2022-11-09 69 浏览
🍢夜晚行完街,又唔似太肚餓,又想坐低食少少野,食串串燒就岩哂😋🔸海鹽燒皇牌牛舌牛舌切好大片,厚薄適中,食落唔會韌,腍身易咬🔸燒豬頸肉可以揀BBQ同沙嗲味,我揀左BBQ味,豬頸肉好厚身,有少少似叉燒粒,食落爽口🔸燒芝士響鈴見幾得意就叫左黎試,響鈴燒到超鬆脆,響鈴本身無味,靠芝士既咸香味🔸海鹽燒雞皮平時唔點食雞皮既我都愛上,燒到好乾身,食落脆卜卜唔油膩,似食緊薯片🔸燒雞肉串揀左沙嗲,沙嗲食落甜甜地,雞肉好嫩滑,有肉汁🔸蒜蓉燒茄子蒜蓉味好濃,茄子好腍有汁,份量較少,唔係原條🔸燒原條牛助骨揀左香辣味,唔算好辣微辣,牛肉味濃,味道有少少似食牛肉乾🔸燒手切雞腎串雞腎唔會燒到過熟,咬落爽脆,無雪藏味🔸蒜蓉燒珍寶大扇貝扇貝肉好大粒,味道先鮮,係粉絲有少少韌🔸燒玉桂焦糖金菠蘿玉桂味就食唔出🙈本身菠蘿好甜好多汁,加埋面頭既焦糖面,口感提升左

🔸海鹽燒皇牌牛舌
牛舌切好大片,厚薄適中,食落唔會韌,腍身易咬

🔸燒豬頸肉

🔸燒芝士響鈴

🔸海鹽燒雞皮

🔸燒雞肉串
揀左沙嗲,沙嗲食落甜甜地,雞肉好嫩滑,有肉汁

🔸蒜蓉燒茄子
蒜蓉味好濃,茄子好腍有汁,份量較少,唔係原條

🔸燒原條牛助骨
揀左香辣味,唔算好辣微辣,牛肉味濃,味道有少少似食牛肉乾

🔸燒手切雞腎串
雞腎唔會燒到過熟,咬落爽脆,無雪藏味

🔸蒜蓉燒珍寶大扇貝
扇貝肉好大粒,味道先鮮,係粉絲有少少韌

🔸燒玉桂焦糖金菠蘿
2022-11-08 626 浏览
店舖細細間算係容易搵到內有4-5張桌早吾知幾耐前已book 定位吾知係吾係平日關係全晚都吾算好多枱客我覺得我地係最嘈個枱🤣🤣成晚叫左3 roundround 1涼拌牛舌少少的麻辣幾開胃焗墨西哥黑松露芝士薄餅(辣)鹽燒日本雞心燒新鮮脆皮白鱔魚的配上醬汁夾到無可挑剔燒黑啤牛仔骨(特厚)兩件廚師把我地的牛助條整錯左我地照要錯有錯著有口福海鹽燒王牌牛舌孜然燒茄子海鹽燒秋葵燒味的豬肋排(半條)甜甜地吾錯燒原條牛肋條(沙嗲)醬汁吾似沙嗲有點平日自己整野食的柱候醬🙈round 2味醂燒雞泡魚乾黑胡椒燒肥腸沙嗲燒烤魚肚焗墨西哥黑松露芝士薄餅(辣)黑松露超濃厚芝士拉絲有點辣幾特別round 3燒肉桂焦糖金菠蘿酸酸甜甜,燒出黎香味樸鼻到一個點港式懷舊燒魷魚原味用黎送酒一樓Drink青檸梳打朋友話吾青檸的青檸梳打🤣🤣熱柚子meko 純水台灣的茶最後仲叫左杯麒麟生啤PS : 由廚房到服務生的上菜速度都超快每台上第一度菜都會先用一塊厚石板上原因係怕菜放久了會涼掉服務生也會溫馨提示請先吃那度菜會細心解釋原因
店舖細細間算係容易搵到

成晚叫左3 round
round 1

涼拌牛舌
少少的麻辣幾開胃

焗墨西哥黑松露芝士薄餅(辣)

鹽燒日本雞心

錯有錯著有口福

海鹽燒王牌牛舌

孜然燒茄子
海鹽燒秋葵
燒味的豬肋排(半條)
甜甜地吾錯
燒原條牛肋條(沙嗲)
醬汁吾似沙嗲有點平日自己整野食的柱候醬🙈

round 2
味醂燒雞泡魚乾
黑胡椒燒肥腸
沙嗲燒烤魚肚
焗墨西哥黑松露芝士薄餅(辣)
黑松露超濃厚
芝士拉絲
有點辣幾特別

round 3
燒肉桂焦糖金菠蘿
酸酸甜甜,燒出黎香味樸鼻到一個點

港式懷舊燒魷魚原味

原因係怕菜放久了會涼掉
服務生也會溫馨提示請先吃那度菜
會細心解釋原因
2022-11-07
上次喺尖沙咀同朋友食完串燒覺得味道唔錯,今日打算喺同區尋找串燒店再戰😎見到呢間網上評價不錯,所以入去試吓❤️<燒珍寶大扇貝> $78揀咗蒜蓉味道,扇貝入面有粉絲同大粒瑤柱,味道鮮甜,蒜蓉同扇貝嘅配搭冇得輸~<蒜蓉焗金菇> $58見到有黑松露口味可以揀🥰黑松露味道恰到好處咁帶出金菇嘅鮮味,金菇份量都足夠,第一次咁樣食覺得都幾新鮮❤️<燒茄子> $29蒜蓉嘅香味滲入咗茄子肉入面,無限encore,如果份量可以多啲會更好🤣<燒台式香腸> $26油脂比例適中,表面撒上少少椒鹽粉,食落去更加香口😝<明太子釀雞翼兩隻> $49明太子同啲雞翼既配搭唔錯,明太子獨有嘅鹹味同雞翼嘅肉質配合,嗰陣鹹香唔會太重幾好食<泰式燒原隻鮮魷魚> $88魷魚燒得香口,就咁食都食得出食材原本的爽滑,點埋一邊伴上既泰式醬汁,更能帶魷魚嘅鮮甜🤪

<燒珍寶大扇貝> $78
燒珍寶大扇貝

<蒜蓉焗金菇> $58
蒜蓉焗金菇

<燒茄子> $29
燒茄子

<燒台式香腸> $26
油脂比例適中,表面撒上少少椒鹽粉,食落去更加香口😝
燒台式香腸

<明太子釀雞翼兩隻> $49

<泰式燒原隻鮮魷魚> $88
泰式燒原隻鮮魷魚
2022-11-07 45 浏览
呢間串燒店嘅位置雖然係大廈地鋪 但個凹位都幾隱蔽要行到10 Prat大廈入口先會為意到😶既然咁難見到都比我咁啱撞到又好耐冇食串燒 又即管試吓😌.呢到調味方法都幾多元化好似肉類有孜然、BBQ、鹽燒🍖海鮮有蒜蓉、芝士、避風塘丸類有沙嗲、蜜糖、和風會因應唔同食材 提供返唔同嘅選擇👍🏻.另外仲有樣幾特別就係佢地嘅串燒係會連埋塊石板上🪨好多時出去食嘢畫紙仔 都係一次過畫哂落order🖍給果上哂檯 攤凍哂都未食得切有呢塊石板就可以keep住熱辣辣啦🔥.由於叫嘅款式太多 不能盡錄唯有淨係推介以下幾款個人特別中意嘅😜🍴沙嗲手打魚皮餃 ✨🍴燒馬來西亞大蜆 ✨🍴蒜蓉牛油焗娃娃菜 ✨🍴沙嗲燒麵根 ✨
呢間串燒店嘅位置
雖然係大廈地鋪 但個凹位都幾隱蔽
要行到10 Prat大廈入口先會為意到😶
既然咁難見到都比我咁啱撞到
又好耐冇食串燒 又即管試吓😌
呢到調味方法都幾多元化
好似肉類有孜然、BBQ、鹽燒🍖
海鮮有蒜蓉、芝士、避風塘
丸類有沙嗲、蜜糖、和風
會因應唔同食材 提供返唔同嘅選擇👍🏻
  • 燒馬來西亞大蜆
  • 沙嗲手打魚皮餃
  • 沙嗲燒麵根
2022-11-07 60 浏览
天氣開始凍想食啲串燒同朋友黎開尖沙咀 搵咗間串燒店試下 入到去好似入咗啲日本嘅居酒屋咁 好有格調先叫咗一串雞肉串燒同埋豬肉串燒配搭呢個備製嘅沙爹醬 不得了食串燒又點少得蜜糖雞中翼 雞翼醃得好入味 而且個蜜糖燒得好香跟住再嚟一個小娃娃菜 啲菜燒過之後好甜 如果份量再多少少就好啦重頭戲嚟咗呢個燒豬肋骨 一排都有好多舊ribs 個醬都好夾你朋友叫嘅黑松露雜菇都有驚喜 黑松露味好濃 撈埋落啲菇類都好夾食串燒點少得特飲 我哋叫咗一個 巨峰梳打 完美句號
天氣開始凍想食啲串燒

先叫咗一串雞肉串燒同埋豬肉串燒
配搭呢個備製嘅沙爹醬 不得了

重頭戲嚟咗呢個燒豬肋骨 一排都有好多舊ribs 個醬都好夾

食串燒點少得特飲 我哋叫咗一個 巨峰梳打 完美句號

店舖位置凹左入去,唔係好顯眼,剛好見到街邊宣傳品再望入去先見到裝修都幾有風味,環境都唔錯,食物質素更加VERY GOOD叫左個台式古法滷肉飯配溫泉蛋+沙爹豬頸肉串, 燒殼飼三層肉, 台灣蒜香腸,飲品叫了日本麥啤沙爹豬頸肉串沙嗲味好入味,夠厚肉燒殼飼三層肉睇落好肥但食落肥瘦適中,咬落唔油膩,香口,調味料適中台灣蒜香腸皮脆肉嫩,咬落有肉汁台式古法滷肉飯配溫泉蛋飯粒粒分明 撈完肉燥同溫泉蛋口飯依然清香,唔似一般台式肉燥飯,肉臊味太濃日本麥啤正常日本麥啤喜膳燒尖沙咀寶勒巷10號地舖電話號碼34682234 60392079營業時間星期一至日12:00 - 00:00

裝修都幾有風味,環境都唔錯,食物質素更加VERY GOOD
串燒

沙爹豬頸肉串

沙嗲味好入味,夠厚肉

燒殼飼三層肉

睇落好肥但食落肥瘦適中,咬落唔油膩,香口,調味料適中

台灣蒜香腸

皮脆肉嫩,咬落有肉汁

飯粒粒分明 撈完肉燥同溫泉蛋

台式古法滷肉飯配溫泉蛋

口飯依然清香,唔似一般台式肉燥飯,肉臊味太濃

正常日本麥啤

12:00 - 00:00
2022-11-03
串燒
2022-11-01 67 浏览
正中午去,得一枱人,好好坐。記住坐低就好叫食咩,燒都要d時間。我哋因為太餓,第一輪未上枱巳經叫埋追加,lunchtime 時間大家都唔係好長。旁邊一枱6人全部應該趕時間,全枱叫飯面主食。早幾汆鐘,响 OpenRice 上面預約,全單有八五折,單點(串燒全部都係單點)大部分串燒都正正常常,雞肉、豬頸肉、魚片頭好食,燒魷魚唔好叫,食咗半塊就放棄…牛肉類一般般,波蘿係燒至脆皮,不錯。對於午餐有得食串燒,感到開心。
正中午去,得一枱人,好好坐。
記住坐低就好叫食咩,燒都要d時間。
旁邊一枱6人全部應該趕時間,全枱叫飯面主食。
大部分串燒都正正常常,雞肉、豬頸肉、魚片頭好食,
燒魷魚唔好叫,食咗半塊就放棄…
牛肉類一般般,波蘿係燒至脆皮,不錯。
對於午餐有得食串燒,感到開心。
燒魷魚
2022-10-31
  • 燒肉桂焦糖金菠蘿
  • 燒蒜蓉茄子
  • 燒豬頸肉
  • 燒雞肉串
2022-10-30 91 浏览
🫰食完會念念不忘嘅串燒平時出開老銅多 估唔到tst都有好多好西食呢間🍢隱世串燒店 唔細心搵可能會miss 咗因為佢門口要行入啲啲先搵到入到嚟環境好舒服 最特別嘅係會有塊熱石俾你烘暖啲串燒唔會等到啲食物凍哂 影響溫度呢點非常細心 出邊都少見會咁做👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻1️⃣ 燒雞皮以為佢係一大塊上 原來係一口size 燒到口感好脆本身拍咗video 不過唔係好收到音🤣🤣燒完後 會冇咗油脂感當堂唔覺得好邪惡🫰2️⃣ 台式香腸蒜味燒完之後 再擺喺熱石板到咬落肉汁爆滿💦💦💦小心彈到成枱都係😂😂3️⃣ 沙嗲豬頸肉沙嗲醬自帶甜味 唔辣豬頸肉好軟腍 唔會太肥調味有啲似豬肉乾咁🫰由於太好食 encore 咗bbq味呢個就西式惹味啲 各有各好🫰4️⃣ 燒玉子必食呢個 就係個種甜甜嘅玉子上面應該落咗啲啲糖 微微焦糖化食完有幸福嘅感覺🫰5️⃣ 蒜蓉茄子雖然佢唔係一大條咁上係已經分開咗幾件成件擺落口係超級軟綿綿連埋皮食都冇問題😂😂🧄味都好夠 唔會好咸6️⃣ 明太子雞翼唔會好辣/好重口味成隻好飽滿 漲卜卜7️⃣ 黑松露金菇用咗錫紙包住上充滿水份 夾埋蒜蓉黑松露食好似食緊菜咁滿足8️⃣ 懷舊燒魷魚呢個超級有驚喜 打緊文嘅時候仲
🫰食完會念念不忘嘅串燒

🍇巨鋒提子梳打
似hi chew 提子味 好飲🫰

加多寶
朋友飲涼茶😂😂
上網見到呢間餐廳人氣好高,最近天氣開始轉凍咗,就想搵啲熱辣辣這串燒食😛於是就聽朋友嘅推介,過咗嚟尖沙咀寶勒巷嘅依間喜膳燒品嚐高質燒烤串串,果然有意外嘅收穫❤️‍🔥😚首先餐廳環境好乾淨企理,而且嘢食好多元化,除咗有鍋物主菜之外,串燒有好多嘅選擇😚選擇困難症嘅我揀咗好耐,實在眼花撩亂😆✨特別推介嘅鍋物係麻辣烏雞唔會話太辣,啱晒香港人嘅口味🫡 落咗花椒、八角等等嘅食材你調味,令到味道昇華🥳 烏雞亦都超級香口💓✨燒雞軟骨香香脆脆咁,食串燒點可以錯過🙆🏻‍♀️✨多春魚、金菇肥牛魚肉鮮甜,外層烤到脆口🥳✨鐵板魷魚🦑粉絲扇貝最後一定要食呢度嘅海鮮,超級甜美厚肉😆❤️‍🔥總括嚟講呢間餐廳超級高質,每一道料理都好用心👍🏻

✨特別推介嘅鍋物係麻辣烏雞

✨燒雞軟骨
香香脆脆咁,食串燒點可以錯過🙆🏻‍♀️

✨多春魚、金菇肥牛
魚肉鮮甜,外層烤到脆口🥳

✨鐵板魷魚🦑粉絲扇貝

最後一定要食呢度嘅海鮮,超級甜美厚肉😆❤️‍🔥
總括嚟講呢間餐廳超級高質,每一道料理都好用心👍🏻
朋友過咗嚟尖沙咀度行街,最近好想食燒烤,護士就同朋友上網搵吓有冇好嘢食🙆🏻‍♀️ 俾我哋搵到呢間位於尖沙咀寶勒巷既燒烤專門店,地理位置好方便,喺地鐵站行過嚟唔使5分鐘🥳👍🏻而且嘢食好高質,價錢亦都好地道,絕對性價比之王💓😛 加上每一道菜都好有鑊氣同埋燒烤嘅香味,絕對值得過嚟一食😚麻辣四姊妹(蓮藕、淮山、蘆筍、雲耳)雖然係串燒店,但係依度嘅鍋物都係高水準發揮👨🏻‍🍳 超級有鑊氣,而且麻麻辣辣好開胃,加上材料好豐富,估唔到食鍋物都可以食得健康🫡✨另外推介嘅係呢度嘅串燒燒雞翼串:另一樣嘅必食推介,雞肉肉質超級嫩滑,仲要好厚肉😆另外都唔好錯過呢到既燒牛肉串、燒豬頸肉串、燒韭菜,好香口同埋惹味❤️‍🔥😛

麻辣四姊妹(蓮藕、淮山、蘆筍、雲耳)

另外推介嘅係呢度嘅串燒
燒雞翼串:另一樣嘅必食推介,雞肉肉質超級嫩滑,仲要好厚肉😆

2022-10-27 47 浏览
經過尖沙咀寶勒行,留意到一間明明係商場地舖,但又有少少隱蔽既舖頭,決定去探個究竟🧐原來係一間港式串燒小店。店內座位不多,大約只有20個座位。裝修幾精緻。同老公唔算十分肚餓,所以淨係叫左幾款食物試吓😋為左避免啲食物凍左,有啲串燒係用石板上架特別推介以下幾款:燒馬來西亞大蜆▶️好清甜啊!同埋欣賞洗得好乾淨,一啲沙都無燒流心鵪鶉蛋▶️第一次食流心既鵪鶉蛋,口感好好!好味😋芝士響鈴▶️初初仲以為係外層有芝士,點知原來係裡面有流心芝士😳有驚喜!好味!燒香辣牛肋條▶️牛味好濃郁,帶有點焦香,如果再辣啲仲惹味😋燒芫茜▶️好少見有,老公即刻要試😂棉花糖多士▶️燒到煙煙韌韌既棉花糖放係法國麵包上面,口感好大對比!加埋啲士多啤醬,正👍🏻

同老公唔算十分肚餓,所以淨係叫左幾款食物試吓😋
為左避免啲食物凍左,有啲串燒係用石板上架

特別推介以下幾款:

燒馬來西亞大蜆
▶️好清甜啊!同埋欣賞洗得好乾淨,一啲沙都無

燒流心鵪鶉蛋
▶️第一次食流心既鵪鶉蛋,口感好好!好味😋

芝士響鈴

燒香辣牛肋條
▶️牛味好濃郁,帶有點焦香,如果再辣啲仲惹味😋

燒芫茜
▶️好少見有,老公即刻要試😂

棉花糖多士

2022-10-26
2022-10-24 113 浏览
可以直接Skip, 埋單$600完全唔值.見有500幾個好評就試下佢. 係Openrice訂左枱, 一去到店員叫我地搭𨋢上8樓似姐妹店,店名喜聚燒.時間係星期六晚,限聚都放寬晒,全間鋪計埋我得3枱客, 10個人都冇.要問至提供細細杯飲唔到嘅熱水, 而講緊尼間係串燒店落單後食物都好快到, 而有熱石板暖住串燒, 尼個位做得幾好每樣野上枱都熱辣辣而員店都有提我地牛唔好擺石板上咁耐, 好貼心我地叫左10幾串 賣相冇特別就唔影相1. 羊架 - 全晚最好食嘅, 肉質嫩,唔穌而且燒得岩岩好2. 山賊雞翼 - 脆口好味又唔乾, 送酒一流3. 芝士三層肉 - 芝士醬太咸, 同舊肉根本唔夾, 脂肪以外嘅位係柴嘅4. 芝士響鈴 - 仲夠膽話係本店特色, 個響鈴成陣油益味, 同三層肉用嘅係用一款芝士, 一樣太咸, 5. 日本霜降和牛串 - 叫左最貴嘅, 冇乜油, 牛味一般仲要有筋6. BBQ豬頸肉 - 乾爭爭, 又係柴嘅7. 明太子雞翼 - 普通急凍來貨, 冇特別8. 牛舌 - 正常, 冇乜牛味9. 白鱔 - 正常10. 菜心苗 - 正常11. 茄子 - 正常
可以直接Skip, 埋單$600完全唔值.
見有500幾個好評就試下佢.
係Openrice訂左枱, 一去到店員叫我地搭𨋢上8樓
似姐妹店,店名喜聚燒.
要問至提供細細杯飲唔到嘅熱水, 而講緊尼間係串燒店
落單後食物都好快到, 而有熱石板暖住串燒, 尼個位做得幾好
我地叫左10幾串 賣相冇特別就唔影相
10. 菜心苗 - 正常
11. 茄子 - 正常
2022-10-22
  • 羊架
太想食燒物但又未去到日本住,起尖沙咀搵到間地鋪食串燒😋 地鐵A1出口1直行唔太遠,6點到好快坐滿,想食最好卜枱/早到😉。雖然細細間,正因為咁廚房上菜速度配合得好好,人手又足,keep住上菜👍🏻🍴焗雜菇牛油蒜蓉 - 好入味,蒜蓉汁掛哂起全兜雜菇,由面到底都有,食到最後都仲有蒜蓉汁👍🏻🍴燒肉牛肋條(沙嗲) - 好腍+入味,完全唔會因為燒物而燒乾,喜出望外👍🏻🍴燒豬肋排 - 燒到好香,1上菜已經聞到👍🏻🍴燒煙肉韭菜卷 - 平時食露筍卷,但係原來燒肉同韭菜卷都幾夾🍴燒金菇肥牛卷 - 燒到好香🍴霜降和牛串🍴扇貝 - 同期望1樣咁好食

🍴燒豬肋排 - 燒到好香,1上菜已經聞到👍🏻
燒豬肋排
焗雜菇牛油蒜蓉
霜降和牛串
燒煙肉韭菜卷
燒肉牛肋條(沙嗲)
2022-10-23
燒豬肋排
焗雜菇牛油蒜蓉
燒肉牛肋條(沙嗲)
2022-10-21 739 浏览
【尖沙咀高質串燒店🔥喜膳燒】-停更咗幾日🥴因為小編要趕份assignment🏃‍♀️💨今日終於有時間同大家分享前幾日食嘅高質串燒店👅🔥喜膳燒🔥👅-餐廳位置有啲隱蔽🫢要穿過商場入口先見到佢😝環境都唔錯😜有啲鳥籠做裝飾餐廳好貼心咁提供咗一個烘熱咗嘅石爐🪨咁樣就唔驚串燒凍曬唔好食😳食物方面基本串燒嘅款式都有🤩味道都相當唔錯👍🏻仲有啲特色串燒🙌🏻值得一試!-😋燒流心鵪鶉蛋 $28鵪鶉蛋有四粒🥚咬開入面係流心架🍳落咗燒汁灑咗啲芝麻同紫菜😝充滿關西風味好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗-😋燒芝士響鈴 $24/2條小編第一次見燒芝士響鈴🔔好奇心驅使下就嗌咗黎試🤩點知好鬼正!響鈴兩邊擠咗芝士醬🧀脆卜卜嘅響鈴加埋香濃嘅芝士😌好味!好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗-😋海鹽燒雞皮 $38/2串雞皮燒到金黃酥脆好香口😋保留到雞皮嘅油脂感🤩可能係小編近期食過最好味嘅燒雞皮 好味指數:🌕🌕🌕🌕🌖-😋蒜蓉燒茄子🍆 $29茄子可以揀孜然味或者蒜蓉味🧄呢到茄子唔會燒到好燶😗口感軟綿綿可以連皮食😆多汁軟嫩的茄子肉搭配濃濃蒜蓉🥹真係好正🤤不過份量比較少好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗-😋明太子釀雞翼 $49/2隻雞翼內塞入滿滿明太子😋幾香口好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘-
【尖沙咀高質串燒店🔥喜膳燒】

鵪鶉蛋有四粒🥚咬開入面係流心架🍳
落咗燒汁灑咗啲芝麻同紫菜😝充滿關西風味

燒芝士響鈴

😋燒芝士響鈴 $24/2條
響鈴兩邊擠咗芝士醬🧀脆卜卜嘅響鈴加埋香濃嘅芝士😌好味!

😋海鹽燒雞皮 $38/2串

菠蘿有層薄薄嘅焦糖脆😝食落勁香甜多汁🤩

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘

蒜蓉牛油焗娃娃菜

😋蒜蓉牛油焗娃娃菜🧈 $48
牛油融化左係娃娃菜😍加埋大量蒜蓉😛yum!

好味指數: 🌕🌕🌕🌕🌑

小編幾推介呢間串燒店😝食物質素幾好😻好適合同朋友聚會!

📍喜膳燒 (尖沙咀)
尖沙咀寶勒巷10號地舖
💸人均消費:$220
燒芝士響鈴
蒜蓉燒茄子
蒜蓉燒蟶子皇
蒜蓉牛油焗娃娃菜
2022-10-21 30 浏览
尖沙咀有很多不周的居酒屋,這一間有個挺特別的地方,就是會提供一塊燒熱的石板給食客的串燒來保温的,這就不會令串燒變冷,能一直保持熱度了!燒珍寶大扇貝(78元)我選了蒜蓉味,這個會加了點粉絲和豉油進去,吃起來有淡淡的蒜蓉香和鹹香,扇貝鮮甜帶點爽嫩的口感。燒新鮮脆皮白鱔(68元)白鱔非常新鮮,吃起來爽嫩滑,肉又非常厚,而且燒得表面帶點焦香,配上日式的蒲燒汁,會多了份鹹甜的味道。燒煙肉鵪鶉蛋(34元)包上煙肉後的鵪鶉蛋吃起來多了份肉香和油香,鵪鶉蛋綿滑的質感跟焦香的煙肉兩種不同的口感一次能吃到!燒原條牛肋條(39元)牛肋條是先燉寫過再拿來燒的,吃起來的味道有點像番茄燉的,肉質鬆化,燒完以後多了份焦香!燒雞全翼(24元)這個燒得剛剛好,燒得皮脆肉嫩的,還有不少的肉汁。味道我選了香辣,但不會太辣,剛好帶出肉香!燒美味雞肉腸2條(26元)這個會有種中學去燒烤的感覺,必備的雞肉腸和蜜糖,燒的表面乾乾塗上香甜的蜜糖後,吃起來味道更香!法式蒜蓉包(24元)一共有三片,每片都加了很多蒜蓉,吃起來焦脆,味道香濃!燒玉子(19元)嫩滑的玉子燒得表面焦焦,然後塗上了蜜糖,吃起來多了份甜香,更突出玉子的味道!

燒珍寶大扇貝(78元)

燒新鮮脆皮白鱔(68元)

燒煙肉鵪鶉蛋(34元)

燒原條牛肋條(39元)

燒雞全翼(24元)

燒美味雞肉腸2條(26元)

法式蒜蓉包(24元)

一共有三片,每片都加了很多蒜蓉,吃起來焦脆,味道香濃!

燒玉子(19元)