好似我講一路行街一路食!其實佢都有少量嘅位置可以坐低休息輕鬆食都得!幪面嘅裝修用咗青木色,配上藍色大浪牆,非常有日本店風格!配上唔同酒做掛牆裝修,更有玩味!,今次主要叫咗廚師發板壽司,有鰤魚、劍馬腩、金目鯛、灸燒左口魚裙邊、仲有三種唔同口味既三文魚,包括柚子胡椒、芝士醬汁燒及灸燒三文魚腩,全部食落去非常新鮮!尤其係左口魚裙邊入口即溶!最後朋友再叫咗個豬肉豬腩日式丼,豬肉大大件份量十足!配上白芝麻食落更健康米飯分量亦非常足夠!完全可以餵飽我哋兩個閨蜜!到最後我哋再揀咗個菠蘿雪葩,出面買好貴㗎!呢度只需要48蚊!😍作為完美嘅句號!地址喺旺角花園街147號交界地舖嚟㗎好容易搵叫壽司盛🤤快D行住街試啦🤤

地址喺旺角花園街147號交界地舖嚟㗎好容易搵
壽司盛🤤快D行住街試啦🤤
2023-05-27 23 浏览
🍣🍱旺角東站出落返街即刻發現呢間壽司店見價位唔太高又係即叫即整仲係用我最鍾意嘅赤醋即刻要幫襯下啦壽司點咗7件黑松露火炙左口魚左口魚燒到金黃色啲油分滲咗出嚟 係入口即溶嘅感覺仲有我最愛嘅黑松露醬提味海膽軍艦平時好怕食到腥同怪味佢兩樣都冇 食落好鮮味呀柚子鹽火炙三文魚柚子鹽好清香 配埋三文魚食好夾火炙芝士帶子呢個又係夠晒邪惡帶子輕輕燒過再配埋半溶嘅芝士帶子好鮮甜新鮮蔥拖羅蓉壽司都好夠分量驚唔夠飽仲點咗鰻魚飯同豬軟骨飯鰻魚飯塊鰻魚好厚身燒到好香口仲有濃濃嘅燒汁味好開胃一大塊咁咬真係好滿足㗎豬軟骨有三大件炆到好淋餸飯一流如果想食飽啲記住同店長講增飯量呀!店長仲好細心幫我冷熱分開食裝,抵讚!
🍣🍱旺角東站出落返街即刻發現呢間壽司

燒到好香口仲有濃濃嘅燒汁味好開胃
一大塊咁咬真係好滿足㗎

豬軟骨有三大件
炆到好淋餸飯一流

如果想食飽啲記住同店長講增飯量呀!

店長仲好細心幫我冷熱分開食裝,抵讚!
📸壽司盛轉咗工唔知有咩好食同事介紹可以試於花園街既壽司盛鋪頭細細 但勝在即叫即整最平$53有碗魚生飯 絕對係糧尾恩物🤩店舖設吧枱可以堂食🍴雜錦魚生飯 $53帆立貝|油甘魚|三文魚|青瓜|蟹籽呢個價位絕對係超值飯量十足 為食妹食咗一半都已經飽咗而魚生多到鋪滿飯面架壽司🍣選擇亦都十分多火炙|黑松露|芝士|柚子|岩鹽唔同既口味都有齊海膽 $38火炙芝士三文魚 $11三文魚 $7火炙左口魚裙邊 $18岩鹽帆立貝$18甘海老$38件件都新鮮即叫即整架😍😍店舖仲有特色炸飯就係將卷物拎去炸 加強口感仲有3-4隻口味揀架不過為食妹唔太中意食炸物就無叫啦歡迎大家試完話留言留翻我知🫶🏻📍 太子花園街174號地舖#wwh食勻太子 #wwh食勻旺角#wwh日本菜
📸壽司

📍 太子花園街174號地舖
#wwh食勻太子 #wwh食勻旺角
#wwh日本菜

2023-05-25
10 分钟 (外卖自取)
  • 角切魚生飯
2023-05-25 40 浏览
最近行花園街發現新開咗呢間日本餐廳款式比一般壽司店多好多選擇店舖師傅即時製作除咗刺身壽司.仲有小食同日本甜品✨九貫壽司盛合唔洗左揀右揀一次過享受9款唔同嘅壽司▫️帆立貝▫️赤身▫️甘海老▫️白身魚▫️松葉蟹肉▫️三文魚籽▫️香蔥拖羅蓉▫️三文魚▫️甜蝦另外再追加多幾件▫️岩鹽魷魚 ▫️黑松露油甘魚 ▫️玉子 ▫️蟹子每件都由師傅手握即製出自師傅專業嘅刀功片片都是厚切.好新鮮✨三文魚炸飯四四方方嘅珍珠米炸到金黃色好香脆,亦無油膩感上面加上三文魚粒,增添口感同味道✨鰻魚丼飯肥美嘅鰻魚,啖啖肉加上紫菜絲同芝麻更香口鰻魚汁滲入珍珠米之中,好味又抵食有少量坐位,行到攰攰地可以坐低享受下有質數嘅壽司

最近行花園街

出自師傅專業嘅刀功
片片都是厚切.好新鮮

✨三文魚炸飯
四四方方嘅珍珠米
炸到金黃色好香脆,亦無油膩感
上面加上三文魚粒,增添口感同味道

✨鰻魚丼飯
肥美嘅鰻魚,啖啖肉
加上紫菜絲同芝麻更香口
鰻魚汁滲入珍珠米之中,好味又抵食

有少量坐位,行到攰攰地
可以坐低享受下有質數嘅壽司
2023-05-24
2023-05-24 38 浏览
今日去左太子個邊做hair treatment,臨返屋企行過花園街見到開左間新既壽司外賣店叫壽司盛,鋪頭細細,價錢幾抵食,決定買外賣返屋企試下。🥢🍣九貫壽司盛合 $138包括赤身🐟、帆立貝、三文魚、甘海老、白身魚2款、松葉蟹肉🦀、三文魚子及香蔥拖羅蓉。 壽司全部即叫即握,叫盛合可以試到9款💗,壽司食落夠新鮮😍另叫了2件玉子壽司($5件)比女女食🥚呢度嘅丼飯都好抵食,大約4、50蚊有交易,點咗🐖豬軟骨飯同吉列豬扒飯,份量多, 平靚正。

🥢🍣九貫壽司盛合 $138

壽司全部即叫即握,叫盛合可以試到9款💗,壽司食落夠新鮮😍

另叫了2件玉子壽司($5件)比女女食🥚

2023-05-24
2023-05-24 35 浏览
餐廳:壽司盛 (太子)地址:太子花園街174號地舖最近太子新開咗一間壽司店,店內唔算係好大,但勝在款式多,同埋即叫即整,夠曬新鮮,而且壽司每件都係$5起,價錢夠貼地,好抵食。1️⃣ 玉子壽司 $52️⃣ 蟹子壽司 $73️⃣ 三文魚壽司 $74️⃣ 火灸三文魚壽司 $95️⃣ 香蔥拖羅蓉軍艦壽司 $126️⃣ 黑松露油甘魚壽司 $187️⃣ 本鮪赤身(吞拿魚)壽司 $288️⃣ 海膽壽司 $389️⃣ 本鮪大拖羅壽司 $48件件壽司都好新鮮,鮮甜又美味,我個人就推薦食大拖羅,肉質鮮嫩,非常肥美。另外香蔥拖羅蓉軍艦壽司都唔錯,拖羅蓉入口甘香濃郁,肉質柔軟,回味無窮。最後當然唔少得我至愛嘅海膽壽司,味道清甜,口感細膩,入口即溶。🔟 紫芋甘粟薯餅(兩件) $28外層炸至金黃色,外脆內軟,紫芋質感軟綿,加埋甘栗粒製成嘅內餡,香濃甘甜,又估唔到呢個配搭又真係幾夾。1️⃣1️⃣ 日式吉列蝦丼 $48吉列蝦香脆可口,食落爽口鮮甜,肉質彈牙,配埋沙律醬一齊食,特別惹味。
餐廳:壽司盛 (太子)
地址:太子花園街174號地舖

1️⃣ 玉子壽司 $5