2023-12-16
星期六返學校有特別活動🎊~完咗之後同同事放咗工就去咗 @kokon1010 喺銅鑼灣嘅分店食🍱(另外喺觀塘、尖沙咀同埋荃灣都有分店)之前有聽我分享應該知道我已經去過荃灣同埋尖沙咀分店,今次嚟埋銅鑼灣😍原來又係另一番裝修風格~呢邊係超級和風🇯🇵.之前都講過佢嘅menu好豐富,連🥗沙律都有好多款揀,今次我哋食呢個雜錦刺身🐟沙律~有三文魚、吞拿魚同埋油甘魚~面頭仲有勁多蟹籽同埋丘比醬😍撈勻佢食,啖啖都補豐富口感,最正係佢啲沙律菜好爽甜好新鮮~係一道非常開胃嘅前菜(雖然份量多到似主菜😂食完都半飽,唔係講笑).我哋仲叫咗🐮埼玉網燒牛舌嚟試平時我唔係好鍾意食燒牛舌,因為有啲餐廳會燒到好乾,而且有好大陣羶味🙈但係呢度嘅牛舌燒得好有水準,食落好juicy調味亦啱啱好😋卷物嚟講我哋叫咗蜘蛛同埋三文魚牛油果🥑卷,兩款都唔錯,唔食魚生嘅都可以考慮一試蜘蛛🕷️佢係用炸軟殼蟹、牛油果、青瓜同埋蟹柳整~牛油果同炸軟殼蟹本身就好夾,而蟹柳同埋軟殼蟹呢個「雙蟹」組合令成個卷物嘅口味更多層次,蟹柳嘅微甜、青瓜嘅清爽仲有炸軟殼蟹落嘅調味😍.個人覺得間間分店嘅水準都接近,性價比都算高,想食啲有特色啲嘅fusion日本菜,可以
(另外喺觀塘、尖沙咀同埋荃灣都有分店)
我哋仲叫咗🐮埼玉網燒牛舌嚟試
調味亦啱啱好
😋卷物嚟講我哋叫咗蜘蛛同埋三文魚牛油果🥑卷
,兩款都唔錯,唔食魚生嘅都可以考慮一試蜘蛛🕷️
個人覺得間間分店嘅水準都接近,性價比都算高,想食啲有特色啲嘅fusion日本菜,可以睇吓自己所在嘅區有冇佢嘅分店😋不妨同朋友試試佢