2022-09-20 50 浏览
It says on the menu that it is kimchi jjigae with pork, but there was no pork inside, maybe they just got the flavour from the pork for the soup base....However the doenjang jjigae that my friend ordered looked goodOther lunch sets look nice so will give it another chance later

2022-09-19 47 浏览
🙋🏻‍♂️餓底探員今日去咗尖沙咀調查呢間韓食店,餐廳主打食炸雞,有好多口味,除咗炸雞仲有多款韓式食物選擇🍗蒜香醬油韓式炸雞 (半份) $119📸表示呢個炸雞半份大約有6-7件,份量都唔少,面頭灑上蔥花同芝麻,再用個籃嚟裝住,成個賣相好吸引🙋🏻‍♂️表示個炸雞外層炸到金黃色,口感好香脆,食落充滿咗蒜香同醬油味嘅鹹香,夠晒惹味⁡🥩韓式牛肉炒粉絲 $88📸表示個炒粉絲用咗牛肉,菠菜,洋蔥,紅蘿蔔,草菇,蔥等配料嚟炒好足料,一上枱就聞到好香仲出晒煙,睇見都流晒口水🙋🏻‍♂️表示個炒粉絲食落好香麻油味,加上豐富嘅配料,食落好有層次,味道夠晒地道,加少少韓式辣醬一齊食嘅話會更加正⁡📈吃貨指數😋好味度 7/10🔙返啅度 7/10
蒜味醬油韓式炸雞

😋好味度 7/10
🔙返啅度 7/10
蒜味醬油韓式炸雞
韓式牛肉炒粉絲
最近發現了尖沙咀亞士厘道很多好吃接着也到了一直很想試的@kokkokchicken424來一頓韓式下午茶本來只打算點兩樣單品過過嘴癮意外地非常飽肚還可以用Mee會員儲積分 十分抵食𓇢 冬陰功味炸雞 半份①①⑨酥脆的炸層包裹着軟嫩的雞肉沒有想過到韓式炸雞店也能試到冬陰功口味的炸雞意外地非常惹味開胃很好吃𓇢 香辣芝士薯仔煎餅⑧⑨這份煎餅真的非常邪惡芝士鋪滿了整塊煎餅下層是香口的薯仔煎餅裏加了泡菜打開微酸很開胃邊緣煎得香脆芝士可以拉絲到超長 拍影片時都已經超出了鏡頭範圍兩個人吃會比較飽膩建議三至四人分着吃份量剛剛好
最近發現了尖沙咀亞士厘道很多好吃

建議三至四人分着吃份量剛剛好
香辣芝士薯仔煎餅
香辣芝士薯仔煎餅

冬陰功味炸雞 半份
由大角嘴外賣小店搬左去尖沙咀 終於有堂食( ⋅֊⋅ )‎و特別喜歡個牆身設計♡ 環境都幾寬敞依舊主打多款特色炸雞口味 鹹蛋黃.冬蔭公.三重芝士等亦有供應其他韓式料理 價錢相宜突然想食韓國野都可以trytry~.▫韓式甜辣炸雞🍗 半份👻 $119炸雞有10款口味 半份已經有7-8只𖦹‎.𖦹‎⸝⸝外脆內軟有肉汁 每只都沾滿甜辣醬 味道帶點辣同時香口惹味desu.▫温泉蛋卡邦尼年糕 $69次次都忍唔住叫年糕😗帶忌廉奶油香 配料有煙肉香菇片攪埋溫泉蛋食 口感更豐富.ᐟ.ᐟ
由大角嘴外賣小店搬左去尖沙咀 終於有堂食( ⋅֊⋅ )‎و
特別喜歡個牆身設計♡ 環境都幾寬敞

依舊主打多款特色炸雞口味 鹹蛋黃.冬蔭公.三重芝士等
亦有供應其他韓式料理 價錢相宜
突然想食韓國野都可以trytry~

▫韓式甜辣炸雞🍗 半份👻 $119

帶忌廉奶油香 配料有煙肉香菇片
攪埋溫泉蛋食 口感更豐富.ᐟ.ᐟ
温泉蛋卡邦尼年糕
2022-09-13 77 浏览
🍽 餐廳:咯咯雞韓食店這間💛店位於尖沙咀亞士厘道,主打韓式炸雞🍗款式很多,今天在午餐時間到訪此店。門口已經見到大大隻字標語「我地真係好💛鐘意食炸雞!」🍴鹹蛋黃炸雞(半份$119)熱辣辣的炸雞配上濃烈鹹蛋黃碎,店家貼心地為我們準備了膠手套,拿起炸雞都會覺得辣手!炸雞🍗肉質軟滑,一口連皮咬下,又脆又可口!🤤🤤🤤怪不得成為店內主打!🍴涼伴野菌雞肉炒粉絲 $88粉絲帶有濕滑口感,配菜也很多,顏色鮮艷繽紛,三色椒配上紅蘿蔔,菠菜和野菌,健康又美味!👍🏼🍴芝士紫菜包飯蛋卷(牛肉)$69用料豐富,飽肚必選!🍴胡麻雞絲拉麵$59拉麵不像是外面的水冷麵,更像是日本拉麵較多,比較軟身,配上開胃胡麻醬和雞絲,適合夏天進食!🥭黃到金$24實質為芒果沙冰⚫️⚪️黑白是良知$24Oreo朱古力沙冰🥛凍檸檬益力多$18📍 地址: 咯咯雞韓食店 (亞士厘道) (尖沙咀)尖沙咀亞士厘道20A號地舖
🍽 餐廳:咯咯雞韓食店

🍴鹹蛋黃炸雞(半份$119)

🍴涼伴野菌雞肉炒粉絲 $88

🍴芝士紫菜包飯蛋卷(牛肉)$69
用料豐富,飽肚必選!

🍴胡麻雞絲拉麵$59

🥭黃到金$24
實質為芒果沙冰

⚫️⚪️黑白是良知$24
Oreo朱古力沙冰

🥛凍檸檬益力多$18

2022-09-12 74 浏览
於尖沙咀購物後,走進食肆林立的亞士厘道,一間以黃色💛為裝修主調的餐廳非常吸睛。內裏裝潢以工業風為主門口靠窗一排的桌子下方,放滿整齊排列的黃色汽油桶🛢🔸蒜香醬油炸鷄 炸鷄款式很多,總有一款啱你口味。愛吃蒜蓉的我們,毫不猶豫地點了蒜香醬油炸雞🍗炸雞即叫即炸,上桌時仲熱辣辣😍雞皮炸得香脆,內裏肉質鮮嫩多汁,好juicy,蒜香醬油腌得好入味,食落仲好惹味😝🔸海鮮芝士煎麵 煎麵以鐵板上桌可保持熱度,底部放上煎蛋免得芝士會沾鍋,中間夾著主角煎麵及熱溶芝士,芝士份量頗多,🧀毫不費勁就能做到拉絲的效果🤣上層鋪上滿滿的配料,有八爪魚🐙魚糕、三色椒🫑、紫菜等等,食落足料又滿足🤤🔸真露提子味 食炸雞又點少得燒酒🍻打開瓶蓋,青提子果味四溢,濃郁的果味加上不太強烈的酒精,滑到喉嚨才感覺到了一絲酒精的辛辣感,胃裏會有種暖暖的感覺,整體口感溫純,兩個人share就剛剛好😝
門口靠窗一排的桌子下方,放滿整齊排列的黃色汽油桶🛢

🔸蒜香醬油炸鷄

🔸海鮮芝士煎麵

🔸真露提子味
炸雞又點少得燒酒🍻
真露提子味
真露提子味
2022-09-10 60 浏览
#我哋真係好撚鍾意食炸雞經過都已經俾店舖嘅tag 吸引到,裡面仲會不斷播kpop音樂同韓國電視節目,不得不推介呢間良心小店*芝士紫菜包飯跟豬肉 $69超豐富,用咗忌廉芝士蛋醃蘿蔔菠菜做餡料,飯粒飽滿又唔易鬆散👍🏾*柚子炸雞 5件🐥 $69呢個係weekend下午茶價🈹 嗰tag提到炸雞相信都係主打,冇理由唔叫黎試下面層鋪滿柚子子醬汁,外皮香脆😍 唔會好厚粉,雞肉食落仲幾嫩幾juicy😋📍咯咯雞韓食店尖沙咀亞士厘道20號a地舖
#我哋真係好撚鍾意食炸雞

*芝士紫菜包飯跟豬肉 $69

*柚子炸雞 5件🐥 $69

📍咯咯雞韓食店
尖沙咀亞士厘道20號a地舖
2022-09-05 113 浏览
💛良心韓國菜🇰🇷餐廳周圍都見到充滿意義的宣傳品,好感觸!我們當天下午6點左右就到餐廳,初初只有我們,很快7點前就坐無虛席。🇰🇷韓式炒粉絲(牛)彈牙的~正!唔算好重麻油味!🥚香港地道咸蛋黃味炸雞(半份)Hong Kong Style!咸蛋不太能夠依付在炸衣上,但係咸蛋是流沙咸蛋!雞肉都幾有肉汁,外皮又夠脆!🐷凍切片豬手補充collagen之選😆!凍左無左油膩感,朋友不太愛豬手,都食左幾塊!燒酒 ~짠!🥂💛
💛良心韓國菜🇰🇷

韓式炒粉絲(牛)

🇰🇷韓式炒粉絲(牛)
彈牙的~正!唔算好重麻油味!
香港地道咸蛋黃味炸雞(半份)

🥚香港地道咸蛋黃味炸雞(半份)
外皮又夠脆!

🐷凍切片豬手
燒酒

燒酒 ~짠!🥂

💛

韓式炒粉絲(牛)
香港地道咸蛋黃味炸雞(半份)
2022-09-03 85 浏览
星期六下晝3點幾尖沙嘴行完海港城唔知食咩好,又唔想係海港城入面食,遊下遊下就去左倔頭巷亞士厘道,呢條街全部都係餐廳咁滯,最終係韓國餐廳門口停低左下午茶時段無乜客人,得兩三枱客,下午茶有11個選擇,我地揀左蜜糖芥末炸雞,足足有5件,食落都幾惹味,不過食多幾啖就覺得醬太多有啲漏另一個餐叫左海鮮拌素麵,係個涼麵,又係啦,食多幾啖就覺得有啲膩,個醬味道太濃,又比得重手左我地最後有散叫一份辣炒年糕,好多芝士,散叫呢個最好味

我地最後有散叫一份辣炒年糕,好多芝士,散叫呢個最好味

2022-09-01 104 浏览
下午茶餐去到六點,叫咗兩個下午茶餐,加一個主餐牌食品。下午茶:炸雞五件($69),除原味外,另有9款味道可供選擇,第一次食,叫甜辣味最安全。甜辣醬味道不錯,微甜微辣,而且夠“傑”黐哂落件雞度。炸雞炸粉脆,唔厚;雞肉未至於乾爭爭,但唔juicy。五件雞有1隻雞槌、2隻雞翼、2件脾肉(冇骨),咁睇就唔似用一隻雞斬件嚟做炸雞(個人比較喜歡整隻雞)。下午茶:韓式伴飯($59),有豬/牛/雞,揀咗牛。有大量配菜(溫泉蛋、泡菜、蘿蔔絲、芽菜、菠菜、牛肉),十分豐富。自己加韓式辣醬撈勻。味道不錯,但扣分位係個飯底沒有飯焦(上枱時個石鍋熱辣辣,仲以為夠熱會有飯焦)。主餐牌:海鮮煎餅($89),煎得好靚,外脆內軟糯,調味亦不錯(點埋個咸咸哋嘅醬汁,又幾夾,更夠味)。餡料有三色椒、洋蔥、魷魚、蜆肉(海鮮得兩款比較少,如果可以加埋蝦、蟹柳,口感同層次一定仲好啲)。跟餐要咗杯特飲(半價),唔做港豬古力($24),即是朱古力沙冰,上面再加一球朱古力雪糕,再洒上少少花生碎。味道可以。
下午茶餐去到六點,叫咗兩個下午茶餐,加一個主餐牌食品。

炸雞五件
韓式伴飯
海鮮煎餅
唔做港豬古力
$132.5 (下午茶)
經過舖頭唔使check已經知係黃喇,望入就見到好大個好鍾意香港banner,入去坐發現連餐牌和紙巾都印上相關字句,大家還要留意牆上彩色的磚(是磚喔撕不掉,一定有共鳴!店內裝潢以黃黑為主調,帶點工業風格,播放韓國歌曲氣氛不錯,適合成班朋友黎食個飯,另欣賞有孤獨望街位及初相識唔敢正視位(側面永遠是最美的)。從外賣店起家的咯咯雞,先前只做外賣的店鋪位於大角咀,於21年4月開設尖沙咀店,為大家帶來多個韓式美食的選擇。今次星期日同朋友行街,未天黑就開始肚餓,食炸雞早少少食俾多d時間自己個胃仔消化!🍗香港地道咸蛋黃味炸雞 半份 ($119)咸蛋黃味在總受歡迎榜的第一位,沙沙口感令人瘋狂。同行的炸雞達人 表示雞肉部份多汁,吃過雞胸覺得肉質保持水分又夠嫩滑,俾個認證佢。味道上,其實調味是可以的,覺得咸蛋黃份量可以更多令味道更突出!睇得多我啲po都知阿婆我夠虧,好容易熱氣,今次食完隔日唔會熱氣和口渴,炸得好!🍛韓式炒粉絲(牛) ($88)唔是講笑,炒粉絲都可以好出色!精粹在粉絲的質感上,食落非常有彈性,跟我平日在韓店內吃到的粉絲有不一樣!牛肉份量足料,還有菠菜和菇類,好大份,對得住個價錢,而且是少有的好

🍗香港地道咸蛋黃味炸雞 半份 ($119)
香港地道咸蛋黃味炸雞 半份

🍛韓式炒粉絲(牛) ($88)
唔是講笑,炒粉絲都可以好出色!精粹在粉絲的質感上,食落非常有彈性,跟我平日在韓店內吃到的粉絲有不一樣!牛肉份量足料,還有菠菜和菇類,好大份,對得住個價錢,而且是少有的好吃!
韓式炒粉絲(牛)

🐷凍切片豬手 ($60)
凍豬手食落微微帶香辣,不能吃辣的朋友表示能接受這個辣度。冷盤上的豬手皮容易入口,邊吃邊說要補充骨膠原。
凍切片豬手

🍶韓國燒酒 ($48)
同朋友出街食炸雞就是要喝酒!好彩舖頭有酒牌可以賣燒酒還原韓國風味🍶
韓國燒酒 提子味

食完之後會密謀拜訪一下同一個老闆既和bar先😌
香港地道咸蛋黃味炸雞 半份
2022-08-31 30 浏览
-{尖沙咀韓國菜🇰🇷}🤤蒜香醬油炸雞半份🤤 ($119)總共有7件雞件🤓一開始上碟熱度拎唔耐😂😂攤咗一陣咬落去卜卜脆 入面好多肉汁😎仲有大涌同埋醬油配搭啱啱好🥰👖褲評: 8/10🤤豬紫菜包飯🤤 ($68)熱辣辣 因嚿都好足料😙豬肉片好多汁☺️仲夾住熱溶芝士好豐富🥳麻油味都有😋好耐冇食過咁足料嘅紫菜包飯😛👖褲評: 8.5/10呢度環境好有韓式風格 仲要電視台都播住韓國嘅節目!特別推薦佢哋嘅紫菜包飯😍性價比: 8/10服務: 8/10環境: 8.3/10🚩 咯咯雞韓食店 🚩地址: 尖沙咀亞士厘道20A號地舖#fuudjai #fuudjai韓國菜 #fuudjai尖沙咀
{尖沙咀韓國菜🇰🇷}
🤤蒜香醬油炸雞半份🤤 ($119)

👖褲評: 8/10

🤤豬紫菜包飯🤤 ($68)

👖褲評: 8.5/10

豬紫菜包飯
蒜香醬油炸雞半份
豬紫菜包飯
  • 蒜香醬油炸雞
仲未去到旅行~唯有食下好野止止癮🤓一諗起香港嘅韓國菜就會諗起尖沙咀😚所以就搵到呢間位於亞士厘道嘅咯咯雞啦💛估唔到連炸雞都有10款口味揀🤪係心大心細之下❣️我揀左味道相對特別嘅柚子檸檬炸雞🍗一上枱已經聞到好香嘅炸雞味🤩半份炸雞入邊有雞翼、雞鎚各兩隻,仲有三舊啖啖肉嘅無骨炸雞😌炸雞炸到脆卜卜~粉漿唔太厚☺️而且唔油膩入邊仲有肉汁架!柚子檸檬醬汁酸酸甜甜越食越滋味😋 醬汁均勻沾滿晒所有炸雞😜另外我地仲叫左鐵板芝士野菜豬腩🧀真正嘅極邪惡芝士拉絲俾我遇到啦🤣呢個鐵板非常之抵食又好味!兩塊已經調好味煎熟左嘅厚五花脯肉!下邊鋪滿晒芝士😌中間仲有啲椰菜三色椒等等蔬菜🥬芝士經過Gas爐嘅烘熱到半熔狀態後😉店員就會好貼心咁過黎幫我地剪開啲豬腩肉~用拉絲嘅芝士捲埋啲豬腩肉一齊食✨好食到癲左!豬腩肉肉質好爽彈🤓連塊豬皮都好好食呀!咯咯雞韓食店 (亞士厘道) (尖沙咀)尖沙咀亞士厘道20A號地舖
仲未去到旅行~唯有食下好野止止癮🤓
一諗起香港嘅韓國菜就會諗起尖沙咀😚

所以就搵到呢間位於亞士厘道嘅咯咯雞啦💛

估唔到連炸雞都有10款口味揀🤪

係心大心細之下❣️我揀左味道相對特別嘅柚子檸檬炸雞🍗

一上枱已經聞到好香嘅炸雞味🤩
半份炸雞入邊有雞翼、雞鎚各兩隻,仲有三舊啖啖肉嘅無骨炸雞😌

炸雞炸到脆卜卜~粉漿唔太厚☺️而且唔油膩入邊仲有肉汁架!
柚子檸檬醬汁酸酸甜甜越食越滋味😋 醬汁均勻沾滿晒所有炸雞😜

另外我地仲叫左鐵板芝士野菜豬腩🧀

真正嘅極邪惡芝士拉絲俾我遇到啦🤣
呢個鐵板非常之抵食又好味!
兩塊已經調好味煎熟左嘅厚五花脯肉!
下邊鋪滿晒芝士😌中間仲有啲椰菜三色椒等等蔬菜🥬
芝士經過Gas爐嘅烘熱到半熔狀態後😉
店員就會好貼心咁過黎幫我地剪開啲豬腩肉~

用拉絲嘅芝士捲埋啲豬腩肉一齊食✨好食到癲左!
豬腩肉肉質好爽彈🤓連塊豬皮都好好食呀!

咯咯雞韓食店 (亞士厘道) (尖沙咀)
尖沙咀亞士厘道20A號地舖
2022-08-30
  • 柚子檸檬炸雞
  • 鐵板芝士野菜豬腩
2022-08-31 44 浏览
今日同朋友黎食,聽講話好好食,所以黎試吓。但點知味道令我哋有啲失望🥲我地叫咗紫菜包飯伴胡麻醬蕃茄豆腐沙律(豬),呢個係最好食👍🏻但蜜糖芥末炸雞味道真係超怪😅甜辣炸雞就可以接受,小食叫咗醬辣鳳爪就鳳爪同醬辣分開咗咁,鳳爪唔入味🤦🏻‍♀️不過杯檸檬益力多就幾好飲😋但整體麻麻🥹
紫菜包飯伴胡麻醬蕃茄豆腐沙律
庆祝纪念
生日
紫菜包飯伴胡麻醬蕃茄豆腐沙律
2022-08-30 39 浏览
由外賣店升級變堂食的咯咯雞,主打多款韓式炸雞,另有多款不同韓式料理如紫菜包飯,韓式拌飯,水冷麵,部隊鍋等美食,價錢合理。座位闊落,有一排對著街外的座位更開揚舒服,餐廳播著韓國k -pop的歌,很有韓國小店的感覺。韓式炸雞有多款口味,點了半份的蜜糖芥末($119),大約有7-8件,有雞翼,雞鎚及雞胸等部位。雞肉炸得香脆,乾身不油膩,仍然肉汁滿滿,配上蜜糖芥末,十分惹味。餐廳會細心地提供手套給食客方便食用。鐵板芝士粟米豬腩卷($108),賣相吸引,一件燒得香香,厚身而大件的豬腩放於芝士堆中,豬腩肥瘦相間,肉質淋身鬆軟,捲上半溶的芝士來食,邪惡又好味。

2022-08-28