2004-06-18 10 浏览
呢度d腸粉係近年我食過最好的一間. 唔怪之得佢地咁爆場. 又軟又滑. 黎多個round仲得. 除左腸粉之外. 蒸粉果都好食的. 記住落辣椒油同甜豉油先食呀
2004-05-28 7 浏览
今日星期五,十二點去試下,無人排隊,真好.一坐低,當然試下個腸粉啦叫左一碟五蚊,一碟7蚊同女友一人一碟d腸粉係滑,但係唔知加左d乜,食到好濟,好辛苦d醬調味詬調得幾好,樣樣都唔會太重之後試埋碟羅白,6蚊呢碟羅白就唔得啦太淡,唔夠甜,而且煲到爛唒,無唒口感個心仲有少少苦.我食過比佢更甜更爽更有咬口.除左腸粉之外,我諗其他野都無咩特別.
今日星期五,十二點去試下,無人排隊,真好.
一坐低,當然試下個腸粉啦
叫左一碟五蚊,一碟7蚊
同女友一人一碟
d腸粉係滑,但係唔知加左d乜,食到好濟,好辛苦
d醬調味詬調得幾好,樣樣都唔會太重
之後試埋碟羅白,6蚊
呢碟羅白就唔得啦
太淡,唔夠甜,而且煲到爛唒,無唒口感
個心仲有少少苦.
我食過比佢更甜更爽更有咬口.
除左腸粉之外,我諗其他野都無咩特別.
2004-05-17 5 浏览
呢期monday週刊介紹呢度d腸粉,話周潤發曾經一次過買一百條腸粉!!!特登黎呢度試下,都好易搵,一出地鐵就望到,下午4點都幾多人食,我好小食腸粉架,第一次黎食,好似大鄉里出城,叫左腸粉,個呀姐好快就送到,我望下隻碟淨係得腸粉同麻醬,原來甜醬,芝麻,辣醬係要自已加,都好加幾多都得,d腸粉真係好滑呀,好味!!
2004-05-16 22 浏览
大角咀無好腸粉食, 所以今日黎到深水都黎食腸粉.叫左腸粉($5)同蘿蔔($6). 我覺得今日o既腸粉無咁滑, 唔知係咪因為今日客少, d腸粉銷量無咁高, 擺得過耐, 抽乾左d水份. (不過我諗今日天氣熱,個人無咁開胃都有影響!)反而個蘿蔔依然係又淋又好食! p.s. 呢間舖o係桂林街, 上次我打錯字, 煩請更正! thx!
大角咀無好腸粉食, 所以今日黎到深水都黎食腸粉.
(非会员)
2004-03-28 10 浏览
今日去試試這度的白粥($4),好棉播!! 當然點少得食滑滑腸粉呵!
2004-03-21 4 浏览
我都食過佢d腸粉,真係好滑,加埋d甜醬辣醬就更加好。仲有d燒賣都好味。
(非会员)
2004-03-21 6 浏览
我都食過這裡的滑滑腸粉呀! 真係幾正架! 其他就未試喇! 下次啦~~
2004-03-21 11 浏览
尋日o既深水步美食之旅o既重點同埋第一站就係呢間小食店!飲食男女話呢度o既自制腸粉特別滑,因為無用石膏粉,而係用澄麵,日賣一萬條!而且用o既麻醬同甜醬都係自己撈o既,麻醬因為加左豬油,所以特別滑!我同媽咪堂食,要左一碟細o既豬腸粉($5),一碟炒米($6),一碗蘿蔔($6). 個腸粉真係好滑好軟身!!!街邊o個d真係無得比呀!!!佢地仲好generous咁俾左好多麻醬我地!蘿蔔亦都好入味好淋!不過炒米粉就麻麻地,因為佢地俾晒鑊底o既碎米粉我地,要扣分!我會再黎食咁有水準o既腸粉嫁!!!(以下分數俾腸粉!)
我會再黎食咁有水準o既腸粉嫁!!!(以下分數俾腸粉!)