2004-02-17 9 浏览
想去呢間同海逸好耐,因為呢兩間酒店都有返咁上下同埋佢地0既buffet口碑都唔錯,結果最後揀左喜來登,因為呢間0既食評好似好d講真一直對呢間期望好高,因為如我之前所說,呢間酒店質素有返咁上下而且口碑又好好咁,但往往期望過高,通常都會失望而回,平心而論,話佢差又唔係,但好好就冇佢份,一定首先環境唔算好好,樓底太矮,裝修一般,出面lobby仲豪過佢,最唔好就係餐廳入面都裝滿閉路電視,響其他公眾地方裝閉路視可以理解,但如果連食野都要受"監視"就唔係咁好,話哂食野都係想relax d麻,而我地仲要坐響眼仔前面張台....食物方都幾少選擇,唔係好多款式揀,熱葷揀埋應該大約得十個到,可能禽流感0既關係,全場都冇"雞"0既跡,隨左甜品個焦糖"鄧"蛋,隨左冇雞外,豬肉都唔多覺眼,只係得串燒豬頸肉(好肥)同豬湯,牛肉0既菜式就重覆左好多,有幾個燒牛肉,我覺得選菜方面有問題至於味道都係一般,個粟米斑塊係鯹0既,普遍熱葷都唔夠熱,不過都有野好食,白汁意粉好CREAMY d 汁好滑好好味,所以食左幾轉(同時亦因為選擇有限),湯粉有淥粉絲,湯底好似係冬陰公,就有好幾款海鮮揀,個粉絲都幾好味,食左三碗甜品就麻麻地
甜品就麻麻地,因為又係好少選擇,連好basic0既new york cheesecake都冇,真係大失所望,雪糕又係不知明牌子(估計係雀巢),而且只得兩隻味,芒果同朱古力,兩隻味我都麻麻地0岩,不過個tiramisui整得唔錯,另外有芝麻湯丸,呢個比較少見,不過太滯喇湯丸,所以冇食
服務方面算滿意,侍應殷勤有禮
總括而言,個人覺得呢間唔係想像中咁好,早知book海逸
(其實唔係想比"笑面",如果有"平咀"我會比"平咀")
2004-02-10 9 浏览
由於有會員証關係,二人同行可以一人免費,埋單都要$38x(星期六價錢),如果原價都唔好話野少..酒店自助餐既款式大概都有齊..冷盤有生蠔(幾鮮,幾好味),魚生(種類得三種,比較失望),蟹腳(一向唔太愛蟹,呢度既蟹都無令我改觀,一樣係麻麻地)等等,質素平均~熱食方面有牛仔肉,火腿,天婦羅,燒大蝦等等..味道都幾好,但係無特別令人深刻既菜式..甜品方面有Haagen Dazs,重有臨臨種種既cake..每樣都掂過下,德國芝士餅,唔鐘意~不過蜜糖盧薈就幾好味,不過無refill過,要試快手~總括黎講食物質素同環境都唔錯,不過一向認為酒店自助餐好難會覺得超值..所以如非特別節日,都唔會再去呢度試喇..
酒店自助餐既款式大概都有齊..
2004-01-29 5 浏览
上次同公司成班人一齊去, 其實都覺得幾貴, 但係真係覺得好正, 尢其係生蠔光同燒大蝦, 食多幾隻都回本, 甜品又多款又好食, 個個都有讚無彈
2003-09-16 7 浏览
沉日星期日食過自助晚餐, 真係唔錯, $275 + 10%.d生蠔勁大隻, 魚生, 凍蚧, 凍蝦(好新鮮), BBQ蝦, 青口好野味, 熱盤(不過不失), 不過牛扒就"鞋左D, 甜品OK, 但係選擇唔多, ok啦, 不過收碟慢左D, 食得過啦.
2003-09-10 11 浏览
請問有冇人食過佢地個海鮮buffet, 好唔好食, 多唔多野食, 新唔新鮮, 比些意見,唔該.
2003-05-29 10 浏览
$108 一位tea buffet, 我真係覺得好抵, 食物選擇多, 味道好之餘, 服務亦都好慇勤. 佢既甜品都做得唔錯, 唔會太甜. 我記得舊年有一個士多啤梨tea<br />buffet, d 野好好食. 唔知今年會唔會再有呢?
buffet, d 野好好食. 唔知今年會唔會再有呢?
2002-07-18 9 浏览
我只係鍾意夜晚度飲o野靜靜咁傾計, 覺得環境好舒服寬敞. 不過最最最鍾意係佢的chesscake, 好濃芝士味, 好正, 好好味......
2001-07-07 8 浏览
今日八號風一落即刻去尖沙咀等返工, 出o左地鐵站見到喜來登就走o左去cafe 諗住食個tea buffet 啦, 點知門口位小姐話今日special arrangement 冇tea buffet, 但係個lunch buffet 會extend 到五點半, 咁就是但啦.冷盤方面有生蠔同龍蝦仔, 亦有各式沙律如印度乳酪沙律, 泰式粉絲沙律等都幾特別, 刺身同壽司幾新鮮, 龍蝦湯creamy 味濃, 正!!熱盤有印度咖哩同naan, 不過我覺得寶軒o的好味o的, 其他魚魚肉肉就一般味道啦, 唔多impressive, 另有日本拉麵檔同墨魚丸檔.甜品的home-made chocolate 唔好食, 其他選擇有chocolate mousse, 雪糕, 雜果o者喱, 綠茶蛋糕, 忌廉蛋糕等, 不過冇cheesecake, 有o的失望, 最令人喜出望外的是有一個豆腐mousse, 唔太甜, 好滑好香豆腐味.service 幾好, 態度幾親切, 不過可能因為我坐著個自閉位, 成日都冇人收碟.AE 咭找數有9 折, 埋單共銀$158.
冷盤方面有生蠔同龍蝦仔, 亦有各式沙律如印度乳酪沙律, 泰式粉絲沙律等都幾特別, 刺身壽司幾新鮮, 龍蝦湯creamy 味濃, 正!!
AE 咭找數有9 折, 埋單共銀$158.
2000-11-13 4 浏览
已經好耐無去酒店食自助餐,對上一次應該係去萬景海景酒店。今次諗住去食,一係唔去,一係就食大佢,食好D,所以揀o左去喜來登。入到去,環境唔錯,食自助餐o既咖啡室地方寬敞,放食物o既地方又夠大,食物種類多。冷盤都係應有的貨色,無啥特別;值得一讚係生蠔夠多夠大夠新鮮,不過D冷盤龍蝦仔就無乜味,較遜色。熱盤方面,最欣賞「蜜汁烤羊架」﹕細細件,烤得半生熟,棄用一般的香草,改用蜜汁烤,在羊肉獨有的羶味中能帶出了淡淡的蜜糖香,加上羊脂在口中發出的香氣,久久不散,味道十分清新,可以連吃數件。其他菜色還有「香橙鴨」,幼敕的鴨肉加上淡淡的橙味,又是一道令人欲罷不能的菜色。其他熱盤的質素都很高,一一品嚐後,已經很飽。不過還有即場由廚師烹調的意粉,不可不試。當然吃到最後亦不能不吃甜品。西式的蛋糕是這裏的強項,甚麼朱古力蛋糕、芝士餅、各式小蛋糕,一定要式。另外中式的紅豆糕亦很好吃,不太甜,紅豆多。唯一不足的是,當日人太多,但不是食物不,而是令周圍的環境太嘈雜了。所以大家可以揀平日去,一個人大約$250到,但物有所值。
2000-08-26 4 浏览
今日去左食lunch buffet,都叫做多野食,味道仲幾好~!尤其係甜品,特別推介Tiramisu......正~!
2000-02-16 11 浏览
我係情人節個日去呀, 係食自助都幾貴, 但係服務同食物都好好, 有好多食物選擇, 尤其係甜品啦, 可能平時仲會平些,