小肥週三在西九😆🐷🙇🏻‍♂️適逢早前有朋友介紹呢間質素不錯吃😋還掂接隻豬放工順便拍拖拖😚👫一於黎嘆下囍公Dining獎勵下自己同隻豬啦☺️😋話時話第一次踏足西九文化區既我倆😂🙉真係成個白痴行左勁多冤枉路先搵到呢度😂不過夜晚少人啲黎吹下海風拖下手仔的確幾溫馨的☺️❤️先有超正既脆皮琵琶豆腐同埋煙燻四喜素鵝打頭陣😆😋齋睇已覺邪惡既琵琶豆腐配合薄身炸粉炸至酥香🤤😋滑嫩既豆腐內餡配合酥脆既外皮🤤煮炸出外脆內軟既絕佳口感😋😆👨🏻‍🍳包住三層唔同花款內餡既素鵝😋軟滑豆皮外層包住多重口感既蔬菜內餡亦幾Fresh的😆而送飯一流既公館宮保雞丁🐔😋肉質滑嫩既雞扒肉配以各種微辣既乾椒及腰果拌炒🌶😋微微鹹香中帶出麻香與辣香既菜式愈食愈開胃😆🐔🌶至於壓軸呢度招牌大賣既香草蜜豆玫瑰露叉燒🤤🥩叉燒肉半肥瘦比例剛剛好🥩燒得夠靚之餘唔餘過火燶哂邊🤤至緊要係鎖緊肉汁食落夠Juicy啖啖玫瑰蜜香亦係一絕🤤
小肥週三在西九😆🐷🙇🏻‍♂️

燒得夠靚之餘唔餘過火燶哂邊🤤
至緊要係鎖緊肉汁食落夠Juicy啖啖玫瑰蜜香亦係一絕🤤
2020-04-01
2020-03-31 92 浏览
第一次入嚟西九海濱長廊,可惜嘅係附近工程仲未完成,出地鐵後仲要行幾個字,不過估唔到呢到幾靚喎個景!餐廳出面設有Sofa位,超級舒服,啱曬同三五知己一齊摸下酒杯底!餐廳內部裝潢好有特色,唔好俾個餐廳名誤導咗以為好古舊, 反而係色彩鮮艷好sharp醒!餐廳裡面位置好大,亦有自己嘅Bar Table,而且有private room,如果係包場搞Party實好正!囍公館美味雞($168):前菜嚟講都幾開胃,因為個賣相好靚,醬油之中有芝麻醬,如果帶有少少辣味就更好啦!煙燻四喜素鵝 ($88):腐皮卷食得出一種淡淡嘅煙燻味,而且皮亦都唔會包得太厚,清清地打底先!鮮蝦玉帶蟹醬粉絲煲 ($368):元貝大大隻又夠鮮!粉絲亦唔會炒得太乾太濕,啱啱好!海膽梅菜豬油撈飯($192/2份):第一次食豬油飯,原來真係好香!不知不覺就食咗大半碗先記得個海膽!海贍嘅味道同個飯夾到好似一體咁,因為個海膽一啲都唔腥!Bott FreresCremant D’Alsace Brut Rose ($108)店員等我地食完飯就幫我地移動咗去店外Sofa佔,望住個維港夜景傾下心事,成餐飯都好perfect👌🏻店員都好Nice同

店員都好Nice同helpful,雖然餐店格價較高,不過間唔時慶祝下都Ok啦!希望附近工地可以快啲完成咁就可以方便啲啦!
2020-03-31 89 浏览
今日趁放假同屋企黎左西九龍海濱行下,吸下新鮮空氣。經過這間餐廳見到裝修好靚,座位好寬闊,最近因為疫情關係,我同家人都好少出外下午茶,所以決定試試。🤓餐廳名字FAM 係講緊食物,藝術同音樂為一體。一入到餐廳就感受到藝術嘅氣息,裝修玩味十足,牆壁同傢具用色好colourful 👍🏻☺️而桌子就用上灰色嘅雲石。最特別係大廳嘅音樂喇叭,既可以用作裝飾,音質仲好好😌餐廳消毒工作做得好好,每當有食客離開都會用消毒桌面。食客進入都需測體溫。好安心。❤️食物方面,餐廳下午茶以中式點心為主。而午市就有小菜,炒麵飯等等。我地點了香片茶同以下幾樣點心,等待點心送黎嘅途中,可以一邊欣賞維港嘅景緻,好寫意。黑松露鮮蝦豆腐皮卷腐皮煎得香脆,食落好香,入面包住好多鮮蝦,黑松露嘅味道唔會蓋過蝦嘅鮮味。😋👍🏻味道好夾🥰海鮮控必點。黑金雪山包黑黑嘅雪山包嘅外皮脆脆,有奶香味。入面原來係叉燒黎😋,叉燒有炭燒味,好味有肉汁😊連埋包一齊食唔會覺得油👍🏻彩虹鮮蝦餃🦐蝦餃好晶瑩通透,彩虹色的蝦餃皮包住雪白嘅鮮蝦還有金箔點綴,成個點心都好靚😍🥰食落皮唔會厚,蝦好彈牙🤤鮑魚野菌千層酥鮑魚係用上湯煮過,下面有切了絲嘅野菌。配埋千層酥,食落甜

黑松露鮮蝦豆腐皮卷

黑金雪山包

彩虹鮮蝦餃🦐

鮑魚野菌千層酥

鮑魚係用上湯煮過,下面有切了絲嘅野菌。配埋千層酥,食落甜甜地🤗,但又突出到鮑魚嘅鮮味,口感好豐富。😋
2020-03-30
下午茶
  • 黑松露鮮蝦豆腐皮卷
  • 彩虹鮮蝦餃
2020-03-29 68 浏览
#囍公館 (尖沙咀)西九文化區藝術公園都建成左一段時間,聽講夜景比維港靚。今日專登帶外國朋友食飯,順便睇埋夜景。我地揀了囍公館,可以比佢地試到中國菜之餘,又可以對住維港黎食飯。#海鹽爆腩仔 $168燒味黎講,我覺得燒豬腩仔對外國人黎講最為特別。脆卜卜嘅外皮加腍而爽既豬肉。切到正正方方一口一舊啱啱好。下面既海鹽板好有特色。夾一舊磨擦海鹽板取海鹽,令肉味更鮮。亦可以點黃色芥辣醬, 黃色芥辣醬係自定調制,比較稀身同埋無咁辣。#囍公館美味雞 $168似係四川口水雞,但醬汁比較稠身同甜,亦都無口水雞咁辣。#日本柚子黑醋香芒汁脆蝦球 $268炸蝦球中3個係日本柚子 ,另外3個係黑醋香芒汁。日本柚子混合左蛋黃醬加脆蝦,又香又滋味。 黑醋香芒汁,唔酸,只有少少醋味,幾開胃。#和牛鳳肝生炒飯 $228和牛粒同埋雞干粒加醬油香蔥雞蛋同椰菜炒成既飯。香口又惹味。加雞肝炒飯係第一次試,甘甘香香都幾好食。
#囍公館 (尖沙咀)

#海鹽爆腩仔 $168

#囍公館美味雞 $168
似係四川口水雞,但醬汁比較稠身同甜,亦都無口水雞咁辣。

#日本柚子黑醋香芒汁脆蝦球 $268

#和牛鳳肝生炒飯 $228

2020-03-27 223 浏览
跟朋友去了西九文化區逛逛海邊草地,心情舒暢一番,逛著逛著見到有幾間食肆在海傍邊,就跟朋友來個即興晚餐,在海傍邊進餐,環境優美,令人心情也放鬆不少,我們揀了這間叫做囍公館,都估到是中菜餐廳,但再細望餐牌,應該是新式中菜餐廳才對。侍應禮貌跟我們量度體溫,又安排我們入座望海的餐桌。看看餐牌,真的花多眼亂,很多特別菜式,但我們都偏愛傳統的中菜,所以我們叫了前菜~美味雞(原來是四川麻辣味,青瓜墊底,夠香夠麻,好好食),脆皮琵琶豆腐(炸得外脆內軟,豆腐不會好乾),鮮無花果咕嚕肉(果甜比菠蘿好,肉炸得酥嫰,汁不會太酸),龍皇海鮮泡飯(濃湯足料滲入飯內,鮮甜湯底配美味海鮮粒加飯,非常好味)。環境和食物質素都非常好,有機會必定要再來。
囍公館美味雞
脆皮琵琶豆腐
鮮無花果咕嚕肉
龍皇海鮮泡飯
2020-03-26 81 浏览
疫情之下,人人都帶着口罩,不太願意外出用餐今天相約有人去了一個比較人少的市區地方,呼吸新鮮空氣,就是西九文化區脫下口罩後,當然要找一間餐廳坐下用膳,一洗頹氣囍公館使用着開放式的設計,令食客與外邊大自然環境和維港融為一體,一邊進食一邊欣賞着維港風景,當然令心情特別愉快舒暢。店內裝飾就擁有着藝術一般的感覺,令人置身於小小的藝術館內,能在繁囂社會中得到半點停下來的感覺,暫時忘掉面對着的壓力。今天人數不算爆滿,食客之間有着適當的距離,餐廳員工首先介紹人蔘烏龍,這杯茶的茶香非常香濃,非常值得一試。今天叫了五個菜式,分別是脆皮琵琶豆腐,黑松露法蔥炸子雞,日本柚子黑醋香芒汁脆蝦球,和牛鳳肝生炒飯。琵琶豆腐外脆內軟,加上豆腐底濃味伴碟脆條,令整碟菜式味道恰到好處,亦都是一道老少咸宜的菜色。黑松露炸子雞這個配搭從來未有嘗試過,一食之下,發覺相當匹配。炸子雞外皮非常脆口,肉質鮮嫩,可能是餐廳使用嘅本地雞製作,支持本地食材。到了脆蝦球,份量不算太多,但每一個脆蝦球都是用心製作,炸粉不會太多,外貌上非常好看。想不到脆蝦球可以有這樣的口感味道。餐廳員工的態度亦非常友善有禮,他們亦會介紹不同菜式製作方法和材料,有
疫情之下,人人都帶着口罩,不太願意外出用餐
脫下口罩後,當然要找一間餐廳坐下用膳,一洗頹氣
今天叫了五個菜式,分別是
餐廳員工的態度亦非常友善有禮,他們亦會介紹不同菜式製作方法和材料,有着賓至如歸的感覺。
能用這個價錢食到非常高質的食物和看到香港美麗夜景,感覺非常一流,這間餐廳必定再去
2020-03-26 71 浏览
這天朋友相約一同前往西九文化區,明明這個是一個野餐勝地,但這天我們卻打算不帶一丁點食物,全因為我們早知道裏面的餐廳已經準備就緒。餐廳裝橫方面,內裏帶點昏暗,加上背景音樂節奏明快,彷如走進了一家位於蘇豪區的酒吧之內, 但我最欣賞的就是他的坐向,基本上大部分位置也能飽覽香港維多利亞港的美景,這絕對是來臨東方之珠必須飽覽的。食物方面:煙燻四喜素鵝作為前菜,用心製作,外表高貴,內裏卻充滿營養。惹味醬香煎自然豬肋扒, 本以為扒是需要使用刀叉進食,會十分困難,沒想到餐廳居然如此細心,把一整塊豬扒切成粒狀,一口一粒,加上秘製醬汁,醬汁平均分佈在每粒豬扒身上,十分惹味,味道濃郁。

2020-03-25 68 浏览
最近找餐廳吃飯,我都會選擇一些比較少人的區!朋友就推薦西九文化區,說這裏的餐廳感覺不錯!昨天就去了囍公館,環境很有格調,坐在窗邊看着一望無際覽的維港景色,而枱與枱之間空間十足,是個非常適合跟朋友聊天的地方!而這間餐廳的新派中菜我覺得很不錯👍🏻👍🏻非常推薦「黑松露洋蔥炸子雞」是我吃過最好吃的炸子雞😋,有經過去骨吃起來很方便,肉質嫩滑外皮又薄又脆!醬汁和雞非常夾,黑松露醬、蔥醬與雞味平衡得剛剛好~日本柚子黑醋香芒汁脆蝦球是道挺精緻的菜式,有2種口味!我自己比較喜歡柚子黑醋味!黑醋的味道與蝦球很夾,而且蝦肉彈牙,口感很棒鴛鴦米黑松露帶子炒飯 炒飯粒粒分明之餘更加入了一點脆米,吃下去好像有點飯焦似的,很香口很好吃!而且用料十足,帶子份量有不少!

而這間餐廳的新派中菜我覺得很不錯👍🏻👍🏻

日本柚子黑醋香芒汁脆蝦球

鴛鴦米黑松露帶子炒飯
2020-03-25 294 浏览
久未有踏足西九! 上次來野餐時很多工程還在周邊進行中, 令人有點卻步! 知道有數間餐廳開幕, 及有了不少變遷, 決定再到西九走一走! 沿路向海邊方向行入, 有一間新派中菜, 正好! 無敵的維海景, 令人心曠神怡! 餐廳設計裝潢新穎, 色彩配搭創新, 玩味十足! 特別欣賞房間間格設計, 別出心裁! 打開餐牌, 燒賣, 蝦餃, 腸粉等均有供應, 唯以以創新手法製作, 平凡中帶不平凡! 黑金雪山包 (三粒) $68 ~ 在包的面層加上竹炭, 焗至脆皮, 再灑上糖霜營造雪山效果! 此包口感豐富, 鬆脆外層包裹著軟熟蒸包,滿滿的叉燒, 餡料豐富, 口感豐腴! 彩虹鮮蝦餃 (三件) $68 ~ 吸睛度滿分! 彩色的蝦餃皮薄, 煙靭晶瑩! 份量十足的鮮蝦餡料, 爽口彈牙, 連個蒸籠架都好別緻! 野雞黑魚子燒賣 (三件) $68 ~ 有別於傳統豬肉燒賣, 此燒賣用野雞肉, 少有的配搭! 雞肉結實有口感, 肉質嫩滑! 蝦肉爽口彈牙, 配上粒粒黑魚子, 油潤香甜! 鮑魚野菌千層酥 (三件) $98 ~ 與預想的不同, 鮑魚很大的一隻! 鮑魚厚而圓渾, 口感滑嫩有嚼勁, 味道濃郁! 醬汁不會因過咸及過多而搶

鮑魚野菌千層酥 (三件) $98 ~ 與預想的不同, 鮑魚很大的一隻! 鮑魚厚而圓渾, 口感滑嫩有嚼勁, 味道濃郁! 醬汁不會因過咸及過多而搶了野菌的清香味道! 千層酥盒不會油膩, 輕盈酥脆, 滿滿的牛油香味!

註: 卸下保護裝備, 舒舒服服的看著海景品嚐一盅兩件, 悠閒的享受人生, 一樂也!
午餐
2020-03-21 264 浏览
Fam囍公館設計時尚特別,路過的也會不禁被吸引餐廳有沙發,很舒服,它們還提供靠墊,感覺像家一樣黑松露法蔥炸子雞攞碟很高級雞件被很好地放置在中央並被裝飾包圍。我點了半隻雞,但份量卻像整隻雞,它們主要是去骨的,方便女士們吃我不得不說雞皮是最好的,它很脆但不油膩惹味醬香煎自然豬肋排豬排已切成小塊,並以辣椒,黑豆和大蒜調味,不太辣,但味道很濃我想如果配上米飯會更好由於慢煮的關係,豬排既嫩又多汁和牛鳳肝生炒飯完美的炒飯應該是粒粒分明,它完全符合標準雞肝已經煎過了,它的味道很濃,我從未試過雞肝配炒飯。每一口飯都充滿了雞肝的香味這是一個很棒的經歷,環境和美食都高於平均水平在這裡偶遇香港藝人關楚耀也真是令人驚訝真人真的很帥
Fam囍公館設計時尚特別,路過的也會不禁被吸引
餐廳有沙發,很舒服,它們還提供靠墊,感覺像家一樣

攞碟很高級
黑松露法蔥炸子雞
我不得不說雞皮是最好的,它很脆但不油膩

我想如果配上米飯會更好
由於慢煮的關係,豬排既嫩又多汁
和牛鳳肝生炒飯

完美的炒飯應該是粒粒分明,它完全符合標準

和牛鳳肝生炒飯
這是一個很棒的經歷,環境和美食都高於平均水平
在這裡偶遇香港藝人關楚耀也真是令人驚訝
真人真的很帥
2K
🥰放假鬆一鬆,同朋友去左西九逛逛,行過見到海傍附近有很多酒吧, cafe, 望住靚景嘆美食😋真係好chill 經過囍公館FAM, 同朋友都想試下,吹住海風⛅️望住維景🏞食住新派創意點心🍤愜意極了🤩 FAM內外環境都很好,外面有幾張大沙發,非常舒適內裡環境色彩繽紛,裝修摩登時尚,加上座位寬敞,非常舒適。 ====—====—====—====—🔺龍鳳配🔺($58) 🌈彩虹鮮蝦餃🦐🐥野雞黑魚籽燒賣🖤蝦餃及燒賣各一粒,蝦餃外皮不同顏色,色彩奪目,皮夠薄身,蝦肉鮮彈。 燒賣配上平日少用的黑魚籽,非常創新,配上鮮嫩可口的雞肉👍🏻 🌵盆栽小蘿蔔🥕($78) 小蘿蔔原來裡面包著蘿蔔絲,外層的酥皮薄而鬆脆,非常可口。 底下的「泥」可以當甜品食,朱古力脆脆混上花生,甜甜地,幾好味。 🇺🇸美國牛小排乾牛河🥩($188) 平日吃到的都是用上普通牛肉,但這裡是用上美國牛小排,可謂用料上乘👍🏻河粉炒得夠穫氣,吃上來非常香口。 ====—====—====—====—

FAM內外環境都很好,外面有幾張大沙發,非常舒適
內裡環境色彩繽紛,裝修摩登時尚,加上座位寬敞,非常舒適。
====—====—====—====—

🔺龍鳳配🔺($58)
🌈彩虹鮮蝦餃🦐

🐥野雞黑魚籽燒賣🖤

燒賣配上平日少用的黑魚籽,非常創新,配上鮮嫩可口的雞肉👍🏻

🌵盆栽小蘿蔔🥕($78)
小蘿蔔原來裡面包著蘿蔔絲,外層的酥皮薄而鬆脆,非常可口。

🇺🇸美國牛小排乾牛河🥩($188)
====—====—====—====—
2020-03-19
2020-03-21 124 浏览
第一次跟朋友結伴來囍公館,從九龍站步行10分鐘。走到囍公館馬上豁然開朗,眼前一片大草地,盡頭是正中的維多利亞海港,坐在半開放式的囍公館,這兩個月留家抗疫的憂鬱感,一洗而淨。彩虹鮮蝦餃蝦餃不但鮮甜爽彈,蝦餃皮還鮮艷多彩,每隻蝦餃面都鋪上金箔點綴,矜貴又好味。盆栽小蘿蔔非常可愛的造型,小花盆上三隻小紅蘿蔔,外皮鬆酥可口,内餡的白蘿蔔絲香甜軟淋多汁,極好吃。海鹽爆腩仔燒腩仔相信大家吃不少,囍公館的燒腩仔卻不一樣,外皮酥脆是常識,最令人驚喜的是,腩仔的肥肉部分薄如紙張,但肉質依然鬆軟有肉汁,完全不會乾柴,而且賣相極之精美,只嫌份量太少。
第一次跟朋友結伴來囍公館,從九龍站步行10分鐘。

彩虹鮮蝦餃

盆栽小蘿蔔

海鹽爆腩仔

• 盆栽小蘿蔔
  • 海鹽爆腩仔
  • 彩虹鮮蝦餃
2020-03-20 317 浏览
近日如果想遠離鬧市繁囂,相信大多數人都會選擇出走郊區,去下行山,去下離島,去下西貢,令郊區也熱鬧到不得了。今日我帶了在家中困了接近2個月兼頭頂生晒蘑菇的妹妹來到西九龍文化區透透氣,順便替她慶祝生日。西九龍文化區除了可以散散步,影下靚相,望下維港海景,慢活地過上一日,在里面用餐亦都是一個不錯的選擇。囍公館是一個中式餐館的名稱,但英文簡稱FAM,卻是別有含意,分別結合了味覺(Food),視覺(Art)和聽覺(Music)的三種感受。最先引入眼球的是室內的裝橫,傳統的座椅換上了色彩濱紛的椅櫈,實在是別樹一格。在柔和的燈光和輕快富動感的背景音樂襯托下,品嘗着新派的中式菜,令人有一種置身於西餐廳的浪漫感覺。我們兩個人都幾大食,一共叫了四道菜式。1. 香草蜜豆玫瑰露叉燒(HK$168)  叉燒肥瘦得宜,口感軟熟,叉燒邊邊的位置有微微燒焦,食落卜卜脆,十分香口。再配合賣玫瑰露既醬汁酸酸甜甜很開胃。黃豆雖是伴菜,但一點也不逊色,沒有煮爛, 十分有咬口。2. 黑松露法葱炸子雞(本地新鮮雞)  (HK$298/半隻)由於菜式的數量是限定,所以一坐低就叫侍應幫手預留。一上菜,未食已經俾佢炸到金黃色的外表吸引

我們兩個人都幾大食,一共叫了四道菜式。

1. 香草蜜豆玫瑰露叉燒(HK$168)

香草蜜豆玫瑰露叉燒

由於菜式的數量是限定,所以一坐低就叫侍應幫手預留。一上菜,未食已經俾佢炸到金黃色的外表吸引着。雞的皮炸到卜卜脆,十分香口,而且皮下脂肪相當少,相信此雞做了不少運動。本以為炸的雞肉會好諧,點知食落口相當嫩及多汁。由於雞的本身並沒有落太多調味料,令佢保持原有既鮮味,所以食的時候最好點上黑松露和法葱兩種醬。最細心的地方係雞肉沒有太多骨,而且每一口都是肉。
黑松露法葱炸子雞

3. 涼瓜菜脯煎蛋角 (HK$178)

煎既食物好怕會用好多油去煎,同賣食到滿口都是油。但這一碟涼瓜菜脯煎蛋角的火喉控制得相當好,食落唔油膩,涼瓜食落唔苦還帶甘,再配合菜脯十分有口感,而且份量十足呀!
涼瓜菜脯煎蛋角

4. 大廚炒飯 (HK$198)

用糙米同白米混合一齊炒,飯粒粒粒分明,而且不太乾,不太濕,不會有油膩感。份量同材料都十足,有蛋絲,蝦仁,魷魚,蟹籽,全部都好新鮮彈牙,每一口都好有滿足感,很值得一試!
大廚炒飯

食完飯後再係海傍行左一陣,吹吹海風和望下海景先歸家。
2020-03-17
庆祝纪念
生日
香草蜜豆玫瑰露叉燒
黑松露法葱炸子雞
涼瓜菜脯煎蛋角
大廚炒飯
難得同男朋友拍下拖 當然唔少得搵個靚景餐廳chill下西九文化區開左幾間餐廳都未黎過今次第一次揸車黎呢邊食揀咗呢間望落最大間既餐廳食fushion 中菜我地揀咗坐outdoor 梳化位置超級近距離對住維港景正一正 仲咁岩有幻彩fing香江睇添😂我地兩個人叫咗三個餸一個飯包括兩樣廚師推介既黑松露法蔥炸子雞(半隻)$298炸子雞皮好脆 雞脾位置去咗骨配黑松露醬同法蔥醬混合估唔到松露醬又同件雞都幾夾👍🏻脆皮琵琶豆腐 $168豆腐炸得好鬆脆 但好似有d dry 如果有個醬點下 可能會好食D.本來想叫玫瑰叉燒 但巳經賣哂🙁 Staff推介我地轉海鹽爆腩仔 $168皮脆 有肉汁 配芥末醬👌🏻同香蔥梅菜豬油撈飯 $58/ per head 豬油特別香 梅菜唔會太咸 夾埋令個飯食落甜甜地 👍🏻可以加$38配海膽 叫咗杯Pier 1既cocktail Menu上寫住杯野偏sweet 我覺得幾濃酒精Vermouth甜味就無乜 飲落spices口感較重而且cocktail賣相有待改進對住咁既景食飯 😻環境清幽 比起某幾棟高樓既維港景餐廳咁既價錢算公道
難得同男朋友拍下拖

對住咁既景食飯 😻環境清幽
比起某幾棟高樓既維港景餐廳
咁既價錢算公道

2020-03-20 95 浏览
呢排成日都困係屋企今日朋友難得放假 打算去下西九龍文化區放鬆一下係海傍行左一陣肚仔餓 見到附近有間餐廳幾唔錯 又係食點心 就入去試試見到餐牌上有個點心叫龍鳳配即係有一件燒賣同一件蝦餃 一次過滿足我兩個願望呢度既燒賣用上野雞肉、蝦仁和黑魚子用料一點都不馬虎 食落感覺用料新鮮口感充實而蝦餃上面有金萡比一般蝦餃更有色彩難怪叫做彩虹鮮蝦餃不過今餐最喜歡的一定是叉燒包不止外型玩味有驚喜由傳統的白色雪山包變成黑金雪山包而且味道更勝一籌無他 包鬆軟薄皮又餡多 味道又甜又鹹 食多幾個都完全冇問題煙燻四喜素鴨: 平時好少食素不過見到食物相好似幾靚 所以叫左試下 結果唔止外型討好食落仲清新不膩盆栽小蘿蔔:廚師好有心思 將普通的蘿蔔糕搖身一變成為盆栽的小蘿蔔 非常得意
呢排成日都困係屋企
又係食點心 就入去試試
見到餐牌上有個點心叫龍鳳配
即係有一件燒賣同一件蝦餃
一次過滿足我兩個願望
呢度既燒賣用上野雞肉、蝦仁和黑魚子
用料一點都不馬虎 食落感覺用料新鮮
口感充實