2023-05-10 21 浏览
這間火鍋店第二次來,近油麻地站,吃飽又可以行旺角,非常方便。餐廳需要行樓梯到地庫,今次點了level 2的餐。我們選了臭臭鍋,選了湯底後,職員就會給QR code讓我們下單,另外亦有很多選擇可到自助區自取,非常方便。湯底帶辣,辣很很香口,湯料有鴨血,鴨腿,豆腐等。鴨血很柔軟而且爽口,鴨腿非常腍,肉味香濃,亦不會韌。我們也點了level 1&2的牛,分別是牛肩鉀和牛板腱,肉味香濃,口感柔軟。脂肪位平均分佈。西班牙白豚肉,口感柔軟,肉味帶甜。嫩滑鮮滑牛,牛肉果然很滑,有咬口之餘亦不會韌。鬆脆響鈴卷,炸得脆口,煮幾秒就可吃了。香茜魚皮角和魚皮蝦餃,皮很薄,餡料豐富。另外滑類亦有手打黑松露花枝滑和手工芫荽鮮牛滑。另外亦有幾款炸物,榴槤炸彈很吸引,朋友一個人就已經吃了4件,炸得很香,而且榴槤味香濃。黃金芋丸球,也是炸得很脆,而且芋泥味濃郁。自助區的丸很彈牙,很好吃,另外亦有菇,蘿蔔,蔬菜等等,亦非常新鮮。雪糕方面,有movenpick任吃,很喜歡,又滑又香,打邊爐配雪糕一流。飲品方面選擇也多,我選了冬瓜茶,可以清熱,不會過甜,朋友選了罐裝珍珠奶茶,台灣出品,奶茶味香
餐廳需要行樓梯到地庫,今次點了level 2的餐。

西班牙白豚肉,口感柔軟,肉味帶甜。

嫩滑鮮滑牛,牛肉果然很滑,有咬口之餘亦不會韌。

鬆脆響鈴卷,炸得脆口,煮幾秒就可吃了。

香茜魚皮角和魚皮蝦餃,皮很薄,餡料豐富。

另外滑類亦有手打黑松露花枝滑和手工芫荽鮮牛滑。

黃金芋丸球,也是炸得很脆,而且芋泥味濃郁。

2023-05-04
2023-05-08 26 浏览
今晚需要出旺角買些東西,就突然想相約一位附近工作朋友吃飯,朋友爽快答應,不如吃火鍋,之前經過這間門口有特色,好想試,就選了今晚去這間吃火鍋鴛鴦湯底養生人參雞鍋/ 沙茶豬筒骨鍋成條人參在鍋內,參味好香,雞肉嫩滑,好有沙茶香同豬香味黑麥汁特色飲品,用麥芽造冇酒精成份啤,飲一啖極似有酒精成分啤味米血糕用米所製成的糕,有厚度,軟軟霖霖,有咬口感三星蔥貢丸/ 長洲大魚蛋/ 芫莤燒賣粒粒脆彈牙,肉味香,貢丸有濃香香蔥味,火鍋店少見特別大粒魚蛋,好重魚香味,極爽口,燒賣肉身滑,有濃香芫莤香味台灣腸/ 午餐肉/ 獅子狗/ 濃芝豆腐燒少有,腸粗身,爽脆彈牙,午餐肉,肉味香同好滑身,獅子狗細細粒,軟霖,一口咬入好香魚肉味,正方型豆腐烘過,特别滑身,重芝士濃香味西班牙Batalle白豚肉簿薄一片,晶瑩剔透,特濃白豚肉香味,極嫩口爽滑炸魚皮片片炸得脆卜卜,好香魚皮味台灣小食黄金芋丸球/ 鹽酥雞/ 甜不辣/ 榴槤炸彈每款炸到金黄脆,芋丸球爽脆彈牙,芋香味濃厚,雞粒細細,好香肉味同嫩滑,甜不辣,有魚肉同蝦肉搭配,好香鮮味,口感特別,榴槤炸彈,一咬口好重榴槤香味響鈴厚脆身,放入鍋一會滾熟,入口香滑脆有內餡油炸鬼有特

火鍋鴛鴦湯底

養生人參雞鍋/ 沙茶豬筒骨鍋
成條人參在鍋內,參味好香,雞肉嫩滑,好有沙茶香同豬香味
火鍋鴛鴦湯底 養生人參雞鍋/ 沙茶豬筒骨鍋

黑麥汁

特色飲品,用麥芽造冇酒精成份啤,飲一啖極似有酒精成分啤味

米血糕

用米所製成的糕,有厚度,軟軟霖霖,有咬口感
三星蔥貢丸/ 長洲大魚蛋/ 芫莤燒賣

台灣腸/ 午餐肉/ 獅子狗/ 濃芝豆腐燒

米血糕/三星蔥貢丸/ 長洲大魚蛋/ 芫莤燒賣

西班牙Batalle白豚肉

簿薄一片,晶瑩剔透,特濃白豚肉香味,極嫩口爽滑

炸魚皮

片片炸得脆卜卜,好香魚皮味

台灣小食
黄金芋丸球/ 鹽酥雞/ 甜不辣/ 榴槤炸彈

台灣小食 黄金芋丸球/ 鹽酥雞/ 甜不辣/ 榴槤炸彈

響鈴

厚脆身,放入鍋一會滾熟,入口香滑脆

有內餡油炸鬼

有特色,入面包住墨魚滑,有墨魚肉香味

片片菜大塊,好鮮甜鮮菜味,長度好長,真有8吋,蟹味鮮濃

2023-04-25
$337.5 (晚餐)
火鍋鴛鴦湯底 養生人參雞鍋/ 沙茶豬筒骨鍋
米血糕/三星蔥貢丸/ 長洲大魚蛋/ 芫莤燒賣
台灣小食 黄金芋丸球/ 鹽酥雞/ 甜不辣/ 榴槤炸彈
2023-05-07 30 浏览
好耐冇打邊爐,見到旺角有間台式邊爐一於黎試下。位置方便,座位都相當闊落,坐得舒服。叫左個level 2 套餐,$258一位。湯底叫左鴛鴦鍋,最正係一次過試晒兩種湯底,蕃茄湯清甜開胃,人蔘花膠雞鍋亦夠滋補,又唔會有中藥太澀既味道,岩晒想養生既朋友。雖然冇海鮮,但肉類選擇都唔少,包括美國prime 牛板鍵、牛肩胛、紐西蘭羊肉同西班牙白豚肉。個人比較鐘意牛板鍵,肉味較出又鮮嫩。最驚喜係佢有芫茜鮮牛滑,茜香濃郁又彈牙,芫茜同牛肉超夾。自助區亦可自由配搭想要既醬料同飲品,除左有丸類之外蔬菜亦頗新鮮。最後當然唔少得有我最愛既movenpick 雪糕,最鐘意核桃味,楓糖香甜之餘又有粒粒口感。

最驚喜係佢有芫茜鮮牛滑,茜香濃郁又彈牙,芫茜同牛肉超夾。

2023-05-07 20 浏览
近排見到網上有間人氣台式火鍋店,講咗好耐想嚟🤗今晚終於抽到時間同朋友嚟試下!因為我朋友好鍾意食牛,所以我地叫左個Level 4嘅套餐(正價$468優惠價$438),個餐包左好多高質肉類任食😋😋😋,包括有:⭐️日本A5北海道和牛⭐️西班牙伊比利亞黑毛豬⭐️紐西蘭羊⭐️海鮮類而火鍋底,我地就叫左佢地餐廳人氣推介嘅💫沙茶豬筒骨鍋湯底入邊加左沙茶醬,材料方面有豬筒骨,粟米, 豆卜,生菜等材料,款款都份量十足,配合埋個湯底,味道好特別👍除咗新鮮高質嘅肉類之外,仲有超過40幾款火鍋配料、15種飲品可以揀,仲有好幾款特式台灣小食可以食添!最特別係佢地有好多款台灣特色啤酒可以任飲,真係啱晒我😆😆😆今晚同朋友真係食到夠,飲到夠,好開心,好滿足😋😋😋(❤️順帶要一讚,餐廳的服務非常好,各位員工都非常有禮貌,好helpful 👍👍👍)

⭐️日本A5北海道和牛
⭐️西班牙伊比利亞黑毛豬
⭐️紐西蘭羊
⭐️海鮮類

火鍋底,我地就叫左佢地餐廳人氣推介嘅

💫沙茶豬筒骨鍋

最特別係佢地有好多款台灣特色啤酒可以任飲,真係啱晒我😆😆😆

今晚同朋友真係食到夠,飲到夠,好開心,好滿足😋😋😋

2023-04-20
2023-05-06 34 浏览
旺角新開了一家台式火鍋放題店,任飲任食超過40款火鍋配料,又是食肉獸出動的時候火鍋店位於地庫,沿樓梯走全是具台灣特色的壁畫餐廳環境舒適,座位寬闊,還有台灣食品供客人選購裝潢以復刻新台式風格為主題,摩登感十足的霓虹燈及年輕潮流語彙標語充斥店內有不同價錢的套餐提供,挑了第三級,任食海鮮類+40可有鴛鴦湯底,麻辣鍋味道濃郁、麻而不熗店家推介的沙茶豬筒骨鍋坊間少有,香濃撲鼻,湯料很足美國Prime Grade牛小排具有豐富的大理石油花和堅實的肉質紐西蘭羊肩肉無腥臊味,肉質厚實、耐嚼多汁設有自助區供應蔬菜及其他火鍋配料,種類繁多丸類可包括其他火鍋店少有的芥末魚丸、冬陰功蝦球等 廿多款冷熱飲品無限享用,生日月份更可免費升級台灣特式啤酒
火鍋店位於地庫,沿樓梯走全是具台灣特色的壁畫
餐廳環境舒適,座位寬闊,還有台灣食品供客人選購
有不同價錢的套餐提供,挑了第三級,任食海鮮類
+40可有鴛鴦湯底,麻辣鍋味道濃郁、麻而不熗
麻辣鍋
店家推介的沙茶豬筒骨鍋坊間少有,香濃撲鼻,湯料很足
美國Prime  Grade牛小排
紐西蘭羊肩肉無腥臊味,肉質厚實、耐嚼多汁
紐西蘭羊肩肉
設有自助區供應蔬菜及其他火鍋配料,種類繁多
丸類可包括其他火鍋店少有的芥末魚丸、冬陰功蝦球等
廿多款冷熱飲品無限享用,生日月份更可免費升級台灣特式啤酒
2023-05-06
麻辣鍋
美國Prime  Grade牛小排
紐西蘭羊肩肉
2023-05-06 305 浏览
朋友訂了位於旺角銀城廣場的📍台酒鍋共我吃火煱,由於餐廳位於地牢的關係所以不易察覺得到。沿著樓梯下去映入眼前的是一個型格的裝修門面,店內很新淨整潔光亮,色彩繽紛非常colorful,並有許願牆很富有特色,而且服務員態度友好親切。👍這裏點菜用QR code下單既方便又快捷清晰,店裏的一偶還有很多台灣的特色食品可供選購。😘火煱共有四個 level 可以選擇 ,今日點了level 2來試。湯底亦有九個可選,揀了推介的沙茶豬筒骨鍋,除豬筒骨外娃娃菜、蜂巢、豆腐、粟米、豆卜等,用微辣的沙茶醬為湯底味道很爽。😋💢幾款肉類質量很好,🐂prime grade牛板腱, prime grade 牛肩胛,兩者都肉爽夠牛味。牛胸爽真夠爽脆煙韌口感特別。🐖Batale 白豚肉,豬肉味濃。🐐紐西蘭羊肩肉沒有羊羶味。所有肉切得夠薄紋理清晰一灼就熟,吃完一片又一片真停不了口。🤗💢台式小食方面有:🐔士林鹽酥雞、黃金地瓜條、甜不辣、香脆雞腿捲、府城蝦捲、黃金芋泥球等……其中香濃榴槤炸彈,外脆內裏榴槤味濃。鬼馬老油條,外皮鬆脆內裏包著蝦肉非常惹味,配黑松露沙拉醬和BB辣仔沙拉醬同吃滋味一流。😋💢另外放在白烟皓皓冰櫃的火鍋配料

Prime grade牛板腱 牛肩胛
Battle 白豚肉 紐西蘭羊肩肉

台式小食

💢另外放在白烟皓皓冰櫃的火鍋配料亦是應有盡有,魚皮、響鈴、魚皮餃、餃子……蔬菜瓜果種類都很多亦很新鮮。

💢飲品方面除了平常的汽水之類外,更有很多款台式的飲品,平時的火鍋少飲得到,值得試吓。

💢最後飽餐一頓後吃一杯movenpick雪糕,冰涼消滯一流。👍

🔷️今餐雖然只是點了level 2 吃,但都食物已相當豐富且又有質素,感覺很好性價比高,是一個十分滿足的經驗,下次定會再來光顧另外級別的美食。
牛胸爽
2023-05-02
Prime grade牛板腱 牛肩胛
Battle 白豚肉 紐西蘭羊肩肉
台式小食
牛胸爽
  • Prime grade牛板腱,
  • Prime grades牛肩胛
2023-05-05 26 浏览
呢日經過旺角彌敦道,發現到呢間「台酒鍋」,又咁啱好想打邊爐,所以就決定即興台式火鍋🤣好彩時間尚早,所以唔算好多人,入面位置寬敞,坐得好舒適。當日我哋選擇咗lv3套餐,主打牛小排以及海鮮任食🤪湯底我哋選擇咗人蔘雞以及蕃茄😛用QR code落單後,就可以出去自助火鍋配料區啦🙌🏻火鍋配料種類都非常多,淨係蔬菜都有差唔多10款,丸類亦有一啲特別嘅款式,例如冬陰功蝦球、墨魚腸,應有盡有🥰返埋位就見到,頭先order嘅食物已經全部上枱啦🙌🏻美國Prime Grade 牛小排,見到表面嘅紋理好靚,油花均勻,放入去淥幾下就食得🥰口感Q彈,肉汁爆滿,唔乾柴,食完一塊又一塊,停唔到🤣海鮮亦非常豐富,巨大帆立貝貨真價實,就算淥熟之後,仍然係好大粒,非常新鮮,厚肉彈牙😛亦有小花枝、生蠔、沙白、深海魚柳,同樣好新鮮,冇雪藏味👍🏻呢到既主打必食,仲有手工蟹籽鮮蝦滑,以及手打黑松露花枝滑,兩款都鮮甜彈牙,有輕輕黑松露味道,令到整體味道都昇華咗😋仲有其他嘅配料,包括炸魚皮、響鈴,每逢火鍋都一定要order😋食完咁豐富嘅火鍋套餐,呢度嘅甜品仲有Movenpick雪糕任食😍畫下一個完美嘅句號🥰
好彩時間尚早,所以唔算好多人,入面位置寬敞,坐得好舒適。
2023-04-24
朋友提議說食火鍋,有次經過就決定到這間 台酒鍋食 。店舖裝潢以鮮色為主,好有台式風格,座位寬闊,清潔舒適。'我地選擇<Lv3>有海鮮類任食,因牛肉除了可食美國Prime Grade牛小排之外,還可以試Lv2的Prime Grade牛板腱及Lv1美國Prime Grade牛肩胛肉。想不到湯底有八款選擇。.點了鴛鴦鍋,分別有夠薑母鴨鍋及沙茶豬筒骨鍋, 兩款鍋都足料及夠味。.有些火鍋任食配料需用QR code order..肉類接著送上美國Prime Grade牛肩胛肉、Prime Grade牛板腱、Prime Grade牛小排、  西班牙伊比利黑毛猪、紐西蘭羊肩肉、手切牛及雞肉等。 這幾款肉類灼後味道也不錯。當然少不了炸魚皮及響鈴,十分香脆。這美國牛小排, 輕灼一下,肉味濃郁。.海鮮不只有肉類,還有海鮮類有蠔、魚片、無沙的沙白、蝦等 ,特別蝦味道不錯必食,爽口彈牙。.小食點了多款台式小食,款款都香脆可口 。.出去自助區睇下先!自助區食物包羅萬有, 有火煱醬料、火煱配料有蔬菜類、丸類、雪糕、雪條及飲品,全都是自助任飲任食食物。.另在外自助區取了鴨血、午餐肉、金菇、蘿白、豆腐。
朋友提議說食火鍋,有次經過就決定到這間 台酒鍋食 。
店舖裝潢以鮮色為主,好有台式風格,座位寬闊,清潔舒適。
'
我地選擇<Lv3>有海鮮類任食,
因牛肉除了可食美國Prime Grade牛小排之外,
想不到湯底有八款選擇。
點了鴛鴦鍋,
分別有夠薑母鴨鍋及沙茶豬筒骨鍋, 兩款鍋都足料及夠味。
有些火鍋任食配料需用QR code order
肉類
這美國牛小排, 輕灼一下,肉味濃郁。
海鮮
小食
點了多款台式小食,款款都香脆可口 。
出去自助區睇下先!
另在外自助區取了鴨血、午餐肉、金菇、蘿白、豆腐。
怎少不了飯後甜品,最興出望外就是MOVENPICK雪糕也是任食。
這餐火鍋非常飽飽滿足呢!
2023-05-03 145 浏览
今日早上公司委派要去油麻地上堂,放學後約同事一齊去食放題打邊爐。選擇了附近銀座廣場「台酒鍋」享受一下台式火鍋😍。到了店舖門口,擺放了餐牌供客人選擇,有不同等級價錢,Lv1 -Lv4分別是肉類出產地和部位不同,價錢方面都優惠👍。湯底都是台式風味,用各種食材熬煮而成的湯底。我點了Lv2有美國牛板腱、西班牙白豚肉、紐西蘭羊肩肉。同事喜愛藥材味道所以點肉骨茶湯底😍。進入餐廳,環境舒服,座位寬闊,還有台灣食品給客人購物😍。食物自取區域,冷藏食物溫度足夠,擺放得很整齊乾淨,每種食物標籤清晰👍。點食物都是用二維碼系統落單,很方便又環保♻️先來食熱騰騰的台式炸物,黃金地瓜、士林鹽酥雞、府城蝦卷、香脆雞腿捲,雞件外皮酥脆很香口😋。肉骨茶湯底濃郁,配料豐富,同事都話味道很滿意😋。我嘅至愛食牛肉,牛肉味重,肉質嬌嫩😋。輪到食台式肉丸,咬落彈牙爽口😋。最後甜品MOVENPICK雪糕,士多啤梨味和焦糖味,實在太滿足了🥰。

進入餐廳,環境舒服,座位寬闊,還有台灣食品給客人購物😍。

點食物都是用二維碼系統落單,很方便又環保♻️

肉骨茶湯底濃郁,配料豐富,同事都話味道很滿意😋。

我嘅至愛食牛肉,牛肉味重,肉質嬌嫩😋。

輪到食台式肉丸,咬落彈牙爽口😋。

2023-04-23
午餐
-台酒鍋 🔥上星期收工同朋友去旺角食飯 經過見到有間係地庫既台式吃到飽火鍋店 竟然唔洗好貴就有日本A5和牛 / 伊比利亞黑毛豬etc任食 就即刻嗌黎試下~✨ Level 4 (優惠價$438)日本A5北海道和牛 / 西班牙伊比利亞黑毛豬 / 紐西蘭羊肩肉 /海鮮蔬菜丸類任食🥢湯底 - 人蔘雞鍋 + 麻辣鍋 (鴛鴦湯底 +$40)麻辣湯底有勁多乾辣椒 八角等香料 非常惹味入面仲有我至愛既鴨血 食完仲可以去自助區添食🤩人蔘雞鍋真係有幾枝人蔘係度 蔘味極重 岩晒我 2個鍋其實都好夠味 唔洗點好多豉油都可以~🥢肉類牛小排 / 牛肩胛 / 牛板腱 / 牛胸爽 / A5北海道和牛 / 陸奧和牛印象最深刻 - 牛小排入口肥美 食落仲會帶有牛乳香A5北和牛有適度的脂肪分布 肉質滑嫩有彈性 入口即溶陸奧和牛 第一次食 肉質細膩柔嫩 雪花狀油脂分佈均勻 🥢自助區合共有36款蔬菜同丸類任君選擇由常見既皇帝菜 生菜 秋葵 蓮藕 蘿蔔到台式特色食材既豬米血糕 墨汁腸 三星蔥貢丸再到特別既芝心蟹棒 冬蔭公蝦球 芫茜燒賣等等都有🥢台灣小食鹽酥雞 黃金芋丸球 甜不辣 榴槤炸彈 什至連串燒都有!🥢海鮮類生猛海蝦 嫰滑生
台酒鍋 🔥

上星期收工同朋友去旺角食飯
經過見到有間係地庫既台式吃到飽火鍋

✨ Level 4 (優惠價$438)
日本A5北海道和牛 / 西班牙伊比利亞黑毛豬 /
紐西蘭羊肩肉 /海鮮蔬菜丸類任食

🥢湯底 - 人蔘雞鍋 + 麻辣鍋 (鴛鴦湯底 +$40)
麻辣湯底有勁多乾辣椒 八角等香料 非常惹味
入面仲有我至愛既鴨血 食完仲可以去自助區添食🤩
人蔘雞鍋真係有幾枝人蔘係度 蔘味極重 岩晒我
2個鍋其實都好夠味 唔洗點好多豉油都可以~

🥢肉類

由常見既皇帝菜 生菜 秋葵 蓮藕 蘿蔔到
台式特色食材既豬米血糕 墨汁腸 三星蔥貢丸再到
特別既芝心蟹棒 冬蔭公蝦球 芫茜燒賣等等都有

🥢台灣小食
鹽酥雞 黃金芋丸球 甜不辣 榴槤炸彈 什至連串燒都有!

🥢海鮮類
生猛海蝦 嫰滑生魚片 蟹籽蝦滑 花膠片 生蠔 蜆肉
帆立貝 深海魚柳 小花枝 等等款款都大隻新鮮

🥤飲品
主要以罐裝飲品為主 有黑糖薑母菜 黑松沙士 烏龍茶
連唔同味道既珍珠奶茶都有得揀~

🍦甜品
有Movenpick 雪糕任食 大滿足!
2023-04-11
2023-05-02 83 浏览
第二次嚟呢間台式火鍋,今次揀咗Lv3 $358 同台灣好出名嘅「薑母鴨鍋」,7點前入座仲有優惠$328。從未食過薑母鴨,初時怕會好藥膳味,原來唔係嘅,個湯仲幾有鴨味幾清甜嘅😋任食選擇都幾多,肉類點咗美國Prime Grade 牛肩胛、美國Prime Grade 牛板腱、美國Prime Grade 牛小排、嫩滑鮮滑牛、紐西蘭羊肩肉、西班牙伊比利亞黑毛豬、西班牙Batalle白豚肉💯牛小排,鮮滑牛同黑毛豬,肉味濃,夠淋又滑😋😋😋海鮮就叫咗深海大虎蝦、帆立貝、沙白蜆、廣島生蠔、蟹子鮮蝦滑、手工芫茜鮮牛滑、黑松露花枝滑、魚皮蝦餃、香茜魚皮角💯大虎蝦超大隻,蟹子鮮蝦滑同手工芫茜牛滑,啖啖肉超彈牙,好味😋😋除火鍋配料之外,仲有熟食小食,有黃金芋泥球、府城蝦捲、榴槤炸彈,揀咗呢3樣都好得,仲熱辣辣上枱嘅💯自助蔬菜、肉丸吧同自助醬料區,選擇都算幾多,不過實在已經太飽,只係攞咗少量試試😅自助飲品區飲品種類都幾多,除咗汽水、茶外,竟然有珍珠奶茶同燒鮮草爽👍👍最後就係雪糕自助區有我至like嘅Movenpick,呢餐超級飽飽💯💯💯

薑母鴨鍋

任食選擇都幾多,肉類點咗

💯牛小排,鮮滑牛同黑毛豬,肉味濃,夠淋又滑😋😋😋
美國Prime Grade 牛小排

嫩滑鮮滑牛
西班牙伊比利亞黑毛豬
  • 深海大虎蝦
2023-05-02 34 浏览
終於考完試,當然要食返餐好嘅慶祝,最鍾意嘅就係打邊爐。呢一間台式任食火鍋,都幾大間,好多卡位可以坐。我哋揀咗薑母鴨湯底,個湯底有啲藥膳味,由清清地,同啲菜吸晒啲薑味嘅時候感覺好驅寒。而佢都有好多舊鴨肉,不過我自己就麻麻哋,因為肉質比較韌。牛肉方面,佢都有幾款俾你揀,我就試咗佢個牛板鍵同埋牛小排,同埋橡果豬。相比之下,我自己鍾意牛板鍵多啲,因為個口感爽啲。個豬肉都好香肉味,又係爽得嚟唔會韌。另外佢啲牛仲有一款係滑牛,我都覺得唔錯。最值得讚嘅係佢呢度嘅虎蝦,真係超大隻。熟左都勁大隻,好吸引。最重要係佢每一隻都勁新鮮爽口彈牙,同埋唔會剩係得頭嗰一輪先至係大隻,我哋叫咗三輪,佢每一次都會俾足數量同埋都係新鮮嘅。而另外佢呢度嘅扇貝都好大隻,絕對唔係喺第二啲任食嘅地方得手指頭咁大。除咗嘢飲選擇多之外,佢呢度嘅雪糕種類都有好多款俾你揀,呢個價錢都幾抵食。
終於考完試,當然要食返餐好嘅慶祝,最鍾意嘅就係打邊爐。

而佢都有好多舊鴨肉,不過我自己就麻麻哋,因為肉質比較韌。

相比之下,我自己鍾意牛板鍵多啲,因為個口感爽啲。

個豬肉都好香肉味,又係爽得嚟唔會韌。

另外佢啲牛仲有一款係滑牛,我都覺得唔錯。

最值得讚嘅係佢呢度嘅虎蝦,真係超大隻。

熟左都勁大隻,好吸引。

2023-04-29
數數手指就快去台灣喇先預習一下·食番轉台灣火鍋位於旺角銀座廣場既台酒鍋餐廳裝修設計·連埋特式壁畫個感覺真係好台灣!!餐廳提供4種價位既套餐由LV3起可以任食海鮮· LV4係任食和牛消費卷到手· 當然要食得盡興!台式火鍋吃到飽套餐Level 4($468)火鍋湯底選了比較台式既臭臭鍋湯底幾香濃· 不會太油膩用黎配蔬菜肉類都幾夾♡ 肉類:A5 北海道特選和牛同西班牙伊比利黑毛豬和牛紋理分明· 入口唔會好油膩可以感受到脂香同肉香· 最重要係唔會膩到秒滯!黑毛豬口感軟腍富彈性· 望落好似好肥美但入口會好滿足· 肉味幾香濃除左A5和牛 • 仲有令陸奧和牛同美國 Prime Grade 牛板腱牛肉質素幾高· 令陸奧和牛相對脂香感會重啲牛板腱肉味會較濃· 亦相對有咬口·♡ 海鮮類必點既深海大虎蝦 · 巨大帆立貝虎蝦真係好大隻· 隻隻新鮮爽彈帆立貝真係好巨型·口感爽嫩鮮甜大大粒帆立貝· 唔怕係湯底揾唔番!另外仲試左兩款滑類手打黑松露花枝滑·手工蟹籽鮮蝦滑兩款口感都彈牙· 但個人比較鍾意蝦滑多啲·♡ 台式小食台灣野怎能缺少台式小食香脆雞腿捲|鬼馬老油條|士林鹽酥雞|府城蝦捲超推雞腿捲· 就係平時夜市既雞

數數手指就快去台灣喇
先預習一下·食番轉台灣火鍋
位於旺角銀座廣場既台酒鍋
餐廳裝修設計·連埋特式壁畫
個感覺真係好台灣!!

餐廳提供4種價位既套餐
由LV3起可以任食海鮮· LV4係任食和牛
消費卷到手· 當然要食得盡興!

台式火鍋吃到飽套餐Level 4($468)
火鍋湯底選了比較台式既臭臭鍋
湯底幾香濃· 不會太油膩
用黎配蔬菜肉類都幾夾

♡ 肉類:
A5 北海道特選和牛同西班牙伊比利黑毛豬
和牛紋理分明· 入口唔會好油膩
可以感受到脂香同肉香· 最重要係唔會膩到秒滯!
黑毛豬口感軟腍富彈性· 望落好似好肥美
但入口會好滿足· 肉味幾香濃

牛肉質素幾高· 令陸奧和牛相對脂香感會重啲
牛板腱肉味會較濃· 亦相對有咬口
♡ 海鮮類
必點既深海大虎蝦 · 巨大帆立貝
虎蝦真係好大隻· 隻隻新鮮爽彈
帆立貝真係好巨型·口感爽嫩鮮甜
大大粒帆立貝· 唔怕係湯底揾唔番!

另外仲試左兩款滑類
香脆雞腿捲|鬼馬老油條|士林鹽酥雞|府城蝦捲
超推雞腿捲· 就係平時夜市既雞腿卷
灑上孜然粉· 香脆又爆汁呀
鹽酥雞都發揮水準· 外脆內juicy
估唔到小食類幾出色!!
仲有必叫既和牛串燒· 和牛燒完後油脂跑哂出黎
如果厚切少少就更好

♡ 自助區
丸類|蔬菜|飲品
擺放得整整齊齊· 有好多台式丸類腸類
基本上係想食既都會揾到
仲有好多台灣特式飲料· 好鍾意其中既黑麥茶!

食完之後仲有movenpick 雪糕· 剛好去去油膩飽滯感
1K
2023-05-02 32 浏览
見到依間好似新新地既放題邊爐,八掛望下,岩岩9點可以優惠價,中階lv2都係$258/人,就試下新店。環境ok新淨企理,好多卡位👍🏻自助區醬料,飲品都係大路野,另外有有好多款火鍋食材,雪櫃噴哂煙夠哂凍,感覺食材都新鮮衛生d👍🏻除左一般火鍋料,仲有台灣必食鴨血,米血糕等。依個lv主要都係食美國prime牛板鍵,牛肩胛,西班牙白豚同埋紐西蘭羊肉,如果想食海鮮既話就要lv3以上既餐先有。牛板鍵又唔錯喎,厚身d有口感有肉味,牛肩胛就相對腍身d。仲有滑牛,牛胸爽👍🏻見menu推介沙茶豬筒骨鍋,味道幾香。好少見放題有羽衣甘藍🥬襯個沙茶湯又幾好食喎!仲有d炸物小食,雞皮卷同埋鬼馬油炸鬼都好食,油炸鬼入面係蝦膠,即炸外脆內彈熱辣辣👍🏻甜品櫃有必食既movenpick☑️

見menu推介沙茶豬筒骨鍋,味道幾香。
好少見放題有羽衣甘藍🥬襯個沙茶湯又幾好食喎!

甜品櫃有必食既movenpick☑️

2023-04-30 23 浏览
⌂ 旺角/油麻地台酒鍋@taiwandrunkpot 旺角彌敦道565-567號銀座廣場LG樓星期一至日 12:00 - 23:00· level 2𖧷 設有加一︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸#ewm旺角#ewm油麻地#ewm台灣菜︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸*・゜台灣放題吃到飽之夜゜・*放題做全日嘅第一餐...都唔係話好過份姐...呢到有4款放題套餐,我哋就揀咗level 2 $258嘅美國prime grade 牛板腱、西班牙batalle 白豚肉同埋紐西蘭羊肩肉而湯底更加高達9款可以選擇,我哋揀咗鴛鴦鍋第一個湯底我哋就聽店員推介嗌咗個沙茶豬筒骨湯,第二個湯底係人參雞湯!會話呢個價錢食到咁多嘢性價比好高!我哋大概7點去,都開始多人!值得一讚嘅係餐廳嘅抽風系統做得幾好,食完成餐件衫都無咩油煙味!食物係以QR Code 嗌,咁就可以容易啲check 返啲單有冇漏啦~我地落完單就直接去自助區攞蔬菜同丸類,仲有啲台式嘅食材推薦大家可以食鬼馬老油條.ᐟ 手打黑松露花枝滑.ᐟ府城蝦捲.ᐟ鬼馬老油條同個名一樣都真係幾鬼馬,入面釀左蝦滑, 浸一下湯再食
⌂ 旺角/油麻地

#ewm油麻地
#ewm台灣菜
︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸
*・゜台灣放題吃到飽之夜゜・*
放題做全日嘅第一餐...都唔係話好過份姐...
而湯底更加高達9款可以選擇,我哋揀咗鴛鴦鍋
會話呢個價錢食到咁多嘢性價比好高!
我哋大概7點去,都開始多人!
我地落完單就直接去自助區攞蔬菜同丸類,仲有啲台式嘅食材
鬼馬老油條同個名一樣都真係幾鬼馬,入面釀左蝦滑, 浸一下湯再食,吸埋沙茶湯嘅味,一舊接一舊食,完全停唔到口呀!
有得任食movenpick!!! 超級開心,同朋友食咗好幾杯xdd
整體嚟講呢個價錢有咁好嘅質素真係幾有誠意!

#旺角美食#油麻地美食  #hk #hkdaily #hkfoodie #美食 #hkfoodie #food #hkfood #hkig #foodiehk #foodinstagram #foodphotography #手機食先#foodpics#foodblogger #香港美食 #hkigshop #餐廳推薦 #打卡餐廳 #餐廳推介 #旺角好去處 #香港美食指南 #台灣菜 #放題
2023-04-18