2022-12-18 53 浏览
天氣又凍返🥺🥶又係時候要打邊爐取暖!!😆 今次去左旺角一間台式邊爐,位於地庫,估唔到地庫既空間都大! 呢度有4個火鍋任食套餐,我地叫左最正既Level 4套餐🤩 重點肉類包括有日本A5北海道和牛、美國Prime Grade牛小排/牛板腱/牛肩胛、西班牙伊比利亞黑毛豬同紐西蘭羊肩肉! 仲有海鮮任食!😍.湯底都有唔少選擇,我地揀左鴛鴦鍋🍲分別係餐廳本身推介既✨沙茶豬筒骨鍋拼✨肉骨茶! 唔係講笑,沙茶豬筒骨鍋真係超足料超濃郁,係無論你加幾多湯,甚至加水,都係好濃郁🤣 大大既豬筒骨、豆卜、粟米、娃娃菜全部都好入味! 湯底味道有好濃郁既沙茶同花生醬,又有少少似叻沙,總之其實擺食材落去滾熟後唔駛點醬油食都得! 而肉骨茶真係超正,以為做得湯底都會稀,但呢度仍然係好濃郁!!! 一來到,唔駛落野住,直接飲返碗肉骨茶暖暖身先🥰 裡面勁多件大排骨,真係超足料!! 超有誠意👍🏻.肉類方面,日本A5北海道和牛一定係最正🤣 牛肉來講,只叫呢款都已經夠🤣 和牛紋理超靚! 入口即溶! 西班牙伊比利亞黑毛豬都好好食! 肉味濃而且軟腍! 任食海鮮有餐廳本身推介必食既大虎蝦😍 仲有帆立貝、生蠔、花膠片、深海魚柳、小花枝同生
肉類方面,日本A5北海道和牛一定係最正🤣 牛肉來講,只叫呢款都已經夠🤣 和牛紋理超靚! 入口即溶! 西班牙伊比利亞黑毛豬都好好食! 肉味濃而且軟腍! 任食海鮮有餐廳本身推介必食既大虎蝦😍 仲有帆立貝、生蠔、花膠片、深海魚柳、小花枝同生魚片等等;而且仲有熟既小食,例如鹽酥雞🤩 仲有幾款醬點,好好食! 丸類同菜類就出去自助吧度拎🙆🏻‍♀️ 丸類都好特別呀! 有金沙魚蛋、爆汁牛丸、三星蔥爆汁貢丸等等,必食啊!!
飲品方面,除左果汁汽水茶之類,仲可以揀台灣啤酒任飲!! 勁多款!! 好特別!! 最鍾意白葡萄果微醺啤酒😋 甜品方面就係雪糕啦! 呢度既雪糕係MOVENPICK!!!😍 即刻拎返兩盒來食先🤣 雪條有驚喜!! 有MEGA雪條!! 真係唔係度度有🥹 然後仲有其他甜筒同雪條,正😎
大滿足既一餐🥰 見到呢度仲有播世界盃睇!!😲 特別要讚下呢度有個後生仔男staff好好服務態度,帶住口罩但會完全感受到佢誠懇既笑容同埋好熱心👍🏻 當晚都發現坐滿哂,好受歡迎好人氣!!
2022-12-07