2022-09-13
🍽 餐廳:咯咯雞韓食店這間💛店位於尖沙咀亞士厘道,主打韓式炸雞🍗款式很多,今天在午餐時間到訪此店。門口已經見到大大隻字標語「我地真係好💛鐘意食炸雞!」🍴鹹蛋黃炸雞(半份$119)熱辣辣的炸雞配上濃烈鹹蛋黃碎,店家貼心地為我們準備了膠手套,拿起炸雞都會覺得辣手!炸雞🍗肉質軟滑,一口連皮咬下,又脆又可口!🤤🤤🤤怪不得成為店內主打!🍴涼伴野菌雞肉炒粉絲 $88粉絲帶有濕滑口感,配菜也很多,顏色鮮艷繽紛,三色椒配上紅蘿蔔,菠菜和野菌,健康又美味!👍🏼🍴芝士紫菜包飯蛋卷(牛肉)$69用料豐富,飽肚必選!🍴胡麻雞絲拉麵$59拉麵不像是外面的水冷麵,更像是日本拉麵較多,比較軟身,配上開胃胡麻醬和雞絲,適合夏天進食!🥭黃到金$24實質為芒果沙冰⚫️⚪️黑白是良知$24Oreo朱古力沙冰🥛凍檸檬益力多$18📍 地址: 咯咯雞韓食店 (亞士厘道) (尖沙咀)尖沙咀亞士厘道20A號地舖
🍴鹹蛋黃炸雞(半份$119)
🍴涼伴野菌雞肉炒粉絲 $88
🍴芝士紫菜包飯蛋卷(牛肉)$69
用料豐富,飽肚必選!
🍴胡麻雞絲拉麵$59
🥭黃到金$24