2022-08-04 29 浏览
經過佢既門口,覺得佢係靚靚古典風餐廳入邊食野一定好貴啦~~睇睇佢門口餐牌Lunch set $100內有找🌟🌟😨於是我同閨蜜就決定咗入去食🤓 Lunch set 係包餐湯,餐包,主菜,甜品,飲品餐湯有中湯同西湯選擇分別係什菌忌廉湯同甘筍忌廉湯🥣✨20cm吉列豬扒 $80超中塊既豬扒😂😂大過我哋隻手板😆加埋芝士食一流加$18 可以有勁多既熱溶芝士肉質好鬆化😇✨精選肉眼扒 $78肉質鬆軟,我哋叫咗五成熟岩岩好完全唔會覺得韌✨雪糕紅豆冰滿滿紅豆上面再配雪糕✨白雪公主係雪碧加一球雪糕我地連附送嘅雪糕甜品都冇要到😂😂佢扒同意粉既份量係超多岩曬俾男仔食😆女仔可以叫少飯/意粉成個set好抵食👍🏻CP值好高💕💕如果你個肚仲有quota😂🤣可以叫埋蕃薯薯條雪糕因為我地太飽了所以冇叫到但見到隔離枱有叫個樣好豐富好吸引😍😍
經過佢既門口,
覺得佢係靚靚古典風餐廳
入邊食野一定好貴啦~~
睇睇佢門口餐牌
Lunch set $100內有找🌟🌟😨
於是我同閨蜜就決定咗入去食🤓

Lunch set 係包餐湯,餐包,主菜,甜品,飲品
餐湯有中湯同西湯選擇
分別係什菌忌廉湯同甘筍忌廉湯🥣

✨20cm吉列豬扒 $80
超中塊既豬扒😂😂大過我哋隻手板😆
加埋芝士食一流
加$18 可以有勁多既熱溶芝士
肉質好鬆化😇

✨精選肉眼扒 $78
肉質鬆軟,我哋叫咗五成熟岩岩好
完全唔會覺得韌

但見到隔離枱有叫
個樣好豐富好吸引😍😍
2022-07-23
2022-08-03 89 浏览
今天介紹Chiba的第一間分店- Chiba吃扒,今天開張喇!聽名字就知道主打各類扒,但其實亦有人氣Keto Meal(生酮飲食)及懷舊餐。當中20cm長吉列豬扒及特大炸雞髀最為吸引。餐廳門外以悠閒紫色作主色調,店內則是懷舊扒房風格,猶如置身於80年代。店主很有心思,考慮到年青情侶的消費能力,特意以超平民價提供五星級餐廳享受,唔是方面價錢最親民,晚市亦有提供超平民餐以及平民高級餐。性價比相當高!後記: 餐廳門口設懷舊風打卡位,可以一邊等位一邊拍照。食物方面,小編特別喜歡他的兩款餐湯以及飲品。食物試食評價food tasting comments: 🔺餐湯(中湯)這家店沒有採用傳統的忌廉湯作白湯,而是採用了Keto fans favourite 的香濃豬骨蔬菜湯。豬骨香濃清香,配上多款雜菜,渴後很舒服。(由於配合新同飲食湯底味道,鹽分不高,味道偏向清甜,有膠質。)🔺餐湯(西湯)西湯用了傳統的羅宋湯做代表。一渴便有傳統港式扒房的感覺。湯料多,蕃茄味濃郁,用牛腩烹調。(適合喜歡比較濃的朋友)🔺20cm吉列豬扒餐這個午餐有餐湯+吉列豬扒+餐飲+甜品,只售$62。雖然餐牌說是20 cm但是指mi

食物試食評價food tasting comments:
🔺餐湯(中湯)

🔺餐湯(西湯)

🔺20cm吉列豬扒餐
這個午餐有餐湯+吉列豬扒+餐飲+甜品,只售$62。雖然餐牌說是20 cm但是指minimum size。雖然豬扒質素比不上高級食肆,肉質有點兒乾身,但吃下時還是每一口都很鬆脆,以這個價錢吃到這麼大塊及這個質素,性價比非常高。有四款不同醬汁提供,另可選擇意粉,飯或薯菜,配上扭紋薯條,配合懷舊情懷。

🔺精選肉眼扒
這個午餐有餐湯+ 餐包+精選肉眼扒+餐飲+甜品,只售$79。精選肉眼扒由店主精心挑選,目測有150g-200g,1cm厚。五成熟剛剛好。有四款不同醬汁提供,另可選擇意粉,飯或薯菜,配上扭紋薯條,充滿懷舊情懷。

🔺跟餐甜品
椰子味或雲呢拿味雪糕。一球雪糕配上朱古力醬,用不鏽鋼器皿載着,充滿懷舊情懷。

🔺飲品 - 有機蘋果醋梳打(無糖)
這個飲品專程為生酮飲食人士以及超酸愛好者提供。蘋果醋分量十足,配上幾塊冰塊,在這個炎熱天氣中渴,真是涼透心。

🔺 飲品 - 凍檸茶
這款凍檸茶不需特別叫”少冰少甜”,店主亦會自動為你送上這個要求。

所有食物加$18可以配特製熱熔芝士

20cm吉列豬扒餐
精選肉眼扒
有機蘋果醋梳打(無糖)
用餐优惠
試食活動
20cm吉列豬扒餐
精選肉眼扒
有機蘋果醋梳打(無糖)
  • 餐湯(中湯)
2022-08-03 22 浏览
今日早咗收工就去試一試啦!見到個餐牌,價錢都相當合理,今日試吓食肉眼扒!先來一個餐湯同埋麵包,有以前舊式的感覺, 但無論個湯同埋個包都熱辣辣10分好食👍👍👍接着個主菜牛扒,唔係乜嘢特別名貴嘅美國牛扒,但絕對對得住個價錢! 🍻🍾️🎁🎊最後食埋個雪糕, 完美嘅一餐👌👌希望佢哋繼續保持水準💪💪💪💪
今日早咗收工就去試一試啦!
見到個餐牌,價錢都相當合理,今日試吓食肉眼扒!
最後食埋個雪糕, 完美嘅一餐👌👌
希望佢哋繼續保持水準💪💪💪💪
2022-07-31
午餐
🧁食物質素:😍😍😍😍📸打卡指數:😍😍😍😍🧹衛生指數:😍😍😍😍💁🏻‍♂️店員表現:😍😍😍😍💵性價之比:😍😍😍😍地址: 旺角豉油街108地舖🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹最近去咗旺角新開嘅一間懷舊扒房佢個裝修勁有feel 勁舒服就咁睇岀面仲以為係好貴既餐廳點知睇一睇個Menu 先發現原來價錢好貼地好抵食同老闆傾咗陣計佢話宜家好多年青人都以為食扒好貴但其實港式既扒房都有佢獨特嘅風味而且價錢係可以好實惠餐廳食物選擇都幾多 仲有kete menu而且有好多懷舊港式嘅飲品選擇例如滾水蛋 黑牛啊咁 真係好有80年代既感覺整體食物質素都唔錯一個餐已經有晒餐湯主菜同甜品推介大家可以嚟試下 感受一下懷舊嘅風味😆🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹軟殼蟹牛油果忌廉扁意粉 $88 Rating: 7/10。軟殼蟹好大隻 仲有成大半個🥑。意粉軟硬度適中。個忌廉汁調校得啱啱好。加埋牛油果食好creamy。夠晒撈D意粉熱熔芝士紐西蘭牛柳 $188 Rating: 7/10。呢個真係邪惡之最🤣。好多芝士好惹味。薯條炸得好好好脆。叫咗Medium 。但係略嫌佢過熟。建議大家可以叫Medium Rare 🔹🔹🔹🔹
🧁食物質素:😍😍😍😍

一個餐已經有晒餐湯主菜同甜品
推介大家可以嚟試下
感受一下懷舊嘅風味😆

軟殼蟹牛油果忌廉扁意粉 $88 Rating: 7/10
。軟殼蟹好大隻 仲有成大半個🥑
。意粉軟硬度適中
。個忌廉汁調校得啱啱好
。加埋牛油果食好creamy
。夠晒撈D意粉

熱熔芝士紐西蘭牛柳 $188 Rating: 7/10
。呢個真係邪惡之最🤣
。好多芝士好惹味
。薯條炸得好好好脆
。叫咗Medium
。但係略嫌佢過熟
。建議大家可以叫Medium Rare

軟殼蟹牛油果忌廉扁意粉
🥩吃扒🥩📍:旺角豉油街108地舖⏰:11:30am-10:00pm旺角豉油街最近開咗一間佈滿粉紫色嘅懷舊西餐廳 係吃吧既新分店 裏面嘅裝修充滿懷舊風味 餐廳主打西式扒類 亦都有意粉、燴飯、小食同甜品等 價錢唔算貴 性價比高!想食懷舊西餐真系唔洗再食好似好出名嗰啲 平時嗰啲出名態度唔好😂😂呢度唔止食物高質 店員既服務都非常好!🦀軟殼蟹牛油果蟹子忌廉意粉軟殼蟹大大隻放起面層 脆身之餘食落啖啖肉 最鐘意佢加左牛油果 兩者夾得泥仲令到口感更加豐富 意粉一啲都唔馬虎 用左大量既蟹子同忌廉 食落口唔乾之餘仲好掛汁 水準之作!🐟 三文魚扒伴煙肉椰菜花飯呢款係近年好興嘅生酮飲食 三文魚扒好嫩滑 比較厚身 煎得啱啱好 唔會過熟好乾身鞋口 椰菜花飯我近年嘅至愛 爽口又creamy😍 配埋鹹香大塊既煙肉 口感味道好豐富😍呢個必食推介!個人最愛😍🐥水牛城雞翼雞翼酸酸甜甜 味道香濃 唔算太辣同油膩 雞翼系用左單骨雞翼 醬汁更加入味!🍟炸薯條(熱溶芝士🧀)用咗熱辣辣既粗薯條 再加埋廚房即叫即整嘅火焰芝士 芝士滿佈鹹香味 亦都好大方 份量一啲都唔少 好想食完再encore😍
🥩吃扒🥩

📍:旺角豉油街108地舖
⏰:11:30am-10:00pm

🦀軟殼蟹牛油果蟹子忌廉意粉

🐟 三文魚扒伴煙肉椰菜花飯

🐥水牛城雞翼

🍟炸薯條(熱溶芝士🧀)

2022-07-24
2022-08-01 17 浏览
今晚到旺角,見到這間裝修紫色的西餐廳,裝修新潮,已有很多客,差不多滿座。Menu都有比較多的選擇,可以加$25 轉為套餐,套餐跟有 餐湯、甜品及餐飲,當中飯、意粉及薯菜任揀。西冷牛扒$158配菜有 小紅蘿蔔、西蘭花、粟米粒等及要了薯菜。加了個熱溶芝士$18,西冷牛扒上枱後,侍應將熱溶芝士覆蓋在西冷牛扒面上,其間更見到露出火焰。牛扒厚切,份量都好多,好大件,西冷扒煎得好香,入口有少少咬口,配著熱辣辣及非常多的熱溶芝士,牛扒的香配著熱溶芝士,好有特色。還可以再點上黑椒汁,令牛扒更多一重的滋味!特選肉眼扒$188另一個要了特選肉眼扒,肉眼扒肉質比起西冷牛扒肉質較為嫩滑,七成熟,也是要了黑椒汁,有牛味頗香。配菜也有小紅蘿蔔、粟米粒及西蘭花……飲品要了雪糕紅豆冰及雪糕菠蘿冰,還有跟餐的雪糕甜品~~

西冷牛扒$158
配菜有 小紅蘿蔔、西蘭花、粟米粒等及要了薯菜。

還可以再點上黑椒汁,令牛扒更多一重的滋味!

特選肉眼扒$188
配菜也有小紅蘿蔔、粟米粒及西蘭花……

飲品要了雪糕紅豆冰及雪糕菠蘿冰,還有跟餐的雪糕甜品~~
2022-08-01 38 浏览
💖見老朋友就搵間懷舊feel嘅餐廳😛,旺角呢間扒房💜裝修行港式懷舊西餐廳風,食物都好有香港特色🇭🇰。氣氛唔錯,幾適合聚會見面。1️⃣熱溶芝士紐西蘭牛柳🇳🇿 $188 (套餐 +$25)🔸餐包🔸餐湯🥣🔸甜品(雪糕)🍦🔸飲品(雪糕菠蘿冰🍍 特飲+$15)💖上台會有職員👨‍💼表演淋火焰🔥芝士,打卡一流,而且咁樣食芝士就最香軟、熱辣辣。牛柳好厚🤤,肉質偏軟嫩。另外配菜有胡蘿蔔🥕、西蘭花🥦等。💖可以配飯🍚、意粉🍝或薯菜🍟,薯條外皮香脆,配上熱溶芝士好香。另外套餐配雪糕甜品、餐包(配牛油🧈)同餐湯(西湯:羅宋湯),推薦加套餐,抵食又飽肚🤰🏻。另外免費🆓配飲品,我加錢要左特飲,佢地嘅飲品選擇都行懷舊風。呢杯雪糕菠蘿冰有香軟嘅雲呢拿雪糕🌿,下面係清新酸甜嘅菠蘿汁配雪碧🫧。2️⃣燒美國肉眼牛扒🇺🇸 $258 (套餐 +$20)🔸餐湯🥣🔸飲品(白雪公主🍨 特飲+$15)💖餐廳有keto menu,呢款肉眼牛扒配煙肉🥓焗椰菜花就係。個扒嘅size真係好大🤣,顏色偏粉💓,熟度keep到牛嘅鮮味。肉眼嘅脂肪更多,油脂味更香,不過有黑椒調味就唔會好肥膩。餐湯要左中湯,另外要左白雪公主,係雪糕配雪碧。💖餐廳環境同座位💺都幾

1️⃣熱溶芝士紐西蘭牛柳🇳🇿 $188 (套餐 +$25)
🔸餐包
🔸餐湯🥣
🔸甜品(雪糕)🍦
🔸飲品(雪糕菠蘿冰🍍 特飲+$15)

2️⃣燒美國肉眼牛扒🇺🇸 $258 (套餐 +$20)
🔸餐湯🥣
🔸飲品(白雪公主🍨 特飲+$15)
餐湯要左中湯,另外要左白雪公主,係雪糕配雪碧。

💖餐廳環境同座位💺都幾舒服,燈光偏暗,更有隱私度,而且播嘅音樂🎵都係啲懷舊金曲。職員態度幾好,而且上菜速度都快。
2022-07-31 244 浏览
旺角豉油街一帶有唔少餐廳食肆,一直往仕德福酒店行到街尾,忽然見到亮眼、新簇簇的紫色外牆,配有大大個方形玻璃窗,感覺像一卡卡的火車。翻一吓餐牌,感覺價錢都合理,內裡坐位也舒服,就入左去食晚餐。 仔細睇餐牌揀食物,發覺呢度嘅食物有著不少港人回憶,鐵板餐、黑牛、紅豆冰、滾水蛋、唂咕等,諗起小時候跟著父母去扒房鋸扒。加上餐廳裝修也確實有幾分懷舊,燈光昏暗、水晶吊燈、高背椅、啡色卡座等。未進食,已嚐到一份令人回味嘅舊香港味道。 不過話說回來,雖然有著港式扒房嘅回憶,但食物也有新派嘅生酮選擇,鐵板餐除左傳統嘅汁料更有熱溶芝士(+$18可轉芝士),我同朋友都係芝士控,各自選了一個鐵板餐。🥘20cm吉列豬扒($118+$25轉套餐) 鐵板餐上枱時嚇了一跳,對20cm完全無概念,但上枱時見到塊吉列豬差不多完美填滿一整塊鐵板,真心$118呢個價錢絕對超值。擺好鐵板後不久,侍應捧著大鍋芝士前來,如同吃鐵板餐的儀式一樣,慢慢將著火的芝士淋在吉列豬扒之上,過程既興奮也滿足。豬扒嘅吉列外皮,薄身但非常酥脆,而豬扒厚度超過2cm,咬落非常嫩滑,容易咬開,有肉味,配上濃濃的嘅芝士漿進食,味道十分香滑可口。吉列豬扒下面

🥘20cm吉列豬扒($118+$25轉套餐)
20cm吉列豬扒配熱溶芝士

吉列豬扒下面,仲有蔬菜墊底,西蘭花、粟米全部有牛油香,而且鮮甜。套餐我仲揀左跟意粉,意粉亦都用牛油炒過,軟硬適中,香口好味。
跟餐意粉

套餐仲有跟牛油餐包,而是日餐湯係甘筍忌廉湯,非常濃稠、鮮味,餐後仲有跟餐甜品-雪糕,呢個雪糕非常重奶味,又夠滑溜。
跟餐甜品 雪糕

講真呢個餐真係完全超值,我最後都係食唔晒,如果細食嘅話,我相信絕對可以兩個人share食。
🥩朋友揀左熱溶芝士牛柳($188),佢揀飲中湯,估唔到今日餐湯係生酮湯-大骨雜菜湯。
牛柳非常厚身,估計足有5cm 厚。要左五成熟,切開時仍見到粉嫩嘅顏色,火候處理得唔錯,牛柳非常容易咬開,無渣、有肉味。

熱溶芝士紐西蘭牛柳

最初唔知跟餐甜品係雪糕,我地仲另外叫左個甜品-焗蕃薯條配雪糕($68),呢個絕對一定要推介!
除左蕃薯條同雪糕之外,竟然仲有棉花糖,係焗到外皮金黃香脆,內裡流心嘅棉花糖,配上蕃薯條一齊食,除左好好味,我已經諗唔到更貼切嘅形容。
焗蕃薯條配雪糕

因為餐廳嘅外牆吸引左入嚟,咁靚嘅外觀以為係高價位西餐廳,但其實以呢個食物質素同份量,價錢絕對合理,完全唔貴,旺角又多一個翻尋味嘅餐廳。
餐飲 唂咕 滾水蛋

• 餐飲唂咕滾水蛋
  • 滾水蛋
  • 跟餐甜品雪糕
2022-07-31 36 浏览
近排興懷舊同復古,為左慶祝就快出糧,我揾左間新開又幾有味道嘅平民西餐去歎下~ 門面已經幾sharp下,入面都幾大,我揀左最入嘅復古區,加上background 都係播香港經典歌,都真係幾有feel😂叫左兩個餐,有餐包同餐湯,叫左一個中湯一個西湯,每樣飲d好滿足;餐包好軟熟,最鐘意沾湯飲~✨熱溶芝士紐西蘭牛柳 - 即場將d火焰熱溶芝士加上牛柳面,又邪惡又興奮😻最重要係個牛柳幾嫩,易入口,沾埋芝士食就係正!✨慢煮煙燻加拿大豬架 - 又有得睇佢開蓋然後仙氣盡現🤩雖然唔太食到煙燻味,但豬架幾爽口,原來下層係d燒過嘅椰菜花,同埋芝士醬一齊食,好惹味~ ✨雪糕紅豆冰 - 真。懷舊飲品,勁耐冇飲過d高質嘅紅豆冰,呢度好好係用刨冰形式咁整,唔係一粒粒冰,令到個味道更濃;紅豆都真材實料,咬到原粒紅豆!✨有機蘋果醋梳打 - 之前我有排都幾鐘意飲醋,覺得健康d, 飲完真係好開胃,一d都唔覺滯,如果唔怕酸嘅朋友建議一試😜食完晒仲有跟餐甜品,係彩針Vanilla雪糕,樣子都幾懷舊下,拍下拖傾下計係幾有情調💕

2022-07-31 103 浏览
睇完場電影,有點餓去咗附近餐廳食嘢見到一間以紫色為主調嘅餐廳,感覺好優雅。餐廳名叫「吃扒」,主打喺鋸扒。餐廳座位寬敞,坐得又舒適,播著抒情音樂,配以黃色嘅燈光,格外有情調。打開餐牌,見到百幾元扒類價錢都好親民,仲可揀選KETO餐,啱晒選擇生硐飲食嘅人士!扒餐可配搭飯、薯菜或意粉,另加 $25 可轉套餐,有埋餐湯🥣、餐包🥖、飲品🍹同埋甜品🍨,超抵食!我哋揀咗扒餐,落單後就送上熱騰騰嘅餐包 ,口感好鬆軟,加埋牛油超正。餐湯可揀中式湯或西式湯,揀咗每款湯各一碗,中式喺豬骨雜菜湯,有洋蔥、茜芹、紅蘿蔔等。西湯係羅宋湯,蕃茄味道超濃郁!西冷牛扒🥩配洋蔥汁 ($158)上餐時,侍應會比紙巾擋住,加入洋蔥汁時,會聽到塊鐵板上發出喳喳聲,煙霧四起,聞到好香噴噴!牛扒好大塊,點埋洋蔥汁,惹味呀!~特選肉眼扒🥩 ($162) ,加$18 配熱熔芝士🧀侍應用手柄煲熱溶芝士,將芝士汁倒上肉眼扒,肉眼扒沾著濃郁芝士,真喺好美味!甜品:朱古力心太軟🥧用匙羹輕按心太軟,朱古力流出來,香噴噴嘅朱古力味道,配搭椰子雪糕,好正呀!朱古力醬椰子雪糕🍧用鋁杯盛載雪糕,有效保持雪糕冷凍嘅溫度,無咁快溶化! 雪糕加上朱古力醬,
睇完場電影,有點餓去咗附近餐廳食嘢

西冷牛扒🥩配洋蔥汁 ($158)

特選肉眼扒🥩 ($162) ,加$18 配熱熔芝士🧀

甜品
朱古力心太軟🥧

朱古力醬椰子雪糕🍧

用鋁杯盛載雪糕,有效保持雪糕冷凍嘅溫度,無咁快溶化! 雪糕加上朱古力醬,帶有濃郁嘅朱古力味,配搭椰子雪糕,味道好夾。

飲品:

檸檬茶🍹
消暑解渴

🏡吃扒
📍旺角豉油街108地舖
  • 特選肉眼扒🥩
  • 西冷牛扒🥩
2022-07-29 58 浏览
前幾個月食完姐妹店Chiba吃吧,今次就試下新開,以主打懷舊中式扒房為主題嘅吃扒!餐廳裝潢用色大膽,用上紫色💜,又不斷播住懷舊金曲🎼,彷彿置身於九十年代(👦🏻全餐飯唱唔停口🎤,👧🏻對耳受罪了🥹)。🌟熱溶芝士紐西蘭牛柳餐廳最Signature嘅菜式絕對係熱溶芝士醬配任何嘅鐵板扒餐!火焰熱溶芝士🔥醬汁係送上扒餐時即時淋上面,食落夠曬Rich又未至於好漏,凍咗都器唔會凝固成一舊舊芝士🧀。至於主角牛柳🐮夠曬厚身,超香濃牛肉味。今次雖然叫咗五成熟,不過略嫌燒得熟咗少少🤏,上菜時差唔多係7成熟。除咗熱溶芝士汁,👦🏻仲叫多個黑椒汁配牛肉食。黑椒味頗突出,係特濃黑椒辣味,唔似平時食嘅醬汁咁咸,有少少蜜糖🍯甜味,有驚喜!🌟慢煮煙燻加拿大豬架之前喺Chiba食過小食盒都係有煙燻呢個元素,所以對呢個菜式有滿滿信心😛。慢煮豬架🐷係個新酮菜式,豬架煮得剛剛好,仲有少少粉嫩💕,脂肪唔算多。取代澱粉質嘅係椰菜花+煙肉Sour Cream,雖然係冇咁飽肚但係有好味嘅菜食就得啦😛。以上兩款主菜都可以跟餐,包埋餐湯+餐包加甜品🍮。今次叫咗中湯西湯各一,全部都好足料。至於甜品就係雲尼拿雪糕🍦,唔太甜,仲落咗啲朱古力醬🍫同彩

🌟熱溶芝士紐西蘭牛柳

🌟慢煮煙燻加拿大豬架

以上兩款主菜都可以跟餐,包埋餐湯+餐包加甜品🍮。今次叫咗中湯西湯各一,全部都好足料。至於甜品就係雲尼拿雪糕🍦,唔太甜,仲落咗啲朱古力醬🍫同彩針糖,即刻有童年嘅感覺呀💕。

🌟青檸咸檸檬梳打//有機蘋果醋梳打
餐飲都有唔少選擇,仲有傳統黑牛白牛添!不過👦🏻👧🏻就叫咗啲Refreshing飲品!兩款梳打都係少甜選擇,唔洗怕肥!
2022-07-29 45 浏览
估唔到喺扒房~都會有keto friendly diet😍試左個三文魚扒拌煙肉椰菜花飯🍣三文魚扒有兩舊 食落好肥美口感幾嫩滑😋最正一定係個椰菜花飯 同出面好唔同 口感creamy得嚟仲帶點爽脆🫶🏻再加埋啲鹹香脆卜卜煙肉同酸忌廉 好惹味✨
2022-07-29 41 浏览
叫得做吃扒 嚟到一定係要食佢哋嘅鐵板餐✨嗌咗個紐西蘭牛柳🥩牛柳超大塊 非常之腍身嫩滑 牛肉味仲要好濃郁😍配埋份量十足嘅邪惡熱熔拉絲芝士🧀再加埋薯條同雜菜🍟真係非常之豐富😋
2022-07-29 31 浏览
嚟到呢間主打懷舊風格嘅新式扒房 一定要食扒啦🥩呢到嘅扒超平 唔洗二百蚊大大塊激厚牛柳😍肉質軟腍牛味濃郁🐮必定要加$18要熱熔芝士🧀成個煎pan拎出嚟 滿滿芝士 淋喺塊牛嘅面頭 真係邪惡到爆炸!!
2022-07-29 25 浏览
呢到簡直就係平民扒房🥩晚市都唔食二百蚊 就食到個西冷牛扒餐😍而且勁足料超大塊又仲好厚切✨牛扒好粉嫩 食落幾軟腍😋配埋個紅酒汁真係好正🍷揀左薯菜 有西蘭花🥦粟米🌽紅蘿蔔🥕仲有好多粗薯條🍟超抵威呀💕