2022-07-16 70 浏览
啱啱搬去旺角返工挑戰一個月去唔同嘅食店lunch今日最後一日,經過呢間餐廳,見外面幾靚,寫住試業中,望吓門口個餐牌鐵板餐都係$68-$88,就入去試吓啦叫咗個精選肉眼扒,我揀咗七成熟先上羅宋湯,配一個叮暖咗嘅餐包主角上枱,口感唔錯餐飲揀咗凍咖啡我覺得都OK,不過同事揀熱咖啡都係用玻璃杯上就有啲奇怪最後仲有甜品,雲呢拿雪糕球,淋咗d朱古力醬嘩~ 仲係用以前去扒房裝雪糕嘅杯上超滿足挑戰達成,好快會再嚟過
啱啱搬去旺角返工
挑戰一個月去唔同嘅食店lunch

叫咗個精選肉眼扒,我揀咗七成熟

先上羅宋湯,配一個叮暖咗嘅餐包

主角上枱,口感唔錯

最後仲有甜品,雲呢拿雪糕球,淋咗d朱古力醬
嘩~ 仲係用以前去扒房裝雪糕嘅杯上

超滿足

挑戰達成,好快會再嚟過
2022-07-15
午餐
2022-07-15 136 浏览
💖 吃扒 (旺角)✨旺角豉油街108地舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️吃吧開分店了🎊,上次個杯玫瑰花花樽的確吸引到我,唔知今次新店有咩嘢食呢?🙊一入到去就見到好靚嘅燈飾、裝修風格好似置身於童話故事之中😆佢哋嘅老闆同呢隻公仔都好似樣🧞‍♂️-熱熔芝士紐西蘭牛柳🐮 $188救命呀真係大份到我食唔晒‼️我自己本身鍾意食得生少少所以我就叫咗三成😌職員好細心咁樣同我哋講叫我哋準備好相機因為會有火熔芝士表演😚估唔到食個鐵板餐都有咁好嘅體驗。之前佢哋吃吧已經有將我個卡邦尼加上芝士,估唔到嚟到呢間新餐廳-吃扒😋玩埋火🤣我自己覺得嘅三成係剛剛好,因為鐵板會將牛扒再煮熟啲,食起上嚟肉質嫩口😍啲芝士仲可以拉絲🤪太邪惡了吧-慢煮煙燻加拿大豬架🐷 $188生酮飲食人士必備😝其實我唔知生酮飲食係咩嚟㗎,不過朋友話佢想試吓表示佢都想試吓開始生酮飲食🤣佢話會食得健康啲清淡啲喎🧐最令我意外嘅係佢旁邊嘅西蘭花,雖然個外貌好似煮到過火,但係原來食落一啲燶味都冇😱加埋嗰啲忌廉芝士?一齊食勁好味,好特別啊😳我自己唔係咁鍾意食豬肉㗎,但係估唔到呢個豬架可以吸引到我😌因為切開仲係粉粉地色,唔會好韌👍🏻-焗番薯條配雪糕

💖 吃扒 (旺角)
✨旺角豉油街108地舖

-熱熔芝士紐西蘭牛柳🐮 $188

-慢煮煙燻加拿大豬架🐷 $188

-焗番薯條配雪糕🍦 $68

有睇開我嘅post都知我好鍾意食番薯條🍠今次仲要配埋雪糕🤤既係小食又係甜品,一定要trytry🤭外貌真係好吸睛啊,因為有好多棉花糖同埋朱古力醬🥰有拉絲again!!!令到脆脆的番薯條甜上加甜🫰🏻😻,加分加分

-玫瑰蜜桃茶🍑 $15

今次呢一款係熱嘅,感覺上佢會比較清淡一啲相比起上次用花樽飲嘅冇咁甜,會解膩一點😉

-有機蘋果醋梳打🍎 $15

酸酸甜甜好開胃,上面仲有一片無花果,飲落去都有少少無花果嘅味道😆估唔到呢個配搭都幾好喎✨

想要繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2022-07-15