2022-12-13 79 浏览
最近天氣開始凍,最啱打邊爐!好耐冇食過任食火鍋啦最近喺油麻地終於俾我搵到一間抵食嘅選擇佢主打多款台式招牌火鍋包括薑母鴨鍋、臭臭鍋、沙茶豬筒骨鍋等等任食火鍋總共有四個價錢選擇由美國Prime Grade 牛小排到日本A5北海道和牛都有Lv3起就有海鮮任食除咗唔同嘅單點自助吧仲提供超過 40款火鍋配料台式飲品同唔同嘅雪糕雪條當中一定唔可以錯過MovenPick雪糕任食我今次就叫咗薑母鴨鍋一個好適合冬季用來暖胃的鍋加了老薑、馬蹄、當歸等藥材熬製打邊爐前飲返啖鴨肉濃湯已經好滋補Lvl3套餐包括嘅美國Prime Grade牛板腱係美國牛肉最高級別!肉質同脂肪分布最佳只有少於2%嘅美國牛肉可以到得到這個評級牛板腱有豐富嘅大理石油花肉質超柔嫩!美國Prime Grade牛小排同樣取自42個月齡以下嘅小牛肉質就比較堅實入口有好香濃嘅肉味金牌小花枝有好Q彈口感低卡又健康!深海魚柳啖啖肉超嫩口啱晒我呢啲唔識揀骨嘅人再加埋辣油好似食緊水煮魚咁西班牙伊比利亞黑毛豬肉質好細膩,肉汁豐富雖然味道比較濃郁但係食落嘅時候完全唔會有好滯嘅感覺絕對係“豬肉界和牛“
最近天氣開始凍,最啱打邊爐!
好耐冇食過任食火鍋
最近喺油麻地終於俾我搵到一間抵食嘅選擇
佢主打多款台式招牌火鍋
包括薑母鴨鍋、臭臭鍋、沙茶豬筒骨鍋等等

任食火鍋總共有四個價錢選擇
台式飲品同唔同嘅雪糕雪條
當中一定唔可以錯過MovenPick雪糕任食

我今次就叫咗薑母鴨鍋
一個好適合冬季用來暖胃的鍋
加了老薑、馬蹄、當歸等藥材熬製
打邊爐前飲返啖鴨肉濃湯
已經好滋補

Lvl3套餐包括嘅美國Prime Grade牛板腱
係美國牛肉最高級別!
肉質同脂肪分布最佳

啱晒我呢啲唔識揀骨嘅人
再加埋辣油
好似食緊水煮魚咁

西班牙伊比利亞黑毛豬
肉質好細膩,肉汁豐富
雖然味道比較濃郁
但係食落嘅時候完全唔會有好滯嘅感覺
絕對係“豬肉界和牛“
2022-12-13 83 浏览
旺角有間新開嘅台式任食火鍋店~台酒鍋✨ 最正嘅係任食MÖVENPICK 雪糕!!! 我地叫咗Level 4套餐慶祝一下😍 呢道會播世界盃賽事,可以一路食一路睇⚽️!!首先職員叫我地揀咗湯底先。台式火鍋湯底係比較多特別的款式選擇,款款都咁吸引。我地揀左肉骨茶。有藥材香氣,但不會太甘苦。而且有好多肉骨係鍋中。最高級的套餐就係有日本A5北海道和牛。油脂分佈平均,口感好嫩,牛味香濃,入口融化的感覺。另外美國Prime Grade牛板腱都係我中意嘅肉肉之一。肉質厚實帶軟嫩。套餐包了任食海鮮。有日本特級大帶子、廣島生蠔、大蝦、嫩滑生魚片、蟹籽蝦滑、花膠片、沙白貝、帆立貝、小花枝等等。估唔到有咁大粒帶子,好高質呢~小食都有幾款好好食。府城蝦捲好酥脆,脆腐皮包裹住蝦肉同魚肉。好有口感。士林鹽酥雞一小粒咁,好香脆。記得點埋黑松露沙拉醬、BB辣醬子沙拉醬,更惹味!配料之中我最中意就係魚皮蝦餃。透薄嘅魚皮包住蝦肉,口感彈牙。而其他丸類、蔬菜類嘅火鍋配料就係火鍋配料自助區自取,種類都好多。飲品櫃有少見嘅台式飲品,罐裝的黑糖珍珠奶茶、鳳梨烏龍茶、薑母茶、冬瓜茶等。加$40仲可以任飲台灣水果啤酒🍻 旁邊雪糕櫃有MÖ

而其他丸類、蔬菜類嘅火鍋配料就係火鍋配料自助區自取,種類都好多。飲品櫃有少見嘅台式飲品,罐裝的黑糖珍珠奶茶、鳳梨烏龍茶、薑母茶、冬瓜茶等。加$40仲可以任飲台灣水果啤酒🍻 旁邊雪糕櫃有MÖVENPICK雪糕任食,仲有不同雪糕雪條任食。
📍台酒鍋
旺角彌敦道565-567號銀座廣場LG樓

Lv4套餐主打日本A5北海道和牛(折後$438)雖然$400以上嘅價錢有好多選擇 但呢度既放題都的確對得起佢哋嘅定價💁🏻‍♀️除左北海道和牛 仲有其他set有既牛類 同Lv3有既西班牙伊比利亞黑毛豬 紐西蘭羊肩肉 海鮮任食🤓首先日本A5北海道和牛真係超肥 佢既牛脂喺口入面真係繞樑三日 我地encore左好多次 所以都冇比到quota食羊同豬🤤🤤🤤🤤🤤而除左A5和牛之外牛小板同牛板腱都好唔錯 相對上牛肉脂肪比例較均勻 牛味都較重 同行朋友就鍾意佢多啲 冇咁易膩👻👻而另一個回本位係海鮮選擇好多而且高質 有蠔同帶子 其中必點必食既係海蝦 大大隻 有成年人手掌咁長 一拆殼蝦頭啲蝦膏爆哂出黎食落都好新鮮 真係要食多兩隻🤩台式小食黎講都係冇得彈黃金芋丸球大大粒超足料 鹽酥雞再點黑松露沙律醬真係好夾炸物都係熱辣辣🥳🥳甜品仲有無限movenpick 食到飽飽地可以食雪糕回下氣先😙😙環境黎講充滿世界盃同埋聖誕節嘅氣氛 有大螢幕投影比賽 同有突然出現既送餐機械人 美中不足係腳位有少少窄 男士可能會頂腳 😎😎但真係希望我係啲牛牛咁有好多個胃 咁我就可以食多啲多啲野喇
Lv4套餐主打日本A5北海道和牛(折後$438)

而除左A5和牛之外

鹽酥雞再點黑松露沙律醬真係好夾
炸物都係熱辣辣🥳🥳

但真係希望我係啲牛牛咁有好多個胃 咁我就可以食多啲多啲野喇
2022-12-12 65 浏览
天氣凍凍地,同媽咪去打邊爐等佢唔駛煮飯啦😆😆選擇間新台式火鍋🍲湯底火面,好多款式,臭臭鍋、肉骨茶、薑母黑鴨鍋、人參雞鍋,但最後媽咪選了醉雞鍋同酸菜白肉鍋🥰🥰醉雞酒味剛好,媽媽飲了一碗多😋😋,鮮甜湯底加了紀子、鮮雞,蟲草花,紅棗。我就飲下酸菜湯,辣味夠、白肉就要快手食,不然就會鞋身。今次點選LV3套餐,Prime grade小牛排係當中精選🥰🥰果然肉質鮮嫩,當然有番質素😋牛肉味濃。羊肉亦好味道,不會好羶。任食選擇多,雞子不是每間都有,我都點選了數次🥰🥰放入醉雞鍋岩晒,補身之選😍😍大大粒,先吉穿一個窿,過一陣食就不會熱到口🥰🥰正廣島蠔,又大又新鮮,必食之選。生魚片,媽媽話超正,不用20秒就攪點。又真係超爽。出面台式食品超過30款,芫荽燒賣,台式腸,丸類及多款菜真係應有盡有。讚飲品台式,罐裝珍珠奶茶、仙草飲料,超多,台灣啤酒就加小小錢就試到,可以一試雪糕方面,大量movenpick 任食,西瓜雪條。媽媽表示滿意🥰🥰🥰
2022-12-12 60 浏览
天氣凍冰冰🥶最啱就係打邊爐喇🍲台酒鍋係新開嘅台式邊爐火鍋湯底夠晒台👍🏻我哋揀咗鴛鴦鍋👉🏻麻辣鴨血+沙茶豬筒骨放題揀咗Lv4,有日本A5北海道和牛同海鮮㗎‼️兩個湯底都好濃郁,淥完嘅食物可以唔需要再蘸豉油👏🏻👏🏻日本A5北海道和牛雪花滿佈😍油脂香氣洋溢,口感嫩滑牛肩胛、牛板腱同牛小排都好新鮮可以一次過食唔同口感嘅肉有入口軟嫩到有嚼勁,滿足唔同人嘅喜好❤️海鮮大虎蝦、帆立貝、小花枝、蜆都好新鮮大虎蝦同手工蟹子鮮蝦滑真係要試呀🤭味道鮮甜,爽口彈牙另外仲有台灣小食有手抓餅、鹽酥雞、芋泥球等‼️食物同飲品種類夠晒多元化,飲品有汽水、茶、台式奶茶🥤仲有MÖVENPICK®雪糕任你食添呀🤩台酒鍋啱晒黑洞嘅朋友🤣🤣可以食得開心建滿足💕
天氣凍冰冰🥶
最啱就係打邊爐喇🍲

台酒鍋係新開嘅台式邊爐
火鍋湯底夠晒台👍🏻
我哋揀咗鴛鴦鍋👉🏻麻辣鴨血+沙茶豬筒骨
放題揀咗Lv4,有日本A5北海道和牛同海鮮㗎‼️

兩個湯底都好濃郁,淥完嘅食物可以唔需要再蘸豉油👏🏻👏🏻

日本A5北海道和牛雪花滿佈😍
油脂香氣洋溢,口感嫩滑
牛肩胛、牛板腱同牛小排都好新鮮
可以一次過食唔同口感嘅肉
有入口軟嫩到有嚼勁,滿足唔同人嘅喜好❤️

海鮮大虎蝦、帆立貝、小花枝、蜆都好新鮮
大虎蝦同手工蟹子鮮蝦滑真係要試呀🤭味道鮮甜,爽口彈牙

仲有MÖVENPICK®雪糕任你食添呀🤩
台酒鍋啱晒黑洞嘅朋友🤣🤣可以食得開心建滿足💕
2022-12-12 30 浏览
呢邊新開左間台式火鍋 $208起就可以任食牛😻最特別係除咗普通嘅火鍋配料外 仲有好多唔同嘅台式小食選擇 都幾好食㗎😼今日男朋友心情好就嗌個最貴嘅餐🤣Lv4 任食日本A4北海道和牛 $468另外任何套餐+$48可以升級任飲台灣啤酒如果係生日月份仲可以免費升級添~不過我哋唔係幾想飲啤酒 所以就冇加啦湯底都好有台式風味 我哋揀咗麻辣鍋同蕃茄鍋 (鴛鴦鍋底+$40) 湯底都好濃郁~食物QR code落單 部份火鍋配料、醬油、飲品就喺出面自助區攞日本A4北海道和牛厚薄適中 不過解凍方面可以改善~ 和牛軟腍油脂豐富 分佈平均Lv3,4可以任食海鮮 建議起碼嗌Lv3~ 佢嘅海鮮都幾唔錯 海蝦大大隻成兩隻手指公咁長🙈 帆立貝大大隻又鮮甜 肉質少少爽口 不過蜆就比較細粒蝦滑我哋都覺得好味~ 爽口彈牙口感好好 裏面仲有唔少鮮蝦粒呢個係低一個grade嘅美國prime grade牛小排 都唔差㗎~都幾重牛味 比起和牛就更加有嚼勁仲有任食台式小食 本身諗住放題應該都麻麻哋 但竟然好好食😋 仲有任食movenpick!

呢邊新開左間台式火鍋 $208起就可以任食牛😻

今日男朋友心情好就嗌個最貴嘅餐🤣
Lv4 任食日本A4北海道和牛 $468
另外任何套餐+$48可以升級任飲台灣啤酒
如果係生日月份仲可以免費升級添~
不過我哋唔係幾想飲啤酒 所以就冇加啦

蝦滑我哋都覺得好味~ 爽口彈牙口感好好 裏面仲有唔少鮮蝦粒

仲有任食台式小食 本身諗住放題應該都麻麻哋 但竟然好好食😋

仲有任食movenpick!
2022-12-12 48 浏览
餐廳內簡單裝修,由落樓梯開始數幅壁畫甚是吸引~打下咭先~ 仲有波睇! 揀埋鍋底再入座~ 🌟多款鍋底,台灣 style~ 臭臭鍋、酸菜白肉、薑母鴨⋯⋯揀咗店員推介沙茶豬筒骨鍋👍🏻🌟小食、肉類、海鮮用手機落單~ 黃金芋泥球,超酥脆,必試! 🌟真材實料鍋底,豬筒骨入面嘅骨髓超甜!🌟豬牛羊雞有齊~牛肉基本已經係 prime grade,牛味濃郁,入口軟腍~🌟海鮮驚喜,竟然咁巨型!大蝦、墨魚、帶子、生蠔、蜆、魚 片~全部有質素! 🐟🦐🦑🌟可以加錢升級台灣啤酒飲到飽!除咗台啤,仲有多款台灣特色飲品~Ocean bomb珍珠奶茶、鳳利烏龍茶、私心推愛文芒果冰🌟雪糕雪條:movenpick、mega、雀巢,我就試咗西瓜雪條~唔錯~🌟轉盤玩遊戲,最勁仲有機會半價收費! Good Luck! #台酒鍋#台式火鍋#吃到飽#臭臭鍋#豬筒骨#任食#打咭 #2022世界盃#免費睇
餐廳內簡單裝修,由落樓梯開始數幅壁畫甚是吸引~打下咭先~

仲有波睇!

揀埋鍋底再入座~

🌟小食、肉類、海鮮用手機落單~
黃金芋泥球,超酥脆,必試!

🌟真材實料鍋底,豬筒骨入面嘅骨髓超甜!

🌟可以加錢升級台灣啤酒飲到飽!

🌟轉盤玩遊戲,最勁仲有機會半價收費!
Good Luck!

2022-12-11 54 浏览
在旺角買好了聖誕禮物後,因天氣涼了,決定試一試新開張的台酒鍋吃台式任食火鍋,它位於旺角彌敦道號銀座廣場地下,餐廳裝修走工業原石風為主,環境光鮮,位置非常方便,寬敞卡位座位舒適闊落,場地很大,空間感闊,最點是環境很衛生!加上直播有世界盃,氣氛一流。任食放題,點餐只需掃一掃QR code下單,另外設有火鍋配料自助區、醬料區、甜品區、飲品雪櫃區;多款套餐供選擇,共有九款湯底選擇,我們選了臭臭鍋,以臭豆腐加上大腸的「臭香」及 臭豆腐乾,湯頭鮮甜無比,味道香濃!另外朋友生日月份可免費升級任飲台式啤酒!調味料方面很多選擇,自制大碟蒜蓉及蔥花,再加上沙茶醬和火鍋豉油,完美的火鍋配搭。我們選了Level 3 套餐,可以任吃日本A5北海道和牛、西班牙伊比利亞黑毛豬、紐西蘭羊肩肉、牛板腱、滑牛,另有任食海鮮有生猛大蝦、嫩滑生魚片、蟹籽蝦滑、花膠片、帆立貝,質素很好。日本A5北海道和牛是我的最愛,入口即溶,肉質肥美鮮嫩,雪花脂肪分布夠平均,焯數秒就可品嘗,肉味香濃。牛板腱入口腍,咬下去爽口彈牙,薄切但牛肉味重!紐西蘭羊肩肉滑溜沒有羶味,薄片肉質軟滑!海鮮類同樣出色!新鮮海蝦,彈牙鮮甜!比手掌還要大,是主打賣
牛板腱入口腍,咬下去爽口彈牙,薄切但牛肉味重!
紐西蘭羊肩肉滑溜沒有羶味,薄片肉質軟滑!

海鮮類同樣出色!新鮮海蝦,彈牙鮮甜!比手掌還要大,是主打賣點,十分推介!
花甲很鮮甜飽滿,嫩滑生魚片魚味足又夠薄脆身,墨魚仔 ,有咬口,蟹籽蝦滑及綾魚滑香滑,份量剛好!
帆立貝大粒,有咬口,腳蟹棒,每口都是蟹肉很滿足!

手工莞茜餃,餡料十足,每隻都包滿餡,香菜味香濃!每隻餃都包滿餡!
響鈴放湯數秒,馬上吃下,外脆內軟的口感!
手打丸類,三星蔥醬爆貢丸和芥末魚丸充滿特式,其中冬蔭公丸最特別,帶有微微的冬蔭公味,食落彈牙非常。
厚切午餐肉,每口都是午餐肉很滿足!

蔬菜同樣是一大賣點,蔬菜種類非常繁多,自取各式的菜類,如油菜心苗,唐生菜,娃娃菜、冬菇、羽衣甘藍,蒿荀片,十分新鮮及健康!

另點了熟食如鹽酥雞,蝦卷及手抓餅,全是誠意之作,材料十足,香脆可口!

飲品種類同樣很多,有各式紙盒及罐裝飲,如OOHA無糖氣泡飲、楊協成清涼爽外、罐裝珍珠奶茶比較少見

甜品任食的MÖVENPICK雪糕,原味及碎朱古力口味香濃,另有牛奶雪條、西瓜雪條,十分滿足!

整體來說,餐廳食品質素不錯,食物水準及性價比絕對超班,加上環境及食物款式好,值得一試!
  • 牛板腱
  • 紐西蘭羊肩肉
  • 海蝦
2022-12-11 46 浏览
【旺角•台酒鍋】🐝 @taiwandrunkpot————————————————————————新店體驗❤️又打邊爐了😆蜜糖小姐最愛今次介紹一間台式火鍋,台式湯底比港式吸引。店舖具有9️⃣款湯底:麻辣、人參雞、薑母鴨、臭臭……選擇了推介款:沙茶豬筒骨鍋🐷豬筒骨即豬後腿骨,骨頭較大🦴愛吃骨髓人士喜愛。湯底充滿好幾件豬筒骨,配沙茶非常香濃惹味,醬料區也不用去。套餐有4️⃣Level選擇,強烈推介Level3️⃣/4️⃣,皆因海鮮必食‼️🤩🤩任食中亦相當新鮮👍🏻 並有超過40款火鍋配料🥬🥩🥕🍯|Level4️⃣|HKD468/位日本A5北海道和牛(Lv4️⃣先有)、西班牙伊比利亞黑毛豬、紐西蘭羊肩肉、美國Prine Grade牛小排。🐷食肉獸適合來食,有質素的任食。❤️喜歡和牛口感柔嫩富油脂香❤️喜歡牛小排肉質重牛味❤️喜歡羊肉羶味濃。任食中海鮮新鮮鮮甜😳虎蝦🦐大隻到手掌咁長✋🏻生魚片🐟非常嫩滑如吃酸菜魚👍🏻帶子🐡鮮甜大粒🍺🍺 台湾酒任飲HKD48😻耐冇飲台啤🍦🍦 MovenPick雪糕任食,但太飽已食不落。餐廳環境:📸📸📸📸📸服務質素:😊😊😊😊😊食物味道:👅👅👅👅👅性價比:💰💰💰💰💰HKD1082/2人(連加一)✨✨✨✨
【旺角•台酒鍋】🐝 @taiwandrunkpot
————————————————————————
新店體驗❤️又打邊爐了😆蜜糖小姐最愛

選擇了推介款:沙茶豬筒骨鍋🐷
豬筒骨即豬後腿骨,骨頭較大🦴愛吃骨髓人士喜愛。
湯底充滿好幾件豬筒骨,配沙茶非常香濃惹味,醬料區也不用去。

🍯|Level4️⃣|HKD468/位

🍺🍺 台湾酒任飲HKD48😻耐冇飲台啤

🍦🍦 MovenPick雪糕任食,但太飽已食不落。

餐廳環境:📸📸📸📸📸
服務質素:😊😊😊😊😊
食物味道:👅👅👅👅👅
性價比:💰💰💰💰💰HKD1082/2人(連加一)

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#nkiki旺角 #nkiki火鍋 #nkiki台灣菜
🏠 台酒鍋
📮 旺角彌敦道565-567號銀座廣場LG樓
近排天氣凍凍地,又係時候打邊爐🍲今次就帶左朋友去油麻地打邊爐,餐廳除左有多款台式火鍋湯底外,亦有海鮮任食😝火鍋配料仲超過40款,非常豐富🥳另外加$48有台灣啤酒任飲🍻適逢世界盃進行得如火如荼,餐廳呢度都有直播比大家邊飲邊睇⚽️_🥩LV4 任食日本A5北海道和牛放題 $468(7:00前離座/9:00後入座,可享優惠價$438)餐廳放題有提供四個級數選擇,價錢由$238起今次小編就揀咗Lv4可以任食日本A5北海道和牛(Lv4先有)🇯🇵另外仲有美國Prime Grade牛小排、西班牙伊比利亞黑毛豬、紐西蘭羊肩肉、滑雞件等肉類,回本位當然係A5和牛,油花分佈細緻,食落肉質柔軟,牛味濃郁🐮🥘湯底餐廳提供多款台式湯底,有臭臭鍋,薑母鴨鍋,肉骨茶鍋,沙茶豬筒骨鍋等😌充滿台灣風味,今次就揀左麻辣鍋,味道夠麻又夠辣,十分惹味😜🐟海鮮有生魚片、深海魚柳、沙白蜆、廣島生蠔,最有驚喜係深海大虎蝦🦐足足有手掌咁大隻,味道鮮甜又爽口🥢小食有鹽酥雞、蝦捲、手抓餅、黃金芋泥球、甜不辣等台灣小食,鹽酥雞炸得香脆,肉質嫩滑,手抓餅食落香口☺️自助區亦有多款丸物、香腸及蔬菜🥬最後記得留肚食埋MÖVENPICK雪糕同雀巢甜筒,

_
🥩LV4 任食日本A5北海道和牛放題 $468
(7:00前離座/9:00後入座,可享優惠價$438)
餐廳放題有提供四個級數選擇,價錢由$238起

🥘湯底

🐟海鮮

🥢小食

自助區亦有多款丸物、香腸及蔬菜🥬最後記得留肚食埋MÖVENPICK雪糕同雀巢甜筒,食飽飽超滿足,大家都快啲約埋朋友仔一齊去試啦🤓
2022-12-10 108 浏览
油麻地呢間新開火鍋店🥣主打台式火鍋 有九款湯底選擇任食套餐有四種😗Lv 4包日本A5北海道和牛😍仲有海鮮 火鍋配料 MovenPick雪糕任食🤗連飲品都夠晒台灣風味☺️-Lv4套餐(正價$468;優惠價$438)湯底試咗推沙茶豬筒骨鍋😋非常惹味⚠️但記得煮吸汁食物就唔好滾咁耐唔係會有啲鹹🤏🏻-🔹肉類牛/豬/雞/羊樣樣齊識食梗係要多幾碟日本A5北海道和牛 🤓黑洞私心推介油香䐁腩片個d肥腩肉超邪惡🤤油脂豐富-🥲海鮮類估唔到海鮮都好有驚喜😯任食黎講有質素✅日本特級大帶子/廣島蠔/帆立貝/深海大虎蝦全部大大件 煮完都唔縮水😙另外手工蟹籽蝦滑好彈-🔹台式炸物話明台式火鍋 點少得台灣小食😏好多夜市小食都有供應💓黑洞試咗👇🏻黃金芋泥球 鹽酥雞 甜不辣 台灣腸值得一讚 整體夠脆口熱辣🔥餐廳仲提供沙律醬 肥仔到極點👻-Btw自助區有蔬菜 丸類 麵 飲品任拎黑洞見到罐裝珍珠奶茶 之前一路都想試😬原味同黑糖都冇伏 係甜咗少少👅不過d珍珠膠膠哋🤣-P.s 餐廳用機械人送餐點 超級智能化😝
油麻地呢間新開火鍋店🥣
主打台式火鍋 有九款湯底選擇
任食套餐有四種😗
Lv 4包日本A5北海道和牛😍
仲有海鮮 火鍋配料 MovenPick雪糕任食🤗
連飲品都夠晒台灣風味☺️

Lv4套餐(正價$468;優惠價$438)
湯底試咗推沙茶豬筒骨鍋😋非常惹味

原味同黑糖都冇伏 係甜咗少少👅
不過d珍珠膠膠哋🤣
P.s 餐廳用機械人送餐點 超級智能化😝
2022-12-10 62 浏览
天氣開始涼了, 特別想打邊爐, 這間火鍋店主打多款台式招牌火鍋, 湯底多達八款, 其中沙茶豬筒骨鍋、薑母鴨鴨、臭臭鍋更是人氣湯底餐廳設有自助火鍋配料吧, 超過40多款可供選擇, 醬料區、飲品櫃, 肉類是無限供應🥩自行掃ǫʀ下單, 圖文並茂、非常方便, 有系統完全沒有漏單情況, 值得一讃, 非常方便👍🏻湯底選了麻辣鴨血鍋配料有鴨血、燈籠椒、小辣椒🌶️, 花椒味香氣四溢、辣度十足, 鮮!辣!爽! 辣味慢慢滲出, 辣椒仔與香料絕不吝薔, 非常濃郁我們點了ʟᴇᴠᴇʟ 4套餐除了供應日本A5北海道和牛之外, 還有多款高質肉類, 美國ᴘʀᴀᴍᴇ ɢʀᴀᴅᴇ牛小排、牛板腱、牛肩胛、西班牙伊比利亞黑毛豬及紐西蘭羊肩肉還有海鮮任食🐟🦐🦪, 台灣地道小食、台灣啤酒及ᴍᴏᴠᴇɴᴘɪᴄᴋ雪糕任食🍦日本A5北海道和牛, 牛魔王必食推介😍牛肉味濃、油花分布均勻、肉質軟嫩非常豐富深海大海蝦🦐、白蜆、廣島生蠔、日本特級帶子、嫰滑生魚片、蟹子鮮蝦滑, 海鮮夠鮮美啖啖肉, 爽口又彈牙台灣啤酒🍻多款特式台灣啤酒, 很適合與朋友聚會環境寬敞舒適、自助區域整齊企埋, 設有多個卡座, 服務態度親切有笑容, 店員比較多, 上菜效率快

湯底選了
麻辣鴨血鍋
辣味慢慢滲出, 辣椒仔與香料絕不吝薔, 非常濃郁

我們點了
ʟᴇᴠᴇʟ 4

日本A5北海道和牛, 牛魔王必食推介😍
牛肉味濃、油花分布均勻、肉質軟嫩非常豐富

台灣啤酒🍻
多款特式台灣啤酒, 很適合與朋友聚會

環境寬敞舒適、自助區域整齊企埋, 設有多個卡座, 服務態度親切有笑容, 店員比較多, 上菜效率快又主動收碟, ᴄᴘ值高, 打邊爐之選😍
  • Level  4
2022-12-09 123 浏览
📍 @taiwandrunkpot in Yau Ma TeiHotpotFood: 💛💛💛💛💛Décor: 💛💛💛💛💛Service:💛💛💛💛💛Price Value: 💛💛💛💛🤍Price :💰 $1100 ($550 per head) Lv4 set with unlimited Taiwanese beer Favourite:💖 Japanese A5 Hokkaido Wagyu Beef------------------------------✅ Located in Ginza Square. Takes only 2 minutes from Yau Ma Tei MTR station. Very convenient.✅ The menu offers a wide variety of hotspot choices from veggies, different kinds of meats, noodles and soup. Providing more than 40 kinds of hot pot choices.✅ All-you-can-ea
Hotpot

Food: 💛💛💛💛💛
Décor: 💛💛💛💛💛
Service:💛💛💛💛💛
Price Value: 💛💛💛💛🤍

✅ All-you-can-eat seafood, Taiwanese beer, and All-you-can-eat MovenPick ice cream

✅ Highly recommend their satay pork bone soup, very fragrant and neutralizing the oiliness. They have other signature soup base too I.e. ginger duck and stinky pot

✅ In love with their American Prime Grade Beef Short Ribs and Japanese A5 Hokkaido Wagyu Beef.
The beef is gorgeous, absolutely tender, and delicious with just the right amount of fat.

✅Servers are also great and always efficient, happy, and polite
✅Friendly reminder: be sure to making a booking well in advance especially at dinner time.
✅Definitely is a great location for Taiwanese hotpot

𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰

𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ ✨

📍台酒鍋 @taiwandrunkpot
油麻地彌敦道565-567號銀座廣場LG樓
天氣一凍就好想打邊爐❤️我地搵到 台酒鍋 @taiwandrunkpot海鮮任食 提供超過40款火鍋配料及台灣啤酒、MovenPick雪糕任食😍我地可以自助點餐真係超方而且食物超快到💕仲供應美國Prime Grade牛小排、日本A5北海道和牛🐮人蔘雞鍋&酸菜白肉鍋😌其實有好多台式招牌湯底咖 包括薑母鴨鴨、臭臭鍋、沙茶豬筒骨鍋等湯底味道岩岩好 唔會搶走其他火鍋材料嘅味道👍🏻美國Prime Grade牛小排、日本A5北海道和牛🐮我哋揀呢個套餐係可以任食北海道和牛😍油脂比較豐富 食落去入口即溶😋😋 真係超好食呀😍蝦滑🦐爽口彈牙又有蝦味 超好食自助吧可以揀你鍾意食嘅嘢 菜類有好多選擇🥬但估唔到竟然有羽衣甘藍🥬 好少地方有㗎❤️服務餐廳人員工非常殷勤有禮💕餐廳座位舒適 咁岩世界杯 岩曬睇波⚽️📍台酒鍋 @taiwandrunkpot油麻地彌敦道565-567號銀座廣場LG樓#台式火鍋 #臭臭鍋 #沙茶豬筒骨鍋 #日本A5北海道和牛 #黑毛豬
天氣一凍就好想打邊爐❤️
我地搵到 台酒鍋 @taiwandrunkpot

我地可以自助點餐真係超方而且食物超快到💕

人蔘雞鍋&酸菜白肉鍋😌
其實有好多台式招牌湯底咖
包括薑母鴨鴨、臭臭鍋、沙茶豬筒骨鍋等
湯底味道岩岩好 唔會搶走其他火鍋材料嘅味道👍🏻

餐廳座位舒適 咁岩世界杯 岩曬睇波⚽️

📍台酒鍋 @taiwandrunkpot
油麻地彌敦道565-567號銀座廣場LG樓
2022-12-08 79 浏览
All-you-can-eat hot pot is nothing new in HK. How about Taiwanese all-you-can-eat? Taiwan Drunk Pot in Mongkok offers classic soup bases like ginger duck and stinky tofu, with a wide range of meat and seafood choices, Taiwan beer plus Mövenpick ice cream.Since I'm not a fan of fatty A5 beef that is included in the Lv4 menu, I picked the Lv3 menu with the +$48 option for all-you-can-drink bottled Taiwan beer!!Took some black fungus, duck red, tofu and veggies from the self-service counter to boil

Took some black fungus, duck red, tofu and veggies from the self-service counter to boil with the ginger duck.

Ordered US Prime short rib, chuck, blade
and New Zealand lamb. Good quality of meat that had already been defrost. Sharp and slightly gamey lamb. Both short rib and blade had a nice layer of fat and tender texture.

Shrimp roll was served pipping hot. Crispy skin, moist and elastic fish and shrimp paste. Nice beer snack!

Concluded the meat and beer feast with Creamy Vanilla Dream and Swiss Chocolate Mövenpick. Satisfied tummy!