味火鍋 (雅仕洋樓)

Yum Hotpot (Ashley Building)
2023-03-23 67 浏览
行山後肚子餓到不得了, 幸好男朋友一早book了火鍋,慰勞我行了4個鐘的創舉有前菜任食火鍋有四部曲第一部自選頭盤 ,有芝士焗波士頓龍蝦、四川麻辣鷄煲、芝士焗美國生蠔、老壇酸菜魚我們選了芝士焗波士頓龍蝦和芝士焗美國生蠔。芝士的香氣和濃郁度恰到好處,炙烤後的龍蝦和生蠔鮮嫩多汁,口感滑嫩,品嚐到濃郁的芝士味和新鮮的海鮮香氣第二部自選湯底,有十款,我們選了滋補藥膳醉雞鍋鍋裡的雞肉肉質鮮嫩,入口即化,並且充滿著濃郁的酒香味。整鍋的湯汁是以中藥材熬制而成,口感清爽而不膩,喝起來十分舒服。湯汁中的中藥材也能夠為身體提供一定的保健功效。精選時令海鮮拼盤包含了蟶子蝗、北海道大元貝、新鮮龍躉片、新鮮海蝦、新鮮鮑魚、自家製手打墨魚丸、自家製手打蝦丸、廣島蠔和日式蟹棒,每一種海鮮都十分新鮮,口感鮮美。拼盤的呈現也十分精美,色彩搭配得宜,令人食欲大開。尤其是自家製的手打墨魚丸和蝦丸,口感鮮嫩,非常好吃。美國安格斯牛肉拼盤牛肉的質地細嫩,口感十分柔軟,而且充滿了肉汁的香氣。拼盤中的牛肉有多種不同的部位,例如肋眼牛排、西冷牛排和肩胛牛排等,都很新鮮QR code自選任食配料,很多少見的種類,例如有芫茜牛丸、芋泥包心

有前菜
任食火鍋有四部曲

第二部自選湯底,有十款,我們選了滋補藥膳醉雞鍋

精選時令海鮮拼盤

美國安格斯牛肉拼盤

QR code自選任食配料,很多少見的種類,例如有芫茜牛丸、芋泥包心貢丸、黃金麻吉燒、灸燒芝心包、芥末魚丸、濃芝豆腐燒

飲品任飲

每位客人可獲贈瑞士movenpich雪糕
呢間舖頭係無限時任飲任食嘅($318)咁佢哋就係分咗4步曲去打邊爐第一個步驟就係揀咗頭盤先咁我哋就揀咗要芝士焗波士頓龍蝦同埋芝士焗美國生蠔龍蝦肉食落去都幾新鮮同埋爽口👍👍而生蠔食落去亦都好重芝士香味咁之後就揀吓要咩湯底啦我哋就揀咗鴛鴦鍋(四川麻辣鴨血鍋同埋特濃喇沙海鮮鍋)我覺得佢哋兩個湯底都好濃郁🥰🥰濃郁到我覺得其實唔係好需要點醬而且喇沙海鮮鍋入面亦都有好多隻蝦咁之後就講吓佢哋一開始會提供嘅時令海鮮拼盤同埋美國安格斯牛肉拼盤🤔🤔(時令海鮮拼盤就包括咗蟶子皇、北海道大元貝、新鮮龍躉片、新鮮鮑魚、新鮮海蝦、自家製手打墨魚丸、自家製手打蝦丸、廣島蠔同埋日式蟹棒)全部海鮮食落去都真係幾Fresh🤩🤩而我自己比較鍾意嘅就係蟶子同埋鮑魚因為佢哋兩個食落去都好爽口🥰🥰之後佢哋嘅墨魚丸同埋蝦丸食落去亦都好彈牙咁嗰個美國安格斯牛肉拼盤就包括咗手切牛小排、牛肩胛、封門柳同埋牛版腱手切牛小排食落去比較入口即化😋😋而封門柳同埋牛版腱食落去就比較有咬口同埋牛肉味亦比較濃郁最後就講埋其他打邊爐配料啦我覺得佢哋嘅豚肉食落去都幾唔錯😝😝食落去唔會覺得好乾(配埋嗰個喇沙湯底就更加入味)同埋有一個覺得幾特別嘅就係芫荽牛丸
呢間舖頭係無限時任飲任食嘅($318)

咁佢哋就係分咗4步曲去打邊爐
第一個步驟就係揀咗頭盤先
咁我哋就揀咗要芝士焗波士頓龍蝦同埋芝士焗美國生蠔
龍蝦肉食落去都幾新鮮同埋爽口👍👍
而生蠔食落去亦都好重芝士香味

咁之後就揀吓要咩湯底啦
我哋就揀咗鴛鴦鍋(四川麻辣鴨血鍋同埋特濃喇沙海鮮鍋)
我覺得佢哋兩個湯底都好濃郁🥰🥰

同埋牛肉味亦比較濃郁

最後就講埋其他打邊爐配料啦
我覺得佢哋嘅豚肉食落去都幾唔錯😝😝
食落去唔會覺得好乾
(配埋嗰個喇沙湯底就更加入味)
同埋有一個覺得幾特別嘅就係芫荽牛丸
如果鍾意食芫荽嘅人不妨試一試

• 芝士焗龍蝦
  • 海鮮拼盤
應該係最近食過性價比最高嘅火鍋🍲,只要💲318位,就食到海鮮、美國安格斯牛肉🥩、頭盤仲有芝士焗波士頓龍蝦🦞、芝士焗美國生蠔🦪等等,而且係~‼️無限時任食,係咪聽到都覺得好抵呢!呢度火鍋有4️⃣部曲:第一部:自選頭盤(每位4選1)有 芝士焗波士頓龍蝦、芝士焗美國生蠔、四川麻辣雞煲、老壇酸菜魚。◎ 我同朋友就揀咗 芝士焗波士頓龍蝦 & 芝士焗美國生蠔。龍蝦都幾大隻,肉質鮮甜。芝士焗美國生蠔都好新鮮,芝士仲係拉絲㗎🤤第二部曲:自選湯底有成10款湯底任你揀,揀鴛鴦湯底都唔洗額外加錢,真係好抵👍🏽 我地揀咗四川麻辣鴨血鍋 同日式豆乳海鮮鍋。◎四川麻辣鴨血鍋:叫咗少辣都愈食愈辣🌶️ 鴨血好大塊,仲有豆腐。◎日式豆乳海鮮鍋:比較清淡健康,豆腐好滑!火鍋中間仲有個放清湯嘅格,問咗職員原來係用嚟俾客人淥一啲清淡啲嘅食物,好似蔬菜咁,幾貼心!第三部曲:皇牌火鍋拼盤◎時令海鮮拼盤:北海道大元貝、新鮮龍躉片、海蝦、鮑魚、自家製手打墨魚丸、蝦丸、廣島蠔、日式蟹棒、墨魚仔。◎美國安格斯牛肉拼盤:手切牛小排、牛肩胛、封門柳、牛板鍵。第四步曲:精選火鍋配料用QR code下單,有超多款野食揀,各種丸類、水餃、鴨血、蔬菜等。其

呢度火鍋有4️⃣部曲:
第一部:自選頭盤(每位4選1)

第二部曲:自選湯底
◎日式豆乳海鮮鍋:比較清淡健康,豆腐好滑!

第三部曲:皇牌火鍋拼盤
◎美國安格斯牛肉拼盤:手切牛小排、牛肩胛、封門柳、牛板鍵。

第四步曲:精選火鍋配料
用QR code下單,有超多款野食揀,各種丸類、水餃、鴨血、蔬菜等。其實頭三步曲已經食到好飽,我地都無額外再叫野食!最尾仲有movenpick雪糕🍦

呢間火鍋店真係性價比好高,食物種類真係好多,呢度仲有玻璃樽裝嘅汽水Tim😍
2023-03-22 230 浏览
哩晚去咗尖沙咀亞士厘道味火鍋🤩無限時任飲任食只係每位$318😋可以慢慢享受四部曲套餐,坐低店員已送上4碟前菜第一部曲(四款自選頭盤)雞煲同酸菜魚經常食,所以我地揀另外倆款芝士焗波士頓龍蝦(每客半隻)芝士焗美國生蠔(每客3隻)第二部曲自選湯底有十款選擇其中8款可揀鴛鴦湯底我地選了蕃茄薯仔濃湯鍋、特濃喇沙海鮮鍋倆款味道都幾濃,湯料真係算多👍第三部曲時令海鮮拼盤真係超級大盤美國安格斯牛肉拼盤海鮮🦐牛肉🐮選擇食材新鮮,樣樣都好吸引😋新鮮海蝦,彈牙鮑魚,完全冇沙嘅蜆第四部曲用QR曲自行落單精選其它火鍋配料,基本上頭三部曲已經飽飽地🤣另外仲有個很大蔬菜籃添,所以無限時同朋友邊吹吓水💦可以慢慢食🤗最後like佢地FB/IG專頁😍可獲贈movenpick雪糕一客添🍦自助飲品區都好多罐裝支裝汽水選擇😍雖然餐廳好旺場,但店員個個都好友善🤗又經常過來執枱👍無限時又抵食😋值得再來🤩

第一部曲(四款自選頭盤)
雞煲同酸菜魚經常食,所以我地揀另外倆款
芝士焗波士頓龍蝦(每客半隻)
芝士焗美國生蠔(每客3隻)

第二部曲
自選湯底有十款選擇
其中8款可揀鴛鴦湯底
我地選了蕃茄薯仔濃湯鍋、
特濃喇沙海鮮鍋
倆款味道都幾濃,湯料真係算多👍

第三部曲
時令海鮮拼盤真係超級大盤

第四部曲

自助飲品區都好多罐裝支裝汽水選擇😍

2023-03-21
2023-03-21 68 浏览
🤍味火鍋🖤尖沙咀亞士厘道12-14號雅仕洋樓地下D號舖及1樓📍趁仲係涼浸浸,今次試咗尖沙咀呢一間無限時任食邊爐,只係$318就可以係尖沙咀區任飲任食,性價比都幾高!一入到去,店員就俾咗四款前菜我哋食住先,出邊仲有好多飲品拎。1️⃣頭盤頭盤揀左芝士焗波士頓龍蝦(另外仲有芝士焗生蠔、酸菜魚同雞煲)面頭有海量芝士,多到有少少膩😝估唔到龍蝦肉都幾彈牙,揀呢一樣應該係最抵食!2️⃣湯底咁多款湯底入面揀左花膠竹絲雞鍋,係會另外送半隻竹絲雞俾我哋自己淥花膠都幾大塊,入面仲有唔少紅棗,夠晒滋補。3️⃣時令海鮮拼盤超靚送嚟嗰陣時仲會冒煙!接近10款食材,其中白鱔同鮑魚最出色,白鱔係是日精選,爽口無腥味,魚骨都唔太多,鮑魚都好鮮甜,唔使點醬汁都好好食!4️⃣美國安格斯牛肉拼盤 + 時令蔬菜拼盤牛拼盤有手切牛小排、牛肩胛、封門柳同牛板鍵,朋友覺得牛小排最軟嫩最好食我就鍾意封門柳多啲,夠瘦得嚟又重牛肉味!5️⃣任食配料食完都已經好飽,但係唔夠飽都仲可以用QR code落單,可以繼續任食肥牛、黑豚肉、丸餃等等野食,我哋試左特別啲既川辣牛丸、芫荽牛丸、芋泥包心貢丸,芫荽牛丸無咩芫荽味有啲失望…😂反而芋泥包心丸最有驚喜,入面芋泥好軟滑

🤍味火鍋
🖤尖沙咀亞士厘道12-14號雅仕洋樓地下D號舖及1樓

1️⃣頭盤

2️⃣湯底
花膠都幾大塊,入面仲有唔少紅棗,夠晒滋補。

3️⃣時令海鮮拼盤

4️⃣美國安格斯牛肉拼盤 + 時令蔬菜拼盤
我就鍾意封門柳多啲,夠瘦得嚟又重牛肉味!

5️⃣任食配料
食完都已經好飽,但係唔夠飽都仲可以用QR code落單,可以繼續任食肥牛、黑豚肉、丸餃等等野食,我哋試左特別啲既川辣牛丸、芫荽牛丸、芋泥包心貢丸,芫荽牛丸無咩芫荽味有啲失望…😂反而芋泥包心丸最有驚喜,入面芋泥好軟滑!

2023-03-19 84 浏览
依家普通嘅打邊爐放題已經滿足唔到我啦😝尖沙咀呢間味火鍋一個價錢可以食足4 parts~餐廳裝修以中古風為主分2 層,座位都較寬闊,最岩一班好友嚟打邊爐😝頭盤已經好吸引可揀老檀酸菜魚、四川麻辣雞煲、芝士焗波士頓龍蝦、美國生蠔,今次就揀咗芝士焗龍蝦,平時比較少見會咁配打邊爐😝其實龍蝦已經開好邊,輕輕一起就已經食得,啖啖肉,芝味十足!打邊爐嘅湯底有十幾款,當然要咗美顏首選嘅花膠雞湯,入面真係一片片大花膠,而烏雞鮮味嫩滑,單飲個湯都唔錯!隨即就上咗海鮮火鍋拼盤、蔬菜盤、同美國安格斯牛肉拼盤~海鮮火鍋拼盤真係好足料,有蝦、蜆、花甲、聖子等,鮮味而且款多,美國安格斯牛肉拼盤有齊打邊爐必食嘅牛部位,牛肩胛口感厚實卻又軟嫩~最鐘意就牛板鍵味道較濃,食唔夠仲可以encore而自選打邊爐配料都幾多款,必食鴨血、魚皮等,而且上菜都好快,邊食邊同朋友吹水真係好正!味火鍋🐻尖沙咀亞士厘道10-14號雅士洋樓地下及1樓全層

火鍋🐻
尖沙咀亞士厘道10-14號雅士洋樓地下及1樓全層
🍲 這次再訪尖沙咀無限時任食火鍋店「味火鍋」,無限時火鍋吃到飽,參考價格為每位$318 (另設加一服務費),最可由18:00-00:00可以任飲任食足足六小時。火鍋4四部曲套餐超級豐富,包括時令海鮮拼盤、安格斯牛肉拼盤、自選單併或雙併湯底及精選火鍋配料。這次相約好閨蜜一同晚餐,吃到捧著肚子離開。店中設醬料區,客人可自行混醬,飲品方面,除了自家製茶類、汽水、果汁都是任飲。餐廳天供應4款餐前小吃,包括中華沙律、涼拌雲耳、涼拌青瓜和炸雞軟骨,份量不少,味道屬正常發揮。❣️選頭盤自選頭盤有四川麻辣雞煲、老壇酸菜魚、芝士焗波士頓龍蝦、芝士焗美國生蠔四選一這次選擇了芝士焗波士頓龍蝦,上桌時熱辣辣,芝士面焗得金黃焦香,吃入口時會有拉絲效果,龍蝦蝦頭帶膏,龍蝦肉爽口美味。❣️選湯底餐廳有8款湯底選擇,包括蕃茄薯仔澴湯鍋、四川麻辣鴨血鍋(可選辣度)、特濃沙嗲鍋、特濃芫茜皮蛋鯪魚球鍋、大排檔豬骨鍋、養生牛肝菌濃湯鍋、日式豆乳海鮮鍋、特濃喇沙海鮮鍋和花膠竹絲雞鍋。選了蕃茄薯仔澴湯鍋拼特濃喇沙海鮮鍋,兩款都足料美味,帶驚喜的是喇沙湯有一點辣度,內有大蝦、豆卜和芽菜,相當惹味。❣️贈送時令海鮮拼盤每檯會贈送時令海鮮拼

❣️選頭盤

❣️選湯底

❣️贈送時令海鮮拼盤
每檯會贈送時令海鮮拼盤,美國安格斯牛肉拼盤和蔬菜拼盤。是日海鮮拼盤包括:鮮鮑魚、新鮮海蝦、鱔片、花甲、大蜆、蠔、小墨魚、日式蟹棒、手打墨魚丸和手打蝦丸 ,海鮮擺盤精美,足料又新鮮。另外,美國安格斯牛肉拼盤包括: 手切牛小排、牛肩胛翼、封門柳和牛板鍵,牛肉鮮味又高質,是回本之選。

❣️ 精選任食配料
客人可自行掃QR code下單,除了牛肉和豬肉外,更有餃子、滑類和丸類追加,款款高質美味。

🔸小總結:
火鍋店鄰近尖沙咀港鐵站,價錢實惠,食物新鮮高質,店員親切有禮亦會主動加湯各介紹火鍋配料,值得回訪。

🍽 餐廳:味火鍋
🌐地址:尖沙咀亞士厘道12-14號雅仕洋樓地下D號舖及1樓
2023-03-01
High quality HKD$318 No time llimit hotpot buffet@TSTMy friend and I went to a restaurant called ‘’ Yum Hotpot ”(味火鍋)located in 1/F & Shop D, G/F, Ashley Building, 14 Ashley Road, Tsim Sha Tsui尖沙咀亞士厘道12-14號雅仕洋樓地下D號舖及1樓Only costs HKD$318 per adult to enjoy hotpot dinner buffet with no time limit !!The restaurant is very spacious and roomy.very comfyThere are 4 snacks is served once we are sat down.Loveeeeee the fried chicken cartilage and Seaweed Salar.very delish..There are 4 starters to choose

尖沙咀亞士厘道12-14號雅仕洋樓地下D號舖及1樓

There are 4 starters to choose from

Grilled Boston lobster with cheese (half per person)
芝士焗波士頓龍蝦(每客半隻)

The lobster is fresh,sweet
the grilled melted cheese is very creamy and enrich the flavour of the lobster
yummmmmmmm
Grilled US oysters with cheese (3 oyster per person)
芝士焗美國生蠔(每客3隻)
Sichuan chicken pot
四川麻辣雞煲
(可選:大/中/小/88線)
(兩位起)
Perserved veggie fish
老壇酸菜魚

seafood platter
海鮮拼盤
with razor clams,sea prawns,eel, cuttlefish,clams...etc
the seafood is fresh,the clams are sweet,the eel has sumptious greas.

US Angus beef platter
手切牛小排
牛肩胛
封門柳
牛板腱
The Angus beef is tender,soft,juicy with nice beefy flavour
There are 10 different hotpot soup bases to choose from

We chose the fish maw black chicken soup base(花膠竹絲雞)
The fish maw is very collagenic,soft
half black chicken is served

US marbled beef ,pork ,dumplings,fish balls,mushrooms,veggie and various hotpot ingredient are provided on an unlimited basis

various drinks are free flow

each customer can enjoy a Movenpick ice cream if they liked the restaurant fb page/ig!
  • GrilledBostonlobsterwithcheese芝士焗波士頓龍蝦
呢間店分2 層相信每個人第一次黎都會係門口卻步下😂因為佢下層類似酒吧咁. 完全唔知係火鍋店😂我哋被安排咗佢坐第一層…望住街景, bar setting 既感覺,好chill 咁 打邊爐…都幾有趣! 一黎就有小食食! 雞軟骨好脆!全部都俾我地一野KO 晒😂⭐️火鍋四步曲⭐️第1️⃣部份:自選頭盤我揀咗芝士焗龍蝦(半隻)朋友揀咗芝士焗生蠔(3隻)都唔細隻㗎! 我個人就覺得生蠔,好味過龍蝦第2️⃣部:自選湯底滋補藥膳醉雞鍋-充滿藥材味!真材實料!第3️⃣部:王牌火鍋拼盤時令海鮮拼盤. 啲鮑魚識郁㗎! 勁新鮮!美國安格斯牛肉拼盤:手切牛小排牛肩胛封門柳牛板錐🥤🧃打邊爐嘢飲都好緊要!呢度竟然有玻璃樽汽水! 成年事好開心!
呢間店分2 層
一黎就有小食食!
雞軟骨好脆!
全部都俾我地一野KO 晒😂

⭐️火鍋四步曲⭐️
第1️⃣部份:自選頭盤
我揀咗芝士焗龍蝦(半隻)
朋友揀咗芝士焗生蠔(3隻)
都唔細隻㗎! 我個人就覺得生蠔,好味過龍蝦
第2️⃣部:自選湯底
滋補藥膳醉雞鍋
-充滿藥材味!真材實料!

第3️⃣部:王牌火鍋拼盤
時令海鮮拼盤. 啲鮑魚識郁㗎! 勁新鮮!

美國安格斯牛肉拼盤:
手切牛小排
牛肩胛
封門柳
牛板錐

🥤🧃打邊爐嘢飲都好緊要!
呢度竟然有玻璃樽汽水! 成年事好開心!

味火鍋 (雅仕洋樓)尖沙咀亞士厘道12-14號雅仕洋樓地下D號舖及1樓呢幾日見好多人講味火鍋book枱試下先一坐低就送上餐前小食(4款)炸雞軟骨 陳醋木耳 中華沙律 手拍青瓜飲品一樣自助拎 但呢到居然有舊式玻璃樽汽水呢到有4個StepStep1: 芝士焗蠔3隻/芝士焗龍蝦半隻/麻辣雞煲/老壇酸菜魚(4選1)我地就要左老壇酸菜魚(2人)一上黎我地就後悔啦 勁大盤心知不妙啦 一食完應該飽左一半呀魚塊好嫩滑 但有1,2舊有少少魚骨 湯底都重酸菜仲有薯粉+豆卜+娃娃菜Step2大排檔豬骨鍋(勁香黑椒味)+四川麻辣雞煲(小辣)<<中間圓形果個係清湯>>呢個位好好呀!!!可以洽海鮮又得 太辣清一清又得大排檔豬骨鍋有白蘿蔔、粟米四川麻辣雞煲入面有有鴨血同豆腐Step3嘩嘩嘩!!!呢2個一上到黎即要影相美國安格斯牛肉拼盤(手切牛小排,牛肩胛,牛板腱)D肉紋好清楚 肉質好嫩 肉味濃+巨型海鮮拼盤(鮑魚、龍躉片、聖子皇、廣島蠔、手打墨魚丸+蝦丸、海蝦、墨魚仔、蟹柳)海鮮真係超新鮮 鮑魚上到枱仲郁緊聖子皇同海蝦超爽口 手打墨魚丸+蝦丸好彈牙 Step4:
火鍋 (雅仕洋樓)

呢幾日見好多人講味火鍋
book枱試下先

一坐低就送上餐前小食(4款)
炸雞軟骨 陳醋木耳 中華沙律 手拍青瓜

飲品一樣自助拎 但呢到居然有舊式玻璃樽汽水

呢到有4個Step

Step1:
我地就要左老壇酸菜魚(2人)
一上黎我地就後悔啦 勁大盤
心知不妙啦 一食完應該飽左一半呀
魚塊好嫩滑 但有1,2舊有少少魚骨 湯底都重酸菜
仲有薯粉+豆卜+娃娃菜

Step2
大排檔豬骨鍋(勁香黑椒味)+四川麻辣雞煲(小辣)
<<中間圓形果個係清湯>>
呢個位好好呀!!!可以洽海鮮又得 太辣清一清又得
大排檔豬骨鍋有白蘿蔔、粟米
四川麻辣雞煲入面有有鴨血同豆腐

Step3
嘩嘩嘩!!!呢2個一上到黎即要影相
美國安格斯牛肉拼盤(手切牛小排,牛肩胛,牛板腱)
D肉紋好清楚 肉質好嫩 肉味濃

+巨型海鮮拼盤
海鮮真係超新鮮 鮑魚上到枱仲郁緊
聖子皇同海蝦超爽口 手打墨魚丸+蝦丸好彈牙

Step4: QR Code自選落單
美國肥牛 /特級黑豚肉 / 午餐肉/芫茜牛丸/ 胡椒豬肚貢丸 /
響鈴//灸燒芝心包/ 濃芝豆腐燒 / 時令蔬菜/
鮮蝦水餃 / 韮菜水餃/粟米水餃 / 牛肉水餃

同埋一定一定要試秘製麻辣燙醬汁

讚好味火鍋social media就免費獲贈Movenpick雪糕1杯
2023-03-14
  • 海鮮拼盤
味火鍋 (雅仕洋樓)尖沙咀亞士厘道12-14號雅仕洋樓地下D號舖及1樓因為朋友生日今日專登出左黎尖沙咀打邊爐,主角揀左呢間餐廳,事前我都上網望過都覺得幾吸引,結果真係無令我失望,估唔到係比想像中更好,我地平日夜晚黎幫襯,未夠8點都已經全full啦,而且呢係無限時架,所以大家記得一定要book位呀頭盤芝士焗波士頓龍蝦芝士焗美國生蠔四川麻辣雞煲 老壇酸菜魚4選中,我地就揀左芝士焗龍蝦,感覺最吸引,眼見附近既食客有8成都係揀佢,好香濃既芝士味,龍蝦既肉質彈牙,而且上檯時仲係熱辣辣架,真係無得輸呀皇牌火鍋拼盤首先係海鮮拼盤,餐廳擺得好靚入面有蟶子皇,鮑魚,龍躉片,海蝦,廣島蠔,同埋手打墨魚丸,蝦丸。。。最驚喜係有蟶子皇,有成隻手板咁長超大隻,餐廳真係好落本呀另外打邊爐都點少得靚牛呀,呢個安格斯牛肉拼盤分別有手切牛小排,牛肩胛,封門柳同埋牛板腱,都係擺得超靚,用黎打咭一流呀而湯底方面選擇都好多有10款,仲可以轉鴛鴦鍋都不另收費,而我地就揀左特濃沙嗲鍋拼日式豆乳海鮮鍋。。沙嗲鍋底非常濃郁,配合肉類就岩晒,而豆乳海鮮鍋好足料,入面有豆腐,海蝦同埋蟹柳,清清地都係一個唔錯既選擇除左呢d主菜之外,其實仲
火鍋 (雅仕洋樓)

頭盤
芝士焗波士頓龍蝦
芝士焗美國生蠔
四川麻辣雞煲
老壇酸菜魚

皇牌火鍋拼盤

除左呢d主菜之外,其實仲有好多火鍋配料都仲可以用QR Code任點既,我覺得呢到既餃類同埋丸類都唔錯,大部份配料都好新鮮,值得一讚。。而飲品方面,呢到有童年回憶既玻璃樽裝汽水,如果唔飲汽水都仲有好多茶類,果汁等等,緊有一款岩你口味既

1K
2023-03-15 44 浏览
印象中亞士厘道既餐廳都成日轉,近來發現依間火鍋好抵食! 重點係無!限!時! 係出街食餐飯都要90分鐘交枱既限制下,無限時依樣野真係令成件事變得超值。$318/人 任食火鍋四部曲第一部曲 頭盤我地揀左老壇酸菜魚,一份同出面單點一樣咁大份,好多魚塊,口感滑嫩。仲有粉絲同菜底,索埋酸香又唔算好辣既湯汁👍🏻第二部曲 湯底花膠竹絲雞鍋,重點係隻竹絲雞! 脂肪少,肉質有彈性得黎嫩口,仲好有雞味。每枱都會有牛肉拼盤同海鮮拼盤,種類多堅豐富,海鮮盤有10款食材,最中意係花蛤,蟶子同鮑魚,全部都鮮味既👍🏻仲有兩款手打丸都唔錯。牛有4款,全部美國安格斯系列,最中意都係封門柳,最有牛味😋仲有蔬菜拼盤! 幾有心機拼左成8-10款蔬菜同菇類,唔洗逐樣order😙第三部曲 QR Code任食配料仲有好多款火鍋料可以QR code任叫,我地叫左d炸魚皮,川辣牛丸,水餃,烏冬等等,食到勁飽,要特別一讚係今晚上菜速度好快!第四部曲 movenpick雪糕每位客人讚好社交平台專頁就有!野飲自己係雪櫃拎,依個冰箱我中意! 拎完開埋汽水蓋,有懷舊feel👋🏻計番我地兩個人傾下食下食足3個幾鐘,無人催無人趕,抵到爛😆

$318/人 任食火鍋四部曲

第一部曲 頭盤

第二部曲 湯底

牛有4款,全部美國安格斯系列,最中意都係封門柳,最有牛味😋

第三部曲 QR Code任食配料

第四部曲 movenpick雪糕
每位客人讚好社交平台專頁就有!

計番我地兩個人傾下食下食足3個幾鐘,無人催無人趕,抵到爛😆
2023-03-13 94 浏览
想同朋友食飯聚下又唔知食乜好,火鍋放題就方便。呢間餐廳除左有芝士龍蝦做頭盤之外,仲係冇限時任食。可以一邊慢慢食一邊傾下計。唔使趕頭趕命、而且食材新鮮。性價比都幾高👍任食火鍋四部曲1️⃣第一部曲(選頭盤)有芝士焗波士頓龍蝦、買川麻辣雞煲、芝士焗美國生蠔同老壇酸菜魚可以揀。我同朋友都揀左芝士焗龍蝦。龍蝦都幾大隻,肉質爽口,上面舖滿芝士,有濃濃既芝士香味。2️⃣第二部曲(選湯底)餐廳有成十款湯底可以揀,我地就揀左麻辣同沙爹,麻辣鍋入面仲有鴨血同豆腐,充滿台式風味。湯底到左之後店員就會送上美國安格斯牛肉拼盤、精選時令海鮮拼盤同蔬菜拼盤,豐富之餘仲好岩打卡👍3️⃣第三步曲 QR code自選任食配料有幾十款配料可以揀,包括肥牛、豚肉、各式丸類同蔬菜等等,麻辣火鍋裡面既鴨血同豆腐都可以無限任添。另外自助吧仲有多種飲品,而且仲有樽裝汽水,邊食邊飲就最正👍4️⃣第四部曲只要讚好餐廳社交平台 專頁就可以免費獲贈Movenpick雪糕一盒,送完即止

任食火鍋四部曲

1️⃣第一部曲(選頭盤)

2️⃣第二部曲(選湯底)
湯底到左之後店員就會送上

3️⃣第三步曲 QR code自選任食配料
另外自助吧仲有多種飲品,而且仲有樽裝汽水,邊食邊飲就最正👍

4️⃣第四部曲

2023-03-12 49 浏览
今晚來到這間位於尖沙咀的性價比超高的火鍋🍲放題!有《精選頭盤+皇牌火鍋拼盤+無限時任飲任食火鍋套餐》設有火鍋四部曲 , 只需$318,確實勁抵!第一部可以4選1自選豐盛頭盤,而我同朋友都選了芝士焗波士頓龍蝦🦞加芝士焗美國生蠔🦪 !第二部: 十款湯底任揀,而我可選是花膠竹絲雞湯底,新鮮味道又養生!(其中8款仲可以免費轉鴛鴦鍋)第三部:🥗皇牌時令海鮮🦞拼盤&美國🇺🇸安格斯牛肉拼盤🥩 勁吸引!第四部:🍲掃QR code 更可慢慢選擇心水的任食火鍋配料,款款精挑細選,高質又美味可口!🤩味火鍋🍲 尖沙咀亞士厘道10-14號地下D舖及一樓全層
今晚來到這間位於尖沙咀的性價比超高的火鍋🍲放題

第二部: 十款湯底任揀,

火鍋🍲
尖沙咀亞士厘道10-14號地下D舖及一樓全層
2023-03-11 87 浏览
垃圾..冇服務冇人理!不會再去的食肆我一個月前已卜位,安排坐樓下不特止仲要五個人坐四人枱!坐咗十五分鐘都冇人理!飲品又唔知點搞!全程自己搞掂仲好意思收加一服務費!
垃圾..冇服務冇人理!不會再去的食肆