2021-07-29
身邊太多朋友鐘意食燒肉,今次朋友話帶我去食🥩高質和牛放題,我地一出電梯真係嚇一嚇😆好大隻🦬係門口位置,入到餐廳感覺好舒服,好開揚,地方好大,座位好寬敞,呢度可以選擇放題或單點都得,我地倆個為食牛魔王當然點放題,放題有6款菜單A~F级🦬我地點了C餐 (每位$448)舟·盛合(美國和牛,澳洲和牛,豚肉,雞肉,菇類,蔬菜,海鮮等)全部放上係隻壽司大木船桶·盛合(小)餐廳非常有創意,所有order细份🐂食物都係用(燒肉新幹線),可以見到輸送帶,用智能方式送餐2個盛合都好有睇頭,吃落我比較喜歡小田牛里脊肉🥩小田牛肋肉🤤吃落真係嫩滑好多吃完哩轉和牛,我地先再用QR code點些韓國式前菜食😆泡菜盛盒,涼拌小食盛盒,每樣都好好食,又日式又韓式,啱哂我地口味仲有點了大判壽喜燒牛里脊肉,大大塊又薄身,燒一陣再點温泉蛋🥚味道唔錯😋🧃Drink Bar除咗有一般嘅汽水同果汁,仲有餐廳自家調配、健康又清新嘅(美人水)🍹呢幾款飲料混合各種水果、香草、蔬果等👍🥗Salad bar多款沙律菜🥦新鮮爽脆🥬分一盒盒裝住,非常衛生🍨Dessert bar第一次見2個大雪櫃,放滿起麻過20款日本製雪條😍見到都好興🤤真係眼
我地點了C餐 (每位$448)
舟·盛合
(美國和牛,澳洲和牛,豚肉,雞肉,菇類,蔬菜,海鮮等)
全部放上係隻壽司大木船
桶·盛合(小)
🥗Salad bar
多款沙律菜🥦新鮮爽脆🥬分一盒盒裝住,非常衛生
🍨Dessert bar
第一次見2個大雪櫃,放滿起麻過20款日本製雪條😍見到都好興🤤真係眼花缭亂,唔知揀邊款好😋另外甜品🍰🧁🍮都有5,6款選🤤竟然有我最愛大菜糕,我每款都有試,係可惜雪條唔夠時間食,我地只吃1款味就要埋單走人
一次過食齊和牛🥩雞肉🐔豚肉🐖海鮮🦐同埋健康嘅雜菜🥬健康飲品🥃超級多款甜品🍰🍨真係超滿足😋👍