餐厅: 四季芬芳
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2021-09-09 299 浏览
每年都會搞既#SeafoodLovesSake 又返黎啦,由9月1日至9月30日去指定餐廳就可以食到佢地既Sake x Seafood Menu ❤️❤️ 記得上年去左好幾間餐廳都好令我回味。因為平時想飲清酒只有日本鋪頭先有,但呢個period去好多餐廳,包括中餐都有得飲🍶.今晚放工係屋企附近見到#四季芬芳 都有呢個Seafood x sake menu, 就簡單叫兩個小食配酒飲😋😋.🍴灌烏雞湯百花丸 配真澄 真珠 AKA $88 蝦膠肉打成膠,包著香濃烏雞湯再炸,口感酥脆彈牙,鮮味十足。搭配#真澄真珠AKA,呢隻清酒比較易入口,更可中和返蝦球既油膩感同提升蝦既鮮味👍🏻.🍴蟹粉蝦仁 配八重垣 山田錦 特別純米 $148蟹粉蝦仁本身較濃味,餸白飯就岩晒,搭配🍶#八重垣山田錦特別純米,可以更加提升左蟹既鮮味,又中和返蟹粉個腥味,八重垣山田錦入口感覺比真澄更濃,但又易入口,估唔到呢兩樣餸咁夾清酒👍🏻

🍴灌烏雞湯百花丸 配真澄 真珠 AKA $88
灌烏雞湯百花丸
真澄 真珠 AKA

🍴蟹粉蝦仁 配八重垣 山田錦 特別純米 $148
蟹粉蝦仁
八重垣 山田錦 特別純米

2021-09-03 344 浏览
坐低先知轉左餐牌,原本揀左既菜要重新揀過,而且選擇少左,但食落樣樣都唔錯喎!個蛇羹係同蛇王芬食既有啲唔同,呢邊真係羹,嗰邊似燉湯多啲。配料唔知點解有生菜絲 ? 😅有蟹粉系列,食左蟹粉蟹膏撈麵同小籠包。撈麵好好味但係小籠包就一般。個個义燒好正,肥膏入口即溶。至於個個拼盤呢,全部都係酒既,最好味就係鴨舌同埋北寄貝。蟹粉蝦仁一般般。鹹蛋黃肉餅煲仔飯,有飯焦,豉油好好味,肉餅肥瘦適中。仲有臘味芥蘭煲,好入味。食完真係大滿足。不過人手不足,服務稍為不夠。

個個义燒好正,肥膏入口即溶。

至於個個拼盤呢,全部都係酒既,最好味就係鴨舌同埋北寄貝。

蟹粉蝦仁一般般。

鹹蛋黃肉餅煲仔飯,有飯焦,豉油好好味,肉餅肥瘦適中。

仲有臘味芥蘭煲,好入味。

食完真係大滿足。

不過人手不足,服務稍為不夠。

2021-09-02
  • 蜜汁西班牙叉燒
  • 花膠太史蛇羹
2021-09-02 233 浏览
今天去了新城市廣場看平治電動車展 這商場是國內遊客必到之處 雖然現在少了 但本地客也很多 以我的經驗 晚餐要早點吃 17.30才不用等位在三期三樓 有4間食店圍在一起 應該是同一集團 採用中央厨房制 只是厨房和食店有一段距離 所以見店員捧著食物(有加蓋的)在人群中穿梭我去了其中一間的蛇王芬 裝修懷舊 除了常見的蛇菜式 還有常見的普通小菜 不過要留意是店前大大隻字寫明店內沒有任何茶水供應 亦不會收取茶位費 只有枝裝飲品 如要清水要自已去其他店購買既然以蛇為招牌 我便要了蛇肉羹凍 外表像上海肴肉 可惜內裡蛇肉不多 口感一般 椒鹽蛇碌 明白一定是急凍的 可是想不到一點肉味也沒有 而且很硬 很難咬呢櫻花蝦蟹奄仔蟹粉絲煲 配搭很好 香味也足 粉絲滿佈醬汁 好味道 只是蟹感覺不是很新鮮啫啫雙腸介蘭煲 稍嫌芥蘭有點老 潤腸多臘腸少子薑咕嚕肉 不錯 皮脆肉軟 酸酸甜甜很開胃生炒臘味糯米飯 是最滿意的 又香又大煲 煲仔白飯 足夠兩人吃 只是28元 很便宜要了2款飲品 也不錯不算很出色的一餐 只是勉強合格呢
啫啫雙腸介蘭煲 稍嫌芥蘭有點老 潤腸多臘腸少
子薑咕嚕肉 不錯 皮脆肉軟 酸酸甜甜很開胃
生炒臘味糯米飯 是最滿意的 又香又大煲
煲仔白飯 足夠兩人吃 只是28元 很便宜
要了2款飲品 也不錯
不算很出色的一餐 只是勉強合格呢
2021-08-28
2021-08-27 254 浏览
難得同爸爸媽媽出街食飯老人家一定要食中菜就揀咗呢間試一試蒜蓉菜心炒得幾爽口而又唔會太老夠蒜蓉味呢個我個人覺得味道幾好同算抵食少少辣幾野味而且份量都算多唔會椒多過三鮮蝦帶子珊瑚蚌三種唔同嘅口感又無咩違和感呢個招牌竹絲雞百花球連老人家都大讚我個人最鍾意呢款菜口感好又夠味每粒分別有少少喼汁加入去丸入面 而粒丸中間有少少灌湯奄仔蟹土魷肉餅煲仔飯有少少太多甜豉油但味道幾好有飯焦個蟹有蟹羔好味總結而言係一餐食得開心嘅飯
難得同爸爸媽媽出街食飯

2021-08-26
蒜蓉菜心
  • 灌湯竹絲雞百花丸
2021-06-26 382 浏览
以前在中環工作「蛇王芬」就聽得多但一次都未去過,現在係沙田開咗分店就去試吓。以「四季芬芳」為名,除咗以芬來代替蛇王芬之外,其他三字配上芬字,即刻感到食蛇也可以是一種升級的享受,同時也寓意黎到這𥚃四季也有得食。今次同老公黎食,當然要試吓佢出名嘅花膠太史竹絲雞羮。個羹一送到上枱巳覺得好華麗,每羮都充滿蛇肉、雞絲、花膠和冬菇絲等,口感非常飽滿同豐富,加埋一小碟既薄脆、檸檬草和蟹爪菊,既辟腥提鮮,又可囗和清熱,值得推介!而象拔蚌荷葉飯,象拔蚌好鮮甜,飯味濃厚,加埋淡淡清香撲鼻既荷葉味,吃得好飽足。而椒鹽花枝新鮮炸起,十分香囗惹味,也好有囗感,不過就較為熱氣,份量十足。
象拔蚌仔荷葉蒸飯
椒鹽鮮花枝
2021-06-25
象拔蚌仔荷葉蒸飯
椒鹽鮮花枝
2021-06-15 2086 浏览
點咗兩個燉湯試吓:淮杞圓肉燉竹絲雞 $78 冬瓜瑤柱燉響螺 $88 兩盅都幾足料,火候都好夠,一個燉盅size ,以價錢來講,覺得可以再大碗啲,依家還可以接受嘅。焦糖龍井煙燻炸雞 $168一上枱,大家都感覺到有一陣燒燶味😂 仲以為有咩着咗火咁,點知先發現係碟雞嘅味道,雞皮都炸得幾好,外皮的確有少少焦糖嘅甜味,好薄好脆口;雞肉方面都算滑嫩,唔錯。灌湯竹絲雞百花丸 $38 一粒 👍🏻👍🏻 超讚😍😍 顏色好靚,賣相好好,而且有gimmick , 因為佢有一個汁可以自己整落粒丸到🤩 幾得意!食落都幾香口,裏面中間係流心嘅灌湯竹絲雞,要小心辣嘴😂 整體來講都唔錯,但一粒$38比較貴。竹絲雞湯豆苗 $98豆苗並唔係傳統嗰種冬天食嘅豆苗,佢係嗰種有青草菜味,一條條幼條嘅豆苗….. 我本身就唔太喜歡食呢種,所以唔方便評論。黑松露滑雞北菇煲仔飯 $98如果一個豆苗都要$98嘅話,咁我覺得呢個煲仔飯係幾抵食嘅😂 黑松露已經混合埋雞件裏面,所以一大開飯蓋就好香,份量大概都有四至五碗,好夠食👍🏻飲品方面:竹蔗茅根馬蹄薏米水 $28桃膠菊花桂花雪梨茶 $28 原來係塑膠樽上枱嘅,唔係親自調嘅一杯,裏面係好足料嘅

點咗兩個燉湯試吓:
淮杞圓肉燉竹絲雞 $78
冬瓜瑤柱燉響螺 $88
燉湯

焦糖龍井煙燻炸雞 $168
確有少少焦糖嘅甜味,好薄好脆口;雞肉方面都算滑嫩,唔錯。
焦糖龍井煙燻炸雞

灌湯竹絲雞百花丸 $38 一粒
灌湯竹絲雞百花丸  一粒

灌湯竹絲雞百花丸  (一粒)

竹絲雞湯豆苗 $98
竹絲雞湯豆苗

黑松露滑雞北菇煲仔飯 $98
如果一個豆苗都要$98嘅話,咁我覺得呢個煲仔飯係幾抵食嘅😂
黑松露滑雞北菇煲仔飯

飲品方面:
竹蔗茅根馬蹄薏米水 $28
桃膠菊花桂花雪梨茶 $28
原來係塑膠樽上枱嘅,唔係親自調嘅一杯,裏面係好足料嘅,但唔算太好飲。
另外每位茶位 $10@ ,反而茶係用 earl grey , 反而覺得呢方面好驚喜😂😂

焦糖龍井煙燻炸雞
灌湯竹絲雞百花丸  一粒
灌湯竹絲雞百花丸  (一粒)
黑松露滑雞北菇煲仔飯
2021-06-14 332 浏览
服務極差,極差極極極差。服務如果有負分想俾負分。menu 入面乜都冇,落單唔講,跟住就話呢樣冇嗰樣冇。一落單就話做緊。 真係重未試過這情況。落單咁樣,野食味道係點都冇意義。如果想挑戰自己忍耐力,可以一試
服務極差,極差極極極差。服務如果有負分想俾負分。

真係重未試過這情況。

落單咁樣,野食味道係點都冇意義。

如果想挑戰自己忍耐力,可以一試
2021-06-12 5804 浏览
📍#四季芬芳🇭🇰香港沙田沙田正街2-8號新城市廣場三期3樓363A號舖#MFJ沙田 #MFJ中菜人均消費: HKD330味道: 👅👅👅👅賣相: 👀👀👀👀價格: 💰💰💰💰環境: 🌹🌹🌹🌹服務: 👨🏻👨🏻👨🏻性價比: ⭐️⭐️⭐️⭐️回頭率: 🔆🔆🔆🔆山長水遠到沙田,就是要為要是蛇王芬旗下的中菜四季芬芳本以為是獨立店舖,誰不知竟像美食廣場搬在商場的正中間!雖則是這樣,但環境裝修等都十分有特色,亦是打卡之選!餐牌選擇都算多,可惜很多菜式都說售罄😢⭐️子薑糖心皮蛋🥚$48賣相十分靚!我不覺得糖心皮蛋特別出色,反而比較欣賞他的子薑非常的香!但$48只有隻皮蛋就有點兒貴💯薑蔥焗生蠔🦪$128比我想像中出色的薑蔥焗生蠔!生蠔起碼有11至12隻,份量算好多! 蠔拉過油香脆可口,而裏面是剛剛熟,口感非常的好!茨汁很好味,連蔥都食清光💯油浸筍殻魚🐟$188有油浸筍殻魚都頗為驚訝!肉質超嫩超滑,炸得好靚,香口好味!大概11至12両左右,四個人都夠食!⭐️灌湯竹絲雞百花丸🦐$38/粒大家都被餐牌的百花丸所吸引,起初以為是雞肉丸,誰不知原來真的是蝦球 !$38/粒,超級大粒!食的時候要小心因為真的超級熱!每粒蝦球都有一支醋

📍#四季芬芳

環境: 🌹🌹🌹🌹
服務: 👨🏻👨🏻👨🏻
性價比: ⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭率: 🔆🔆🔆🔆

山長水遠到沙田,就是要為要是蛇王芬旗下的中菜四季芬芳
餐牌選擇都算多,可惜很多菜式都說售罄😢

⭐️子薑糖心皮蛋🥚$48
子薑糖心皮蛋

💯薑蔥焗生蠔🦪$128

💯油浸筍殻魚🐟$188
油浸筍殻魚

⭐️灌湯竹絲雞百花丸🦐$38/粒
每粒蝦球都有一支醋擠進裏面,其實只是玩弄賣點,因為入口完全食不到醋的味道,蝦球沒有菜名中的灌湯,竹絲雞就只有一點兒!
話雖如此,裏面的確真材實料,蝦肉十分多,而且爽口彈牙!算是不錯了

⭐️藥膳乳鴿王🐥$128
雖說是藥膳,其實是黃酒乳鴿!酒味甘醇濃厚,適合愛酒味的人士(即是我🤣)
雖然只是$128 ,但其實食得出材料十足!乳鴿肉不算十分嫩滑,但勝在夠入味
藥膳乳鴿王

🆗竹絲雞湯雲耳龍躉米線🍜$168
超笨重的一條魚!🤣其實裏面是一鍋龍躉米線!發現竹絲雞其實是他們的招牌菜!米線裏面有竹絲雞,雲耳,龍躉,份量算不錯
竹絲雞未到我覺得普通,最大問題是龍躉肉,應該只是普通班塊,炸過但沒有味道
整個米線比較清淡,不是特別出色
竹絲雞湯雲耳龍躉米線

竹絲雞湯雲耳龍躉米線

🆗蜜汁西班牙叉燒🐷$128
近年食叉燒認真夠講究!現在食叉燒不是說做法,而是說材料!雖說是用西班牙豬肉,但坦白說,肉質非常粗糙而無味,幸好外層味道算可以,但$128就比較普通
蜜汁西班牙叉燒

⭐️奄仔蟹土魷肉餅煲仔飯🦀$198
說好的酒香火焰竟然沒有了!店員想上餐就走掉…人家我真是為了火焰而點的😂😂
奄仔蟹都幾多肉和膏,都算香口!煲仔飯就算普通,但都算有飯焦!反而沒想到最好味的是他的土魷肉餅,味道香濃!挽回不少分數

👎🏻竹蔗茅根馬蹄露薏米水🥤$28
非常口渴,但只有自家啤酒,唯有點個薏米水飲!$28一支,實際裏面就只有半支薏米水,其他都是配料!重點是薏米水毫無味道,像清水般,不值!
竹蔗茅根馬蹄露薏米水

整體其實算不錯!新派有特色,味道都頗出色!4個人8道菜,$300左右一位不算貴,性價比都幾高!不錯不錯!

#fusionfood #fusionchinesefood #蛇王芬

#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #foodie #hkfoodie #fooddiary #foodblog #hkfoodblog #tastyfood #foodphotography #相機食先 #食好西 #吃貨 #香港美食指南 #香港美食 #沙由美食
2021-06-06
子薑糖心皮蛋
油浸筍殻魚
藥膳乳鴿王
  • 油浸荀殼魚
2021-05-29 407 浏览
第一次來食,星期六都預人多,但佢地人手嚴重不足,果晚有間VIP房坐滿人,已經專人招呼,樓面得番一、兩個人。如果唔係下張枱到我,應該走咗,因為4張枱走晒都無執枱,足足等15分鐘都入唔到。中間有人想攞飛都話唔再派,當時只係7:30。入到場,叫咩無咩!7點幾就無野食,坐我隔離枱4人,睇住嬲嬲豬走人,因為咩都無等食。食物方面,用精緻形容,好細碟。但最唔好係因為佢本身無內置廚房,所有野要員工去隔離唔知邊度攞,碟餸就向商場走廊行個圈先入舖再上菜,雖然有蓋,都覺得唔多衛生

昨晚同家人去食晚飯,由於家中長者從未食過蛇羹,而佢又想食,所以就嚟呢間試吓。我哋晚上6點前已經到達,首先,門口有位女侍應接待時的態度實在麻麻,我哋想「寫紙仔」但當時見唔到放紙的箱,但該位侍應回應的語氣比較差…..入座後,想叫籠仔蒸飯但話賣晒(重點係當時只係6點都未夠),想叫臘腸又冇,陳村粉又話冇(後尾知道原來係其中兩版menu入面嘅菜成版都冇😓)而大約半個鐘之後,見到有其他客想叫叉燒同雞都話冇,要知道呢日唔係咩節日,只係平時嘅周六晚,都好多菜式話冇,心諗咁做咩晚市呢?另外,呢間舖亦非常唔夠人手,佢哋嘅侍應似乎要同時serve埋後面間天天,所以成日都搵唔到人或要等一輪先有人嚟serve

食過四季芬芳好幾次,啲嘢基本上都係好食,煲仔飯好食(有時係油咗啲),啲湯好飲...以前。只能夠說間嘢愈做愈令人失望,愈等愈慢,明顯樓面人手唔夠,個廚房又兼顧唔切啲單...今日外賣自取一個排骨白鱔煲仔飯($108)及冬瓜瑤柱燉響螺湯($88),一早落定單都等咗40分鐘...其實等都算,明白食飯時間人多,係急都急咗堂食先...最失望同無言係外賣自取就算買滿$100有折,但個湯半個碗都唔夠我覺得點都講唔過去囉。有折扣就要比你扣減返啲量?咁你地個折不如唔好做。失望!
,愈等愈慢,明顯樓面人手唔夠,個廚房又兼顧唔切啲單...
?咁你地個折不如唔好做。
失望!
冬瓜瑤柱燉響螺湯
冬瓜瑤柱燉響螺湯
2021-05-16
35 分钟 (外卖自取)
2021-05-02 386 浏览
【入座個陣已經話得60分鐘用膳時間。】同屋企人2個人去左呢度食Lunch,叫左2個set。黎個蛇羹個陣,問我洗唔洗幫手倒上去個麵到,我話唔洗。點知佢一手就幫我倒左上去。咁我都算,最離譜嘅係叫個蒸飯餐,等左45分鐘都仲未有,咪催下佢囉。之後個侍應話係要耐D架,就冇理過我地。好啦,轉個頭另一個侍應見夠鐘就催我地埋單走人,佢先發現我地個餐冇黎到,幫我地問廚房。點知原來廚房係無煮過我地個餐,仲要叫我地等多15分鐘,有冇離譜左D呀!其實要個老人家餓成個鐘,仲要冇野食,會唔會過分左少少呀!😡
其實要個老人家餓成個鐘,仲要冇野食,會唔會過分左少少呀!😡
2021-05-02
2021-04-28 320 浏览
今次行完街試吓廣東中菜油浸荀殼魚個魚肉好爽口同埋啲魚油好香口 依款嘅魚油油份好高 魚肉肉質唔鬆散 一絲一絲咁好靚👍🏻👍🏻薑蔥焗生蠔上枱個陣出哂煙同仲滾緊👏🏻 薑蔥炒蠔得好香 但記住趁機食☺️豉椒排骨白鱔煲仔飯依個煲仔飯好濃味 基本上落少少豉油就夠 煲仔飯飯底上枱後用煲嘅餘溫去整飯焦 經理話如果太早刮個煲底會令到個煲仔飯少咗飯焦 同埋會無咁香灌湯竹絲雞百花丸成粒百花丸炸得好香脆 咬開係由啲蝦滑包住啲竹絲雞汁同雞絲 大大啖食好滋味😎我哋本身今次想食奄仔蟹土魷肉餅煲仔飯同文昌雞鍋 但前者因為唔啱時令食 同後者原來要預訂 所以最後都無得食😔😔 建議大家可以打電話去問下有咩係時令菜同預訂埋先
今次行完街試吓廣東中菜

油浸荀殼魚

豉椒排骨白鱔煲仔飯

灌湯竹絲雞百花丸

<<Thursday Couple 為食記👣😋>>今日都係沙田之旅,成日都經過呢個好似幾岀名嘅四季芬芳,雖然佢啲主打係蛇,但係同男朋友心思思想試下佢其他餸!一黎已經見到佢好有中國風嘅計設同裝修,幾有傳統感,但就所有嘢都好新式,好乾淨企理!☺️👍🏼讚!💯啲霓虹燈,枱,凳同所有擺設都有諗過度過,好正!🥰食物方面,佢好多中式菜,加啲fusion 嘢,除咗蛇,佢有好多燉湯,煲仔菜,飯,同小菜選擇,超級多種類,眼花繚亂!好多嘢都好吸引,好想食!🔥🔥🥳佢有個好靚嘅茶壺同碗碟筷子,一set 咁 好靚!❤️首先我哋叫咗個臘腸潤腸炒芥蘭,佢用咗個好靚嘅盤裝住,成件事又傳統又fency ,而臘腸嘅香油,炒到啲芥蘭好香,芥蘭都係好爽脆,無乜苦澀味,潤腸臘腸都好好味,唔會太硬!正😚🥳之後係呢個咖喱牛筋腩,入面嘅咖喱,香料味較重,好濃味,稠身!沾滿曬係啲薯仔,牛筋腩到,薯仔煮得好林身,重薯仔味,夠粉!牛筋就最正,口感一流,又入晒味!牛腩嘅話都好林,如果你中意啖啖肉應該好中意食,因為佢好足秤!條條牛腩都好大條!☺️😂😂🥳再黎係XO醬炒三鮮,呢個好惹味,但就唔係好似XO醬味,好有酒樓嘅鑊氣
<<Thursday Couple 為食記👣😋>>

啲霓虹燈,枱,凳同所有擺設都有諗過度過,好正!🥰

佢有個好靚嘅茶壺同碗碟筷子,一set 咁 好靚!❤️

咖哩牛筋腩

再黎係XO醬炒三鮮,呢個好惹味,但就唔係好似XO醬味,好有酒樓嘅鑊氣,入面有帶子,蝦仁同珊瑚蚌,每樣都好入味,加埋小小三色椒嘅香同脆口,不失一個好配搭,多啲色彩,食慾大增!🥰🥳
xo醬炒三鮮

最後一個就係佢嘅臘味煲仔飯!失策叫左兩味都係有臘腸潤腸😂😂可能膽固醇超標😂😂好彩佢啲腸真係幾好食,同埋最主要有啲臘油,令成個飯嘅香氣增加。

加上佢仲有啲芋頭係入面,配搭一流,另外比左個裝甜豉油嘅壺仔,比你按自己嘅需要落豉油!又整到好香口嘅飯焦,正!🔥🔥

芋頭臘腸潤腸煲仔飯

總括來講,呢間真係水準幾高,但真係適合一家大細黎食,食多幾味餸,相信冬天會好多人黎食!臘腸潤腸,蛇等,都會食到個人暖笠笠🔥😚☺️同樣樣都好飽肚!😎😚🤩

咖哩牛筋腩
芋頭臘腸潤腸煲仔飯
2021-04-18 219 浏览
對於食蛇,大部份人都仲留係深水埗蛇舖舖食蛇羹加糯米飯嘅傳統印象,四季芬芳就將呢個印象打破,將佢由蛇王芬搖身一變,剩睇門口都見到,保留傳統之餘加多幾分貴氣。 幾欣賞本menu 係有設計過,用字型同相都精緻,而且有寫春夏秋冬,似乎唔同季節會有唔同menu。 食蛇王芬梗係要食蛇羹先,未落料先攪一攪,滿滿嘅肉絲,加埋木耳絲,用料好足,當然唔少得食蛇常落嘅檸檬葉同薄脆,果然蛇羹能登大雅之堂。 再黎啫啫雙腸芥蘭煲,概括用兩個字形容,惹味。而且芥蘭全用上菜框無用菜葉,識食芥蘭一定係咁食。 鍾意食濃味野嘅梗係要試埋子薑咕嚕肉,出面一般嘅咕嚕肉都係配菠蘿,有啲會配埋蕎頭,而佢地用子薑,個酸味比較特別,而且子薑本身都好味,唔錯。 仲點咗兩粒濃湯竹絲雞百花丸。睇食評都見到多人點呢個,都真係幾得意。外層係炸面包粒,入面包住蝦肉,再入面包住有湯嘅竹絲雞,口感豐富。 最後點咗加咗個排骨白鱔煲仔飯,有微微飯焦底架,唔太濃亦都唔太油,配甜豉油食唔錯,原本想試下火焰甜豉油,不過侍應哥哥話白鱔唔太夾火焰,下次可以試其他夾嘅。 整體上兩個人食都非常夠飽,味道都唔錯,值得提下嘅係佢地嘅茶係用鐵鑄壺,保溫能力好,茶都係清香嘅,

整體上兩個人食都非常夠飽,味道都唔錯,值得提下嘅係佢地嘅茶係用鐵鑄壺,保溫能力好,茶都係清香嘅,唔會濃到飲完夜晚訓唔到濃度。

2021-04-13