2019-01-09
新開張久,因為好食又抵食,已經和家人和朋友食過10次晚飯以上。 好似食到上咗癮咁。 點解呢? 因為老闆選購嘅食材海鮮黎講,好新鮮,肉類肉質亦十分幼嫩。同埋 煮工一流! 有鑊氣嘅有鑊氣, 香脆嘅香脆。最正嘅係椒鹽鮑魚, 佢哋用南非鮑魚, 隻隻肥嘟嘟脹卜卜, 軟熟得呢係彈牙嘅。 而且食落去係有清甜味嘅, 唔係大連鮑魚硬掘掘。仲有 麻辣雞煲可以打邊爐, 都好好食。老闆又超好人, 我哋兩枱枱做冬, 食美國桶蠔, 有兩種食法, 薑蔥蠔煲, 同酥炸生蠔。 有啲人唔想咁熱氣食酥炸, 我哋就舉手計人頭煮兩種唔同嘅煮法。另外, 老闆有乜嘢新鮮材料會whatsapp畀我哋, 例如東星斑 ,蜘蛛蟹等等。 仲有會花時間做一啲懷舊又有特色嘅菜式, 例如芝麻雞, 製作時間係兩日, 要風乾嘅, 好特別,從來冇食過。 但係佢又唔係淨係懷舊菜式, 仲有啲創新菜式。 例如拔絲薯仔牛柳粒, 啲薯仔外脆內軟 甜甜地 , 食完第一粒就想食第二粒 , 轉一圈已經畀人夾曬。 我哋再order一蝶淨係薯仔, 老闆都ok喎。 啲牛柳其實亦好靚, 好冧。 仲有一味好值得講嘅係黃金蝦。 真係做到連蝦殼都可以食埋, 炸得都算乾身, 十分
仲有一味好值得講嘅係黃金蝦。 真係做到連蝦殼都可以食埋, 炸得都算乾身, 十分之香口惹味。
最後係價錢, 佢哋冇加一, 冇茶 芥。 標價唔高,但cp值超高。 食集團式經營嘅餐廳實在食到好灰心, 遇見咁有heart嘅店主實在太開心了。 以後唔使再煩去邊度一大班人食飯好 。不過要注意, 佢哋因為為員工著想, 星期日係休息㗎。