2021-06-04 187 浏览
因為去咗兩間都冇位,所以喺呢度試吓。果然中伏!冇咩選擇,唯有揀咗呢間,揀咗個雞扒飯...... 來到嘅時候,覺得它實在比茶餐廳碟頭飯更差。味道是可以的,賣相就.... 唔知關唔關佢事,食完我拉肚子!見到前面有人comment,話嗰位收銀姐姐態度差,都有同感。其實呢度嘅安排實在有啲問題,收銀姐姐要沖埋嘢飲,同佢講嘢第一句就叫我「等等」!佢嘅態度真係好似叫你收聲咁樣! 明白佢要收銀又要沖嘢飲係忙,其實佢公司咁樣嘅安排的確係有啲問題~ 收銀會接觸到現金(雖然依家好多人都電子付款或者信用卡),佢收完銀又去沖嘢飲,疫症期間真係有感染風險!真係要改善一下..... 我好少比差評,不過今次真係要比一比.....

我好少比差評,不過今次真係要比一比.....

2021-04-03 579 浏览
見到有肉骨茶就決定食佢啦,因為平時好少地方有馬來西亞野食。肉骨茶套餐 $80肉骨茶好大碗,入面有啲豆卜、豬骨,啲料都多。味道同正宗果啲好似有啲出入,依碗味道偏咸。不過如果湯撈飯咁食,就會中和左啲咸味。雖然味道唔係好正宗,不過如果經過真係好想食肉骨茶都可以試下既。傳統土司套餐 $38有咖央多同煎蛋。我最中意食依度既咖央多,因為無正宗咖央多會有既椰絲味。不過如果啲醬可以再多小小就好啦。炸魚蛋 $10$10有六粒都幾抵,配埋啲泰式辣醬幾好食。炸雞扒 $10好脆口,岩曬中意食煎炸野既人。凍蘆薈蘋果茶 +$8入邊有一啲蘋果蓉,又有一啲蘆薈粒,飲落都幾有口感。美祿恐龍 +$8上面加咗好多美祿粉,因為杯嘢飲係凍既所以啲粉唔會溶,邊飲邊咬啲粉幾得意。
見到有肉骨茶就決定食佢啦,因為平時好少地方有馬來西亞野食。

肉骨茶套餐 $80

傳統土司套餐 $38

炸魚蛋 $10
$10有六粒都幾抵,配埋啲泰式辣醬幾好食。

炸雞扒 $10
好脆口,岩曬中意食煎炸野既人。

凍蘆薈蘋果茶 +$8
入邊有一啲蘋果蓉,又有一啲蘆薈粒,飲落都幾有口感。
美祿恐龍 +$8
2021-01-27 573 浏览
一直都係土司工坊常客, 因疫情好耐都無黎, 唸住今日黎食個傳統吐司早餐, 點知, 個吐司一上到黎, 好似mini版 , 縮水縮到咁明顯, 真係躁底咯。 同個蛋一樣size, 再加杯野飲,$38, 真心覺得中伏到貼地。

2020-12-23 559 浏览
那位收銀兼茶水部的小姐,擺出一幅不想做,不耐煩的無尾音聲調與顧客落單,我以為只是我一個係咁,點之我食左15分鐘時間觀察所得,佢對每個顧客都係這樣,搞杯野飲就好似打仗咁搞到蹦蹦聲,好似同杯野飲有仇咁!宜家呢個時勢有份工做已經好好,應該要珍惜!作為前線接觸顧客俾返少少專業的對客態度,相信能令顧客購物體驗產生正面影響。值得一讚是食物方面,我是吃當日特價$38 喇沙米線,味道及賣相很好👍🏽,餸都比想像多,不會因為特價而偷工減料。

2020-12-22
  • 星洲叻沙
2020-11-26 640 浏览
大型商塲(APM),竟然有$32~42的下午茶餐, 以為都是一般茶餐廳行貨的配搭,但最终有驚喜厚西多一大件,牛油一大片,仲要包兩隻炸雞翼,還有一杯馬拉奶茶,$38,超抵 西多不太甜,再附上一片大牛油,邪惡得來味道又剛剛好炸雞翼,即叫即炸,上枱熱辣辣,咬開仍然霧煙,而且味道非常香口好味馬拉奶茶落煉奶,配上淡淡的茶葉香味, 濃淡適中,甜度也是剛剛好。簡單的一個下午茶,完全感覺到餐廳及厨司用心及誠意,决不將貨就價,取巧,絕對值得一試再試。
大型商塲(APM),竟然有$32~42的下午茶餐
, 以為都是一般茶餐廳行貨的配搭,但最终有驚喜

西多不太甜,再附上一片大牛油,邪惡得來味道又剛剛好

2020-10-11 768 浏览
好耐無食,竟然有肉骨茶都唔知添😅呢隻係馬來西亞風味,即係好藥材味果款好多料又夠味,真係好驚喜比較之下,雖然我都係中意新加坡風味有胡椒果夠d,不過換下口味都好好算係夠足料,有肉仲有肉丸,豆腐卜索晒汁配埋白飯認真夾呀另外要左魚丸河粉,魚丸好彈牙套餐加$12 就有一款小食,分別加左菜同埋炸雞奕菜既份量都唔輸蝕架,夠晒炸雞亦好香脆,擺左一陣都仲好熱辣辣嚟到點少得飲南洋咖啡夠奶香,咖啡味又濃郁先用熱水整熱個杯,keep 住個温度真係好
好耐無食,竟然有肉骨茶都唔知添😅
呢隻係馬來西亞風味,即係好藥材味果款
好多料又夠味,真係好驚喜

算係夠足料,有肉仲有肉丸,豆腐卜索晒汁
配埋白飯認真夾呀
另外要左魚丸河粉,魚丸好彈牙
套餐加$12 就有一款小食,分別加左菜同埋炸雞
菜既份量都唔輸蝕架,夠晒
炸雞亦好香脆,擺左一陣都仲好熱辣辣
嚟到點少得飲南洋咖啡
夠奶香,咖啡味又濃郁
先用熱水整熱個杯,keep 住個温度真係好
2020-05-26 1247 浏览
星洲叻沙🍲湯底雖然呈奶白色,但椰香🥥唔出面頭加左辣油🍾有輕微辣味🌶屬於無記憶點既湯底💨米線偏淋、無咬口😥蝦仁🍤有四隻急凍蝦仁無蝦既鮮甜味🙊口感亦唔夠爽彈🥴魚腐份量多,吸湯力十足👍🏻·魚片🐠有五、六片口感彈牙·芽菜🥙爽脆,增加口感👌🏻·蛋🥚正常·整體而言,係一碗味道不過不失、食材豐富但質量一般既叻沙🤔但勝在份量十足,好似食極都仲有咁,唔會食唔飽🤣個人唔會再encore🙅🏻‍♀️
星洲叻沙🍲

湯底
雖然呈奶白色,但椰香🥥唔出
面頭加左辣油🍾有輕微辣味🌶

有四隻急凍蝦仁
無蝦既鮮甜味🙊
口感亦唔夠爽彈🥴

魚腐
份量多,吸湯力十足👍🏻
魚片🐠
蛋🥚
正常
個人唔會再encore🙅🏻‍♀️
2020-03-26 1010 浏览
琴日見到今日招牌星級叻沙有買一送一優惠,平均$30一碗,咁抵梗係要試下啦!其實都係第一次幫襯呢間連鎖店~滿心期待佢個laksa,我哋叫左外賣。等呀等等呀等,等左20幾分鐘都未有,但就不停出堂食,遲過我地好多嘅堂食客都已經食緊,我地仲未有,催左都無立即跟進,真係等得太耐喇!食物方面,熱辣辣可見佢係岩岩整好,而唔係放左係廚房好耐。顏色方面,好colorful,個樣好吸引到人。味道方面,就遜色不少,湯底得個辣字,唔夠香味。但麵條好有口感,軟硬程度適中,蝦都好新鮮,肉質彈牙,豆腐卜吸左d湯,好好食。值得一讚,可惜湯底有待改善。

2020-03-25
28 分钟 (外卖自取)
用餐优惠
優惠券
2020-03-25 602 浏览
叫左個喇沙米線及南洋咖啡午餐,黎到個樣同張相一樣,個喇沙好油,個米線係好淋好淋,個湯底係有喇沙味,但成碗野係好求其,杯咖啡可能因為走甜原因,係好淡,淡到唔似咖啡,希望佢地可以改善質素
叫左個喇沙米線及南洋咖啡午餐,黎到個樣同張相一樣
2020-02-10 750 浏览
想行街,諗住兩個人食個快飯又要有位,搭𨋢行過見到土司工坊有位就入去啦。周圍都坐左一兩個,幸好有食客見到我哋兩個,佢自己坐過隔離就即刻有位啦。環境一般,不過樓面唔算多人,都收唔切盤。咁我諗住拎俾櫃檯職員,佢個樣黑哂面。。。其實佢可以講句叫我拎去另外一邊,我有講左幾次唔好意思,但照舊黑。。。😅食物選擇唔多,朋友叫魚丸湯河,上左餸再食食下,有另外一個食客坐底,又係同一碗先發現少左魚蛋,朋友有啲唔開心。。。我就叫咗咖喱雞扒麵,64元。雞扒肉算ok,麵粉厚左小小,湯底適中,唔會辣,但如果香料多啲會好啲。奶茶一般,都可以。

2020-01-06 569 浏览
有段時間冇黎食晏喇!見Menu出咗個升級版海鮮喇沙面。有啲失望,因為個湯底唔夠香同淡味,整體失色左,好在餸嘅份量足夠。蝦有三隻爽口彈牙,多塊魚片都幾好味,豆卜索晒湯底,芽菜索索聲,配合埋杯每次必飲嘅越南咖啡,都OKAY 嘅。
2019-12-26 496 浏览
土司工坊,設計簡約,門面開揚, 站在店外已經可以望到店內的坐位情況。因上星期日太多人嘅關係,所以無食到,今日特意來試下此店嘅早餐,但比預期有點失望😥。服務員不足,一個店員要分身兩項工作,既要負責茶水也要負責收銀。 當時個店員正在處理沖茶工作,要待她完成手上工作才可幫我落單收錢。點了個芝士火腿蛋土司套餐 $38 包含熱飲,再加 $5 有個火腿通心粉,整個餐合共 $42。明明係西式嘅火腿通心粉,但湯底用了公仔麵味粉再加左啲青葱粒,無論味道、視覺都有點奇怪😑。芝士火腿蛋土司是即叫即做,但切開多士後,芝士並沒有圖中的拉絲效果。食物方便唯一能夠讚賞的地方就是芝士,味道濃郁,份量十足,厚度有如煎熟後嘅雞蛋黃一樣。

$42 (早餐)
2019-12-12 428 浏览
上星期同小朋友上完playgroup ,去了APM 的Toast box 食下午茶,很容易就有位,但並沒有提供high chair, Toast Box 是採取自助形式的點餐,之後會有服務員送餐。因為今日食不到午餐,Toast Box 下午茶竟然有飯,絕對令我和小朋友都夠吃。我點了小魚椰漿飯配炸雞翼,南洋即叫即做的奶茶+油菜。買相都幾吸引,有一隻蛋及三隻雞翼,份量對下午茶來講剛剛好,因為係「茶走」,所以奶茶較甜,可能是我習慣了無糖奶茶。整體味道適中,價錢合理,美中不足是沒有提供high chair!
我點了小魚椰漿飯配炸雞翼,南洋即叫即做的奶茶+油菜。

2019-11-14 450 浏览
去apm睇戲前想食個下午茶 睇左幾間決定土司工坊 價格中等 一個餐要三十幾蚊 不過賣相都幾吸引 腿蛋土司很值得一試芝士很多 非常濃的芝士味通心粉不過不失 好左份量剛剛好👍🏻不太飽也不太少
去apm睇戲前想食個下午茶
睇左幾間決定土司工坊
價格中等 一個餐要三十幾蚊
不過賣相都幾吸引 腿蛋土司很值得一試
芝士很多 非常濃的芝士味
通心粉不過不失 好左份量剛剛好👍🏻不太飽也不太少
A nice little pit stop in apm for you to sit down to grab a light snack and a drink without leaving apm.Based on Harvard’s published guide to healthy eating, it is advised to eat more greens. So, this pandan cake is perfect. It’s green and it’s a cake. Killing two birds with one stone.HK style milk tea with no sugar is the way to go.

Pandan  cake

HK  style  milk  tea