2022-08-17 380 浏览
🧡❤️💛抵食熱熔芝士🥩隱世地址旺角越嚟越多嘢食,不過平時好少行去豉油街搵餐廳坐低慢慢食😆啱啱Lunch time發現依度多咗間紫色嘅扒房,雖然係平日😳但幾乎滿座,似乎假日會爆場😂食依間除咗係好耐冇鋸扒,仲留意到有熱熔芝士加🧀+$18就有,緊係要加🤗餐牌上除咗鐵板餐,仲有生酮餐㗎!💛精選肉眼扒💛 $79 +$18熱熔芝士餐包+餐湯+鐵板肉眼扒+意粉/飯/薯菜+甜品+飲品=$79 依個餐喺餐牌上算貴㗎啦,其他鐵板餐都係$68,一樣都有咁多嘢😂上鐵板後,店員會趁熱倒上熱熔芝士🧀芝士嘅份量都幾多🤭不過塊扒有啲大,覆蓋唔晒🥩肉眼扒揀咗5成熟,厚切啖啖肉 肉質鮮嫩唔韌😌🖤黑松露什菌燴椰菜花飯🖤 午市套餐 $58估唔到扒房都有生酮菜式😛椰菜花飯份量足夠,黑松露味道超濃郁🤤當中嘅什菌令口感更豐富!🧡20cm吉列豬扒🧡 午市套餐 $62佢話20cm喎!一於嗌埋佢先🫣Hatty用隻手度過啦,就咁睇應該over 20cm😂佢除咗又長又大塊,仲有厚度㗎!🐷肉質厚實不乾柴,雖然打卡耐咗,不過外層依然酥脆!薯菜份量都幾多,豬扒底部仲有好多薯條🍟食完好有飽足感!😝餐廳環境幾寬敞,坐得舒服😌仲有啲年代感嘅設計,播住一啲
🧡❤️💛
抵食熱熔芝士🥩隱世地址

💛精選肉眼扒💛 $79 +$18熱熔芝士
餐包+餐湯+鐵板肉眼扒+意粉/飯/薯菜+甜品+飲品=$79

🖤黑松露什菌燴椰菜花飯🖤 午市套餐 $58

🧡20cm吉列豬扒🧡 午市套餐 $62
20cm吉列豬扒

餐廳環境幾寬敞,坐得舒服😌仲有啲年代感嘅設計,播住一啲懷舊嘅音樂,別有一番風味😙BTW記得save post,方便向店員查詢有關菜式啦❣️

📍吃扒
📍旺角豉油街108地舖

2022-07-27
$120.5 (下午茶)
2022-08-17 51 浏览
星期日晚同老公出左旺角食鐵板扒。我地揀左兩個鐵板餐,都加$25升級左套餐,包餐湯、餐包、甜品、飲品,好抵食。餐湯有兩款,所以我地一人一個share飲,分別係豬骨雜菜湯同羅宋湯,兩款湯都好足料。餐包非常鬆軟,暖暖地,好想食多幾個。堡雲蘇羊架加$18要熱熔芝士,侍應會係你面前加熱溶芝士,一定要把握機會影相。羊架唔會羶,肉質軟腍,揀左配黑椒汁,底下有粟米粒,仲有啲西蘭花。熱熔芝士紐西蘭牛柳估唔到個牛柳相當厚身,但食落又唔韌,仲好軟熟添。兩個餐都揀左意粉,牛柳就揀左配紅酒汁。甜品係朱古力雪糕。飲品加左$15要特飲,叫左有機蘋果醋梳打同黑牛。
星期日晚同老公出左旺角食鐵板扒。

餐包非常鬆軟,暖暖地,好想食多幾個。
堡雲蘇羊架
熱熔芝士紐西蘭牛柳

甜品係朱古力雪糕。

飲品加左$15要特飲,叫左有機蘋果醋梳打同黑牛。
2022-08-14
2022-08-17 34 浏览
好耐冇約個同學出去食飯,出開旺角做嘢,朋友又係旺角番工,網上見到這間新開餐廳都好似幾好咁就去左食啦~入到去環境都唔錯,座位都算闊落唔洗咁迫,係唔錯既選擇;有多個dinner set選擇價錢都很合理👍🏻我地點左兩個鐵板晚餐🥣好耐都冇食過鐵板,點左一人一個餐熱熔芝士紐西蘭牛柳牛柳都算整得好林,加上芝士在上面更香濃滋味,有鐵板燒一燒更加香口美味👍🏻👍🏻👍🏻套餐仲包左花茶、西湯和餐包,真係抵食😋洛神花茶洛神花茶酸酸地很開胃,色肉既話溜溜地叫這杯茶就最搭配啦~吉列豬扒20cm吉列豬扒夠晒大塊,炸得好鬆脆可口,再加上鐵板燒一燒更加脆口,再點上蒜蓉汁更加美味,套餐仲包左花茶、西湯和餐包😋玫瑰蜜桃茶玫瑰花茶比較清新怡人,再配上蜜桃嘅香味很舒緩和放鬆心情so relax😌最後仲有雪糕做甜點🍮

我地點左兩個鐵板晚餐🥣好耐都冇食過鐵板,點左一人一個餐

熱熔芝士紐西蘭牛柳
套餐仲包左花茶、西湯和餐包,真係抵食😋

洛神花茶
洛神花茶酸酸地很開胃,色肉既話溜溜地叫這杯茶就最搭配啦~

吉列豬扒20cm
吉列豬扒夠晒大塊,炸得好鬆脆可口,

玫瑰蜜桃茶
玫瑰花茶比較清新怡人,再配上蜜桃嘅香味
很舒緩和放鬆心情so relax😌

最後仲有雪糕做甜點🍮
2022-08-01
2022-08-17 44 浏览
紫色高貴嘅門面但其實係走懷舊路線嘅平民化西餐廳價錢唔貴 食物有質素又大大份能夠喺旺角平平哋食個西餐 又享受到高貴懷舊嘅環境氣氛 真心難得💜鐵板晚餐 加$25就可以轉套餐跟餐包、餐湯、飲品及甜品 7 款鐵板餐之中 吃扒什扒睇落好豐富 一於試試吃扒什扒 $174有煎蛋、豬扒、牛扒、雞扒、煙肉、牛仔腸每塊扒都巨大塊!堆成小山咁呀!我仲加 $18 熱溶芝士🧀 啱晒打卡!Keto menu 亦可加$20 轉為套餐6款選擇當中 最吸引我嘅就係椰菜花飯三文魚扒伴煙肉椰菜花飯 $158椰菜花飯好香好Creamy 鍾意佢重奶油乳酪味 大愛💓三文魚煎得外焦內軟 成個配搭好好味!餐湯揀咗羅宋湯同中湯都試吓好飲夠足料👍🏻尼度嘅懷舊特飲系列都好吸引有唂咕、滾水蛋、黑牛、白雪公主、話梅檸樂等等套餐需另加$15 就可以西班牙咖啡🍨☕️ 咖啡味嘅雪糕就食得多 雪糕on top嘅咖啡都幾得意啊雪糕菠蘿冰🍍🧊 完全小朋友嘅口味 有菠蘿乾又雪糕球啊套餐嘅甜品係雪糕
紫色高貴嘅門面
但其實係走懷舊路線嘅平民化西餐廳
價錢唔貴 食物有質素又大大份
能夠喺旺角平平哋食個西餐
又享受到高貴懷舊嘅環境氣氛 真心難得💜

鐵板晚餐 加$25就可以轉套餐
跟餐包、餐湯、飲品及甜品
7 款鐵板餐之中 吃扒什扒睇落好豐富 一於試試
吃扒什扒 $174
有煎蛋、豬扒、牛扒、雞扒、煙肉、牛仔腸
每塊扒都巨大塊!堆成小山咁呀!
我仲加 $18 熱溶芝士🧀 啱晒打卡!

Keto menu 亦可加$20 轉為套餐
6款選擇當中 最吸引我嘅就係椰菜花飯
三文魚扒伴煙肉椰菜花飯 $158
椰菜花飯好香好Creamy
鍾意佢重奶油乳酪味 大愛💓
三文魚煎得外焦內軟 成個配搭好好味!

餐湯揀咗羅宋湯同中湯都試吓
好飲夠足料👍🏻

尼度嘅懷舊特飲系列都好吸引
有唂咕、滾水蛋、黑牛、白雪公主、話梅檸樂等等
套餐需另加$15 就可以
西班牙咖啡🍨☕️
咖啡味嘅雪糕就食得多 雪糕on top嘅咖啡都幾得意啊
雪糕菠蘿冰🍍🧊
完全小朋友嘅口味 有菠蘿乾又雪糕球啊

套餐嘅甜品係雪糕

2022-08-17 143 浏览
位於旺角嘅豉油街開咗間新餐廳😝 主打多款懷舊特色嘅西式食品💕 除咗有雜扒、唂咕、黑牛等之外,居然仲提供生酮選擇!超有驚喜🤩 餐廳環境闊落舒適,用咗米黃色嘅燈光俾人感覺好有情調😉 絕對適合情侶們或三五知己過嚟撐枱腳😋🥩 熱熔芝士紐西蘭牛柳 $188超級打卡able嘅一道料理😋 上枱後店員會表演淋火焰芝士嘅儀式🤣 芝士熱辣辣🔥 味道好creamy,仲有軟綿綿嘅拉絲效果添🧀 牛柳夠厚身,肉質嫩滑多汁🐮 西蘭花🥦 紅蘿蔔🥕 粟米🌽 嘅份量都幾多!意粉軟硬度適中🍝 配埋芝士簡直係perfect match😏 🍳 吃扒什扒 $192 豬扒夠大塊🐷 外層煎至微脆,肉質軟腍唔鞋口! 牛扒香濃惹味🐮 煎完後仍然鎖住到啲肉汁😜 雞扒超級嫩滑,份量十足,好有驚喜🐔 煎蛋有脆邊!鎅開後液體蛋黃流晒出嚟😙 煙肉有兩大片,鹹鹹地幾吊味😎 牛仔腸外皮脆身,味道唔太鹹,作為小食都唔錯😇 最後搭配薯條同澎湃嘅芝士😎 薯條炸至乾身,外脆內軟,食完都唔會覺得好油🍟 加埋芝士既邪惡又吸引😗另外晚市套餐會包餐包、餐湯、甜品同飲品!餐包夠鬆軟🍞 中西餐湯都幾好飲🤩 甜品係雪糕🍦香軟幼滑,味道酸酸甜甜咁最適合用嚟解膩消暑😜 最後當

🥩 熱熔芝士紐西蘭牛柳 $188

🍳 吃扒什扒 $192
吃扒什扒
另外晚市套餐會包餐包、餐湯、甜品同飲品!餐包夠鬆軟🍞 中西餐湯都幾好飲🤩 甜品係雪糕🍦香軟幼滑,味道酸酸甜甜咁最適合用嚟解膩消暑😜 最後當然加埋杯雪糕紅豆冰啦🫘~ 超有誠意,係用刨冰形式而成㗎🤪 仲要飲落去一啲都唔甜!誠意推介一定要加套餐同特飲呀~ 正正😄
2022-08-15 64 浏览
經過呢頭見到一間好搶眼嘅紫色餐廳完全就係打卡聖地咁睇過餐牌係鋸扒嘅 啱晒食肉獸嘅我地呀入到嚟見到啲裝修風格同裝飾都好復古仲播緊啲懷舊嘅音樂 好有feel點任何扒類都可以加25蚊升級做套餐 抵好多一睇個湯完全就係懷舊扒房style有鬆軟嘅牛油餐包 羅宋湯酸中帶辣夠足料野飲就揀左兩杯特飲西班牙咖啡加左雲尼拿雪糕 飲落香滑黑牛真係懷舊代表 朱古力雪糕加可樂又幾好飲喎熱熔芝士紐西蘭牛柳用煎pan點火將熱溶芝士淋落牛柳上面 鋪到滿晒好正呀點左三成熟切開係深粉紅色 火候控制得啱啱好牛柳勁嫩滑多汁 同芝士好夾吃扒雜扒去得懷舊扒房 就一定要叫雜扒 淋上蒜蓉汁 炸炸聲聽到都想快啲食一份有齊煎蛋 豬扒 牛扒 雞扒 煙肉 牛仔腸勁大堆頭再食埋波浪紋薯條 真係飽到上心口焗蕃薯條配雪糕不過幾時都話 女仔食甜品係用第二個胃呢個甜品真係不得了 焗蕃薯條夠晒香甜仲有焗棉花糖 朱古力雪糕 再淋上朱古力醬好邪惡呀 點解要咁好食呀 我又食晒喇本身跟餐又有雪糕球 真係太滿足要行番一個鐘消化下先得喇
經過呢頭見到一間好搶眼嘅紫色餐廳

好邪惡呀 點解要咁好食呀 我又食晒喇
本身跟餐又有雪糕球 真係太滿足
要行番一個鐘消化下先得喇

2022-08-15 57 浏览
旺角新開,走懷舊路線的港式西餐廳,復古味濃厚。✨🦥餐廳環境似足舊時港式西餐廳的感覺,暗暗黃黃的燈光,喱士的窗簾,很有feel! 👍🏻食物方面亦有心思!《熱溶芝士紐西蘭牛柳》$188加$25可轉跟餐,包餐湯、餐包、飲品和唔撚。首先說說份熱溶芝士牛柳,店員即時燃點鑊上的芝士,並倒在鐵板牛柳上,很吸睛!火焰🔥 而且牛柳很軟腍,很易咀嚼👍🏻😆《日式咖喱豬扒飯》$78同樣地加$25轉跟餐,的確是日式咖喱的味道,豬扒亦有軟熟好吃。餐湯有兩款,可選羅宋湯或者豬骨湯。至於甜品是懷舊式的雪糕,椰子味配上朱古力醬。此外,更點了一份沙律。《煙三文魚牛油果水牛芝士沙律》$92飲品方面也有懷舊的感覺。《白雪公主》黑牛的「朋友」😆雪糕加雪碧汽水!總結:懷舊復古的港式西餐廳。
旺角新開,走懷舊路線的港式西餐廳,復古味濃厚。✨🦥

食物方面亦有心思!
《熱溶芝士紐西蘭牛柳》$188
加$25可轉跟餐,包餐湯、餐包、飲品和唔撚。

《日式咖喱豬扒飯》$78

餐湯有兩款,可選羅宋湯或者豬骨湯。

至於甜品是懷舊式的雪糕,椰子味配上朱古力醬。

此外,更點了一份沙律。
《煙三文魚牛油果水牛芝士沙律》$92

飲品方面也有懷舊的感覺。
《白雪公主》
黑牛的「朋友」😆雪糕加雪碧汽水!

總結:懷舊復古的港式西餐廳。
最近旺角行過有間門面幾吸睛嘅餐廳走夢幻紫色風主打懷舊鐵板扒餐~~星期六日都有午餐供應!主打港式懷舊扒餐,特色是可配熱溶芝士汁 另外亦有為生酮人士而設嘅椰菜花飯等餐單午餐價錢都只是$6x-$8x 左右,已包餐湯、餐包、甜品供應! 值得一讚係餐廳餐具都幾講究凍奶茶、凍檸茶 (凍飲+$3)兩樣都記得做到走甜,茶底都貼近茶餐廳水準兩個餐揀左熱溶芝士汁,會有專人即席示範瀑布熱溶芝士淋上扒餐+$18睇表演都算抵啦精選肉眼扒 配意粉$79 好大塊,點了5成熟質地還可以,呢個價錢算抵食。特大炸雞髀 配薯菜$62炸髀都有得揀醬汁好開心,超大隻外脆內嫩juicy,原來雞髀加芝士汁連埋薯條都好正!甜品就是雪糕,有椰子同朱古力味選擇
最近旺角行過有間門面幾吸睛嘅餐廳
走夢幻紫色風

主打懷舊鐵板扒餐~~
星期六日都有午餐供應!

主打港式懷舊扒餐,特色是可配熱溶芝士汁
另外亦有為生酮人士而設嘅椰菜花飯等餐單

凍奶茶、凍檸茶 (凍飲+$3)
兩樣都記得做到走甜,茶底都貼近茶餐廳水準

精選肉眼扒 配意粉$79
好大塊,點了5成熟

質地還可以,呢個價錢算抵食。

特大炸雞髀 配薯菜

炸髀都有得揀醬汁好開心,超大隻

外脆內嫩juicy,原來雞髀加芝士汁連埋薯條都好正!

甜品就是雪糕,有椰子同朱古力味選擇
2022-08-06
  • 精選肉眼扒
  • 特大炸雞髀
這家主打港式鐵板扒餐,更提供低卡生酮餐單,價錢親民,特別喜歡餐廳的裝潢,以紫色為主,帶點英倫懷舊風,具格調又舒適☺️鐵板晚餐加$25可轉套餐,跟餐包、餐湯、甜品及一杯飲品,幾抵食👍餐湯有羅宋湯及忌廉蘑菇湯,試了羅宋湯,湯底非常濃郁,酸酸地好足料😋凱撒沙律|$78|7.5/10羅馬生菜混和著惹味煙肉碎及香口的面包方脆,配合凱撒沙律醬,醒胃感適合作前菜奇津雞扒|$108|7/10淋上蒜蓉汁時,板燒香味強烈,雞扒肉質幾嫩,不過食落感覺與鐵板分離,肉味缺少了板燒焦香味,另選了純意粉作配菜,如蒜蓉汁不夠,可以叫餐廳再添加三文魚扒伴煙肉椰菜花飯|$158|7.5/10椰菜花飯加了少許乳酪,食落不會太滯膩,生酮飲食令creamy 感不算強烈,三文魚扒口感略乾,勝在油脂感不重

凱撒沙律|$78|7.5/10

奇津雞扒|$108|7/10

三文魚扒伴煙肉椰菜花飯|$158|7.5/10
2022-08-11
2022-08-13 34 浏览
由裝修到食物,都係懷舊港式扒房風格既餐廳,必食大大份鐵扒餐🤤❤️熱熔芝士紐西蘭牛柳 芝士點火溶係牛柳上面,芝士好拉絲超邪惡!! 好岩打卡又好味~牛柳大大舊,食落好香牛肉味,仲有粟米配菜點芝士都好味!!🧡吃扒什扒 非常豐富既扒餐,有煎蛋+豬扒+牛扒+雞扒+煙肉+牛仔腸,堆到成座山仔咁,啖啖肉,岩晒食肉獸!! 💛青檸鹹檸檬梳打 又咸又酸加上梳打,懷舊味道好特別💚有機蘋果醋梳打 蘋果醋微微酸,加片裝飾果乾,小清新!!💙甜品 跟餐甜品仲有雪糕食,好完滿好飽好豐富既一餐

💛青檸鹹檸檬梳打 又咸又酸加上梳打,懷舊味道好特別

💚有機蘋果醋梳打 蘋果醋微微酸,加片裝飾果乾,小清新!!

💙甜品 跟餐甜品仲有雪糕食,好完滿好飽好豐富既一餐

2022-08-12 44 浏览
好耐都冇去過d特色懷舊扒房了今次路過豉油街見到呢間裝修得好典雅紫色門面加上金色懷舊的擺設成件事非常之吸引同埋令人投向目光坐得之後空間都係非常寬落而且店鋪裡暗黑而又帶點浪漫的環境令人非常之陶醉~有少少似我係電視劇見到90年代既Club感呢間扒房最特別係有d Keto餐單非常適合我呢個呢排Keto緊既人XD٩(´ε` ٩و~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~♪ 熱熔芝士紐西蘭牛柳 $188 (8.5/10) 見到好多人都有叫呢個熱融芝士咁鍾意芝士的我當然唔執輸啦(=゚ω゚)ノ除左視覺效果食落真係好濃厚的芝士同半生熟的牛扒絕對係最佳組合!配菜的粗切薯條同蔬菜都唔馬虎~♪ 堡雲蘇羊架鐵板 $168 (9/10) 估唔到羊架比左成三塊非常豪爽~羊架拎去燒七成熟之後唔會難咬又唔會太鞋同蒜蓉汁配合成個羊架好香的Garlic味套餐+$25 (包餐湯+餐包+嘢飲)個人認為絕對係要叫埋套餐的~因為餐湯非常地濃郁而且我好鍾意牛油餐包♪ 露絲瑪麗紅茶蘇打 +$15 (8.5/10) 見到呢個係寫住無糖感覺成件事好健康不過都真係一點糖都冇架~好正而且紅茶配蘇打都幾夾的!♪ 谷咕 (8.5/10) 其實係濃朱
好耐都冇去過d特色懷舊扒房了
今次路過豉油街見到呢間裝修得好典雅
紫色門面加上金色懷舊的擺設
成件事非常之吸引同埋令人投向目光

坐得之後空間都係非常寬落
而且店鋪裡暗黑而又帶點浪漫的環境
令人非常之陶醉~
有少少似我係電視劇見到90年代既Club感
呢間扒房最特別係有d Keto餐單
非常適合我呢個呢排Keto緊既人XD

٩(´ε` ٩و

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

♪ 熱熔芝士紐西蘭牛柳 $188 (8.5/10)
見到好多人都有叫呢個熱融芝士
咁鍾意芝士的我當然唔執輸啦(=゚ω゚)ノ
除左視覺效果食落真係好濃厚的芝士
同半生熟的牛扒絕對係最佳組合!
配菜的粗切薯條同蔬菜都唔馬虎~

♪ 堡雲蘇羊架鐵板 $168 (9/10)
估唔到羊架比左成三塊非常豪爽~
羊架拎去燒七成熟之後唔會難咬又唔會太鞋
同蒜蓉汁配合成個羊架好香的Garlic味

套餐+$25 (包餐湯+餐包+嘢飲)
個人認為絕對係要叫埋套餐的~
因為餐湯非常地濃郁而且我好鍾意牛油餐包

♪ 露絲瑪麗紅茶蘇打 +$15 (8.5/10)
見到呢個係寫住無糖感覺成件事好健康
不過都真係一點糖都冇架~好正
而且紅茶配蘇打都幾夾的!

♪ 谷咕 (8.5/10)
其實係濃朱古力黎~
都真係非常香的巧克力味道
唔會甜真係飲巧克力!
2022-08-12 50 浏览
旺角豉油街新開咗間扒房「吃扒」🆕門面係高雅紫色💜內裡裝修好似回到90年代📺📻.餐包🍞餐包鬆軟又暖笠笠☺️搽埋牛油就正🧈.餐湯🥣西湯係羅宋湯🐂🥕酸甜開胃😙中湯係大骨雜菜湯🥬🐖比較清潤😌.熱熔芝士紐西蘭牛柳(薯菜)🐄上枱前店員會將火焰熱熔芝士淋上牛柳同薯菜🔥牛柳粉嫩肉厚💗腍滑juicy🤤肉味濃郁,配黑椒汁同芝士一齊食🧀好邪惡😈薯茶加上熱熔芝士後香口唔少🍟🥦🌽.吃扒什扒(意粉)🥩有齊煎蛋🍳豬扒🐷牛扒🐮雞扒🐔煙肉🥓牛仔腸🍖每款扒都已經輕輕調過味🧂而且size適中,味道唔錯😋洋蔥汁都有加幾多洋蔥煮🧅鹹中帶洋蔥甜👍🏻配意粉食都好味🍝.甜品🍨係朱古力同雲呢拿雪糕🍫🍦表面淋上朱古力醬及彩針糖🌈簡單懷舊😉.有機蘋果醋梳打🍏都真係幾酸下🤭.露絲瑪莉紅茶梳打🍹露絲瑪莉紅茶飲落味道似係淡淡玫瑰花香🌿🌹加埋梳打幾特別😲
餐包🍞餐包鬆軟又暖笠笠☺️搽埋牛油就正🧈
有機蘋果醋梳打🍏都真係幾酸下🤭
  • 熱熔芝士紐西蘭牛柳
  • 餐湯
  • 餐包
  • 吃扒什扒
2022-08-11 41 浏览
👍🏻 熱溶芝士紐西蘭牛柳(蒜蓉汁)(配薯菜)餐廳其中一款主打 上枱時 侍應會拎住煎鍋 燃點入面既芝士🧀然後慢慢倒在牛柳上 儀式感即刻出晒黎!牛柳要左五成熟 肉質軟腍 有肉汁又有肉味🐄蒜蓉汁 肉眼已經見到真材實料 勁多蒜蓉同牛肉幾夾👍🏻 20cm吉列豬扒(黑椒汁)(配意粉)唔係淨係得長度 厚度都好驚人🤩吉列豬扒完全蓋過底下鐵板 咁大塊但依然嫩滑 外層炸得金黃酥脆 建議分開逐少逐少淋汁 保持炸皮脆度👍🏻 焗蕃薯條配雪糕蕃薯條🍠唔多地方有 見到隔離枱食得咁滋味 我地都點返個 蕃薯條好香口 份量都幾多 可以同朋友share👍🏻 雪糕紅豆冰🫘超級邪惡但必須要點 雪糕有椰香味 但係又唔會蓋過底下既鮮奶清香🥛紅豆軟綿 甜度剛好👍🏻 有機蘋果醋梳打無糖飲品 健康選擇👏🏻酸味無想像中蛋 反而蘋果清新味道一直係口腔停留 大熱天想飲健康既凍飲 呢款就啱晒喇❤️注意事項⚠️- 餐廳走懷舊復古風 氣氛格調都好適合情侶🛋- 有生酮menu而且選擇頗多- 鐵板可加40蚊轉餐 有餐包/餐湯/飲品/甜品 肚仔一定超級滿足🤓

👍🏻 熱溶芝士紐西蘭牛柳(蒜蓉汁)(配薯菜)

👍🏻 20cm吉列豬扒(黑椒汁)(配意粉)

👍🏻 焗蕃薯條配雪糕

👍🏻 雪糕紅豆冰🫘

👍🏻 有機蘋果醋梳打

注意事項⚠️
- 餐廳走懷舊復古風 氣氛格調都好適合情侶🛋
- 有生酮menu而且選擇頗多
2022-08-11 26 浏览
呢間店面帶典雅復古風嘅餐廳,最近進駐旺角豉油街❤️😍😍大門一襲紫色精緻到打卡cafe一般夢幻💟店內燈光柔和幽暗,泛黃玻璃吊燈連同一旁掛牆射燈令到用餐環境充滿氣氛☺️😜餐廳仲播放緊懷舊嘅歌曲,令人投入其中❣️一曲萬水千山總是情,真係有種穿越時空嘅感覺🥺🥺🥢堡雲蘇羊架 $168加$25可以跟餐,有餐包、餐湯、甜品同埋飲品🤤🤤食完餐包同飲完湯冇耐,2款嘅扒餐都開始逐一送上枱啦😚😚由鐵板盛裝嘅羊架,一出爐已經聞到羊架濃郁嘅騷味😍😍肉質鮮嫩🤤咬落口肉汁四溢☺️肉嘅份量都幾多🤩🤩蒜蓉汁好入味,真係好有水準😌😌🥢熱溶芝士紐西蘭牛柳 $188來自紐西蘭進口既靚肉🤩🤩我叫左medium rare😜因為佢係會用鐵板上餐🥺所以叫五成啱啱好,食嘅時候再慢慢自己再調教熟度,望住粉紅色既肉汁🤤🤤真係令人流哂口水🤩熱溶芝士火喉相當十足,好似表演緊魔術咁🤩🤩真係大開眼界😌😌肉質入口鮮嫩,口感結實又有有彈性,真係同蒜蓉汁好夾👍🏻👍🏻食完個扒餐已經好飽肚,餐廳再送上2份甜品🥺呢個焗芝士蛋糕唔會太甜🤤好易入口😜夠哂鬆軟棉密☺️口感香滑😙

🥢堡雲蘇羊架 $168

🥢熱溶芝士紐西蘭牛柳 $188

2022-08-11 28 浏览
今天帶大家時光倒流,來個港式懷舊西餐之體驗😎頭盤係餐湯同牛油餐包;主菜係 20cm 長嘅鐵板吉列豬扒同鐵板西冷牛扒配熱溶芝士🍴豬扒外脆內腍 (但它嘅 size 確實令我嘩出聲😂)、牛扒鮮嫰而且肉汁豐富😋配以芝士食,味道又會帶出另一種層次👍🏻飲品係雪糕紅豆冰同我細個好鍾意飲嘅唂咕😍 (補充一下:唂咕其實係可可 Cocoa 嘅譯名,係可可粉加水,但唔加奶甚至唔加糖,如果加奶糖嘅係朱古力,唂咕就係黑朱古力,所以會帶點苦澀,從前冰室或茶餐廳都飲得到) 而紅豆冰亦做到其懷舊嘅精髓:椰汁同碎冰👍🏻全程附送八九十年代嘅廣東歌放題🎧希望我間中跟住唱嘅聲量無騷擾到隔離檯🙈呢個二人體驗,包含味覺、聽覺、視覺同情懷嘅享受,只需 $398❤️坦白講,呢餐除左食得開心之外,仲帶俾我一絲感動。我細個食嘅西餐正正就係咁(出賣年齡系列😂),佢地神還原左裝潢、傢俬 (特別係啡木色) 同餐具,呢種用心值得一讚👍🏻唯一唔同嘅係,味道同整潔程度比我細個食嘅所謂扒進步左好多🤣從前嘅都係 hea 扒,即係足料梳打粉同永遠有切不開嘅筋😆佢地仲有生酮餐單👍🏻
今天帶大家時光倒流,來個港式懷舊西餐之體驗😎

20cm 長鐵板吉列豬扒配熱溶芝士

鐵板西冷牛扒配熱溶芝士