2022-08-05 93 浏览
我地真係好鍾意香港💛💛我都真係好鍾意食炸雞🍗今次去呢間韓國餐廳🇰🇷我地叫咗半份蜜糖芥末炸雞 想講差唔多檯檯都有叫(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)炸皮唔會太厚 熱辣辣炸扑扑咁上檯 加上雞好juicy 係難怪檯檯都叫嘅(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)海鮮煎餅略厭有粉有少少太多~不過配料份量都唔少( ̄∇ ̄)每小塊都有啲魷魚🦑青椒紅椒~肥牛炒烏冬都幾好食!肥牛嘅份量唔少~烏冬幾彈牙 調味都啱啱好!Overall不錯嘅💛店!絕對值得支持!
我地真係好鍾意香港💛💛我都真係好鍾意食炸雞🍗
Overall不錯嘅💛店!絕對值得支持!
2022-08-03 157 浏览
今日黎尖沙咀食韓國嘢, 不過唔係去韓國街, 係去亞士厘道一間超地道炸雞*良心*小店💛價錢仲要勁親民, 性價比高!餐廳裝修都勁有韓國地道餐廳feel!豬肉紫菜包飯大大份超足料! 豬肉好彈牙, 紫菜包飯有好香麻油味, 伴碟啲芽菜都幾好味🤣海鮮煎餅同平時食開韓式果啲有啲唔同, 呢款多好多料🤣 海鮮超多, 個煎餅都好chewy蒜香醬油炸雞Menu上的炸雞口味有好多款, 有啲勁特別嘅味例如冬陰功, 蜜糖咖喱等, 全部都好吸引! 揀左餐廳最signature嘅蒜香醬油味, 食落真係好香醬油味, 幾特別, 外層都好crispy, 入面雞肉嫩滑!總結食物高質, 性價比高, staff都幾friendly,下次黎試下其他炸雞口味!!😄
餐廳裝修都勁有韓國地道餐廳feel!

2022-07-29 140 浏览
街坊系列 – 咯咯雞韓食店 💛 小編唔係鏡粉(利申:無意得罪各大鏡粉)🙏🏻只係覺得都要理性追星🤔唔可以太過盲目助長左佢地背後公司容許啲事都是是但但😖今次發生咁嚴重意外🙏🏻小編都先希望人安全其次有必要嚴正看待同追究😠要背後既人認真做事------------------------------環境: 尖沙咀出名既食街🥳附近食肆多不勝數工業風加上黃到金既裝修風格特別出餐廳性格😍衛生良好,座位都唔少🤭幾岩一大班朋友一齊聚餐全程都有K-POP可以聽🍻黎Happy Hour 都幾唔錯------------------------------食物: 韓式甜辣味炸雞 ($119/半份) 🍗即叫即炒,新鮮又惹味🌶️甜甜辣辣外仲有點微酸成個胃口都開哂🥰唔係食完要返工,一定加啤酒韓式炒粉絲 – 豬 ($88) 🐷可以自由選擇豬,雞,牛或者海鮮🤪揀到岩自己口味份量夠多😋味道濃郁,豬肉採用五花腩,爽口唔太肥韓式豆漿冷麵 ($69) 🍜店員介紹呢一款係夏天限定😯跟隨韓式既做法味道清新,豆漿清甜爽滑🤭口感涼快,似麵版既豆腐花------------------------------服務: 店員有禮貌💁🏻‍♀️上枱
街坊系列 – 咯咯雞韓食店 💛

小編唔係鏡粉(利申:無意得罪各大鏡粉)🙏🏻
只係覺得都要理性追星🤔唔可以太過盲目
助長左佢地背後公司容許啲事都是是但但😖
今次發生咁嚴重意外🙏🏻小編都先希望人安全
其次有必要嚴正看待同追究😠要背後既人認真做事

環境: 尖沙咀出名既食街🥳附近食肆多不勝數
工業風加上黃到金既裝修風格特別出餐廳性格😍
衛生良好,座位都唔少🤭幾岩一大班朋友一齊聚餐
全程都有K-POP可以聽🍻黎Happy Hour 都幾唔錯

食物: 韓式甜辣味炸雞 ($119/半份) 🍗

即叫即炒,新鮮又惹味🌶️甜甜辣辣外仲有點微酸
成個胃口都開哂🥰唔係食完要返工,一定加啤酒

韓式炒粉絲 – 豬 ($88) 🐷

可以自由選擇豬,雞,牛或者海鮮🤪揀到岩自己口味
份量夠多😋味道濃郁,豬肉採用五花腩,爽口唔太肥

韓式豆漿冷麵 ($69) 🍜

店員介紹呢一款係夏天限定😯跟隨韓式既做法
味道清新,豆漿清甜爽滑🤭口感涼快,似麵版既豆腐花

服務: 店員有禮貌💁🏻‍♀️上枱都會講返菜式名
仲會定時定候黎Check夠唔夠飲用水🤗抵讚

環境: 7.5 /10
食物: 7.5 /10
服務: 7.5 /10

地址: 尖沙咀亞士厘道20A號地舖
人均消費: $ 150 - $ 200
2022-07-28 97 浏览
呢一間係尖沙咀嘅韓國小店~每一次喺隔離做完gym都會去食🇰🇷呢到炸雞都唔錯 $60又5大嚿!柚子味幾清新 酸酸甜甜 炸雞外皮好脆 入面嘅肉質唔會好鞋 食落口感都唔錯 幾抵食🍗
韓國菜一向都好受港人歡迎,而我地今日去左尖沙咀既一間韓國菜就相當唔錯,餐廳設計顏色鮮艷💛,牆身用左七彩繽紛既浴場磚,好有特色。*蜜糖芥末韓式炸雞🍗 半份$119*香甜既芥末醬,唔會辣,雞塊外皮亦炸得脆香👍🏻雞件雖然係炸,但係唔油膩,咬落仲卜卜脆。*大醬串串鍋 $268*好豐富嘅韓式火鍋🤪,配料有白蘿蔔、原隻冬菇、虎蝦串、魚糕串、墨魚仔、年糕、豆腐、豬腩片、炸紫菜卷同埋鵪鶉蛋。火鍋🍲湯底紅色好似好辣咁,但食落唔辣架,仲有少少甜味,佢既虎蝦好大隻而且新鮮,魚糕串、年糕等韓國街頭小吃都好有特色,係覺得豬腩肥左D唔係好岩我🤣🤣,另上既炸紫菜卷係地道韓國小吃,估唔到可以係到食得返🥰,食完飽曬

*蜜糖芥末韓式炸雞🍗 半份$119*

*大醬串串鍋 $268*

2022-07-22 131 浏览
好耐冇黎過尖沙咀,今日難得出到呢,一定要支持呢間黃店🫶🏻🫶🏻 餐廳裝潢非常韓風,加上佢哋主調色都以黃色為主,仲唔係黃店😁😁入到去坐位舒適又非常有空間感👍👍 而且店員服務超有禮🥰下次可以encore再嚟,而且食物都好有水準🤤🤤蒜香醬油炸雞(半份)$119外皮炸到金黃香脆,加上蒜香、醬油及芝麻🤭一上台已經流晒口水🤤🤤咬落去肉汁勁到差啲整到朋友😂😂海鮮煎餅 $89煎餅煎到外脆內軟,加上豐富嘅海鮮配料,食到停唔到口😚😚紫菜包飯 $69飯卷勁足材料,包括有雞蛋、牛肉、蘿蔔絲、黃瓜及芝麻,啖啖勁滋味👍👍🥰📌 咯咯雞韓食店 (亞士厘道) (尖沙咀)尖沙咀亞士厘道20A號地舖

蒜香醬油炸雞(半份)$119

海鮮煎餅 $89
煎餅煎到外脆內軟,加上豐富嘅海鮮配料,食到停唔到口😚😚

紫菜包飯 $69

📌 咯咯雞韓食店 (亞士厘道) (尖沙咀)
  • 海鮮煎餅
  • 蒜香醬油炸雞
  • 紫菜飯卷
2022-07-22 87 浏览
作為一個好掛住韓國嘅人類🇰🇷久唔久就想經由味蕾去舒緩吓思鄉之情係好合情合理嘅😙😙又適逢今日係 #721 心頭又湧起無限無力感…所以去💛店食啲好味嘅嘢平衡吓心理係好應該嘅…我哋嚟到門囗淨睇裝潢同標語已feel到果浸黃氣同韓風💯急不及待點嘢食啦!!叫咗✨ 蒜香醬油炸雞(半份) $119 一上枱已經聞到香噴噴😍😍仲要熱辣辣兼脆卜卜!醬汁色澤夠深且夠哂惹味!帶有微微甜味&濃濃蒜香!再灑埋芝蔴粒!色香味俱全👏🏻👏🏻再叫✨ 冬陰功泡菜炒粉絲 (牛) $88 好新奇嘅組合🌟所以忍唔住叫咗!韓式粉絲炒得彈牙就係意料中事啦!牛肉片亦唔韌!仲有蝦仁添!不過冬陰功x泡菜真係唔講得笑🌶️🌶️愈食愈有辣勁!!最後點埋✨ 香辣芝士薯仔煎餅 $89齋係睇賣相已經知道係極度邪惡之物🤩🤩芝!士!控!必!點!澎湃嘅半溶芝士唔係人咁品!真係未食已經流曬口水🤤🤤唔係幾食到辣味但真係熱辣到燙手✅配埋脆口批邊而且入面仲加咗薯仔粒!!總之成份煎餅就係RICH💥整體嚟講以座落尖沙咀地段😎同埋呢啲合理價位😎性價比實在算高!下次可以再嚟試埋其他口味嘅炸雞💛

2022-07-21 81 浏览
良心韓式料理🇰🇷咯咯雞韓食店⋆⸜𖤣𖥧𖥣。𖥧𖤣𖥧𖥣前幾日突然之間好想食炸雞🐥見呢間良心小店環境靚 同埋啲嘢食都好吸引😆就約咗朋友一齊去試吓💗🍗香港地道鹹蛋黃味炸雞(半份)💲1️⃣1️⃣9️⃣即叫即炸 食個陣仲熱辣辣🔥有幾件無骨雞同埋雞翼 無骨雞真係啖啖肉🥰仲要肉質好滑👏🏻啲雞肉仲係juicy嫁😍睇唔睇到炸雞上面啲金黃色 咸蛋黃味勁濃😆鍾意食咸蛋黃嘅人應該會好鍾意💕另外會準備咗埋手套 等你可以拎住食🙌🏻🧀香辣芝士薯仔煎餅💲8️⃣9️⃣啱啱整好 所以啲芝士仲可以拉絲😻芝士係比較咸香個隻 食落真係有啲辣 入面嘅材料主要係紅椒.黃椒同埋薯仔煎餅係比較薄身 食曬成個都唔會太飽🤓🍜水冷麵💲6️⃣9️⃣相比上面兩個 呢個係比較清淡 不過我最鍾意食呢個💗有好多青瓜絲.蘿蔔絲.泡菜等喺冷麵上面佢另外有個醋比你加落冷麵到 我本身個人好鍾意食醋🤣成個配搭係夏天食真係一流 好解暑❗️
良心韓式料理🇰🇷咯咯雞韓食店
⋆⸜𖤣𖥧𖥣。𖥧𖤣𖥧𖥣
前幾日突然之間好想食炸雞🐥

有好多青瓜絲.蘿蔔絲.泡菜等喺冷麵上面
佢另外有個醋比你加落冷麵到 我本身個人好鍾意食醋🤣
成個配搭係夏天食真係一流 好解暑❗️
2022-07-19 94 浏览
從檯紙 牆身可見呢間係間香港良心小店✨💛 ______________________________蒜香醬油雞(半份) $119炸雞炸得香脆 雞肉都算滑外層厚度適中 沾滿香甜嘅醬油並有蒜香🫶☺︎︎ 𝙮𝙪𝙢𝙢𝙞𝙣𝙚𝙨𝙨好食指數 : 8.5/10溫泉蛋卡邦尼年糕 $69溫泉蛋除咗令賣相更吸引之外 更令味道變得無咁單調🥰 年糕口感煙靭 仲有有洋蔥 煙肉等做配料 口感頗為豐富🤍☺︎︎ 𝙮𝙪𝙢𝙢𝙞𝙣𝙚𝙨𝙨好食指數 : 8/10凍切片豬手 $60味道清新 非常開胃 點左甜酸醬後更滋味✨☺︎︎ 𝙮𝙪𝙢𝙢𝙞𝙣𝙚𝙨𝙨好食指數 : 7/10______________________________𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 𝗰𝗵𝗮𝗿𝗴𝗲: ❌𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲: 8/10𝗲𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁: 8/10𝘃𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗺𝗼𝗻𝗲𝘆: 8/10
從檯紙 牆身可見呢間係間香港良心小店✨💛

𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲: 8/10
𝗲𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁: 8/10
𝘃𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗺𝗼𝗻𝗲𝘆: 8/10
2022-07-19 60 浏览
講到韓式炸雞,真係每次去韓國都必食嘅,疫情期間已三年沒有去韓國了,今日特意來到尖沙咀亞士釐道的咯咯雞韓食店吃韓式炸雞。餐牌上有十款炸雞可選擇,我選擇甜辣炸雞,大大碟炸雞熱辣辣香噴噴,久違的韓式炸雞呈現在面前,醬汁包裹住香脆嘅炸雞,一啖咬落去甜辣香脆,甜同辣嘅比例掌握得啱啱好,奧妙之處在於雖然加咗醬汁,外皮仍然可以長時間保持香脆,肉汁仲好嫩滑,口感豐富而滿足,愈食愈開胃。值得一提是餐廳海鮮炸醬麵和芝士紫菜包飯也很有特色,令我回味。而家不用飛韓國在香港都有出色嘅韓式料理食,是香港人的福氣👍!

柚子檸檬味韓式炸雞 $119叫咗半份,有6件,呢個份量2個人share 啱啱好😽炸雞即叫即炸,熱辣辣,炸粉簿簿一層,外皮炸得好酥脆,而雞肉真係好嫩滑,仲腌得好入味。外層嘅柚子檸檬醬,味道酸酸甜甜,好清新,真係食唔停口🤣韓式炒粉絲 $88揀咗牛肉,配料都比多好多,有齊三色椒、洋蔥、蘿蔔絲,撈埋粉絲一齊食口感好好👍🏻而且味道甜中帶點麻油香味,朋友話呢碟超好食🤣泡菜煎餅 $79呢個泡菜煎餅我覺得好好食‼️泡菜俾得勁多,而且煎餅質地好煙靭,邊邊位仲煎得好脆👍🏻重點係佢真係唔算好油,底下層紙只得好少油跡,所以就算係凍咗食都唔會覺得油膩👍🏻👍🏻食韓國野好易會中伏,呢間真心幾好食,而且分量都算幾大碟,我地2人食完好飽😂咯咯雞韓食店 (亞士厘道) (尖沙咀)尖沙咀亞士厘道20A號地舖
柚子檸檬味韓式炸雞 $119
叫咗半份,有6件,呢個份量2個人share 啱啱好😽
外層嘅柚子檸檬醬,味道酸酸甜甜,好清新,真係食唔停口🤣

韓式炒粉絲 $88
而且味道甜中帶點麻油香味,朋友話呢碟超好食🤣

泡菜煎餅 $79
呢個泡菜煎餅我覺得好好食‼️

咯咯雞韓食店 (亞士厘道) (尖沙咀)
尖沙咀亞士厘道20A號地舖
大家都知道我鍾意去尖沙咀覓食,朋友都知道我無雞不歡,都介紹咗我去—咯咯雞韓食店🐔!不用多講,第一時間即時叫雞,好多雞選擇,款款都想試❤️!我就叫了半份柚子檸檬炸雞🍗。半份有6大件,每件都脆卜卜,雞肉嫩滑,很香柚子檸檬🍋味道!另外就叫了泡菜煎餅,煎餅有泡菜,好輕微辣,而且有香濃厚芝士,好邪惡呀!煎餅都好香脆香口🤩!最後叫了一個韓式炒粉絲,海鮮材料,有蝦🦐、八瓜魚🐙、蜆⋯。炒粉絲可選擇辣度,我都選擇唔辣!雖然叫了三款食物,但份量都真係好多,大滿足!😇

雖然叫了三款食物,但份量都真係好多,大滿足!😇
2022-07-15 50 浏览
芝士紫菜包飯仲會有蛋卷都不錯!有得揀豬, 牛或雞! 材料非常豐富,切得較薄,所以夾起嘅時候都好容易會散, 要小心🤣  飯粒粒分明而且都有味! 材料有兩種芝士仲有紅蘿蔔絲,黃瓜,蛋同豬腩肉 ! 蒜香醬油炸雞半份外皮香脆,皮薄肉質嫩滑! 就算打完卡之後先食都仲熱辣辣, 係即時炸出嚟嘅👍🏻 隻雞入面都有醃到味,鹹鹹哋! 醬油汁甜甜的,   令炸雞冇咁熱氣! 芝士卡邦尼亞年糕有洋蔥煙肉及菇, 醬汁非常creamy, 年糕煙煙靭靭唔會淋曬! 撈埋流心蛋好好食😋 總括嚟講價錢便宜,食物質素頗高, 可以選嘅食物款式都多,下次想再食🥰

芝士紫菜包飯
仲會有蛋卷都不錯!

蒜香醬油炸雞半份

芝士卡邦尼亞年糕

2022-07-14 16 浏览
咯咯雞一直係我嘅尖沙咀bookmark list 入邊😉今次終於可以約埋朋友一齊去食啦🙌🏻🙌🏻一入到去餐廳就已經俾佢天花板嘅霓虹燈吸引到😌因為我都好鍾意食炸雞啊🙋🏻‍♀️🧡韓式炸雞-柚子檸檬味🤍因為仲想食其他野所以只係叫左半份😉但半份已經有七大嚿炸雞🍗炸雞炸到金黃色 超級香脆炸粉漿唔會好厚👍🏻雞肉好Juicy 唔嚡口😍其中兩嚿炸雞仲係啖啖肉冇骨架😍係十幾款炸雞入邊我揀咗柚子檸檬味💓如果鍾意飲韓式柚子蜜嘅朋友一定會好鍾意呢隻炸雞🍗估唔到味道會超級夾呀!酸酸甜甜嘅醬汁越食越開胃!✨重點係啲醬汁唔會令到啲炸雞林晒,食到最後都仲係好脆架👍🏻👍🏻🧡牛肉韓式炒粉絲🤍正宗韓國食物會落好重麻油呢個炒粉絲夠晒正宗又惹味牛肉都比得好多!超多嚿!仲有好多青椒洋蔥做配料炒粉絲係煙煙韌靭嘅👍🏻🧡海鮮煎餅🤍係香港第一次食到呢種口味嘅煎餅,好多魷魚🦑蜆肉鋪滿晒成塊煎餅,而且仲有好多紅椒青椒🫑口感非常豐富!味道都好好食呀👍🏻👍🏻👍🏻餐牌仲有好多其他韓式嘅食物,下次一定要再過黎食埋其他先得🤣🤣炸雞都有成十幾款口味揀!真係超正呀!🤝咯咯雞韓食店 (亞士厘) (尖沙咀)尖沙咀亞士厘道20A號地舖
咯咯雞一直係我嘅尖沙咀bookmark list 入邊😉

炸粉漿唔會好厚👍🏻雞肉好Juicy 唔嚡口😍
其中兩嚿炸雞仲係啖啖肉冇骨架😍
係十幾款炸雞入邊我揀咗柚子檸檬味💓
如果鍾意飲韓式柚子蜜嘅朋友一定會好鍾意呢隻炸雞🍗
估唔到味道會超級夾呀!
酸酸甜甜嘅醬汁越食越開胃!

🧡牛肉韓式炒粉絲🤍

正宗韓國食物會落好重麻油
呢個炒粉絲夠晒正宗又惹味
牛肉都比得好多!超多嚿!
仲有好多青椒洋蔥做配料
炒粉絲係煙煙韌靭嘅👍🏻

🧡海鮮煎餅🤍

係香港第一次食到呢種口味嘅煎餅,好多魷魚🦑
蜆肉鋪滿晒成塊煎餅,而且仲有好多紅椒青椒🫑
口感非常豐富!味道都好好食呀👍🏻👍🏻👍🏻

餐牌仲有好多其他韓式嘅食物,
下次一定要再過黎食埋其他先得🤣🤣
炸雞都有成十幾款口味揀!真係超正呀!🤝

咯咯雞韓食店 (亞士厘) (尖沙咀)
2022-06-30
  • 韓式炸雞-柚子檸檬味
  • 牛肉韓式炒粉絲
  • 海鮮煎餅
2022-07-13 52 浏览
最近睇得韓劇多,真係好想食下炸雞,飲吓啤酒!上網睇咗唔少食評,發現呢間黃到金嘅炸雞係我嘅首選!醬辣鳳爪呢個醬辣鳳爪係冷盤,喺呢個熱辣辣嘅炎夏品嚐,的確降溫不少!鳳爪爽口入味,辣醬令人興奮和開胃!甜辣炸雞炸雞款式有很多,而我和朋友都喜歡甜甜辣辣的味道,所以毫不猶豫揀了甜辣口味!食第一啖就知道自己冇揀錯!炸雞外皮炸得香脆,內裏的雞肉鮮嫩多汁,真的超級好吃!溫泉蛋卡邦尼年糕卡邦尼意粉吃得多,今次挑戰下卡邦尼年糕,果然有驚喜!韓國年糕煙靭,沒想過可以配搭溫泉蛋卡邦尼,喜歡新鮮感的可以一試!三款菜式已經令人非常飽足,而且價錢不貴,性價比高,下次可以再encore!

醬辣鳳爪

甜辣炸雞