之前見到好多人過嚟打卡食特色熔岩芝士牛扒套餐,一於等我都過嚟𝐭𝐫𝐲 𝐭𝐫𝐲先!門口以全紫色裝潢設計,少女心滿滿💜 ——— ✤ 熱融芝士紐西蘭牛柳|$𝟏𝟖𝟖 店員會即刻原個𝐩𝐚𝐧然後淋上剛煮融過嘅熱融芝士,倒落去可以見到拉絲感十足,打卡一流🧀牛柳切開粉嫩🥩,但就略嫌比較韜同有咬口。 ✤ 軟殼蟹牛油果蟹籽忌廉扁意粉|$𝟖𝟖 面頭可以見到鋪滿蟹子,底下有酥脆香口唔膩嘅軟殼蟹,咬開見到絲絲蟹肉以及蟹膏🦀️。醬汁濃郁得過火,𝐬𝐚𝐮𝐜𝐞有點太𝐨𝐯𝐞𝐫過多,忌廉略膩。 ✤ 轉套餐| +$𝟐𝟓 套餐包括餐包、餐湯以及飲品一杯。餐包係傳統港式甜餐包,烘烤得炙手,塗抹牛油立刻融化🧈餐湯正常水準,西湯係稀身淡口羅宋湯;中湯較為推薦,以瓜類熬製,頗為無味精。 ✤ 水牛城雞翼|$𝟕𝟐 ⭕️推薦推薦⭕️醬汁調配到恰到好處,辣中帶點酸甜!酥炸過過嘅單邊雞翼就算淋咗醬汁都唔會淋身,雞翼本身都帶有辣味🌶️辣味層次豐富,值得一試! ✤ 炸椰菜花配煙肉酸忌廉|$𝟕𝟖 ⭕️推薦推薦⭕️氣炸鍋烹調嘅酥炸椰菜花食完覺得完全冇罪惡感😆面頭鋪上酸忌廉嘅配搭新奇有趣,食落特別𝐫𝐞𝐟𝐫𝐞𝐬𝐡𝐢𝐧𝐠

———
✤ 熱融芝士紐西蘭牛柳|$𝟏𝟖𝟖

✤ 軟殼蟹牛油果蟹籽忌廉扁意粉|$𝟖𝟖

✤ 轉套餐| +$𝟐𝟓 套餐

✤ 水牛城雞翼|$𝟕𝟐

✤ 炸椰菜花配煙肉酸忌廉|$𝟕𝟖
2022-11-10 33 浏览
餐廳裝修以復古懷舊為主題 門口係一大片紫色 夠曬搶眼吸睛✨餐廳主打各式鐵板扒餐 平平哋就可以食到唔同扒餐 其中熱熔芝士係餐廳嘅特色 好味之如啱曬打卡另外仲有生酮飲食套餐 連On緊Keto Diet嘅人都啱食😋真係好貼心熱熔芝士紐西蘭牛柳 $188 跟意粉 洋蔥汁(+$25套餐)我哋嗌咗5成熟 啱啱夠淋唔會好韌 牛柳比較厚身 少脂肪 食起嚟好似健康啲 食兩舊已經好飽 熱辣辣嘅牛柳再淋上熱熔芝士 儀式感十足 打卡一流 芝士熱溶後仲有拉絲效果 意粉就冇乜特別 不過有啲凍咗軟殼蟹牛油果蟹籽忌廉扁意粉 $88(+$25套餐)忌廉好香濃 意粉入面有一隻軟殼蟹同半個牛油果 蟹籽都算多~ 唔錯2個餐我哋都加咗$25升級做套餐 包餐包、餐湯、甜品同飲品餐包熱辣辣加埋啲牛油好好食餐湯有得揀中湯同羅宋湯 我哋就揀咗羅宋湯 多料又幾好飲飲品方面有唂咕、滾水蛋等嘅各式懷舊飲品 我哋嗌咗唂咕😋甜品係芒果味雪糕 唔係我哋鐘意嘅口味🥺2個人share好飽 覺得鋸扒嚟講都幾抵食 值得一試😝💗
餐廳裝修以復古懷舊為主題 門口係一大片紫色 夠曬搶眼吸睛✨

熱熔芝士紐西蘭牛柳 $188 跟意粉 洋蔥汁
(+$25套餐)
意粉就冇乜特別 不過有啲凍咗

軟殼蟹牛油果蟹籽忌廉扁意粉 $88
(+$25套餐)

2個餐我哋都加咗$25升級做套餐 包餐包、餐湯、甜品同飲品
餐包熱辣辣加埋啲牛油好好食
餐湯有得揀中湯同羅宋湯 我哋就揀咗羅宋湯 多料又幾好飲
飲品方面有唂咕、滾水蛋等嘅各式懷舊飲品 我哋嗌咗唂咕😋
甜品係芒果味雪糕 唔係我哋鐘意嘅口味🥺

2個人share好飽 覺得鋸扒嚟講都幾抵食 值得一試😝💗
2022-11-05
  • 熱熔芝士紐西蘭牛柳
今日在旺角附近收工,開左幾個鐘會,同事話要帶我去擦餐勁既黎補償!住何文田山既同事話佢成日放工都會經過一間裝潢好靚既steak house,於是佢就帶左我去「吃扒」食扒呢!🥩 一入到去真係有驚喜!室內既設計十分有心思 好有風格及情調😍我同同事都揀左幾樣野share食!黎到扒房,點可以唔返杯 白雪公主😋即係雪碧加雲喱拿雪糕😎味道好傳統!懷舊啊!食物方面,我地兩個嗌左一枱野🥰🥰碟碟賣相都勁吸引喔!第一道是布袋流芯芝士沙律($92)Burrata即是意大利水牛芝士 大大一舊十分軟香 芝士味很濃 配上意大利進口既醋(balsamic vinegar) 🇮🇹 整個味道昇華至上!第二道是炸椰菜花配煙肉酸忌簾($78)椰菜花炸至金黃色 十分脆口 但菜食落口依然濕潤👍 點上特調既sour cream, 好食到停唔到口!主菜方面,我叫左一客軟殼蟹牛油果蟹籽忌簾扁意粉($88)軟殼蟹炸得酥酥脆脆的 非常之香口😋 意粉口感軟硬度適中 煮得剛剛好👌😊 撈上蟹籽食 令人垂涎三尺🤤朋友則點了熟熔芝士紐西蘭牛柳($188)依盤牛柳真是不得了!首先上碟時已見到兩大舊牛扒!好足量!另外,侍應更會在牛柳上淋上滿滿既熱熔芝士

一入到去真係有驚喜!室內既設計十分有心思 好有風格及情調😍
我同同事都揀左幾樣野share食!

黎到扒房,點可以唔返杯 白雪公主😋
即係雪碧加雲喱拿雪糕😎味道好傳統!懷舊啊!

食物方面,我地兩個嗌左一枱野🥰🥰碟碟賣相都勁吸引喔!

第一道是布袋流芯芝士沙律($92)

第二道是炸椰菜花配煙肉酸忌簾($78)

主菜方面,我叫左一客軟殼蟹牛油果蟹籽忌簾扁意粉($88)

朋友則點了熟熔芝士紐西蘭牛柳($188)
依盤牛柳真是不得了!首先上碟時已見到兩大舊牛扒!好足量!

另外,侍應更會在牛柳上淋上滿滿既熱熔芝士!整塊cheese蓋在牛柳及薯菜上🤩🤩

牛柳煮得非常好 叫左五成熟 肉質很嫩!配上melted cheese食 味道簡直是神來之筆🥳🥳 絕配!

最後仲有一客甜品作為整個晚餐既結尾 🍨
朱古力雪糕灑上七彩繽紛既sprinkles 不會過甜 食到香香既巧克力香 好滿足😋

成餐晚飯每一樣野都好有心思烹調 賣相好靚 而味道也同樣不錯!同事今次真係無介紹錯 埋單發現價錢亦十分抵食!食左咁多野 再鋸埋扒都只係五百元左右😎 性價比具高!會再幫襯🤤👍
  • 甜品
  • 熱溶芝士紐西蘭牛柳
2022-11-09 97 浏览
的確 最初係俾呢間餐廳嘅門面吸引到 紫色嘅外牆 比較少見 睇清楚先知原來係一間食鐵板嘅地方Chiba位於旺角麥花臣球場附近 地舖 價錢適中 其中一款招牌菜係熱熔芝士鐵板牛柳 喺鐵板上面淋上香噴噴嘅芝士 所以決定今日去一試午餐時段並無呢款食物供應,不過可以選擇喺正常鐵板午餐上加上熱熔芝士 (另加$18) 另外午餐再奉上餐包, 餐湯, 甜品及一杯飲品,仲有飯, 意粉或薯菜供應 份量十足今日點咗一份ribeye steak, 五成熟, 兩塊大扒,再加上芝士, 然後再淋上洋蔥汁,其實真係有啲滯, 至於味道就一般 肉質唔算靭 但其實加咗芝士後 唔需要再配其他醬汁 感覺有啲over
精選肉眼扒
精選肉眼扒
2022-11-08 41 浏览
出到旺角食飯其實真係唔知食乜好太多選擇,不過今日就俾佢門口吸引住,門口用我至愛好靚嘅紫色裝修重有張長木椅,最初我以為係食甜品原來係一間西餐廳熱溶芝士紐西蘭牛柳~認真真係好好味👍😋最初都驚啲芝士會好漏店員話唔會,原來加埋個黑椒汁好鬼夾~正👍吃扒鐵板雜扒~牛扒,豬扒,雞扒,煙肉,牛仔腸,煎蛋😄性價比超高大份到一個點👍全部扒加$25轉餐有餐包,中湯或西湯,飲品重有甜品試咗一杯我自己第一次飲嘅話梅凍檸樂,真係幾好飲酸酸甜甜我覺得好飲過檸樂😋👍另外佢地有啲KETO嘅餐下次一定要再去試下
全部扒加$25轉餐有餐包,中湯或西湯,飲品重有甜品
另外佢地有啲KETO嘅餐下次一定要再去試下
  • 凍話梅檸樂
  • 熱溶芝士紐西蘭牛柳
2022-11-08 148 浏览
豉油街有間紫色的西餐廳很搶眼,想試已久,今天終於午餐去鋸扒。餐廳走懷舊路線,內外都裝修成傳統扒房。我和男友都對港式鐵板餐和黑椒汁有情意結,於是都選了兩份鐵板午餐,包餐包、餐湯、熱飲和雪糕。埋單時發覺便宜了,原來一至五2-4:30pm還有九折,抵呀。🔶蔥油豬扒拼帆立貝配薯菜及黑椒汁($68)薯條、洋蔥、西蘭花,紅蘿蔔等配菜在鐵板上堆到成座山一樣,蓋上兩大塊帶骨豬扒,豬扒面有兩大粒帆立貝和蔥油。店員細心的讓我們用餐巾擋好後才淋下黑椒汁,吱吱作響,香氣撲鼻。豬扒因無肥肉不算嫩滑但不覺鞋口,兩塊豬扒真是好大塊,好彩叫薯菜,若是白飯或意粉一定食唔曬。🔶吃扒什扒配薯菜及黑椒汁($88)什扒有魚柳、豬扒、雞扒和牛仔腸,同樣是堆成小山丘。什扒口感更豐富,有軟腍的魚柳、爽口的豬扒、嫩滑的雞扒和脆皮彈牙的牛仔腸,難怪是廚師推薦。

餐湯

🔶蔥油豬扒拼帆立貝配薯菜及黑椒汁($68)
蔥油豬扒拚帆立貝

🔶吃扒什扒配薯菜及黑椒汁($88)
吃扒什扒
午餐
蔥油豬扒拚帆立貝
吃扒什扒
2022-11-08 32 浏览
之前見到有人介紹呢間港式扒房嘅性價比幾高 賣相都好似幾吸引 所以一於去試吓 唔知好唔好食呢😚鐵板晚餐👅熱熔芝士紐西蘭牛柳(配薯菜)$188呢個好推介大家一試‼️佢嘅牛柳的確幾高質 食落係幾滑 冇乜筋😋同埋好鍾意佢嘅熱熔芝士 其他地方比較少見 撈埋一齊食好正😍👅吃扒什扒(配意粉) $174呢個包左煎蛋 豬扒 雞扒 牛扒 煙肉同牛仔腸 好豐富🤩雞扒夠嫩滑 牛扒都冇筋 牛仔腸啖啖肉夠大條 仲有太陽蛋添 整體幾好食🤤不過略嫌豬扒同意粉乾咗少少 +$25轉為套餐(跟餐包、餐湯、甜品及一杯飲品)👅黑牛特飲 +$15呢個雪糕加可樂嘅配搭一定係冇死嘅🤣不過佢嘅上菜速度有啲快 食落有少少趕🫢但係佢嘅鐵板餐的確幾有水準 大家不妨嚟呢度一試😛😋 好味:8.37/10🤑 價錢:7.86/10🤗 服務:7.00/10😝 環境:7.43/10😚 衞生:7.65/10🤩 整體:8.02/10

鐵板晚餐
👅熱熔芝士紐西蘭牛柳(配薯菜)$188

👅吃扒什扒(配意粉) $174

+$25轉為套餐(跟餐包、餐湯、甜品及一杯飲品)

👅黑牛特飲 +$15

😝 環境:7.43/10
😚 衞生:7.65/10
🤩 整體:8.02/10
2022-11-08 27 浏览
行豉油街, 見到一間餐廳外牆是紫色已經畀顏色吸引住原來係食扒既餐廳, 餐廳名都叫吃扒入到去嘅裝修都見到好懷舊, 舊式嘅電話亭其實打卡位一流天花上嘅水晶燈,除咗懷舊味其實浪漫味十足❤️唔好以為懷舊餐廳冇人食,入去嘅時候座無虛席:有情侶,有朋友,有一家大細。餐廳有西湯和中湯選擇西湯:羅宋湯:除了牛肉和配菜鮮甜之外,蕃茄既酸甜度令人好開胃,再加上餐包,為吃扒展開序幕中湯:豬骨湯:用心制作,無味精,家的味道西班牙咖啡: 唔係間間餐廳都有西班牙咖啡, 咁啱見到有,而且只不過係加15蚊。 咖啡味香濃再配雲呢拿雪糕, 嚐心一大樂事☺️雜扒配意粉 每個鐵板餐都有薯菜,白飯,意粉跟,所以任自己喜好,唔好以為意粉係白烚,濃濃蒜香和香草味👍什扒:好岩我呢呢啲乜都想食乜都要試的人😝有腸,牛扒,豬扒,雞扒,煙肉,煎雞蛋,仲有雜豆,西蘭花再配上黑椒汁,令所以扒肉質同鮮味提升雜扒真係好大份,但其實又想試流心芝士醬汁鍾意健康嘅你, 一定唔可以錯過餐廳嘅健康扒餐❤️☺️慢煮牛扒豆苗同椰菜花好爽甜, 特別係椰菜花烘烤 令味道十分濃郁, 十分香口❤️ 慢煮牛扒可以做到五成熟,生熟分明。 再配牛扒下的乳酪, 酸酸的令你忍不住口, 喜歡
行豉油街, 見到一間餐廳外牆是紫色已經畀顏色吸引住

原來係食扒既餐廳, 餐廳名都叫吃扒

入到去嘅裝修都見到好懷舊, 舊式嘅電話亭其實打卡位一流

天花上嘅水晶燈,除咗懷舊味其實浪漫味十足❤️

餐廳有西湯和中湯選擇

中湯:豬骨湯:用心制作,無味精,家的味道

☺️雜扒配意粉

再配上黑椒汁,令所以扒肉質同鮮味提升

雜扒真係好大份,但其實又想試流心芝士醬汁

鍾意健康嘅你, 一定唔可以錯過餐廳嘅健康扒餐❤️

☺️慢煮牛扒

豆苗同椰菜花好爽甜, 特別係椰菜花烘烤 令味道十分濃郁, 十分香口❤️ 慢煮牛扒可以做到五成熟,生熟分明。 再配牛扒下的乳酪, 酸酸的令你忍不住口, 喜歡整過餐,沒有醬汁,沒有澱粉質。

☺️雪糕紅豆冰
紅豆夠大粒,而且有咬口,唔會過淋

☺️雪糕
最後雪糕,很有幼兒時的感覺,幼兒時的味道❤️

回頭率勁高的扒房
  • 慢煮牛扒
  • 雪糕紅豆冰
  • 西班牙咖啡
  • 吃扒什扒
  • 甜品
2022-11-08 29 浏览
今日係旺角同朋友一齊行街,傾下解,諗住一邊行一邊揾下有冇咩餐廳岩食,咁岩比呢間紫色裝修嘅餐廳吸引左。間餐廳好適合打卡📸入去個氣氛都令人覺得好舒服,好放鬆😆覺得黎到吃扒餐廳就一定要試下佢嘅雜扒鐵板燒,可以一次性試曬吾同嘅扒🥩😋岀乎意料,呢間餐廳真係吾錯,值得推介嘗試😋😋熱溶芝士薯條 $68-薯條🍟好大條又炸到岩岩好,唔會好乾身,薯仔味道好濃郁,加埋熱溶芝士拉司,啖啖芝士真係好正,再加咪薯條真係好好食😋軟殼蟹牛油果蟹籽忌廉扁意粉 $88-意大利粉個賣相好靚,上面有好多蟹籽😁軟腳蟹都幾大隻,炸到好酥脆又可以keep到蟹嘅味道😋入面有d細番茄、紅黃椒、蔬菜同牛油果,加咪好多蔬菜嘅配搭真係好健康。啲意粉都煮得好好食,而且每條都沾滿忌廉,奶香味好香好濃🍝什扒 $192-牛扒好嫩🥩好多汁,完全唔柴,鹹度都係適中,加埋黑椒汁簡直係絕配。-雞扒係好juicy,食落去好滑🐥加咪黑椒汁辣辣哋,正😋-豬扒煎到岩岩好🐷旁邊煎到脆脆地,落咪啲醬汁,好香口。-蛋係流心蛋加咪煙肉嘅濃郁煙燻味,口感好好🥓-腸仔係濃郁香草味,加埋少少煙燻😄露絲瑪麗紅茶蘇打 $38-係花香味紅茶🍹感覺好清新,加埋蘇打味道,飲落去酸酸地,幾

熱溶芝士薯條 $68

軟殼蟹牛油果蟹籽忌廉扁意粉 $88
-意大利粉個賣相好靚,上面有好多蟹籽😁

什扒 $192
-雞扒係好juicy,食落去好滑🐥加咪黑椒汁辣辣哋,正😋
-豬扒煎到岩岩好🐷旁邊煎到脆脆地,落咪啲醬汁,好香口。
-蛋係流心蛋加咪煙肉嘅濃郁煙燻味,口感好好🥓
-腸仔係濃郁香草味,加埋少少煙燻😄

露絲瑪麗紅茶蘇打 $38
-係花香味紅茶🍹感覺好清新,加埋蘇打味道,飲落去酸酸地,幾特別😄

玫瑰蜜桃 $30
-用茶包黎浸嘅玫瑰蜜桃茶🍑有淡淡嘅玫瑰味加蜜桃嘅香味,飲落去好fresh 😄
2022-11-07 35 浏览
今日大食妹想做麻甩仔,天氣轉涼好想食港式扒,鐵板熱辣辣上林想醬汁嚓嚓聲,諗起都正去到旺角以為剩係得連鎖式餐廳有得食,openrice 一下原來有其他option套餐包左餐包、餐湯同餐飲餐包熱辣辣上,抵讚熱溶芝士紐西蘭牛柳熱熔芝士份量驚人,覆蓋住成個牛柳,用薯條嚟襯,真係啱啱好牛柳好厚身啖啖肉,要五成熟啱啱好,如果唔係有機會太un 堡雲蘇羊架羊架都系叫左五成熟,煎到外皮脆口,肉質keep住juicy 羊穌味夠重,鐘意食羊的朋友應該會覺得好正

套餐包左餐包、餐湯同餐飲
餐包熱辣辣上,抵讚
熱溶芝士紐西蘭牛柳
熱熔芝士份量驚人,覆蓋住成個牛柳,用薯條嚟襯,真係啱啱好
牛柳好厚身啖啖肉,要五成熟啱啱好,如果唔係有機會太un
堡雲蘇羊架
羊架都系叫左五成熟,煎到外皮脆口,肉質keep住juicy
羊穌味夠重,鐘意食羊的朋友應該會覺得好正

2022-11-07 24 浏览
食肉獸有喜訊,懷舊扒房「吃扒Chiba」,全紫色店門非常搶眼,店內設有大量復古裝飾,好適合打卡,除咗懷舊鐵板,就連飲品都帶有懷舊味道,有滾水蛋、唂咕、黑牛、白雪公主等🥩熱溶芝士紐西蘭牛柳 $188熱溶的意思即是店員會在食物上桌時,於牛柳淋上火焰芝士,儀式感十足,打卡一流!厚身紐西蘭牛柳,叫咗5成肉嫩多汁,色香味俱全,加上經典港式波浪薯條及黑椒汁,正是兒時鐵板餐的味道🐽20cm吉列豬扒 $118呢個性價比非常高,$118又厚又大塊,非常驚喜豬扒炸到外邊脆卜卜,內裡肉質軟腍,整碟鐵板套餐都非常邪惡,意粉還會另上,好細心哦🥗煙三文魚牛油果水牛芝士沙律 $82好多水牛芝士,煙三文魚都不小,食咗咁耐肉肉,食番D清新沙律菜感覺良好😁加$25就可以換成套餐有湯、飲品、甜品湯可以選擇大骨湯或羅宋湯飲品如果要特飲另+$15我特別揀咗黑牛同白雪公主甜品有菠蘿雪糕成餐飯非常滿足,非常抵食性價比亦非常高💯

🥩熱溶芝士紐西蘭牛柳 $188

湯可以選擇大骨湯或羅宋湯
飲品如果要特飲另+$15
我特別揀咗黑牛同白雪公主
甜品有菠蘿雪糕
成餐飯非常滿足,非常抵食
性價比亦非常高💯
  • 20cm吉列豬扒
2022-11-07 32 浏览
📍 吃扒 旺角豉油街108地舖 🦔⸒⸒熱熔芝士紐西蘭牛柳 $188熱熔芝士配肉嘅鐵板燒小編都係第一次食🤭 佢哋嘅芝士係熱辣辣倒落去 滿滿嘅芝士仲會拉絲😳紐西蘭牛柳食落去有咬口 我哋揀咗紅酒汁配搭~配菜就揀咗薯菜 薯條同芝士撈埋一齊食幾好味😋西冷牛扒 $158揀咗蒜蓉汁 食落去蒜蓉味都香😆 牛扒煙韌又大塊 食落仲有少少肉汁😋 另外小編同朋友都+左套餐 $25 包餐湯羅宋湯、餐包、飲品同甜品雪糕💖 飲品我哋都揀咗唂咕 呢款係啱一啲鍾意苦苦地嘅朱古力嘅人試~因為佢係無糖 飲落去一啲都唔甜🤫$25咁多嘢都幾抵食 驚唔飽肚嘅可以變套餐!朱古力心太軟配雪糕 $58心太軟上面有球朱古力雪糕 上面雪糕凍凍地配下面熱熱地嘅心太軟正😍而且心太軟朱古力味都重 鍾意食朱古力嘅唔可以錯過!
📍 吃扒
旺角豉油街108地舖 🦔⸒⸒

熱熔芝士紐西蘭牛柳 $188
熱熔芝士配肉嘅鐵板燒小編都係第一次食🤭
佢哋嘅芝士係熱辣辣倒落去 滿滿嘅芝士仲會拉絲😳
紐西蘭牛柳食落去有咬口 我哋揀咗紅酒汁配搭~
配菜就揀咗薯菜 薯條同芝士撈埋一齊食幾好味😋

西冷牛扒 $158
揀咗蒜蓉汁 食落去蒜蓉味都香😆
牛扒煙韌又大塊 食落仲有少少肉汁😋

另外小編同朋友都+左套餐 $25
包餐湯羅宋湯、餐包、飲品同甜品雪糕💖
飲品我哋都揀咗唂咕 呢款係啱一啲鍾意苦苦地嘅朱古力嘅人試~
因為佢係無糖 飲落去一啲都唔甜🤫
$25咁多嘢都幾抵食 驚唔飽肚嘅可以變套餐!

朱古力心太軟配雪糕 $58
而且心太軟朱古力味都重 鍾意食朱古力嘅唔可以錯過!
今日約媽咪黎旺角一齊撐枱腳😆知道佢最鍾意食扒餐,孝順女當然喺搵吓附近有咩好野食喇~於是就黎到呢間港式扒房食午餐兩個鐵板套餐除咗揀主食之外,仲會跟餐湯,餐包,甜品同一杯嘢飲,不得不提既喺個餐湯,除咗羅宋湯,仲可以揀豬骨湯,不過我哋揀咗羅宋湯,羅宋湯入面好足料🥺除咗些蔬菜之外,仲見到有啲牛肉碎喺入面,暖暖地幾好飲<蔥油豬扒拼帆立貝|黑椒汁|飯> $68扒餐可以選擇配飯、意粉同薯菜,媽咪就選擇咗飯。黑椒汁幾惹味,唔會太重黑椒辛辣味;豬扒嘅份量都嚇親我,共有兩大塊;帆立貝有兩粒,成個set分量超多,我認為如果兩個女仔應該都好夠食🤩<扒三文魚柳|蒜蓉汁|薯菜> $72呢個set我地則選擇咗扒三文魚柳配薯菜。蒜蓉汁相對黑椒汁就冇咁濃味,三文魚魚柳都幾大份,不過魚就鞋身少少,薯菜分量適中,所以都建議細食嘅女仔可以配薯菜<煙三文魚牛油果水牛芝士沙律> $82煙三文魚畀得好足,睇吓張相就可以見到啲三文魚鋪滿咗沙律菜同埋牛油果😂餐廳咗提供醋汁畀我哋淋落去,撈勻之後沙律味道清新,水牛芝士&牛油果中和咗醋嘅酸味,如果想食輕食嘅話可以加$20轉成套餐,一樣都有餐湯

羅宋湯

<蔥油豬扒拼帆立貝|黑椒汁|飯> $68
蔥油豬扒拼帆立貝

<扒三文魚柳|蒜蓉汁|薯菜> $72
扒三文魚柳
扒三文魚柳

<煙三文魚牛油果水牛芝士沙律> $82
煙三文魚畀得好足,睇吓張相就可以見到啲三文魚鋪滿咗沙律菜同埋牛油果😂餐廳咗提供醋汁畀我哋淋落去,撈勻之後沙律味道清新,水牛芝士&牛油果中和咗醋嘅酸味,如果想食輕食嘅話可以加$20轉成套餐,一樣都有餐湯、餐包同飲品
煙三文魚牛油果水牛芝士沙律
午餐
2022-11-06 32 浏览
🥗煙三文魚牛油果水牛芝士沙律SMOKED SALMON, AVOCADO, MOZZARELLA SALAD🐟煙三文魚都好新鮮,而且配埋香濃嘅水牛芝士,非常滿足。🥩吃扒什扒(魚柳、豬扒、雞扒、牛仔腸)多款嘅扒類,可以食得更加豐富。🔥份量都幾大,性價比高。🐷20cm吉列豬扒 意粉 CULET PORK CHOP 吉列豬扒炸得香脆,20cm好正好吸引。加$18熱溶芝士,好中意拉絲cheese!最後更加有🍨雪糕作為甜品,搭配精心。
🥗煙三文魚牛油果水牛芝士沙律
🐟煙三文魚都好新鮮,而且配埋香濃嘅水牛芝士,非常滿足。

🥩吃扒什扒(魚柳、豬扒、雞扒、牛仔腸)
多款嘅扒類,可以食得更加豐富。🔥份量都幾大,性價比高。

🐷20cm吉列豬扒 意粉 CULET PORK CHOP

最後更加有🍨雪糕作為甜品,搭配精心。
2022-11-06 80 浏览
今晚約了朋友去吃晚飯到了旺角食店琳琅滿目,最後走到一家吃扒的餐廳,門口外面放著一張木長椅,好舒服的感覺,我們就決定進去了!🤨進去餐廳內,發現裝潢設計風格充滿懷舊復古,帶點華麗的裝飾,又不失時尚。🤩因為太肚餓的原故,我跟朋友點了幾樣菜式,大滿足!😌😌😌😌流心蛋焗肉醬意粉⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️這個肉醬意粉超好食,焗完之後的意粉吾會軟淋淋,依然有口感,配上芝士簡直無敵!20cm吉列豬扒+熱熔芝士⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢個吉列豬扒真係有20cm咁長,老闆好慷慨,超大份!吉列豬扒吾再只配咖哩汁❌!!💛原來配搭熱熔芝士🧀係咁好味架!真係喺嗰芝士上面碌嚟碌去咁,好味呀!❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️侍應生會將滾熱辣嘅芝士即場淋上面!脆炸嘅吉列豬扒配上熱辣辣嘅流心芝士(勁拉絲),咬落去好好味,即刻又食第二啖,豬扒一啲都吾硬,好嫩滑!食吾停口😋😋😋熱熔芝士紐西蘭牛柳⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️黎到扒房一定要叫返個扒黎食,叫左個都係有熱熔芝士嘅牛柳,叫左5成熟鐵板上。啲牛柳好嫩,第一次配芝士食牛扒,覺得好新奇,但又唔會唔協調,我覺得好好味😋以上嘅餐,我哋升級左套餐(咸檸七和黑牛),配上特飲同餐湯(羅宋湯和豬骨湯)和雪糕(雲呢拿和朱古力),簡直就係人間天堂,大大
今晚約了朋友去吃晚飯

因為太肚餓的原故,我跟朋友點了幾樣菜式,大滿足!😌😌😌😌

流心蛋焗肉醬意粉⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
流心蛋焗肉醬意粉

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
熱熔芝士紐西蘭牛柳

以上嘅餐,我哋升級左套餐(咸檸七和黑牛),配上特飲同餐湯(羅宋湯和豬骨湯)和雪糕(雲呢拿和朱古力),簡直就係人間天堂,大大大滿足呀!
羅宋湯和豬骨湯
咸檸七和黑牛