2017-11-07
無諗過樓上鋪都可以多人成咁,雖然係lunch hour, 但係係星期六喎。係樓下見佢有茶漬飯,未食過所以想試下。價錢係好合理既lunch,而且佢份量都幾大,食得飽!上到黎發現佢仲有呢個特色吉列牛,所以就同fd一人叫一樣。先講呢個吉列牛,如豐富。佢個牛係出面用吉列方式處理,入面就全生。(到底係點做到架呢?) 放心,佢唔係叫你全生咁食,旁邊有個小石板可以燒熟D牛既!本身個石板上面已有少少少量油。下面有個蠟燭D fd keep warm。個牛放係上面就馬上聽到“炸炸聲”,又聞到好香!完全係照顧哂視聽嗅覺而我發現無影到佢個完成品。呢個煮法有個好處就係,生熟完全由食客control,入面好香,出面好脆既感覺真心正!雖然覺得好熱氣個Fd叫茶漬飯不過轉左烏冬其實我覺得咁應該就會變左湯烏冬Haha, anyway, 咁佢想食都無法。茶漬烏冬有3個味可以揀,我地揀左綠茶湯。綠茶味好淡好淡。咁樣都好,唔會令我覺得太奇怪。佢個燒雞燒得好香,醬料都落得岩岩好,少少甜,用黎配淡淡既烏冬就岩岩好!extra叫左個菜,幾爽口
價錢係好合理既lunch,而且佢份量都幾大,食得飽!
上到黎發現佢仲有呢個特色吉列牛,所以就同fd一人叫一樣。