餐厅: 和牛燒肉一郎 (百誠大廈)
优惠: 国泰会员经「连结里赏」绑定信用卡,于指定伙伴餐厅消费赚取高达HKD4 = 2里数。受有关条款约束。
条款及细则:
  • 如國泰会员希望使用「连结里赏」赚取里数,必须将符合要求的 Visa 和万事达信用卡或借记卡绑定至其会员账户。
  • 通过绑定支付卡经由 Apple Pay、Google Pay 或 Samsung Pay 进行符合要求的消费,國泰会员可通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。然而,通过第三方平台(如支付宝、微信支付或 PayPal)进行消费,将无法通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅作合资格消费,每港币4元可赚取1里数。而渣打国泰Mastercard®客户凭卡消费可享每港币4元赚取2里数,包括合作伙伴餐厅合资格消费之餐膳里赏(每港币4元赚取1里数)及基本餐饮类别之合资格签账奖赏(每港币4元赚取1里数)。
  • 惠顾特定推广套餐或不可赚取「亚洲万里通」里数。请预先向个别餐厅查询。
须受其他国泰条款及细则约束。
2021-07-28 59 浏览
2021年7月8日 星期四呢排老婆好想食燒肉,所以今晚就帶左佢去佐敦呢一間餐廳,因為見到好似新開張冇幾耐,不過網上面有好多人討論,而且評價都唔錯一上到去餐廳門口就俾呢一隻牛吸引住,size應該係一比一,像真度好高,而且裝修都好時尚好彩等咗一陣間就有位,睇返餐牌發現有好多唔同嘅放題套餐可以選擇,最後我哋選擇咗C餐,因為第一次嚟幫襯,唔敢叫太貴,凈想試下大部分食物先一點完餐等左幾分鐘,店員就送上呢一架船黎,裏面有好多唔同嘅食物,包括牛肋肉、牛里脊肉、海鮮同蔬菜等等,見到已經分門別類放好,仲附上名牌,方便辨認唔同食物全部見到都好新鮮,冇流血水餐廳仲有飲品任飲同沙律任食添,沙律已經用一個個碗裝好咗,夠晒衛生,而飲品除咗罐裝飲品之外,仲有唔同口味嘅樽裝飲品,較為特別既有蘋果蘆薈汁同雜果賓治,呢兩款我都飲咗,味道唔算太甜,幾有果味除咗頭先店員拎嚟嘅燒肉船之外,其他食物主要都係用呢條食物運輸帶送到我哋張枱,冇諗過會效仿迴轉壽司店嘅做法,感覺更加衛生安全,相信小朋友嚟到都會覺得好有趣呢一款大判壽喜燒牛里脊肉,嚟到嘅時候見到都幾震撼,因為無諗過每塊肉都咁大塊,而且紋路分明,脂肪分布好平均,燒熟之後點埋溫
2021年7月8日 星期四

全部見到都好新鮮,冇流血水

呢一款大判壽喜燒牛里脊肉,嚟到嘅時候見到都幾震撼,因為無諗過每塊肉都咁大塊,而且紋路分明,脂肪分布好平均,燒熟之後點埋溫泉蛋豉油一齊食,就好似食壽喜燒咁,味道甜甜地,完全唔覺得好油膩,肉味都幾濃郁

之後再有熟成壺漬牛外橫膈膜,第一次食牛呢個部位,本身醃得好入味,燒嘅時候已經聞到好香,燒熟之後一啖食落去牛味慢慢滲透出嚟,幾有咬口,但係唔會好韌

不可不提嘅就係呢一款薄炙牛肋肉,因為本身師傅切得好薄,所以大概燒幾十秒就已經熟晒,食落去入口即融,油脂分泌幾重,唔需要點任何調味料已經好夠味,強烈推介

除咗燒肉之外,餐廳仲有提供其他小食,包括唐揚炸雞,我一嚿都好大件,而且炸粉唔算太厚,咬落去外皮好鬆脆,但係裏面嘅肉質仍然保持嫩滑,配埋沙律醬一齊食簡直一流

最後埋單每人大約$500有找,好少何食得咁豐富,如果食嘅時間再長啲就更加好
2021-07-08