2007-09-30
大老細JJ同細老細狼請客,本來諗住去洲際,因為Full晒先轉去呢度,話埋5星名人酒店同價錢夠豪,點知超級超級失望......熱盤方面既比例同沙律吧一樣得約10款,湯只得1款,雪糕得2款,刺身得6-7款,甜品又唔吸引,又無飲品供應,反而最大檔位係湯粉麵!!!<熱盤>自家製腸(唔得)、吉列芝士雞扒(炸到超硬,一D都唔香脆)、豬扒、羊扒(太熟好靱)、上湯龍蝦(熱盤既唯一一個好味)、蒸石斑、炒飯、西蘭花菜等,還有一兩款不吸引的<海鮮及刺身>蝦、蟹(蟹蓋幾多膏好味)、青口及蜆,連基本的生蠔同螺都無甜蝦、八爪魚、墨魚、北寄貝、油甘魚(有D腥)、三文魚及腐皮刺身,沒有壽司<甜品>豆腐花、麵包布甸、桂花糕(唔得)、椰汁糕(唔得)、燉蛋(食到朋友想嘔)、檸檬卷(唔得)、朱古力椰汁蛋糕(我覺得似豬攔味,食到我想嘔)、紅苺蛋糕、忌廉卷、雲石芝士蛋糕同朱古力蛋糕(唯一2樣得)、班戟(太大件、士多啤利好酸)、紅豆雪糕(紅豆太硬)<服務>3星酒店還比它好,侍應撞到我連一句SORRY都唔識講,又唔收碟,叫餐飲要成15分鐘先嚟,我哋成班柴娃娃响大堂影2幅
<熱盤>
<海鮮及刺身>
蝦、蟹(蟹蓋幾多膏好味)、青口及蜆,連基本的生蠔同螺都無
<甜品>
<服務>
3星酒店還比它好,侍應撞到我連一句SORRY都唔識講,又唔收碟,叫餐飲要成15分鐘先嚟,我哋成班柴娃娃响大堂影2幅相又俾RECEPTIONIST笑足2次,連基本禮貌都無點稱得上5星???
P.S.反而值得一讚係餐飲部嬸嬸,見到我哋跌咗隻蝦識出手接住,同埋開的士門哥哥,叫我哋小心撞頭