2021-09-29
係觀塘D出口行幾步就到,工業大廈果然藏唔少好野食。餐牌睇得出餐廳對食物都幾有心思,擺盤配搭都做得幾好。富士山 ($88)下面係鰻魚牛油果卷物,上面係好多嘅蟹柳絲同脆片,真係擺到成座山咁,啲蟹柳絲甜甜地,啲脆片令口感更加豐富,好好味。青龍卷 ($98)上面係牛油果,下面卷物包住鰻魚,一上枱就知道點解佢叫青龍卷,真係成條龍咁。鰻魚幾新鮮同埋飽滿,牛油果熟度啱啱好連埋豉油有少少似三文魚。蜘蛛 ($88)呢款就係包住炸軟殼蟹,軟殼蟹外脆內軟,而且一啲都唔油膩,夾埋蟹柳感覺冇咁熱氣,呢個組合唔錯。野菜鍋 ($88)好多菜,菇,蕃茄,娃娃菜煮到好林,最重要係成個湯底好鮮甜。櫻花蝦茄子燒 ($48)好大件呀,茄子不嬲冇咩味,坊間通常用蒜蓉或者孜然粉調味,呢到用櫻花蝦調味仲好食,成個感覺好鮮好夾,成個茄子都昇華咗!鹿兒島荔枝卷串燒 ($25)呢個幾特別,咬落去好juicy,除咗有肉汁既鹹香,後勁帶好甜既荔枝味。
餐牌睇得出餐廳對食物都幾有心思,擺盤配搭都做得幾好。
富士山 ($88)
青龍卷 ($98)
蜘蛛 ($88)
野菜鍋 ($88)
好多菜,菇,蕃茄,娃娃菜煮到好林,最重要係成個湯底好鮮甜。
櫻花蝦茄子燒 ($48)
鹿兒島荔枝卷串燒 ($25)