2023-03-08 52 浏览
好想試喜膳燒@tsthappyq好耐啦!適逢佢做六週年慶典,而家幫襯嘅顧客都會每人送一隻燒蠔,於是我就同我嘅朋友一齊嚟試啦。佢哋嘅生蠔超肥美又鮮甜😋食得出佢好新鮮一定要連埋佢炒過嘅🧄蒜粒一齊食,咁可以帶出蠔嘅甜鮮🦪燒珍寶大扇貝($78)極之推薦,大大隻鮮甜味美,好好食。燒馬來西亞大蜆($88)蜆肉厚,味道鮮!呢度啲海鮮好鬼正。燒新鮮脆皮白鱔($68)每次食串燒都必點白鱔,今次都唔例外...果然無令我失望!😉塊皮燒得好脆口,肉質又肥美燒火辣牛肚($29)未食過牛肚可以咁樣整~少少脆皮又爽口,唔似平時食果啲金錢牛肚咁太林,而且調味又醃得好惹味又入味😋燒玉子($19)好有蛋香而且又唔太甜,仲保留左蛋汁嘅juicy😁 燒沙嗲豬頸肉($28)豬頸肉🐷爽爽脆脆,唔肥膩,味道甜甜地好好食燒孜然雞脾菇($19)雞脾菇口感彈牙,喺面舖左孜然粉,氣味芳香而濃烈燒煙肉韭菜卷($29)煙肉唔係好肥,肥瘦適中,韭菜索咗少少油脂,夾埋一齊食好正海鹽燒皇牌牛舌($49)牛舌好爽口,唔會有陣牛騷味,反而佢有啲牛脂香味添~果然係皇牌!🏆食串燒點少得啤酒呢?呢度嘅
佢哋嘅生蠔超肥美又鮮甜😋食得出佢好新鮮
一定要連埋佢炒過嘅🧄蒜粒一齊食,咁可以帶出蠔嘅甜鮮🦪
燒珍寶大扇貝($78)
極之推薦,大大隻鮮甜味美,好好食。
燒馬來西亞大蜆($88)
蜆肉厚,味道鮮!呢度啲海鮮好鬼正。
燒新鮮脆皮白鱔($68)
燒火辣牛肚($29)
燒玉子($19)
好有蛋香而且又唔太甜,仲保留左蛋汁嘅juicy😁
燒沙嗲豬頸肉($28)
豬頸肉🐷爽爽脆脆,唔肥膩,味道甜甜地好好食
燒孜然雞脾菇($19)
雞脾菇口感彈牙,喺面舖左孜然粉,氣味芳香而濃烈
燒煙肉韭菜卷($29)
煙肉唔係好肥,肥瘦適中,韭菜索咗少少油脂,夾埋一齊食好正
海鹽燒皇牌牛舌($49)
食串燒點少得啤酒呢?呢度嘅手工啤好好飲,大浪灣同麒麟生啤極力推介大家試下🫰
@tsthappyq
hkfoodie#hkol#easyeat_the#yummyfood #mychoices#hkig #tst#hkfoodie #eatfamous #eatright #eatwell#串燒#美食#bbq#居酒屋#尖東#tsthappyq
👾喜膳燒
👾地址:香港九龍尖沙咀寶勒巷10號地鋪