窩夫三月中終於吃到喜多嬉牡蠣屋的牡蠣放題,喜多嬉牡蠣屋的面積比預期小,難怪之前訂不到位。最近知悉喜多嬉在中環些利街多開了一間面積更大的分店,有機會要去試試。放題有兩個選擇,一是限時60分鐘,可以任食牡蠣刺身、燒牡蠣和燒帆立貝,每位398元,另一個限時90分鐘,食物選擇較多,每位498元,窩夫與閨蜜選了後者。打頭陣有「喜多嬉九品」,一人一個九宮格,氣勢十足。九款前菜有日本直送象拔蚌刺身、燒活白鰻、手工月見燒鳥丸、牡蠣刺身、牡蠣茶漬飯、天婦羅秋葵、天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉、時令沙律和漬物,整體水準不俗。放題飲品可選汽水或自家製冷泡茶,窩夫點了白桃烏龍茶,非常大支,味道亦不錯。放題最回本的要數牡蠣刺身,牡蠣不算太細隻,十分新鮮。烤牡蠣和烤帆立貝的火候控制得很好,不會燒得太乾。可按個人口味為烤牡蠣和烤帆立貝添加蒜蓉或其他醬料。再來一輪牡蠣刺身。多款指定特色串燒也是任食的,如燒羊架、燒豬頸肉串和燒秋葵串等。燒味醂魚乾有點硬。安歌燒豬頸肉串和燒秋葵串,還加了燒蕃薯仔串。串燒當中,窩夫最喜歡燒鳥大腿肉串。第二輪的烤牡蠣,燒到脹卜卜的,十分飽滿。牡蠣五島手延湯烏冬和牡蠣秘製撈五島手延烏冬,各點了一碗來試試

白桃烏龍茶

牡蠣刺身

放題最回本的要數牡蠣刺身,牡蠣不算太細隻,十分新鮮。
烤牡蠣和烤帆立貝

烤牡蠣和烤帆立貝的火候控制得很好,不會燒得太乾。

可按個人口味為烤牡蠣和烤帆立貝添加蒜蓉或其他醬料。

再來一輪牡蠣刺身
燒羊架、燒豬頸肉串和燒秋葵串

燒味醂魚乾

燒味醂魚乾有點硬。
燒豬頸肉串、燒秋葵串和燒蕃薯仔串

安歌燒豬頸肉串和燒秋葵串,還加了燒蕃薯仔串。
燒鳥大腿肉串

串燒當中,窩夫最喜歡燒鳥大腿肉串。
烤牡蠣

第二輪的烤牡蠣,燒到脹卜卜的,十分飽滿。
牡蠣秘製撈五島手延烏冬

牡蠣五島手延湯烏冬和牡蠣秘製撈五島手延烏冬,各點了一碗來試試。
牡蠣五島手延湯烏冬

烏冬的質地跟平時吃的烏冬不一樣,值得一試。
牡蠣刺身

第三輪的牡蠣刺身,上面的土佐酢啫喱好像愈來愈多。
牡蠣刺身

最後作個統計,不計九宮格的生蠔,窩夫與閨蜜一行四人共吃了14隻生蠔。
2023-03-17
白桃烏龍茶
烤牡蠣和烤帆立貝
燒羊架、燒豬頸肉串和燒秋葵串
燒豬頸肉串、燒秋葵串和燒蕃薯仔串
燒鳥大腿肉串
烤牡蠣
牡蠣刺身
.°゚・ 🦪 ᴋᴀᴛɪᴋɪ ᴋᴀᴋɪʏᴀ ・ᴄᴇɴᴛʀᴀʟ//睇落誇啦啦 但不特別推介就是了九小品睇落好吸引 但天婦羅已經淋晒 キタ━━━━(゚∀゚)━━━━!!生蠔算不錯 可以任叫 其他串燒都可以任點但款式好少 烤扇具同蠔都好乾 配嘅醬料又好港式1.5小時限時 見隔籬枱好似都係叫咗一輪就算數 有個枱提早離場總結性價比不高 //1.5小時 $498 加一//📍Shop 9, G/F, 1 Lyndhurst Tower, 1-7 Lyndhurst Terrace, Central゚・*:.。. .。.:*・゚・:,。゚・:,。・:,。゚・:,。・*:.。. .。.:*➪#kafehoppinginhk2023 ➪#kafehopping_central
.°゚・
🦪 ᴋᴀᴛɪᴋɪ ᴋᴀᴋɪʏᴀ ・ᴄᴇɴᴛʀᴀʟ

睇落誇啦啦 但不特別推介就是了
九小品睇落好吸引 但天婦羅已經淋晒

キタ━━━━(゚∀゚)━━━━!!

生蠔算不錯 可以任叫

1.5小時 $498 加一

➪#kafehoppinginhk2023
➪#kafehopping_central
2023-05-23 328 浏览
今次去咗中環嘅 「喜多嬉牡蠣屋」食生蠔放題,店舖細細間但舒適整潔,2人枱同4人枱各有3張,可以選擇60/90分鐘嘅牡蠣放題!我哋揀咗90分鐘放題,包括可以任食生蠔、燒蠔、帆立貝、串燒、茶漬飯/烏冬等。放題一開始會送上叫「喜多嬉九品」嘅前菜,擺盤好精緻啱晒打卡!有象拔邦刺身、秋葵天婦羅、婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉,燒鰻魚、月見燒鳥丸、牡蠣茶漬飯等!生蠔都算大隻,係爽爽哋嗰款蠔而唔係Creamy嘅,生蠔上面有土佐酢啫喱、蘿蔔蓉、蔥,又或者可以整檸檬汁都得,海水味就無乜嘅同唔算好甜。其他烤物同串燒都正正常常,枱面配有蒜蓉、辣椒醬同類似沙茶醬嘅醬可以點,個人覺得秋葵串燒係最好味😆

2023-05-21 264 浏览
🦪牡蠣五島手延烏冬配牡蠣濃湯 - 我地2個都試下呢個算係招牌菜. 一黎到覺得份量都幾少, 個碗係比起平時出街食湯麵細碗. 入面有3隻蠔仔, 煮得唔會過熟縮左水, 冇腥味但又唔算好鮮甜, 都可以既. 糖心蛋煮得個流心岩岩好, 但唔算醃得好入味. 烏冬係幼身d, 同平時食開既唔同, 我自己就中意平時個d多d會彈牙d. 湯底本身期待佢係濃濃蠔味, 但其實唔算濃, 算係有d咸味既湯, 唔係好有蠔ge鮮味🙈(🧑🏻‍🦱直程話佢似菜湯多過蠔湯, 因為有少少綠綠地色, 但我又覺得冇菜湯既甜味😂) 不過佢個配菜酸蘿蔔幾好味, 酸酸地中和左個湯既咸味🍵冷泡白桃烏龍- 呢到係冇茶水供應, 所以迫住嗌左支冷泡茶, 佢都有幾多款揀, 我地揀左白桃烏龍. 個茶都聞落有桃既香味, 飲落都ok, 唔會太有澀味.💰人均消費: 150-200整體黎講性價比低, 味道麻麻, 唔會回頭食😂 (食完🧑🏻‍🦱仲唔夠飽要即刻去搵其他野食)

💰人均消費: 150-200
2023-05-17 1560 浏览
😱位於中環擺花街有一間以日本生蠔為主題嘅日式居酒屋,佢嘅生蠔係由北木島喜多嬉牡蠣養殖場直送香港,餐廳分別推出咗60分鐘及90分鐘任食生蠔套餐, 食到非常「蠔」🤤🤤🤤 放題包括每人一份前菜(喜多嬉九品)同埋任食生蠔,鐵板烤蠔同串燒以飯同烏冬🤭🤭🤭🍱喜多嬉九品*二色燒活鰻、天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉、手工月見燒鳥丸配埋生蛋、喜多嬉牡蠣茶漬飯、日本直送象拔蚌刺身、喜多嬉牡蠣刺身等等,擺盤精緻,非常吸引🤤🤤😛我最鍾意嘅就係喜多嬉牡蠣茶漬飯,每粒嘅米飯,都充滿左濃厚嘅蠔香味,食完一啖又一啖😍😍😙其次就係燒活鰻,魚肉質感彈牙而厚實,魚皮脆口而充滿魚油嘅香味😍🦪牡蠣刺身伴土佐酢啫喱😍
北木島喜多嬉牡蠣鮮甜而且creamy 配加埋上主廚秘製嘅土佐酢啫喱,更加突出左牡蠣嘅鮮味👍烤牡蠣配上Xo 醬、蒜蓉醬、孜然醬,更加惹味🤤🤤🤤希望下次再可以同朋友一齊黎,一邊飲吓酒,一邊食小食,都幾chill* 菜品會因應時令而改變📍喜多嬉牡蠣屋📍中環擺花街 1 號一號廣場地下 9 號 #喜多嬉かきコース #90分鐘任食日本直送牡蠣 #袐製牡蠣濃湯 #牡蠣 #日本直送 #放題 #居酒屋 #中環 #中環美食 #任食放題 #蠔情之

🍱喜多嬉九品*

🦪牡蠣刺身伴土佐酢啫喱😍

烤牡蠣配上Xo 醬、蒜蓉醬、孜然醬,更加惹味🤤🤤🤤

* 菜品會因應時令而改變

📍喜多嬉牡蠣屋
📍中環擺花街 1 號一號廣場地下 9 號

#喜多嬉かきコース #90分鐘任食日本直送牡蠣 #袐製牡蠣濃湯 #牡蠣 #日本直送 #放題 #居酒屋 #中環 #中環美食 #任食放題 #蠔情之友
2023-05-11
用餐时段
  • 牡蠣刺身
  • 串燒
  • 牡蠣刺身伴土佐酢啫喱
中環擺花街高質牡蠣屋|喜多嬉牡蠣屋@kitaki.kaki 中環擺花街好多臥虎藏龍嘅出色餐廳,喜多嬉牡蠣屋就係其中一間我極之推介嘅日本牡蠣餐廳🦪服務優質、餐廳環境有日式居酒屋vibe🏮食材更加係上等,牡蠣極鮮甜,一啲沙沙石石,甚或腥味都冇,食十隻都唔過份🤤午市90分鐘放題 All-you-can-eat grilled oysters-scallop 1.5 hour🍽人均:$498(另收加一服務費)🕰時間:1200-1330(餐廳位置唔多,建議先訂座留位)佢午市有兩種放題——60分鐘同90分鐘,60分鐘放題每位$398。兩種放題都包括基本汽水同自製特色冷泡茶,同埋極度令人期待嘅前菜🍱八寸——喜多嬉九品😍但60分鐘放題喺追加部分只包括牡蠣刺身、燒牡蠣、燒帆立貝。而我哋今次食嘅90分鐘鐵板烤牡蠣帆立貝放題1.5小時則包括牡蠣刺身、燒牡蠣、燒帆立貝、牡蠣五島手延烏冬、牡蠣秒製撈五島手延烏冬、喜多嬉牡蠣茶潰飯及多款指定特色串燒❤️勁多選擇‼️以下就係我嘅推薦😋·手工月見燒鳥丸(包括在前菜九品)月見雞肉棒,蛋醬濃厚,啖啖肉!·喜多嬉牡蠣刺身(可追加)新鮮又乾淨,餐廳有創意哋加上啫喱喺牡蠣面,中和可
中環擺花街高質牡蠣屋|喜多嬉牡蠣屋
@kitaki.kaki

🍽人均:$498(另收加一服務費)
🕰時間:1200-1330(餐廳位置唔多,建議先訂座留位)

以下就係我嘅推薦😋

·手工月見燒鳥丸(包括在前菜九品)
月見雞肉棒,蛋醬濃厚,啖啖肉!

·喜多嬉牡蠣刺身(可追加)
新鮮又乾淨,餐廳有創意哋加上啫喱喺牡蠣面,中和可能會有嘅腥味(我吃唔到腥)。唔想要啫喱/蔥等嘅朋友都可以走啫喱/蔥㗎👍🏻

·喜多嬉牡蠣茶漬飯(可追加)
菜泡飯入面好多料,有蠔豉,少許髮菜,加上菇,連平時唔太好飯嘅我都愛上❤️

·燒帆立貝(可追加)
帆立貝連殼上,大大隻!我仲自行加蒜同喜多嬉秘製醬料,讚👍🏻

· 醬油麴一口牛粒(可追加)
一口牛煮得啱啱好👍🏻牛肉質鮮!

· 燒羊架(可追加)
羊架都有!恰當好處嘅腥羶啱哂😍

· 燒味醂魚乾(可追加)
薄片魚乾,餐廳串燒質素一流!

·牡蠣秘製撈五島手延烏冬(可追加)
平時好少見撈烏冬,一試喜多嬉嘅撈烏冬便愛上😍佢喺用蠔汁撈,十分掛烏冬‼️而烏冬亦非一般粗嘅稻庭烏冬,係幼身、粉味重嘅特色烏冬,出色❤️

最後要提餐廳提供嘅自家製冷泡茶大大支,勁好飲,包括以下都好清好飲😋
·茉莉薰花茶
·白桃烏龍茶
· 梨山烏龍茶

Bible rating: 9.5/10

📍地址:喜多嬉牡蠣屋 (中環)
中環擺花街1-7號一號廣場地下9號舖

#香港美食 #香港好去處 #美食推薦 #美食日記 #foodbible #hkfoodie #hkfoodieblogger #hkfood #foodiehkig #聚餐 #西餐 #朋友聚會 #香港餐廳 #餐廳推薦 #香港餐廳 #日式料理 #日式餐廳 #喜多嬉 #喜多嬉牡蠣屋 #喜多嬉かきコース #90分鐘任食日本直送牡蠣 #袐製牡蠣濃湯 #牡蠣 #日本直送 #放題 #居酒屋 #中環 #中環美食

手工月見燒鳥丸
鹽麴五花腩片
  • 串燒
  • 喜多嬉牡蠣茶漬飯
  • 醬油麴一口牛粒
聽說中環有任食蠔放題,今天終於跟朋友一戰!我們選的是90分鐘放題($498),當中包括了任食生蠔、燒蠔、帆立貝、茶漬飯、烏冬及多款燒物。
**喜多嬉九品放題一開始會送上前菜 - 喜多嬉九品,擺盤超級精緻,打卡一流!日本直送象拔邦刺身鮮嫩爽滑有咬口。秋葵天婦羅外皮酥脆,內裡保持了秋葵本身的爽脆口感。天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉,兩者互相融合,層次豐富。二色燒活白鰻魚皮烤至脆卜卜,非常惹味。手工月見燒鳥丸將雞肉串混入軟骨,咬勁十足。喜多嬉牡蠣茶漬飯有點像蠔粥,充滿蠔的鮮味。最後時令沙律菜亦很新鮮,醬汁開胃。**任食牡蠣主角當然是蠔!首先是牡蠣刺身伴土佐酢啫喱,在鮮甜飽滿的生蠔上面鋪上了蘿蔔蓉、蔥花及啫喱,啫喱味道酸酸的,十分特別,我覺得可以直接代替檸檬汁。另外燒蠔略嫌有點縮水,但味道依然十分鮮甜,配上特制醬汁非常美味!**串物放題串燒選擇十分多,我們點了五花腩片、燒豬頸肉、燒鳥大腿肉、燒鳥七里香、烤帆立貝、燒雞泡魚乾和一口牛粒。每款烤得恰到好處,肉汁鮮嫩多汁,不會過乾。當中大愛烤帆立貝,口感鮮甜美味。最後試了牡蠣五島手延湯烏冬,和平時的烏冬不同,偏幼身彈牙,味道不錯。飲品方面選擇亦不少,我們各點了

**喜多嬉九品

**任食牡蠣

**串物

飲品方面選擇亦不少,我們各點了冷泡茶,中和了串燒油膩感,胃口大增繼續食食食!
2023-05-08
2023-05-07 94 浏览
最近見到位於中環嘅一間日式小店有得食生蠔放題,睇落好吸引,雖然座位唔多,但係生蠔好高質!⭐️牡蠣放題 $498✨喜多嬉九品前菜 一開始會送上九宮格,除咗好適合打卡之外,仲會有啲特色日本料理!包括月見雞肉串、蒲燒鰻魚、鹽燒白鱔、吞拿魚紫蘇葉天婦羅、茶泡飯等等。最鍾意嘅係鹽燒白鱔,食落超肥美!✨任食生蠔🦪嚟到主菜就係最期待嘅生蠔,每隻生蠔都又大隻又新鮮,配上一啲柚子啫喱,食落更加清新!✨燒牡蠣& 燒帆立貝除咗牡蠣刺身之外,仲有燒嘅選擇,不過覺得刺身更加好食🙈✨日式串燒有羊架,豬頸肉、豬五花等等,每款都值得一試!✨ 牡蠣湯烏冬雖然已經食到好飽,但係都要留肚食烏冬,湯底保留住牡蠣嘅鮮味!

⭐️牡蠣放題 $498
✨喜多嬉九品前菜

✨任食生蠔🦪

✨燒牡蠣& 燒帆立貝
除咗牡蠣刺身之外,仲有燒嘅選擇,不過覺得刺身更加好食🙈

✨日式串燒
有羊架,豬頸肉、豬五花等等,每款都值得一試!

✨ 牡蠣湯烏冬
  • 喜多嬉九品
一直都知大佬好鍾意食貝殼類嘅食物,今日就帶佢去食蠔🦪所以就諗住見下世面,我地相約係哩間中環專門食蠔放題既專門店🤣✨呢度最出名嘅就係90分鐘牡蠣放題 👍❤️🔻喜多嬉九品 哇哇哇前菜已經有九格咁多野🤯分別有日本直送象拔蚌刺身、喜多嬉牡蠣茶漬飯、二色燒活白鰻、天婦羅秋葵、手工月見燒鳥丸、天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉、喜多嬉牡蠣刺身、時令沙律和日式漬物,每款都非常精美👍🏻講真,食完個前菜都覺得好滿足😌🔻牡蠣刺身伴土佐酢啫喱每一隻生蠔都好大隻肥美🦪啫喱完全帶出生蠔嘅鮮味,而且一啲腥味都冇,真係每一啖都係享受🤗食完encore再encore☺️🔻烤牡蠣/烤帆立貝除咗刺身出色之外,熟食亦都唔輸蝕😛每隻燒蠔都大大隻脹卜卜,有三款醬料可以選擇:分別係蒜蓉,孜然或XO醬,非常惹味😊帆立貝大大粒,紮實彈牙,鮮味十足,大佬一個人都食左半打有多🥹🔻串燒串燒種類非常多亦好抵食🤩我哋就叫咗燒秋葵串、燒豬頸肉串、笑鳥雞心串、燒鳥七里香串同燒鳥大腿肉串。串燒水準亦非常之高😄個人泥講,我就好喜歡食燒鳥七里香串,佢個patpat真係好好食㗎,好juicy同好香雞味,另外,佢嘅秋葵都唔錯,當你食咗咁多肉嘅時候,食番少少蔬菜,可以中和番💓

🔻喜多嬉九品

🔻牡蠣刺身伴土佐酢啫喱

🔻烤牡蠣/烤帆立貝

🔻串燒

🔻燒羊架/燒味醂魚乾
見到佢啲串燒咁好食,當然要試埋燒物啦😆我哋就叫咗羊架,羊架都好新鮮,亦都唔會膻到入唔到口👍🏻燒味醂魚乾亦係推介之選,師傅用心將魚乾切成條狀,非常易入口😋

🔻醬油麴一口牛粒
牛粒細細粒好易入口,而且口感唔會好硬,鍾意食牛嘅朋友仔一定唔可以錯過😊

2023-05-04 84 浏览
今日lunch食飯同朋友去左間專食生蠔個餐廳試左個1.5小時嘅生蠔🦪放題😽除左生蠔仲有其他小食選擇生蠔帆立貝1.5小時放題 $498💥 喜多嬉九品一黎就上左個9格嘅前菜😍非常打卡able🤣比較推薦燒白鰻比平時嘅鰻魚更厚肉 肥美另外燒雞軟骨棒都好正❤️每一啖都食到脆脆地嘅軟骨仲有個醬油蛋黃撈埋一齊食充滿蛋香 同鹹香💥生蠔 好新鮮 配埋上面酸酸地嘅啫喱好清新 有海水嘅鹹味幾大隻 好厚肉 👍💥雞肉串燒上面嘅雞皮燒到好脆好乾身🤣💥雞心串燒 第一次食都幾特別😹幾彈牙 可以一試💥蒜片牛柳粒 幾香牛味 唔會好靭配埋炸蒜片 幾正😌💥雞泡魚乾 甜甜地 岩曬一邊飲野一邊食🤣💥燒帆立貝燒得岩岩好 肉質仲好嫩簡單用鹽同胡椒調味食到本身嘅鮮味💥 牡蠣五島手延烏冬個湯底好重蠔味 好似用咗好多蠔豉煮個湯底🤣烏冬嘅質地同平時食嘅唔同幼身得黎又好煙靭比平時嘅好食❤️💥牡蜩秘製撈五島手延烏冬比起湯烏冬就冇咁有蠔味 係比較油啲嘅撈烏冬
今日lunch食飯同朋友去左間專食生蠔個餐廳

💥牡蜩秘製撈五島手延烏冬
比起湯烏冬就冇咁有蠔味
係比較油啲嘅撈烏冬
2023-05-01 82 浏览
💖 喜多嬉牡蠣屋 (中環)✨中環擺花街1-7號一號廣場地下9號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️喜多嬉嘅生蠔全部都係北木島直送嘅生蠔🦪,每隻都大大粒😌雖然地方細細但係勁多人晏晝入去食😳大家如果要食嘅話記得記得一定要預約‼️-90分鐘鐵板烤牡蠣帆立貝🦪 $498呢一個放題套餐仲包左一個九宮格嘅放題前菜🍱,有日本直送象拔蚌刺身、二色燒白鰻魚🐍、手工月見燒烏丸、喜多嬉牡蠣茶漬飯🍚、天婦羅秋葵、天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉時令沙律🥗、喜多嬉牡蠣刺身、時合沙律同日式漬物等等。我哋兩個人大概食咗30隻左右😳平時如果單點嘅話一定好貴🥺仲要隻隻都咁大隻唔會話第一round最好😆每一隻都好肥美,我地可以qrcode落單無限order生蠔仲有得揀要唔要配料🤩好貼心✅另外我覺得最好食嘅就係佢哋個牛柳粒,用咗少少南乳去調味😎好好食!想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩

💖 喜多嬉牡蠣屋 (中環)
✨中環擺花街1-7號一號廣場地下9號舖

-90分鐘鐵板烤牡蠣帆立貝🦪 $498
呢一個放題套餐仲包左一個九宮格嘅放題前菜🍱,有

如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩

2023-04-27
  • 牡蠣刺身
平時小編都比較鍾意食海鮮嫁🤤,上網見到中環呢一間餐廳有牡蠣放題🦪而且牡蠣都比較新鮮👍🏻,由日本產地直送,最重要嘅係可以任食😍,今次嚟到點都要試一次先🥳🧊喜多嬉九品前菜🫧牡蠣刺身伴土佐酢啫喱🦪新鮮嘅牡蠣上面加入少少土佐酢啫喱、辣蘿蔔蓉同蔥調味,酸酸辣辣嘅味道令牡蠣味道更加突出🤤,入口肉質嫩滑重蠔味,食完一隻會想繼續食🥰,食完前菜之後都可以繼續叫㗎😍🫧日本直送象拔蚌刺身象拔蚌鮮甜爽口,海水味突出👍🏻🫧手工月見燒鳥串🐥用咗雞肉蓉製作而成嘅串燒,外面燒到金黃🤤,加入少少醬油燒過,味道更加香,而且配合生蛋黃沾醬,蛋黃味道,令雞肉串更加好味😋🫧二色燒白活鰻肉質爽口,肉質燒到香脆👍🏻,整體味道唔錯🫧喜多嬉牡蠣茶漬飯🦪牡蠣融入湯入面,湯飯吸收晒鮮甜味,就咁食都覺得好好味🤩🫧天婦羅秋葵🫧天婦羅紫蘇葉配吞拿魚蓉🐟🫧時令沙律🥗🫧日式漬物食完前菜之後都可以食到唔同嘅串燒或者其他菜式,款式都幾多㗎,食哂都好飽☺️🫧燒鳥大腿肉串🐥外面燒到金黃,入面油脂豐富💦,咬落去肉質都幾嫩🫧燒鳥七里香串🐥呢一款串燒雞味濃郁😍燒過令入面嘅油脂釋出,咬落香口✨🫧烤牡蠣🦪牡蠣味道突出😚燒過後令味道更加濃郁,鮮甜爽口🫧烤帆立貝帆立貝肉質

🧊喜多嬉九品前菜
🫧牡蠣刺身伴土佐酢啫喱🦪

🫧日本直送象拔蚌刺身
象拔蚌鮮甜爽口,海水味突出👍🏻

🫧手工月見燒鳥串🐥

🫧二色燒白活鰻
肉質爽口,肉質燒到香脆👍🏻,整體味道唔錯

🫧喜多嬉牡蠣茶漬飯🦪
牡蠣融入湯入面,湯飯吸收晒鮮甜味,就咁食都覺得好好味🤩

🫧天婦羅秋葵
🫧天婦羅紫蘇葉配吞拿魚蓉🐟
🫧時令沙律🥗
🫧日式漬物

🫧燒鳥大腿肉串🐥
外面燒到金黃,入面油脂豐富💦,咬落去肉質都幾嫩

🫧燒鳥七里香串🐥
呢一款串燒雞味濃郁😍燒過令入面嘅油脂釋出,咬落香口✨

🫧烤牡蠣🦪
牡蠣味道突出😚燒過後令味道更加濃郁,鮮甜爽口

🫧烤帆立貝
帆立貝肉質爽口,鮮甜味濃郁🥳

🫧燒味醂魚乾🐟
咬落去魚味都幾香,味道甜甜地,點埋沙律醬仲更加好味添

🫧燒番薯仔串🍠

飲品🥂選擇都幾多!我哋選擇嘅嗰啲都係茶類飲品🍵入口幾舒服😚

🫧茉莉薰花茶
🫧四季春青茶
🫧白桃烏龍茶

整體來講食物質素高,而且刺身方面都好新鮮👍🏻,串燒同其他食物嘅選擇都幾多,都幾值得推薦大家嚟試吓嫁🥳

人均消費💵: $400-500
性格比: 8.5/10
好食程度😋:9/10
回頭指數💓:8.5/10

📍喜多嬉牡蠣屋 (中環)
中環擺花街1-7號一號廣場地下9號舖

這間餐廳的座位不算多如果人數較多的話可能要分桌〰︎✍🏻💭真心不騙的食評✎90分鐘牡蠣放題 $498這個放題如果498元的話我也不知道算不算便宜生蠔非常肥美 但是吃得太多的話也會有點兒膩而且放題套餐沒有太多其他海鮮只有帆立貝和牡蠣另外這個放題套餐已經配有九宮格前菜建議大家選60分鐘已經很足夠了因為沒有太多食物可以選擇如果說性價比的話只是一般但是食物質素是非常好的有機會的話我會選擇60分鐘推薦指數:♡♡♡♡♡♡♡

這間餐廳的座位不算多

推薦指數:♡♡♡♡♡♡♡
2023-04-27
用餐时段
2023-04-26 52 浏览
📍喜多嬉牡蠣屋 (中環)中環擺花街1-7號一號廣場地下9號舖90分鐘高質牡蠣放題($498)鐘意食蠔嘅朋友唔好錯過啦🍣前菜 九宮格(九款不同嘅食物)細細份,岩岩好,特別係鰻魚(一口)燒番薯仔串燒羊架燒豬頸肉串醬油麴一口牛粒燒味醂魚乾(必食)燒秋葵燒物全部都細細粒,一口過,都幾細心,唔洗咁快飽肚,比人有機會試多少少食物🍜牡蠣五島手延湯烏冬細細碗,個湯好好好鮮甜,採用係細烏冬,口感煙韌🫖四季青春茶自家製,仲有其他口味,呢隻味道的幾fresh 🦪烤牡蠣有少少暖但又有少少冰凍感覺,口感都幾特別🦪牡蠣刺身伴土佐酢啫喱味道超級鮮甜,好新鮮,仲有少少海水味⚠️小編最後叫咗25隻牡蠣刺身伴土佐酢啫喱有一種回返曬本嘅感覺🛎️總結:地點方便,選擇較多, 價錢可以接受由於呢間嘢都幾多人,最好就提前book定地點⭐️⭐️⭐️⭐️⭐味道⭐️⭐️⭐️⭐️⭐環境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度⭐️⭐️⭐️⭐️⭐(5星為最高分)
📍喜多嬉牡蠣屋 (中環)
中環擺花街1-7號一號廣場地下9號舖

90分鐘高質牡蠣放題($498)
鐘意食蠔嘅朋友唔好錯過啦

燒番薯仔串
燒羊架
燒豬頸肉串
醬油麴一口牛粒
燒味醂魚乾(必食)
燒秋葵

🍜牡蠣五島手延湯烏冬
細細碗,個湯好好好鮮甜,採用係細烏冬,口感煙韌

🫖四季青春茶
自家製,仲有其他口味,呢隻味道的幾fresh

🦪烤牡蠣
有少少暖但又有少少冰凍感覺,口感都幾特別

🦪牡蠣刺身伴土佐酢啫喱
味道超級鮮甜,好新鮮,仲有少少海水味

⚠️小編最後叫咗25隻牡蠣刺身伴土佐酢啫喱
有一種回返曬本嘅感覺

🛎️總結:地點方便,選擇較多, 價錢可以接受
由於呢間嘢都幾多人,最好就提前book定

地點⭐️⭐️⭐️⭐️⭐
味道⭐️⭐️⭐️⭐️⭐
環境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度⭐️⭐️⭐️⭐️⭐
(5星為最高分)
2023-04-26 58 浏览
我比較少食日式放題,因為食品種類太多 (我知道呢個思維好奇怪🙈),吃左咁多味蕾都唔知食左咩,但呢個日本直送牡蠣 (即係蠔) 放題能令我嘅舌頭喺 90 分鐘內 (甚至用餐後數小時) 完全充滿著蠔嘅鮮味🥰呢個放題包每人一份九宮格前菜 (我最鍾意吞拿魚蓉配香脆嘅紫蘇葉天婦羅及免治雞肉棒❤️),然後任食生蠔、烤蠔、烤帆立貝、九款串燒 (竟然有七里香😯)、茶漬飯及烏冬、汽水及幾款冷泡茶;食品嘅種類雖然唔算多,但正好俾我專心任食蠔😋起初我好奇點解生蠔要伴土佐酢啫喱,原來啫喱不但帶出生蠔嘅鮮味,而且令我唔會覺得太膩,相當出色⭐而烤蠔香口之餘,蠔身亦非常飽滿,食落去有「😍」嘅感覺;由於好新鮮,附上嘅孜然、蒜蓉、XO 醬三款醬料我都幾乎無點過😆最後食一小碗牡蠣五島湯烏冬暖暖胃。我食左成餐蠔之後,湯底仍然食到其鮮味,絕對係誠意之作👍🏻個人覺得性價比高 (60 分鐘放題 $398+10%;90 分鐘 $498+10%),而且上菜速度幾快,各位愛蠔之人快啲訂檯試試啦☺️