2017-07-16 285 浏览
小弟第一次寫食評。因為真係頂唔順。新城市廣場最差嘅去食市我相信呢一間都係首選。叫左一個牛肉火鍋同碎吞拿魚飯。對吞拿魚飯本來就冇乜期望,反正價錢唔係貴,都知道吞拿魚的含量唔會多。反而個牛肉鍋就真係好唔掂。啲牛肉仲衰過大家樂好多。個喎又唔熱,個Gas爐啲氣又唔夠,煮極都唔熱。嗰waiter 都話預咗係咁架。烏冬又酸,烏冬唔知邊度做。味道仲衰過係街市凍肉舖買嗰啲。淨係個喎追加烏東兩舊幾水真係把鬼仲衰過自己屋企煮。唔係咁難食都唔會講出口。講完。
小弟第一次寫食評。
叫左一個牛肉火鍋同碎吞拿魚飯。
2017-07-16
2017-07-15 605 浏览
午餐永遠也是掋食的,今天有空可以享受一下了。壽司度御膳 ($180)有刺身,什錦天娜羅,燒魚,蒸蛋,味噌湯和沙律,十分豐富唷!能吃得岀魚生是即弄的,口感鬆軟,温度適中。天婦羅是剛炸岀來,口感香脆鬆化。燒魚也不錯,魚皮燒得脆身,魚肉鮮甜嫩滑。上級壽司御膳 ($120)壽司十分新鮮,壽司微暖,一吃便知道是高質食材。我最喜歡魚子壽司,魚子脆卜卜又大粒,超美味!食物也很好吃,但侍應服務有很多錯漏,很不專業。他把我的湯給了友人,但就説是我們自己弄錯,而又將原本給友人的沙律給了我吃。我們也吃有點不快。
午餐永遠也是掋食的,今天有空可以享受一下了。

壽司度御膳 ($180)

上級壽司御膳 ($120)
2017-07-14
午餐
2017-06-20 447 浏览
之前去開Sushi Hiro銅鑼灣店,欣賞該店魚生壽司新鮮,味道有日本風味,所以也做了會員。知道離我家不遠的沙田開了分店後去了幾次,雖然價錢比總店平宜少少,但食物質素遠遠不及總店,試了好幾次壽司飯都是沒有飯味, 令人失望😣。誰不知今日中午我再去Sushi Hiro沙田店午餐,二人各叫了一客壽司套餐附有蒸蛋和麵豉湯。壽司飯都依然沒有飯香,失望之餘,當飲麵豉湯時食到裏面豆腐是酸的,我吃一粒覺得帶酸味,再常試吃多兩三粒都是酸的,OMG😱豆腐變壞了!感覺很嘔心🤢 完全不能相信日本人開的Sushi Hiro怎麼會發生這樣的事情。隨即我跟店員講豆腐味道是酸的,他態度一點歉意也沒有,也沒有跟我說什麼,非常淡然,只是換了一碗麵豉湯給我便算了。我只好跟自己說我對Sushi Hiro 沙田店死心,不會再去也不會再俾機會🙅🏻。2人吃了2份套餐加單點一份天婦羅埋單$440,會員折後$400。作為食客對食物質素有要求是正常,何況收得人均$200元一個日式午餐當你食到食物變壞時完全不能接受,顯出店員從廚房到樓面都欠缺尊業精神。這個午餐破壞了我今日整天的心情,而且感覺胃囗差了,在此分享一下失落的心情😢。

2017-06-18 320 浏览
客人在門口沒人招待,呆站了一陣才有人帶我們入坐,侍應態度還可以。刺身沒味道,因為未完全解凍,所以口感很差。這個價錢在超級市場買的刺身也要比這裡吃的好。第一次吃到完全沒味道串燒雞肉、雞腎、雞翼。雞腎和雞翼還能從外表分辨,雞肉只能靠口感分辨是甚麼肉。基本上只有燒餅還過得去,起碼因為有照燒汁和乾鰹魚片,所以還能吃到點味道,但是燒餅太乾,口感差。總而言之,服務環境過得去,但是食物令人失望,就算半價都不值得光顧。

2017-06-18
2017-05-26 286 浏览
茶唔熱醋飯好唔得壽司用料比曾生好唔得幾多價錢是曾生的十倍⋯連加一差不多400 比得十幾件水凖以下的行貨比你食!整體感覺是被X劫,被X死牛!真係怕怕!以後都係去返曾生食好過!其實從未試過去食壽司有如此感覺我唔係同日本或者其他差唔多價錢的壽司店去比較,我只係用一般迴轉壽司店的出品去比較,佢都贏唔到呀!真係差得交關
茶唔熱
醋飯好唔得
壽司用料比曾生好唔得幾多
整體感覺是被X劫,被X死牛!
真係怕怕!
以後都係去返曾生食好過!
其實從未試過去食壽司有如此感覺
真係差得交關

2017-05-07 456 浏览
今日熱辣辣, 無曬胃口。一個人o係沙田行左幾個圈都唔知食咩好,熱野就唔想食 ,咁就一心去搵下壽司啦。見到外面D壽司相咁靚就入左去。入到去, 覺得環境唔錯喎, 下午茶時間人唔多位置又鬆動,但係一望到個價錢咁貴嘅?! 有D OverBudget不過算啦,剛出糧豪一次啦!點了個蕎麥冷麵, 個麵唔會痴埋一團團, 又夠凍。真係好適合咁熱的天氣食, 加上個汁酸酸咸咸,胃口返曬黎。之後仲有3 條手卷,分別係三文魚,左口魚 ,同吞拿魚腩碎。 手卷整體來講都唔錯, 個飯唔會只係得醋味 , 仲有陣陣飯香, 3 種魚都幾新鮮, 唯一美中不足係比較D魚比少。

入到去, 覺得環境唔錯喎,

2017-05-05
2017-02-07 1398 浏览
前幾日食完旺角某一間垃圾壽司之後,個心一直耿耿於懷,因為嗰餐真係唔平!如果要俾百幾蚊食壽司,我會揀壽司廣囉!一來地點方便,二來座位又坐得舒適(之前嗰間逼到爆,好似放題的店舖咁) ,我點左一個lunch set,有湯、有蒸蛋、有12款壽司,仲要件件都新鮮好味!鍾意食壽司嘅朋友記住試吓啦!溫馨提示:記住加入成為壽司廣的會員,因為每次都可享有九折優惠!

2017-01-09 1307 浏览
上至食物下至服務!一個字"差"魚生食物同平價放題無分別個碟串燒!火都黎!雞棒!差!全部!D待應又5做野!又妙嘴妙舌!完全無服務!得個裝修!諗住比放題好!我覺得比放題差
上至食物下至服務!一個字"差"
魚生食物同平價放題無分別
個碟串燒!火都黎!雞棒!差!全部!
D待應又5做野!又妙嘴妙舌!
完全無服務!得個裝修!諗住比放題好!我覺得比放題
2017-01-08
2017-01-08 1077 浏览
星期六的沙田新城市廣場要揾食都好有難度,同行友人想食日本嘢,就試下呢間,貪佢唔使等。落單已經一肚氣,嗰果伙記一副唔想做嘅嘴臉,hea到呢!算啦,諗住好食都ok啦,等上菜……豆腐凱撒沙律同Sake上喇,食啦,食到一半……嚇死我😲……見到一條鬼咁生猛黑色虫仔係隻碟度爬下爬下,我地即刻影片啦,之後梗係即刻通知餐廳啦,跟手果伙記(又係佢)嚟二話不說就收左,sorry 唔好意思都冇聲😤😡諗起跟住仲叫左刺身,点搏呀!即刻起身走人,NO Next Time ❌❌❌
2016-12-28 961 浏览
噚晚同外地回來了的親戚去了すし廣沙田的分舖開飯,跟銅纙灣的水準相比,真係唔敢相信係同一集團,唔知點解啲餐廳係新界開的分店,食物水準,總係差幾班, 但價錢亦都唔見得話特別平咗。點了的鰻魚熱食好有魚腥味,而餐牌設計似family resturant多過壽司店,食物種種少到,一個菜分熱同凍,蕎麥麵同烏冬,咁就變四道菜式,比佢吹脹,唔會再去Lu。
點了的鰻魚熱食好有魚腥味
2016-12-27
2016-12-11 1122 浏览
晚上沒人等位入座,叫了牛肉烏冬和豚肉窩。牛肉過老韌到難咬開,牛肉udon 完全冇特別。豚肉雜菜鍋湯底清到水一樣,豚肉冇fat 好較韌,價價貴完全不值這價。吉野家還比它好吃更抵!
晚上沒人等位入座,叫了牛肉烏冬和豚肉窩。

牛肉過老韌到難咬開,牛肉udon 完全冇特別。

2016-12-11
2016-12-02 961 浏览
要搵高質素的日本菜但價錢比較相宜的可以試試壽司廣廚房。每次午餐必點102,因為可以一次過試哂所有刺身!刺身非常新鮮平時對海膽比較挑剔的我都覺得呢度的海膽好鮮,不會有太甘/腥味!易入口!隨餐附送蒸蛋及味噌湯,蒸蛋好滑不鞋口,味噌湯就一般般啦無特別。另一半叫左刺身丼,其實食的刺身同102餐差不多,不過可能多d飯卦!男人食就飽d!
要搵高質素的日本菜但價錢比較相宜的可以試試壽司廣廚房。

每次午餐必點102,因為可以一次過試哂所有刺身刺身非常新鮮
2016-11-28 633 浏览
Went here for a quick dinner , food simply doesn't make the cut. High street price though . Don't even get me started on the service . Waiters are true to their name , waiting around . Gave us unfriendly looks when we didn't order further .
唉!今晚餐飯真係食到一肚氣我今晚同老公同兩個仔(一個三歲一個一歲)黎諗住試下呢間日本野,仲突登用手機app攞定枱,點知一黎到,知客阿嬸就話要我坐卡位。一歲小朋友真係坐唔到,咁啱又有其他枱吉,咪諗住換過張,雖然最後都換左,但阿嬸已黑晒面;我問有無bb椅又唔應我,咁我咪以為有bb椅於是左望右望企度等左成四五分鐘,到最後再問先知無,咁一早講清楚係唔係咁難先?野食黎講就...以呢個價錢黎講好一般,蔥花吞拿魚飯賣相不佳,味道尚可,但鰻魚飯真係唔夠味,淡。我明新城市租貴,但成一佰八十蚊碗鰻魚飯有少少要求也不太過吧。我突然好懷念以前同一鋪位的今助。價錢稍為便宜,但味道卻好得多。俾我再揀,我情願去河畔間德美,好味又抵食。其間其實都有啲姐姐服務幾好,問佢攞水攞餐具好快送到,態度好。可惜到埋單時另一個阿嬸行埋黎,我簽完張單問佢攞泊車單的時候,佢即刻變面蔑我。我即諗阿姐使唔使呀、爭你錢咩!我絕對唔會再去了。野食麻麻、服務又麻麻,憑咩留客?(只好對服務好的姐姐講唔好意思,但一粒老鼠屎真的會搞砸一鍋粥)
唉!今晚餐飯真係食到一肚氣

2016-10-23
2016-08-28 1566 浏览
建議食lunch會抵d,因為晚餐食同樣嘅嘢會貴d,感覺就無咁抵食。有會員卡就9折,即free咗服務費特選壽司御膳 (附蒸蛋 + 味噌湯) $180有12款壽司,食材新鮮,壽司款式係按當日而定,所以會同餐牌有少少唔同兩味迷你丼 & 湯套餐 (附蒸蛋) $150因為係迷你丼,份量唔會太多,兩個人share 食就啱啱好葱呑拿魚腩碎丼呑拿魚腩碎舖滿碗飯,加少少豉油,好鮮味鰻魚飯好好食,鰻魚汁味道濃,撈飯食好夠味。一啖鰻魚一啖飯,最佳享受烏冬口感有d粉,個湯就好清

特選壽司御膳 (附蒸蛋 + 味噌湯) $180

兩味迷你丼 & 湯套餐 (附蒸蛋) $150
因為係迷你丼,份量唔會太多,兩個人share 食就啱啱好

葱呑拿魚腩碎丼
呑拿魚腩碎舖滿碗飯,加少少豉油,好鮮味

鰻魚飯

烏冬
口感有d粉,個湯就好清
2016-08-27