2022-11-03 47 浏览
在旺角工作或居住旺角嘅朋友仔一定要嚟食呢一間新開嘅"吃扒",我都係經朋友口中得知, 吃過以後充滿驚喜,決定將今日嘅體驗分享給大家。 我同朋友仔今日在這裏享用午餐,首先覺得價錢非常大眾,環境又好,最緊要係食物質素高。鐵板午餐 精選肉眼扒$79 可選飯/意粉/薯菜, 鐵板餐跟餐包+餐湯+甜品及飲品一杯 醬汁方面可選黑椒汁/蒜蓉汁/洋蔥汁或者紅酒汁 我們選擇了黑椒汁 黑椒汁夠惹味 香中帶點微辣 有助刺激食慾 熱騰騰嘅鐵板 淋上醬汁 煙霧瀰漫 香味無法擋肉眼扒厚度適中 唔會太薄 食落有口感 咀嚼時充滿肉汁和肉味 肉扒位置帶有點點肥膏 半肥瘦的 特別香口鐵板餐會送餐包 餐包軟熟又新鮮餐湯方面可選擇紅湯或中湯 兩款我都飲過 兩款都好味💯午餐20cm吉列豬扒$62 可選意粉/飯/薯菜 加咗$18熱溶芝士 另外同樣是選擇了黑椒汁一上枱已經畀塊吉列豬扒震撼了雙眼 塊豬扒大過人塊面 兩個女仔一齊食都冇可能食得曬 真係超級巨型職員其後為豬扒淋上熱溶芝士 成件事超邪惡 即淋即食就唔會令到個豬扒淋哂 成件事係有悉心安排嘅 芝士味非常香濃 加咗芝士令到成個層次更豐富 加芝士嘅另一好處就係芝士伴意粉也很好吃 所以$

鐵板餐會送餐包 餐包軟熟又新鮮

餐湯方面可選擇紅湯或中湯 兩款我都飲過 兩款都好味💯

職員其後為豬扒淋上熱溶芝士 成件事超邪惡 即淋即食就唔會令到個豬扒淋哂 成件事係有悉心安排嘅 芝士味非常香濃 加咗芝士令到成個層次更豐富 加芝士嘅另一好處就係芝士伴意粉也很好吃 所以$10值得俾

豬扒嘅橫切面 同前手臂一樣長 有相為證沒有誇大 厚厚的 啱曬食肉獸朋友仔過嚟挑戰

最後梗係食唔曬啦咁大塊豬扒 所以我決定打包返屋企再食 唔好浪費 餐廳連外賣盒都有精心設計 非常美麗的包裝 有一種莫名的高級感

飲品方面加15蚊轉咗特飲 叫咗一杯黑牛及紅豆冰 而家好少地方可以飲到黑牛 黑牛即係朱古力雪糕加可樂 兒時回憶返曬嚟

餐廳嘅環境真係好靚 柔和嘅光線 再加埋水晶燈 真係好適合情侶夫婦過嚟撐枱腳 重點係平民價錢 高檔食物質素 高級環境