經過舖頭唔使check已經知係黃喇,望入就見到好大個好鍾意香港banner,入去坐發現連餐牌和紙巾都印上相關字句,大家還要留意牆上彩色的磚(是磚喔撕不掉,一定有共鳴!店內裝潢以黃黑為主調,帶點工業風格,播放韓國歌曲氣氛不錯,適合成班朋友黎食個飯,另欣賞有孤獨望街位及初相識唔敢正視位(側面永遠是最美的)。從外賣店起家的咯咯雞,先前只做外賣的店鋪位於大角咀,於21年4月開設尖沙咀店,為大家帶來多個韓式美食的選擇。今次星期日同朋友行街,未天黑就開始肚餓,食炸雞早少少食俾多d時間自己個胃仔消化!🍗香港地道咸蛋黃味炸雞 半份 ($119)咸蛋黃味在總受歡迎榜的第一位,沙沙口感令人瘋狂。同行的炸雞達人 表示雞肉部份多汁,吃過雞胸覺得肉質保持水分又夠嫩滑,俾個認證佢。味道上,其實調味是可以的,覺得咸蛋黃份量可以更多令味道更突出!睇得多我啲po都知阿婆我夠虧,好容易熱氣,今次食完隔日唔會熱氣和口渴,炸得好!🍛韓式炒粉絲(牛) ($88)唔是講笑,炒粉絲都可以好出色!精粹在粉絲的質感上,食落非常有彈性,跟我平日在韓店內吃到的粉絲有不一樣!牛肉份量足料,還有菠菜和菇類,好大份,對得住個價錢,而且是少有的好

🍗香港地道咸蛋黃味炸雞 半份 ($119)
香港地道咸蛋黃味炸雞 半份

🍛韓式炒粉絲(牛) ($88)
唔是講笑,炒粉絲都可以好出色!精粹在粉絲的質感上,食落非常有彈性,跟我平日在韓店內吃到的粉絲有不一樣!牛肉份量足料,還有菠菜和菇類,好大份,對得住個價錢,而且是少有的好吃!
韓式炒粉絲(牛)

🐷凍切片豬手 ($60)
凍豬手食落微微帶香辣,不能吃辣的朋友表示能接受這個辣度。冷盤上的豬手皮容易入口,邊吃邊說要補充骨膠原。
凍切片豬手

🍶韓國燒酒 ($48)
同朋友出街食炸雞就是要喝酒!好彩舖頭有酒牌可以賣燒酒還原韓國風味🍶
韓國燒酒 提子味

食完之後會密謀拜訪一下同一個老闆既和bar先😌
香港地道咸蛋黃味炸雞 半份
韓式炒粉絲(牛)
凍切片豬手