2022-08-27 463 浏览
講食物質素同味道都係正常發揮既 但餐廳既環境就真係好大問題😕 首先,個地下係非常之油 就連坐係張椅度都feel到跣 一路坐一路跣黎跣去之後隔離枱開始食燒肉 就開始feel到好大油煙 油煙大到開始攻眼不斷流眼水 跟住連氣管都唔舒服 同店員講呢個情況 佢哋既回應就係「係呀,因為燒肉呀嘛」跟住就完左 成個餐廳根本就冇通風 d油煙完全困住係入面 餐飯食左一半就辛苦到完全食唔落就要埋單走 呢間餐廳完全係貼錢買難受既體諒除咗我哋之外 其他枱既食客都喊辛苦 就算佢哋調左枱都係冇乜幫助 因為成間餐廳都充斥著油煙 通風有問題就真係唔應該整燒肉😤

2022-08-27
2022-08-26 390 浏览
同朋友來個快lunch~來了AMP塚田農場來個一人一鍋,店主打美人鍋,仲要包自助吧,有簡單沙律及飲品我🍲我就簡左主打既美人雞湯,採用日本農場無激素走地雞,八小時熬製而成,上枱是果凍狀,加熱數分鐘後就會逐漸溶化。而朋友就點了日式壽喜燒湯底,甜醬油味,大大提鮮了食物的味覺。套餐包括一款自選口味的免治雞肉、一款肉類、蔬菜盛盒及飯/麵。🥬蔬菜盛盒色彩繽紛非常新鮮,份量十足有生菜、娃娃菜、青瓜、南瓜d、粟米、青厘茄、菇類紅黃椒等,相當豐富,感覺非常健康飽肚🐣明太子芝士免治雞肉,明太子味道咸香,芝士令口感拉絲,只是口感未夠彈牙🥩小牛排的鮮味十足,肥肉均衡,配上壽喜燒湯底,配壽喜燒湯比較合適🍜日本羽衣麵,第一次試這樣日本羽衣麵,日感超滑,超掛湯,有點似上海餃子皮的口感,比烏冬更適合打邊爐。相比一人一鍋邊爐,㙇田農場質素及份量好得多,性價比高,值得再回吃。☺️☺️

2022-08-18 462 浏览
之前食過將軍澳午餐定食,今日喺觀塘見到所以再食,不過今次食晚餐,觀塘apm 近近地係一個唔錯嘅選擇,加$38有自助吧,有沙律、唔同款式飲品及蛋糕等等。滑蛋鰻魚御膳$98滑蛋係底部超級嫩滑,鰻魚香口分量充足,伴飯食唔錯,另外仲有麵豉湯、蟹柳凍豆腐及伴菜。南蠻炸雞$38一個套餐加$38就可以揀心儀小食,炸雞有三件,淋上自製醬汁。銀鱈魚西京燒御膳$158銀鱈魚之前食過,味道唔錯,今次再食都keep到水準,魚肉嫩滑,而且煎得香口。總括而言唔錯,午餐定食更加化算,另外見有打邊爐,一人一鍋,個美人鍋幾吸引,下次會試吓。

滑蛋鰻魚御膳$98

南蠻炸雞$38

銀鱈魚西京燒御膳$158

2022-08-16 398 浏览
塚田農場 觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)3樓L3-L13號舖———————————————————Apm 日本餐廳環境乾淨闊落好岩後生仔去裝修有日式feel可以烤肉又有丼飯食叫左個滑蛋豬扒飯豬扒炸過 又大塊滑蛋鋪喺飯嘅上面十分吸引牛柳燒肉定食😳自己慢慢燒有麵豉湯配兩份小食好處係可以加$38變成自助餐有飲品 甜品 沙律分量絕對足夠一個人食沙律有唔同嘅配搭青瓜 生菜 粟米可以自由配搭加上自己喜歡嘅醬汁飲品種類亦比較多十分新穎店內有自製嘅健康果汁十分健康
塚田農場

飲品種類亦比較多十分新穎
店內有自製嘅健康果汁
十分健康
2022-08-15 336 浏览
夜晚朋友話想打邊爐,本身有諗過去食牛大人,但攞飛時已經派到9點籌,朋友就提議去食美人鍋,同𨋢一齊喺牛大人攞完飛嘅路人都同緊朋友講話聽講美人鍋幾好食,我諗都係信心保證嘅一種🤣等左10分鐘度就有得入去,除左美人鍋其他野都幾吸引,燒肉會有個一人爐仔,另外刺身定食都睇落唔錯,但已經準備好打邊爐嘅心情,所以就照叫美人鍋,其他下次再捉人嚟試🤪叫左個美人鍋套餐($168),壽喜燒湯底、明太子芝士免治雞肉、豚腩肉同日本羽衣麵,另外加左$38要左自助吧。出去自助吧,佢有好多唔同飲品,有唔會中伏嘅果汁同包裝、罐裝飲品,仲有幾款自家製飲品。我試左美人果茶唔錯,但同行朋友攞左柑桔美人水同粉紅檸檬梳打就唔太合口味,兩款都帶左啲薄荷味🌿 要熱飲嘅話,側邊都有啲茶包咖啡可以自己沖,飲品提供種類都好多🧃 除左飲品,自助吧仲提供簡單沙律配料同兩款小甜品,質素正常。醬汁方面都提供咗好多唔同種類,都係偏向日式,大家可以各樣野都試下,今次我試左standard嘅日式醬油、柚子昆布醋、白味噌芝麻味,相對我比較鍾意柚子昆布醋,酸酸地幾惹味😋好快就上左個蔬菜盛合,每個美人鍋套餐都跟一個,排得好靚,適合打卡🥰 不過美中不足係見到有粒

好快就上左個蔬菜盛合,每個美人鍋套餐都跟一個,排得好靚,適合打卡🥰 不過美中不足係見到有粒蕃茄仔爛左,揀食材可以再小心啲🍅

湯底我本身都糾結緊要骨膠原湯定壽喜燒,但因為見張圖,壽喜燒都有嗰舊乳白色啫喱,所以揀咗壽喜燒,享受齊人之福🤤 加左骨膠原,湯底都相對比較濃厚,甚至會感受到骨膠原嗰種黏口,但壽喜燒味道都無唔見到,覺得湯底幾出色🍲

免治雞肉同豚腩肉比起嚟,我比較鍾意豚腩肉。免治雞肉因為打碎左,即使佢可以黏成一舊,但入口始終比較鬆散,至於佢嘅明太子芝士口味唔算特別出,所以主要都係靠湯底同醬料嘅味。豚腩肉切成薄片,輕輕淥10-20秒就食得,肉質都唔錯🥓

日本羽衣麵其實我都係見新奇試下,食落似寬版刀削麵,質地偏稔,可以吸到汁,都係火鍋嘅澱粉好選擇🍜

最後一人埋單$226.6,可能同食一個平嘅任食邊爐差唔多,呢度雖然係定量,但都食到好飽咁走,食物精緻啲,環境都比較寬敞,性價比都唔錯😋
2022-08-14
2022-08-15 271 浏览
今日同事 farewell lunch 指定要去食美人鍋,一早訂枱不用等。用手機點餐好快捷,但看得出人手短缺,沙律 Bar 雖然少選擇自在新鮮,醬汁味道好又夠日式。美人鍋加骨膠原湯、明太子芝士免治肉雞肉 & 豚腩肉係我至愛配羽衣麵。水準一流。蔬菜盛合七彩繽紛,好吸引、凍冰冰一大盤新鮮爽脆種類又多,令人胃口大開。天婦羅鍋燒烏冬御膳賣相一流,炸物脆卜卜,味道剛好。但設計奇特,職員送餐就開爐,有湯又開爐,咁又攪到啲天婦羅淋哂,好奇怪。

美人鍋
天婦羅鍋燒烏冬御膳
美人鍋
天婦羅鍋燒烏冬御膳
2022-08-13 254 浏览
D 食物質素真係一般到….接近有d差價錢又唔算平。 應該唔會再幫襯。服務員態度都係一般。 叫左兩個美人窩。真係比想像中差。 一份牛小排。一份雞。 d 料好似求其執比你咁。 總括一定無下次…….………………………………………………………………………………..
D 食物質素真係一般到….接近有d差
價錢又唔算平。 應該唔會再幫襯。

2022-08-13
2022-08-09 294 浏览
APM的盛夏森動吸引了我,走走走,去行吓。行得七七八八就到食飯時間,見到"塚田農場"門面好闊,坐位好寬敞,就呢度啦。種類繁多,選擇都唔少,有海鮮御膳,咖喱飯御膳,美人鍋,前菜......加38蚊仲有自助的飲品,沙律等其他。"三文魚" 新鮮味美,亦係正餐來到前好好嘅消遣。“滑蛋鰻魚御膳” 呢個set 有麵豉湯,有滑豆腐,牛蒡絲,子薑三樣小食,有一碗白飯,個餸濕濕哋,啲蛋又滑,鰻魚質地唔錯,好易送飯。"滑蛋豬扒飯" 就跟咗一個麵豉湯,沒有其他小食,因此加配咗一份“照燒雞” 自製套餐,豬扒大大件亦切開咗方便食用,照燒雞亦好好味,啲皮完全食到,而唔會油膩。

2022-08-02 404 浏览
-🔸美人鍋套餐 $168🔸安格斯牛小排定食 $148-收工同男朋友拍拖行吓APM,見依間日式裝修嘅餐廳,主打美人鍋同燒肉,就一於試試啦~我當然係揀美人鍋啦,配骨膠原湯補一補,上枱見到湯底成個啫喱咁超過癮。跟餐有菜有肉有主食,一人邊爐都好豐盛啊!肉類揀咗明太子芝士免治肉同肥牛。蔬菜盛合仲好色彩繽紛,夠晒健康。主食揀咗日本雞蛋雜炊,貪佢有多隻蛋,可以沾肥牛食或者食到最後,煮個湯飯食都好正!男朋友食安格斯牛小排,都有成十幾片厚切,油花均勻,食落入口即溶有牛嘅油香。鐵板仲有坑紋,手殘都輕鬆燒到靚牛肉。套餐有前菜、漬物、味噌湯同白飯,好滿足。
🔸美人鍋套餐 $168
🔸安格斯牛小排定食 $148

跟餐有菜有肉有主食,一人邊爐都好豐盛啊!

肉類揀咗明太子芝士免治肉同肥牛。

蔬菜盛合仲好色彩繽紛,夠晒健康。

鐵板仲有坑紋,手殘都輕鬆燒到靚牛肉。

套餐有前菜、漬物、味噌湯同白飯,好滿足。
2022-07-31 322 浏览
星期日兩三點拎左飛 要等位唔係問題 但係望住咁多張枱都空哂都冇人執枱 一張枱都入唔到 全間野得幾條友係到 個個忙住埋單 斟茶送餐補食材 但就唔入客 所有人就係出邊企係到等 唔關員工事 因為佢地都踢曬腳 但係咁大間餐廳星期日得幾個員工? 非常不滿意⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
2022-07-31
2022-07-25 474 浏览
依排天氣太熱🥵,唔想媽媽咁辛苦大汗淋漓買餸煮飯,今晚約佢去APM 食日本菜。 我地再次Encore「塚田農場」。餐廳有多間分店,早前食過海港城分店,精緻料理令人回味。餐廳裝潢日系柔和風格,間格坐位舒適,有多款Dinner set 而且價錢十分合理抵食。-🇯🇵 美人鍋套餐有四款湯底選擇,分別是骨膠原、壽喜燒、忌廉蕃茄、麻辣味噌湯。 我選擇了最愛的日式壽喜燒湯底。 就是喜歡其甘甜的風味,大大提升食物的鮮甜度。套餐包括一款自選口味的免治雞肉、一款肉類、蔬菜盛盒及飯/麵。🔸明太子芝士免治雞肉口感緊緻Q彈,加入明太子,味道咸香-🔸 豚腩肉有豬肉的鮮味和肥脂甘香,配上壽喜燒湯底,肉質更為鮮甜-🔸 蔬菜盛合擺盤賣相漂亮,蔬菜種類不單調,色澤新鮮。 有生菜🥬、娃娃菜、青瓜、南瓜🎃、粟米、青厘茄、菇類、紅黃椒等,相當豐富,亦可中和膩滯感-🔸 日本雞蛋雜炊把壽喜燒湯加入日本米飯,與生雞蛋及蔥花攪拌一起吃,餘韻猶存,飽足而歸-🇯🇵 特選燒肉套餐🔸安格斯牛小排 & 牛柳粒定食套餐還包括前菜、漬物、白飯及味噌湯,同樣豐富。安格斯牛小排紋理漂亮 ,脂肪分布平均。燒炙後,那種香氣在口腔回盪良久。牛柳粒口感軟彈,略帶

🇯🇵 美人鍋套餐

🔸明太子芝士免治雞肉
口感緊緻Q彈,加入明太子,味道咸香
🔸 豚腩肉
有豬肉的鮮味和肥脂甘香,配上壽喜燒湯底,肉質更為鮮甜
🔸 蔬菜盛合
🔸 日本雞蛋雜炊
🇯🇵 特選燒肉套餐
🔸安格斯牛小排 & 牛柳粒定食

套餐還包括前菜、漬物、白飯及味噌湯,同樣豐富。
牛柳粒口感軟彈,略帶煙韌有咬口,牛味濃郁。
加$38 還可任食沙律🥗、特式飲品及甜品

如果你食飯成日都隔離飯香,咁呢度就好適合你啦👉$168 嘅美人框飯御膳,一個餐可以選擇兩款飯,加一個小食同一個前菜,仲有沙拉吧任夾😏個飯係用糯米飯做嘅,頗特別!(味道 3.5/5)炸天婦羅就算放耐咗都好脆口🤗 (味道4/5)$108 牛肉壽喜燒鍋烏冬御膳呢個餐真心抵食🫶🏻呢個壽喜燒烏冬湯底好好飲,唔會太甜,而且配料勁多😆腐皮-茼蒿-冬菇-牛肉片/個烏冬仲好彈牙添!另外仲有個迷你魚生飯喺隔離😋午餐價錢包埋出面自助吧架!平時晚餐要加錢,我同朋友都食到好飽,好滿意!

美人框飯御膳

個飯係用糯米飯做嘅,頗特別!(味道 3.5/5)

炸天婦羅就算放耐咗都好脆口🤗 (味道4/5)

$108 牛肉壽喜燒鍋烏冬御膳
呢個餐真心抵食🫶🏻
牛肉壽喜燒鍋烏冬御膳

另外仲有個迷你魚生飯喺隔離😋

朱古力/芒果蛋糕/桂花茶
美人框飯御膳
牛肉壽喜燒鍋烏冬御膳
I had lunch at TSUKADA NOJO (塚田農場), one of my favorite restaurants, at APM this afternoon. This restaurant is famous for its fresh ingredients and good food quality.As usual, the restaurant maintains its standard and I have an enjoyable meal today.Semi-buffet sets from $78 including salad bar, dessert, drinks and set meal are supplied at lunch. The restaurant is quite full during lunch hours in view of the good value and multiple food choices. Today I ordered a grilled cod fish set. The cod

Today I ordered a grilled cod fish set. The cod fish marinated with Saikyo miso is super yummy. It is sweet and full of flavour. Rice with Onsen Tamago enhances my enjoyment of this meal. Miso soup with tofu is nice. I added a piece of fried pond fish. This, together with the green salad, is yummy, too

I had also ordered Okinawa fried squid as snack. The squid is tasty. With a coke and the squid, I imagined myself enjoying this meal at the seaside of Okinawa

Salad bar is good. Salad is fresh. There are various drinks for choice; Japanese tea, soft drinks, flower tea, coffee, etc. The cream and mango mousse mini cakes are nice.

Being not able to visit Japan now, it is good to enjoy a hearty meal here as compensation.
  • grilled cod fish set
2022-07-21 342 浏览
約個朋友食lunch, 行過見到呢間都幾吸引!原來有沙律吧供應,於是就揀咗呢間!原來除咗自助沙律吧之外,甜品同埋飲品都係任飲任食,而且飲品嘅種類都好多,有罐裝或者紙包裝飲品,同埋一啲佢哋嘅自家製飲品同埋咖啡我哋最後叫咗個火炙三文魚明太子丼同埋滑蛋豬扒定食,再加多左份唐揚炸雞火炙三文魚都幾肥美,仲有明太子鹹鹹鮮鮮餸飯好正滑蛋豬朳定食要推介下,豬朳厚身而且炸漿唔厚,個蛋真係好滑,個蛋汁撈飯真係想額外再添飯,好足料呀炸雞大大件又juicy 最後食埋甜品,有幾款唔同既小蛋糕,加埋一人均100左右都唔錯呀
約個朋友食lunch, 行過見到呢間都幾吸引!
原來有沙律吧供應,於是就揀咗呢間!

火炙三文魚都幾肥美,仲有明太子鹹鹹鮮鮮餸飯好正

炸雞大大件又juicy

2022-07-19 271 浏览
🐳位於觀塘Apm三樓,非常易找。餐廳座位十分寬闊,坐得非常舒適,最適合聊天談心,安靜之餘又寫意。🐳這裡有半自動形式的自助餐,加💰38就能享受了。絕對抵食👍有很多不同特色的飲料,連排毒茶也有呀!另外有沙律bar和小量甜品供應,這個價錢絕對非常合理。🐳滑蛋豬扒御膳💰98整個餐很豐富,有麵豉湯,有豆腐,有小小配菜,主食滑蛋豬扒份量也不少的,豬扒鬆軟,完全不乾,滑蛋很嫩,下面還有菇菇,非常入味!🐳牛肉壽喜燒鍋燒烏冬御膳(配日本溫泉蛋)💰108這個也很厲害,整鍋烏冬,再放上生牛肉,自己慢慢加熱煮熟,配上甜豆腐皮。另外還有一小碗刺身飯,非常飽肚。壽喜燒的湯底很濃郁,烏冬也十分彈口,好好味呀!

🐳滑蛋豬扒御膳💰98

🐳牛肉壽喜燒鍋燒烏冬御膳(配日本溫泉蛋)💰108