2022-11-06 187 浏览
朋友帶左我去旺角食依間鐵板餐鋪面顏色用左紫色💜 非常搶眼 仲好有少女心!.🌟西冷牛扒 $158牛扒點咗五成熟🥩切落去肉仲係粉紅色 肉質軟腍配埋紅酒汁非常美味🍷 仲會附上意粉夠晒飽肚🍝.🌟吃扒什扒 $174{煎蛋、豬扒、牛扒、雞扒、煙肉、牛仔腸}以店名命名嘅扒餐絕對係必食之選👍呢個什扒份量十足 好似一座山咁🗻食嗰時要一層一層食牛扒、雞扒、豬扒都係大大塊雞扒塊皮仲煎到卜卜脆 非常之嫩滑牛扒、豬扒肉質都好腍配上黑椒汁非常惹味😋.晚餐只要加$25就可以轉套餐包餐湯、餐包、熱飲、甜品餐湯有中湯或西湯🥣我哋揀咗羅宋湯 湯入邊有好多蔬菜 好足料🍅🥬🥕而甜品就係一球雲呢拿雪糕🍨.🌟火焰雪山 $99雖然已經食左甜品但係我哋見到餐牌有火焰雪山所以忍唔住要加碼🤩店員會喺甜品上面先淋酒 然後點火🔥外面鋪滿蛋白 入面就係一個海綿蛋糕夾住朱古力雪糕 旁邊仲有雜果所以一凍一熱真係幾特別 而且唔會太甜.裝修係懷舊港式扒房餐廳襯晒木色傢俬而且仲有水晶燈可以舒舒服服享受晚餐時間🥰
朋友帶左我去旺角食依間鐵板餐
鋪面顏色用左紫色💜 非常搶眼 仲好有少女心!

🌟西冷牛扒 $158

牛扒點咗五成熟🥩
切落去肉仲係粉紅色 肉質軟腍
配埋紅酒汁非常美味🍷 仲會附上意粉夠晒飽肚🍝
🌟吃扒什扒 $174
{煎蛋、豬扒、牛扒、雞扒、煙肉、牛仔腸}
吃扒什扒

以店名命名嘅扒餐絕對係必食之選👍
呢個什扒份量十足 好似一座山咁🗻
食嗰時要一層一層食
牛扒、雞扒、豬扒都係大大塊
雞扒塊皮仲煎到卜卜脆 非常之嫩滑
牛扒、豬扒肉質都好腍
配上黑椒汁非常惹味😋
晚餐只要加$25就可以轉套餐
包餐湯、餐包、熱飲、甜品

餐湯有中湯或西湯🥣

所以一凍一熱真係幾特別 而且唔會太甜

裝修係懷舊港式扒房餐廳
襯晒木色傢俬而且仲有水晶燈
可以舒舒服服享受晚餐時間🥰
📍 @chiba.108 in Mong Kok Western Food: 💛💛💛💛💛Décor: 💛💛💛💛💛Service:💛💛💛💛🤍Price Value: 💛💛💛💛💛Price:💰 $500Favourite:💖 20cm cutlet pork chop with melted cheese ------------------------------✅ Located at soy street, takes around 5 minutes walk from Mong Kok MTR station. Very convenient. ✅ The menu offers a wide variety of delicious and mouthwatering choices ✅ Excelllent cafe with good steak, pasta and dessert. You can’t miss!✅ This is my absolute favorite restaurant in steak. The food is always fantast
📍 @chiba.108 in Mong Kok
Western

Food: 💛💛💛💛💛
Décor: 💛💛💛💛💛
Service:💛💛💛💛🤍
Price Value: 💛💛💛💛💛
Price:💰 $500

✅ This is my absolute favorite restaurant in steak. The food is always fantastic and no matter what I order I am always delighted with my meal!

✅ Tender and juice meat
✅ Good value for money

✅ All fresh ingredients
✅ A delightful experience. Friendly reminder: be sure to making a booking well in advance
✅Servers are also great and always efficient, happy and polite.

𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰

𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ ✨
粉紫色的門面貌似咖啡廳,其實是一間主打懷舊鐵板餐的扒房‼️🍽▫️❥$𝟭𝟴𝟴 慢煮煙燻加拿大豬架🐽除了懷舊的鐵板餐,餐廳也有頗受瘦身一族喜愛的生酮料理‼️💖 豬架有著煙燻香味,每一口都吃得到飽滿的肉汁🫶🏻 豬架邊位帶點脂肪,嫩嫩的肉質跟脂肪的油脂結合,邪惡呀‼️😈 底部墊著的柳菜花也很美味‼️👅▫️❥$𝟭𝟲𝟮 特選肉眼扒🥩熱乎乎的鐵板淋上醬汁滋滋作響‼️🫶🏻 5成熟的肉眼扒肉質很嫩呀,沾上黑椒汁更是滋味無比‼️👅 ▫️❥西班牙咖啡☕️ ❥雪糕菠蘿冰🍍兩杯特飲都有著一球雪糕🍦凍冰冰透心涼‼️🧊 菠蘿冰味道很清新呢‼️✨

❥$𝟭𝟴𝟴 慢煮煙燻加拿大豬架🐽

❥$𝟭𝟲𝟮 特選肉眼扒🥩

❥西班牙咖啡☕️
❥雪糕菠蘿冰🍍
  • 慢煮煙燻加拿大豬架
套餐有羅宋湯同餐包羅宋湯幾足料~入面有啲肉絲同蕃茄粒熱熔芝士紐西蘭牛柳配薯菜 配紅酒汁 店員會拎住個煎pan係你面前淋啲熱熔芝士去塊牛柳到(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)勁震撼勁邪惡🤣牛柳有兩大嚿而且勁厚身 本身驚會un 但食落勁淋勁入味!就算鐵板keep住熱都冇變韌!個汁都幾夾🤣芝士雖然好多但唔會好膩~配菜有薯條、西蘭花、紅蘿蔔等等~勁豐富勁滿足!煎挪威比目魚柳比目魚塊皮煎到好香脆之餘魚肉都好嫩滑🥹很正~不過呢個同牛柳比會比較淡口啲 但我覺得都幾夠味配菜就用咗椰菜花取代飯~感覺很健康🤣Overall幾高質之餘又有懷舊風味🥹🫶🏻想食扒嘅可以try try

套餐有羅宋湯同餐包
羅宋湯幾足料~入面有啲肉絲同蕃茄粒

熱熔芝士紐西蘭牛柳配薯菜 配紅酒汁
勁震撼勁邪惡🤣
個汁都幾夾🤣芝士雖然好多但唔會好膩~
配菜有薯條、西蘭花、紅蘿蔔等等~勁豐富勁滿足!

煎挪威比目魚柳
配菜就用咗椰菜花取代飯~感覺很健康🤣

2022-11-03 59 浏览
懷舊風格既傳統扒房,以紫色同木色為主調。整體好有格調,係旺角一帶係會吸引目光。食物都有好多選擇,但我地就梗係揀呢度出名既扒餐啦!只要加$25蚊就可以變套餐,有湯有飲品有雪糕。[20cm吉列豬扒餐 配薯菜]一拎到埋黎,我地眼都大埋「嘩⋯大塊到咁!」呢20cm真係名不虛傳,仲要好厚身!炸到好香脆!今次配紅酒汁,味道唔算濃烈,黑椒汁應該更惹味![熱熔芝士紐西蘭牛柳餐 配薯菜]呢度既份量真係好慷慨!兩舊厚厚既牛柳😳店員會係客人面前先淋上熱熔芝士,好吸引🤤牛柳肉質好嫩,肉味都好濃郁。[炸椰菜花配煙肉酸忌廉]食左咁多肉,梗係叫返啲蔬菜中和下😆賣相炸到好似爆谷咁,配埋煙肉既鹹香同酸忌廉,都幾惹味,再熱啲就更正。飲品我地叫左黑牛同有機蘋果醋梳打。後者無糖架,仲要酸到勁醒神😂呢度仲有生酮餐單架!

食物都有好多選擇,但我地就梗係揀呢度出名既扒餐啦!
只要加$25蚊就可以變套餐,有湯有飲品有雪糕。

[20cm吉列豬扒餐 配薯菜]
炸到好香脆!今次配紅酒汁,味道唔算濃烈,黑椒汁應該更惹味!

[熱熔芝士紐西蘭牛柳餐 配薯菜]
牛柳肉質好嫩,肉味都好濃郁。

[炸椰菜花配煙肉酸忌廉]

呢度仲有生酮餐單架!
2022-10-28
2022-11-03 47 浏览
在旺角工作或居住旺角嘅朋友仔一定要嚟食呢一間新開嘅"吃扒",我都係經朋友口中得知, 吃過以後充滿驚喜,決定將今日嘅體驗分享給大家。 我同朋友仔今日在這裏享用午餐,首先覺得價錢非常大眾,環境又好,最緊要係食物質素高。鐵板午餐 精選肉眼扒$79 可選飯/意粉/薯菜, 鐵板餐跟餐包+餐湯+甜品及飲品一杯 醬汁方面可選黑椒汁/蒜蓉汁/洋蔥汁或者紅酒汁 我們選擇了黑椒汁 黑椒汁夠惹味 香中帶點微辣 有助刺激食慾 熱騰騰嘅鐵板 淋上醬汁 煙霧瀰漫 香味無法擋肉眼扒厚度適中 唔會太薄 食落有口感 咀嚼時充滿肉汁和肉味 肉扒位置帶有點點肥膏 半肥瘦的 特別香口鐵板餐會送餐包 餐包軟熟又新鮮餐湯方面可選擇紅湯或中湯 兩款我都飲過 兩款都好味💯午餐20cm吉列豬扒$62 可選意粉/飯/薯菜 加咗$18熱溶芝士 另外同樣是選擇了黑椒汁一上枱已經畀塊吉列豬扒震撼了雙眼 塊豬扒大過人塊面 兩個女仔一齊食都冇可能食得曬 真係超級巨型職員其後為豬扒淋上熱溶芝士 成件事超邪惡 即淋即食就唔會令到個豬扒淋哂 成件事係有悉心安排嘅 芝士味非常香濃 加咗芝士令到成個層次更豐富 加芝士嘅另一好處就係芝士伴意粉也很好吃 所以$

鐵板餐會送餐包 餐包軟熟又新鮮

餐湯方面可選擇紅湯或中湯 兩款我都飲過 兩款都好味💯

職員其後為豬扒淋上熱溶芝士 成件事超邪惡 即淋即食就唔會令到個豬扒淋哂 成件事係有悉心安排嘅 芝士味非常香濃 加咗芝士令到成個層次更豐富 加芝士嘅另一好處就係芝士伴意粉也很好吃 所以$10值得俾

豬扒嘅橫切面 同前手臂一樣長 有相為證沒有誇大 厚厚的 啱曬食肉獸朋友仔過嚟挑戰

最後梗係食唔曬啦咁大塊豬扒 所以我決定打包返屋企再食 唔好浪費 餐廳連外賣盒都有精心設計 非常美麗的包裝 有一種莫名的高級感

飲品方面加15蚊轉咗特飲 叫咗一杯黑牛及紅豆冰 而家好少地方可以飲到黑牛 黑牛即係朱古力雪糕加可樂 兒時回憶返曬嚟

餐廳嘅環境真係好靚 柔和嘅光線 再加埋水晶燈 真係好適合情侶夫婦過嚟撐枱腳 重點係平民價錢 高檔食物質素 高級環境

2022-11-03 33 浏览
餐廳懷舊風設計 配以木傢俬及懷舊擺設主打各式各樣鐵板晚餐 價錢由𝟭𝟬𝟴-𝟭𝟴𝟴不等奇津雞扒、吉列豬扒、堡雲蘇羊架等等+𝟮𝟱仲可以轉為套餐,配餐包、餐湯、飲品、甜品除咗鐵板套餐 仲有焗飯、焗意粉 另外更特設椰菜花飯 對於生酮嘅朋友一大貼心位(*ꈍ꒙ꈍ*)·吃扒什扒|𝟭𝟳𝟰份量頗多 煎蛋、豬扒、牛扒、雞扒、煙肉、牛仔腸醬汁方面有黑椒汁、蒜蓉汁、洋蔥汁、紅酒汁可以選擇白飯/意粉/薯菜(۶•̀ᴗ•́)۶除咗檸茶、檸水、奶茶、咖啡外仲有多款懷舊特色飲品 黑牛、雪糕紅豆冰等
餐廳懷舊風設計 配以木傢俬及懷舊擺設
主打各式各樣鐵板晚餐 價錢由𝟭𝟬𝟴-𝟭𝟴𝟴不等
奇津雞扒、吉列豬扒、堡雲蘇羊架等等
+𝟮𝟱仲可以轉為套餐,配餐包、餐湯、飲品、甜品
除咗鐵板套餐 仲有焗飯、焗意粉
另外更特設椰菜花飯 對於生酮嘅朋友一大貼心位(*ꈍ꒙ꈍ*)

吃扒什扒|𝟭𝟳𝟰
份量頗多 煎蛋、豬扒、牛扒、雞扒、煙肉、牛仔腸
醬汁方面有黑椒汁、蒜蓉汁、洋蔥汁、紅酒汁
可以選擇白飯/意粉/薯菜(۶•̀ᴗ•́)۶
除咗檸茶、檸水、奶茶、咖啡外
仲有多款懷舊特色飲品 黑牛、雪糕紅豆冰等
2022-11-02 32 浏览
吃扒 (旺角)地址:旺角豉油街108地舖身邊嘅朋友成日話食扒今次去左一間佢地塊扒大過我隻手1-2隻 好誇張🙈當日星期六坐無虛席 於是我地俾人安排左坐Bar枱位 當日我地叫左2個餐 1個係20cm 吉列豬扒配薯菜1個係香煎挪威比目魚柳火焰雪山飲品有話梅鹹檸七 有機蘋果醋梳打當日俾20cm嘅吉列豬扒震驚大到切嘅時候都有困難當日加左18蚊要熱熔芝士雖然加芝士好肥但唔加會後悔 佢個芝士有畫龍點睛😏就算塊扒凍左都唔驚唔好食 不過佢嘅量太多再加薯條 夠2個人食🙈但佢嘅價錢只係118 加埋訓芝士 140都有找Keto 系列嘅香煎挪威比目魚柳係配椰菜花 岩進行緊Keto人士以我所之唔多餐廳會有Keto 餐選擇🙈飲品方面有機蘋果醋梳打 岩岩一飲你會覺得甘酸點飲 但飲飲下會發現係我未將佢搞到均勻🙈所以飲左頭1/3會覺得好酸 不過佢就岩岩好幫我中和番當日食左甘多好野食🙈🙈真心幾推吉列豬扒 又ok好食 又可以打卡 而且佢係旺角 同朋友約開去旺角可以試試 餐廳出面重有打卡位😏(我覺得)
吃扒 (旺角)

以我所之唔多餐廳會有Keto 餐選擇🙈

飲品方面有機蘋果醋梳打
岩岩一飲你會覺得甘酸點飲
但飲飲下會發現係我未將佢搞到均勻🙈

餐廳出面重有打卡位😏(我覺得)
2022-11-02 38 浏览
呢排經開旺角發現開左間扒房,今日趁朋友生日,請佢黎食餐飯。鋪頭外面係用紫色做主色,仲放左張櫈比人坐,新穎得黎又方便打卡。入到去係既格局似舊式既扒房,比人有懷舊感覺。我同朋友叫左個雜扒餐同雞扒餐,加$25送埋湯,餐包同甜品,感覺幾抵。我地餐湯都係要羅宋湯,幾足料而且味道唔錯👍🏻我叫既雜扒餐加左熱溶芝士,睇住店員將燒緊既芝士淋落啲扒度,好有儀式感。個雜扒餐超級豐富,有煙肉,牛仔腸,蛋,豬扒,牛扒同雞扒,主食我揀左薯菜。佢啲薯條食落香脆,配合芝士,更加惹味。佢啲扒夠鮮嫩夠腍,而且煎得好香,特別係牛扒,切開係粉紅色,就咁睇都知優質😍朋友個雞扒餐塊雞扒超級大塊,食落仲有雞油味,一啲都唔鞋。最後甜品係帶朱古力醬既雪糕,雖然我地都八成飽,但都係抗拒唔到甜品既誘惑。朋友成餐飯都好滿意,好興幸帶左佢黎吃扒慶生,遲下有機會再黎過😋
呢排經開旺角發現開左間扒房,今日趁朋友生日,請佢黎食餐飯。
我地餐湯都係要羅宋湯,幾足料而且味道唔錯👍🏻
朋友個雞扒餐塊雞扒超級大塊,食落仲有雞油味,一啲都唔鞋。
2022-11-01 25 浏览
餐廳位於麥花臣球場同廣華醫院既中間,門面紫色,非常吸睛易搵!用餐區用左復古裝修,又有吧台位置,無論餐廳內外都好適合打卡! ⦁精選肉眼扒set $100揀左5成熟既肉眼扒,唔韌易切,另外加左$18熱熔芝士,感覺好邪惡,芝士偏咸,但撈埋意粉食,簡直一流!另外,值得一提既係中湯,完全唔系味精湯,好似屋企煲既湯。 ⦁香煎三文魚柳配椰菜花飯set $71自從上次食過椰菜花飯就迷上了!今次廚師放了一堆希臘乳酪,同椰菜花飯攪拌埋,味道唔膩之餘仲好健康。餐湯揀左羅宋湯,牛味香濃,蕃茄都算多,飲茄鮮甜。餐飲就揀左谷咕,唔係好多餐廳有,所以必嗌!✨餐廳既kento套餐都唔算好貴,大家都可以一試!

⦁精選肉眼扒set $100

⦁香煎三文魚柳配椰菜花飯set $71

2022-10-30
又係好耐冇食過呢啲咁懷舊嘅港式扒房,食親呢啲都係覺得真係好地道❤️‍🔥不過因為小編戒緊牛所以冇食到,牛就交比大家了😂餐廳裝修得幾靚,好有氣氛,見好多後生仔女黎食,係拍拖高性價比嘅選擇之一🥰.🥑軟殼蟹牛油果蟹籽忌廉扁意粉 $88軟殼蟹炸得好香脆,超級惹味香口😍一係menu見到呢個組合就知一定要叫,每樣配料都好吸引😂不過如果朱油果再熟啲,口感會更加好😏.🐟香煎挪威比目魚柳 $148魚柳做得幾出色,魚肉煎得香口,絕對唔會霉🤩另外有大量椰菜花,成個餐好健康,啱曬生酮飲食人士🥹.💰人均消費: ~$200.🍽味道: 3/5🏙環境: 3/5‍👨🏼‍🍳服務: 3/5💧衛生: 3/5💰價錢: 4/5
🥑軟殼蟹牛油果蟹籽忌廉扁意粉 $88
‍👨🏼‍🍳服務: 3/5
💧衛生: 3/5
💰價錢: 4/5
2022-10-31 46 浏览
搵到間充滿懷舊風嘅港式西餐‼️ 店舖好新淨企理,懷舊得嚟又幾有氣氛💕啱晒情侶過嚟食晚餐🥰餐包餐湯(套餐包)有白湯紅湯,我嘅揀左羅宋湯😆都幾湯郁入味😋吃扒什扒港式鐵板燒好耐無食啦,見住佢倒汁炸炸聲都幾懷念🤣入面有煎蛋、豬、牛、雞扒、煙肉及牛仔腸,認真豐富‼️醬汁都多選擇,我地揀左紅酒汁,拌意粉🍝牛扒約半成熟,雞扒及豬扒都好腍好入味👍🏻三文魚扒伴煙肉椰菜花飯椰菜花飯都係第一次食😋三文魚煎到油香十足,倍酸忌廉杯椰菜花飯,感覺都幾特別✨煙肉切塊拌入椰菜花飯,都幾有口感又唔油膩💕椰菜花飯代替澱粉,感覺新穎得來好啱鐘意健康嘅女仔😋飲品有雪糕紅豆冰及雪糕菠蘿𣲙✨雪糕紅豆冰有軟軟紅豆粒🫘雪糕菠蘿冰有果肉,仲有菠蘿乾,雪糕配梳打😋最後仲有個小甜品雪糕添💕 整體份量好多,真係好滿足🥰

餐包餐湯(套餐包)
有白湯紅湯,我嘅揀左羅宋湯😆都幾湯郁入味😋

吃扒什扒

三文魚扒伴煙肉椰菜花飯

最後仲有個小甜品雪糕添💕 整體份量好多,真係好滿足🥰
2022-10-30 90 浏览
簡單講:鬆肉粉味,冇肉汁,比大X樂大快X牛扒仲要差今日試食呢間傳統扒房,本身期待都唔高,希望有金X餐廳的水準,叫咗兩個Set1) 西冷牛扒 (5成熟) set 2) 熱熔芝士紐西蘭牛柳(5成熟) set食物:呢個西冷牛扒就係我打食評的主要原因,叫咗一個西冷牛扒五成熟,上菜的時候已經見到塊牛扒有少少乾(心知不妙),一切開,我已經分唔清到底塊扒係well done咗,定係扒太cheap完全無肉汁,完全見唔到紅。即刻彈返俾廚房再整過,強調5成熟。再出嚟的時候,Waiter都有解釋到「人人要求都唔同,可能會有少少差別」明嘅!但我都係唔明點解5成熟$158的扒可以難食過大X樂大快X…見下圖,5成熟西冷牛扒味道:切細細舊放入口,已經食到牛扒的鬆肉粉味,有一陣苦苦的味道。西冷牛扒竟然可以煎到咩肉汁都冇,而且有一陣燒焦的味簡單講:鬆肉粉味,冇肉汁,比大X樂大快X牛扒仲要差(唔怪之得你要Well done, Well done)環境:都算唔錯服務:都算ok有禮
簡單講:鬆肉粉味,冇肉汁,比大X樂大快X牛扒仲要差

1) 西冷牛扒 (5成熟) set
2) 熱熔芝士紐西蘭牛柳(5成熟) set

食物:

即刻彈返俾廚房再整過,強調5成熟。

味道:

簡單講:鬆肉粉味,冇肉汁,比大X樂大快X牛扒仲要差
(唔怪之得你要Well done, Well done

環境:

都算唔錯

服務:

都算ok有禮
大X樂仲好食
2022-10-30 33 浏览
行經旺角見到新開左呢間用💜色為主調既餐廳,仲提供生酮餐,決定入去試一試😆裡面裝修幾有南洋格調, 好悠閒舒適既渡假感覺😎 檯既數量唔多,座位大約40個左右呢度係連menu 都用💜色☺️黎到3點幾 ☕️ 時間,原來係冇扒吃的😅keto 餐有幾款選擇==========🔹香煎三文魚柳配椰菜花飯$68 (配熱飲)黎到時個擺盤好靚,睇得出廚師係幾有心機,而且個碟好靚🥰有少量既綠豆芽同車厘茄伴碟,好清新三文魚柳鋪上酸忌廉同適量既芝士粉,酸忌廉好開胃,配搭得宜😋椰菜花飯加左香茜,調味方面應該用左牛油同芝士,入口好creamy, 會有少少油膩,但整體味道我好接受🤤🤤三文魚柳個皮煎到焦脆同香,用上黑椒同鹽調味,肉質非常嫩滑,富有油脂感,係高質既魚柳👍🏻初時睇落去份量好似唔多,全部食哂發現都幾飽🤣==========跟餐叫左熱檸檬水,杯都好靚👍🏻檸檬選材上乘,好香之餘又冇苦澀味😃另外店員們都幾有禮貌,整體用餐體驗唔錯埋單連加一$75下次黎要試下佢d 扒🤓
呢度係連menu 都用💜色☺️
黎到3點幾 ☕️ 時間,原來係冇扒吃的😅
keto 餐有幾款選擇
==========
🔹香煎三文魚柳配椰菜花飯$68 (配熱飲)
黎到時個擺盤好靚,睇得出廚師係幾有心機,而且個碟好靚🥰
有少量既綠豆芽同車厘茄伴碟,好清新
三文魚柳鋪上酸忌廉同適量既芝士粉,酸忌廉好開胃,配搭得宜😋
初時睇落去份量好似唔多,全部食哂發現都幾飽🤣
==========
跟餐叫左熱檸檬水,杯都好靚👍🏻
檸檬選材上乘,好香之餘又冇苦澀味😃
另外店員們都幾有禮貌,整體用餐體驗唔錯
埋單連加一$75
下次黎要試下佢d 扒🤓
♡ 浪漫🌹格調 紫色扒房餐廳🍴吃扒 ♡-最近呢邊開咗一間食扒好出名嘅餐廳❤️馬上同屋企人試吓~ 睇餐牌先知 原來佢係Keto既餐廳~ 餐廳都有Keto餐單真係啱晒低碳飲食嘅朋友仔😉- ♡ 熱熔芝士紐西蘭牛柳 ♡ $188一開頭諗點解嚟到嘅時候未有芝士呢?店員隨即就拎咗個火焰🔥煎Pan 將熱辣辣嘅芝士醬汁淋上去牛柳度❤️打卡一流📸 🤣 芝士係用左水牛芝士mix 拉絲芝士🧀牛柳方面叫左7成熟🤤 好易🔪開 入口鮮嫩多汁 牛味濃郁~ 真係超級推薦🥰-♡ 軟殼蟹牛油果蟹籽忌廉扁意粉♡ $88牛油果🥑 大大嚿☺️ 軟殼蟹原隻上碟 好多膏 ~ 每啖意粉🍝都有蟹籽忌廉汁亦都唔膩🥰真係無諗過咁好食❤️-♡ 朱古力心太軟 ♡ $58最後就食埋個甜品咁就最滿足啦🤣外表已經好吸引 ~ 雲呢拿雪糕配上朱古力蛋糕永遠係絕配❤️-♡ 雪糕紅豆冰 ♡ $38 呢個簡直係兒時嘅回憶、兒時既味道見到即刻就嗌咗啦❤️ -♡ 有機蘋果醋梳打(無糖)♡ $38Apple cider 又係好正🥰最重要係 sugar-free 好健康🤣-❥ 門口仲有打卡位 ~ 咁浪漫嘅餐廳真係啱晒同另一半黎🥰總括而言 都唔錯~ 屋企人都食得開心!
♡ 浪漫🌹格調 紫色扒房餐廳🍴吃扒 ♡
最近呢邊開咗一間食扒好出名嘅餐廳❤️

馬上同屋企人試吓~
睇餐牌先知 原來佢係Keto既餐廳~
餐廳都有Keto餐單

真係啱晒低碳飲食嘅朋友仔😉
♡ 熱熔芝士紐西蘭牛柳 ♡ $188

一開頭諗點解嚟到嘅時候未有芝士呢?
店員隨即就拎咗個火焰🔥煎Pan
好易🔪開 入口鮮嫩多汁
牛味濃郁~ 真係超級推薦🥰
♡ 軟殼蟹牛油果蟹籽忌廉扁意粉♡ $88

牛油果🥑 大大嚿☺️
軟殼蟹原隻上碟 好多膏 ~
每啖意粉🍝都有蟹籽
忌廉汁亦都唔膩🥰

真係無諗過咁好食❤️
♡ 朱古力心太軟 ♡ $58

最後就食埋個甜品
咁就最滿足啦🤣
外表已經好吸引 ~
雲呢拿雪糕配上朱古力蛋糕永遠係絕配❤️
♡ 雪糕紅豆冰 ♡ $38

呢個簡直係兒時嘅回憶、兒時既味道
見到即刻就嗌咗啦❤️
♡ 有機蘋果醋梳打(無糖)♡ $38
Apple cider 又係好正🥰
最重要係 sugar-free 好健康🤣
❥ 門口仲有打卡位 ~
咁浪漫嘅餐廳真係啱晒同另一半黎🥰
總括而言 都唔錯~ 屋企人都食得開心!

#
⇢店鋪資料: