2018-02-11
早2日同朋友食飯,由於我地都鐘意打邊爐關係,都會成日試下唔同既火鍋,佢推介左呢間四季同仁,原來深圳都有分店 出名到開到黎香港,梗係要試下啦!雖然係平日,但晚飯時間都滿座,證明呢間係好野😂呢到出名係環境同椰子雞煲,有現場live band, 唱歌好好聽同好relax, 似酒吧咁但係打邊爐,都幾過癮!由於呢到係出名食椰子雞,梗係要叫啦!呢到有詳細說明點煮,原來煮滾左個湯底,熄火再落雞 焗8分鐘就食得!雞肉岩岩熟 好鮮嫩 配埋椰子水湯底好清甜 味道好夾食完雞後,就好似平時打邊爐咁叫配料,叫左響聆,牛丸,日本芝士魚蛋,好新鮮!叫左2款牛,手切安格斯肥牛同本地手切新鮮肥牛,2款都牛味都好重,肥瘦均勻,好有咬口配料都好多選擇除左普通火鍋配料外,呢到仲有鹽酥雞可以叫即叫即炸,好鮮嫩,好懷念台灣既味道以後打邊爐又多一個選擇
配料都好多選擇
以後打邊爐又多一個選擇