2023-05-21 256 浏览
🦪牡蛎五岛手延乌冬配牡蛎浓汤 - 我地2个都试下呢个算系招牌菜. 一黎到觉得份量都几少, 个碗系比起平时出街食汤面细碗. 入面有3只蚝仔, 煮得唔会过熟缩左水, 冇腥味但又唔算好鲜甜, 都可以既. 糖心蛋煮得个流心岩岩好, 但唔算腌得好入味. 乌冬系幼身d, 同平时食开既唔同, 我自己就中意平时个d多d会弹牙d. 汤底本身期待佢系浓浓蚝味, 但其实唔算浓, 算系有d咸味既汤, 唔系好有蚝ge鲜味🙈(🧑🏻‍🦱直程话佢似菜汤多过蚝汤, 因为有少少绿绿地色, 但我又觉得冇菜汤既甜味😂) 不过佢个配菜酸萝卜几好味, 酸酸地中和左个汤既咸味🍵冷泡白桃乌龙- 呢到系冇茶水供应, 所以迫住嗌左支冷泡茶, 佢都有几多款拣, 我地拣左白桃乌龙. 个茶都闻落有桃既香味, 饮落都ok, 唔会太有涩味.💰人均消费: 150-200整体黎讲性价比低, 味道麻麻, 唔会回头食😂 (食完🧑🏻‍🦱仲唔够饱要即刻去揾其他野食)

💰人均消费: 150-200