(非会员)
2004-06-27 6 浏览
一班大學同學想gather, 佢地話想食tea buffet.咁就揀左呢一間試下.我地去到時lunch buffetd客仲未走晒.我訂左三點位都仲要等左五分鐘到先可以入去.安排有d混亂.要扣少少分.我自己就未食過tea buffet.所以唔知大約有d乜野食.但係呢個buffet我自己就覺得選擇少左d.食物種類就唔少.有pizza,沙律,冷面,三文治,點心,意粉,飯,幾樣甜品同雪糕等.種類就係多.但係每種就只得一樣選擇.好似意粉就只有一種白汁意粉.飯就只有一種炒飯.所以我覺得可能有個主題會好d.起碼唔會俾人覺得係求其俾d野你食就算咁.講番d野食.我覺得整得比較好既有一個煙三文魚包.煙三文魚配埋軟軟既包真係幾正.我同幾個friend都食左幾舊.其他冷熱盤就無乜特別.算係一般貨咁啦.中式點心就完全唔掂喇.燒賣d肉好散.蝦餃好細粒,牛肉燒賣又無乜味.估唔到酒店點心會咁差.甜品方面.我覺得最正係芒果布甸,夠滑.tiramisu 都唔錯.可惜個coffee mousse就無乜味.好似食緊cream咁.雪糕係haagen dazz貨色.有士多啤梨同咖啡味.我就食左幾球.唯一唔好就係真係要自助.即係要
講番d野食.我覺得整得比較好既有一個煙三文魚包.煙三文魚配埋軟軟既包真係幾正.我同幾個friend都食左幾舊.其他冷熱盤就無乜特別.算係一般貨咁啦.中式點心就完全唔掂喇.燒賣d肉好散.蝦餃好細粒,牛肉燒賣又無乜味.估唔到酒店點心會咁差.甜品方面.我覺得最正係芒果布甸,夠滑.tiramisu 都唔錯.可惜個coffee mousse就無乜味.好似食緊cream咁.雪糕係haagen dazz貨色.有士多啤梨同咖啡味.我就食左幾球.唯一唔好就係真係要自助.即係要自己'不'.d雪糕又好實.搞到要整好耐先整好一球.
總睇黎講.選擇少係最大既缺點.以一百四十幾(計埋加一)既價錢.我覺得只係物有所值,而唔係物超所值羅.