2018-03-05
2067 浏览
今個冬天都食咗唔少打邊爐 今日就嚟到好有特色嘅火鍋店 聽住live band打邊爐 係位於荃灣8咪半商場嘅同仁四季音樂餐廳 七點嚟到唔太多人 問問侍應原來逢星期六日大約七點半就會有live band現場演奏 時間真係啱啱好 張檯夠大坐得好舒服 裝修好有時代感 叫左出名嘅椰子雞煲 據說湯底用咗四隻椰青一隻椰皇去做湯底 滾咗就可以落半隻走地雞 啖湯勁清甜鮮味 雞味十足 我飲咗成三碗 不過舊雞就比較淡味 精華都去曬啲湯度 可以配上沙薑青檸鼓油一齊食 都唔差 手切安格斯肥牛細 分量都唔少 油花分佈平均 而且牛肉味濃郁 原隻帶子 勁大隻好鮮甜 仲細心地起咗肉切薄片 食起黎十分方便 黑松露鮮蝦餃 黑松露味超濃 勁香 鮮蝦大大隻 配搭好夾 手打鮮蝦鵝肝丸 鮮蝦滑勁彈牙 鵝肝味好油潤甘香 藥膳醉雞丸 味道超特別 要頂得順超濃藥材味先好叫 炭燒羊架 羊肉整得好林 而且騷味十足 加上知然味好惹味好食 食咗一陣live band就開始演唱 以廣東情歌為主 雖然情緒唔係太高漲 但係邊食飯邊聽音樂都係一種享受 埋單一千四百蚊兩位有得聽住live band嘅打邊爐 價錢唔算貴
手切安格斯肥牛細 分量都唔少 油花分佈平均 而且牛肉味濃郁
黑松露鮮蝦餃 黑松露味超濃 勁香 鮮蝦大大隻 配搭好夾