2022-08-02 54 浏览
今日朋友帶去觀塘食好西。 講真好少黎觀工食野,朋友話呢間日本野好特別,一定要帶我試。地點都好方便,真係一落地鐵天橋就到。早左少少到,630已開始滿人啦。 因為好鍾意食雞泡魚乾同日式章魚小丸子,所以一坐底就叫先。雞泡魚干好大塊,燒汁都好好味。 唔會太乾太鞋,有口感。章魚丸子都燒得好靚,外面有少少脆身,入面唔太漿,感覺唔膩。呢個忘不了你,比個名吸引叫黎試。 好得意入面竟然係卷住炸牛肉腸。有種威靈頓牛扒既感覺,但係用飯包。 好搞笑,而外面你芒果肉再加沙律同wasabi汁,又幾開胃。龍卷風沙律好fresh, 有蟹柳絲,中華海哲,生菜,蟹籽,成個味好夾。 以後沙律又有一個新食法。炒野菜,真係冇諗過咁大碟,炒得幾好味。 係日式既炒法。 好懷念日本。重頭戲,好多人都叫既火山。 旁邊用海鹽點火,好驚喜,好好玩。 當然,放完火中間既卷物都唔會好熱。 係蟹柳三文魚卷第。 真係令人難忘既一餐。
早左少少到,630已開始滿人啦。
因為好鍾意食雞泡魚乾同日式章魚小丸子,所以一坐底就叫先。
雞泡魚干好大塊,燒汁都好好味。 唔會太乾太鞋,有口感。

章魚丸子都燒得好靚,外面有少少脆身,入面唔太漿,感覺唔膩。

2022-08-02
最近聽朋友推介觀塘有一間位於工廠太廈,但係裝修好復古但食物質素好好的日式餐廳😍講到咁 放工緊係拉埋一班朋友去探索下😍😍😍餐廳地方都好大,而且都坐得好舒服。龍捲風沙律 $76沙津份量大大份,表面鋪滿蟹子同蟹柳,再配埋沙津菜同青瓜,真係淨係食個前菜都令人好飽肚。火山 ($128)呢個好吸眼球,送到上枱時,店員拎左支火機點火,令個碟野好似火山一樣😁真的很美,中間既食物係蟹籽三文魚🍣味道好夾搖浪樂 ($82)鰻魚壽司☺️ 好滿足😆😆😆 埼玉網燒牛舌 ($78)好惹味😍而且咬落好有口感,仲要厚切😋加埋醬汁👍🏻👍🏻👍🏻豚肉泡菜鍋 ($138)呢個泡菜鍋切抵食☺️ 而且成個鍋擺滿豚肉同泡菜,味道都有小小辣😄🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩店鋪: 古今二 (官塘工業中心) (觀塘)地址: 觀塘觀塘道436-446號官塘工業中心4期1樓B室🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩

龍捲風沙律 $76

火山 ($128)

搖浪樂 ($82)
鰻魚壽司☺️ 好滿足😆😆😆

埼玉網燒牛舌 ($78)
好惹味😍而且咬落好有口感,仲要厚切😋加埋醬汁👍🏻👍🏻👍🏻

豚肉泡菜鍋 ($138)

🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩
店鋪: 古今二 (官塘工業中心) (觀塘)
地址: 觀塘觀塘道436-446號官塘工業中心4期1樓B室
🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩
2022-07-31 45 浏览
古今二出名創意卷物,無論由卷物嘅名,配搭,同賣相,都令人感受到果份用心製作以前食過一次都試唔少卷物今次又嗌左兩款新嘅,仲有啲小食~龍捲風沙律,賣相十分討好,份量好多,撈晒所有配料一齊食,幫我地開左個胃先😚彩虹卷&搖滾樂,兩款都加入左牛油果,鰻魚果款仲有埋炸蝦tim,口感尤其豐富。而刺身嗰卷入邊就主要係蟹柳同青瓜,對比下,食落就比較輕盈啲~傳統啲嘅嘢食呢度都會有,例如呢個古今日式餃子🥟餃子皮唔會過厚同乾,佢裏面啲肉都包得幾多同頗juicy,我哋冇咩點隔離個餃子汁但係覺得都已經夠味~櫻花蝦茄子燒,又係賣相非常吸引嘅一碟,櫻花蝦數量極之多,配上煮到好淋身同滿滿燒汁嘅茄子,超滋味真係食到一絲茄子都冇淨!
以前食過一次都試唔少卷物
今次又嗌左兩款新嘅,仲有啲小食~

真係食到一絲茄子都冇淨!

2022-07-30
2022-07-31 40 浏览
龍捲風沙律,擺盤不在話下,非常有心思!性價比高,入口意想不到會有少少辣味,值得一試壽司薄餅係我哋食咁多道菜入邊最推介嘅一道!佢將三文魚同埋一個壽司餅底拼埋一齊,極有咬口。再加上上面嘅蟹子同埋玉子令到食落口嘅層次分明環境方面睇得出餐廳老闆花咗唔少心思,整間餐廳充滿着好多日式文化嘅元素,有懷舊嘅遊戲機作裝飾小食雞泡魚如果配上清酒非常一流又有咬口!一路吹水一路食日式冷麵配料好多,蕃茄嘅鮮味同冷麵好夾。而且佢嘅汁亦都好惹味,用筷子大撈一下就會更加入味黑龍卷一係壽司薄餅後另一個備受讚賞嘅菜式。牛油果好新鮮,雖然佢有淋上一啲汁,但瞬間已經比牛油果嘅鮮味蓋過。高度建議大家可以飲埋呢個蜜瓜汁~好有蜜瓜的鮮味, 在食完有少少辣味的龍捲風沙律後唸下, 個感覺既清新又爽快

小食雞泡魚
如果配上清酒非常一流
又有咬口!一路吹水一路食

2022-07-30 71 浏览
今次黎咗係觀塘工廠大廈入面嘅古今二,門口裝修幾特別,入到去地方好大,坐得好舒服,裝修都幾靚😚😚餐牌選擇好多,可以直接寫紙落單👍🏻🌈金龍卷 $98🌈超級龍卷風 $88兩款壽司都整得唔錯,入面係炸蝦,金龍卷出面包咗層三文魚,同入面嘅炸蝦味道好夾,而且三文魚幾新鮮👍🏻👍🏻👍🏻超級龍卷風份量好大,面頭除咗有醬汁,仲有啲脆脆🤣🤣唔錯!!🌈龍卷風沙律 $76 (辣)推薦!!!超大份同足料!!而且食材好新鮮,最底有唔同嘅沙律菜,最面有好多蟹柳同蟹籽,中間仲有中華沙律🤤🤤🤤撈埋一齊連埋沙律醬食好好食!!🌈日式章魚小丸子 $48有好多粒😍😍😍而且出面煎得好香口,入面咬落鬆軟,係唔錯嘅小食👍🏻🌈清酒煮蜆 $128呢個都推薦!!成個鍋都係蜆🤩未食已經聞到超香清酒味,但係啲湯飲落好清甜,好易入口,啲蜆都好新鮮😋😋😋💰💰兩個人total$481 連加一

餐牌選擇好多,可以直接寫紙落單👍🏻

🌈金龍卷 $98

🌈超級龍卷風 $88

🌈龍卷風沙律 $76 (辣)

🌈日式章魚小丸子 $48

🌈清酒煮蜆 $128

💰💰兩個人total$481 連加一

2022-07-29 44 浏览
觀塘工業中心內臥虎藏龍,有好多有水準嘅食肆。今日老公帶我嚟到位於一樓嘅古今二日式餐廳⋯龍捲風沙律大大碟好豐富,配上沙律菜、海草、蟹子、蟹柳同脆片,入口清新爽脆。個sauce辣辣地,惹味又開胃!必食之選!豚肉泡菜鍋豚肉泡菜鍋辣得過癮,非常開胃!娃娃菜吸收晒泡菜湯底嘅精華,頓時配角變主角,食到停唔到口⋯蜘蛛軟殼蟹卷,軟殼蟹炸得酥脆唔油膩,配上creamy牛油果、爽甜青瓜同蟹柳,食落多重口感,清新又健康,營養價值極高⋯忘不了您香脆嘅炸牛肉,配上濃郁嘅芝士,令邪惡程度激增,值得一試!櫻花蝦茄子燒孜然燒茄子食得多,櫻花蝦茄子燒真係好少見!櫻花蝦鋪滿成條茄子,而燒汁甜甜地,再配搭充滿鹹香嘅櫻花蝦,非常惹味!估唔呢到個配搭可以咁match!古今二呢間日式餐廳真係好值得推介,喺不同地區亦有分店,下次約朋友又多個地方選擇!

龍捲風沙律

豚肉泡菜鍋

蜘蛛

忘不了您
香脆嘅炸牛肉,配上濃郁嘅芝士,令邪惡程度激增,值得一試!

櫻花蝦茄子燒

2022-07-25
  • 龍捲風沙律
  • 蜘蛛
  • 櫻花蝦茄子燒
2022-07-29 5418 浏览
今日收得早,6點就落到觀塘食日本野 - 古今二,餐廳位於官塘工業中心第四期一樓餐廳門口放滿咗左餐牌:可能今日早到,唔駛點等位,唔算係好多人,但係我哋食下食下,周圍嘅座位呢都坐滿左人啦坐低之後店員就幫我哋斟了熱茶,枱面放咗兩本餐牌:翻開餐牌,見到餐牌裏面有好多嘢食,有前菜、沙律啦有燒物啦當然仲有唔少特色卷物可供選擇我們點了5樣野先上的有柚想蝦仔沙律,餐廳玩食字,有意思。沙律size好大,清新清爽,入邊有牛油果、蘋果、生菜、車厘茄仔、生蝦、蟹子。材料係好豐富,都好好食。富士山是蟹柳絲堆砌出的日本富士山火山,入面有燒鰻魚壽司飯團,除左視覺上的享受,味道都唔錯。午夜牛郎都係一個好出色嘅卷物,有香脆的外層,卷物入面有熟左嘅三文魚、仲有牛油果,上面點了忌廉芝士,好特別。埼玉網燒牛舌就好厚身,好爽口,呢碟牛舌,佢地處理得好出色,五片牛舌太好味唔太夠就真😂😂日式炒烏冬,上面鋪滿了木魚絲,上既時候木魚絲郁下郁下,好有動感。餐廳仲有好多卷物好想試,下次再約一班朋友試下😄😄
餐廳門口放滿咗左餐牌:

坐低之後店員就幫我哋斟了熱茶,枱面放咗兩本餐牌:

翻開餐牌,見到餐牌裏面有好多嘢食,有前菜、沙律啦

有燒物啦

當然仲有唔少特色卷物可供選擇

我們點了5樣野

富士山

午夜牛郎

埼肉網燒牛舌

日式炒烏冬

餐廳仲有好多卷物好想試,下次再約一班朋友試下😄😄
2022-07-29
富士山
午夜牛郎
埼肉網燒牛舌
日式炒烏冬
2022-07-26 91 浏览
多謝係官塘返工嘅朋友請我到官塘工業中心4期1樓嘅古今二食創意日式美食🍱🤭欣賞卷物頗有特色刺身配搭色彩鮮豔🍱日式麻醬秋葵豆腐沙律🥗新鮮沙律菜、鮮甜車喱茄、爽滑秋葵、嫩滑豆腐加上日式麻醬等拌出一個夏日必食冰涼又麻香嘅開胃前菜!富士山🍣一絲絲蟹柳堆砌出日本活火山~富士山🤣🤣煙韌米飯卷住肥美鰻魚加油而不膩嘅牛油果,呢個組合好少食。蜘蛛🕷️🤪幻想一下軟殼蟹🦀同蜘蛛🕷️有咩共通之處🤔😝紫菜飯卷內有香脆軟殼蟹、爽口青瓜、牛油果同蟹柳,仲有蟹籽,味道清新,脆卜卜🦀🕷️櫻花蝦茄子燒🍆🦐🦐長而軟腍嘅茄子上鋪滿香口櫻花蝦,微微辣,好惹味!三文魚頭湯鍋🥣三文魚頭同魚肉大大份,加入豆腐、娃娃菜同甘筍等配料,湯底鮮甜,有種媽咪靚湯嘅感覺!雖然呢度吾算好大,但食物選擇非常多,有創意,配搭新鮮,值得再來!

欣賞卷物頗有特色

刺身配搭色彩鮮豔🍱
日式麻醬秋葵豆腐沙律🥗

富士山🍣
一絲絲蟹柳堆砌出日本活火山~富士山🤣🤣

煙韌米飯卷住肥美鰻魚加油而不膩嘅牛油果,呢個組合好少食。
蜘蛛🕷️🤪
幻想一下軟殼蟹🦀同蜘蛛🕷️有咩共通之處🤔😝
櫻花蝦茄子燒🍆🦐🦐
長而軟腍嘅茄子上鋪滿香口櫻花蝦,微微辣,好惹味!
三文魚頭湯鍋🥣

2022-07-24 102 浏览
最近約朋友喺觀塘食飯,佢話食過有間舖嘅創意壽司唔錯,就決定去個度食。柚想蝦你沙律沙律分量比想像中大好多,入邊嘅材料好多,有新鮮蔬菜、海草、車厘茄、蘋果、柚子、蟹子、牛油果、甜蝦,配合略帶酸嘅柚子汁食,感覺非常開胃。特色卷物我哋叫咗超級龍捲風以及富士山,兩款擺碟都好有心思,超級龍卷風入面濃厚嘅芝士同鰻魚係絕配,再加上火候炸得啱啱好嘅天婦羅蝦以及新鮮青瓜,口感一流,我同朋友都食到停唔到口。富士山亦係非常高質,表面上鋪滿蟹柳以及脆片,鰻魚牛油果卷亦都係包得十分結實,飯同餡料嘅比例適中,加埋表面嘅脆片食好正。豚肉泡菜鍋豚肉泡菜鍋有好多豚肉,唔同種類嘅蔬菜同豆腐,泡菜湯底唔算好辣,相當容易入口。埼玉網燒牛舌牛舌比想像中更厚切,燒得啱啱好,容易咬開,又唔會好油,點埋餐廳提供嘅汁一齊食,味道更佳。總括而言,餐廳食物質素非常高,創意壽司果然名不虛傳,下次有機會一定再光顧。

特色卷物

豚肉泡菜鍋

埼玉網燒牛舌

2022-07-24 64 浏览
朋友大力推介左呢間人氣卷物餐廳幾次,之前試過walk in失敗,今次早左幾日book,終於成功係呢個Happy Friday可以享用上美味既一頓晚餐。一打開個Menu,已經令人眼前一亮。每一道菜,無論係食物嘅改名,抑或係食物嘅造型賣相,都真係別出心裁,好有創意,好用心,令人期待值爆棚。我地兩個人叫左龍卷風沙律,金龍卷,火山,三文魚頭湯鍋,以及一串黑豚豬頸肉串燒。龍卷風沙律($76)作為前菜,冇諗過佢既份量會喺咁多,成座山咁,滿滿既一大碗。佢既材料包括沙律菜生菜,蟹柳絲,蟹籽,中華沙律,以及脆脆片。材料非常充足,蟹柳絲非常鮮甜,蟹籽同脆脆片令整個沙律更有口感,層次豐富。平時食沙律,配料舖喺沙律嘅頂層,一撈完就好似搵唔番,但呢個龍捲風沙律,即使撈完食到最底,蟹籽蟹柳絲依然無處不在。中華沙律就令個沙律更酸酸甜甜,加上沙律醬,以及佢帶有辣味既秘製醬汁,令成個沙律更開胃。金龍卷($98)一共有8件,齊整地陳列於碟上,顏色同賣相,令佢真係彷如一條金龍般,非常吸睛。卷物內層裹着炸蝦,卷物頂層舖上厚厚地既三文魚刺身,重點係仲加上左我非常喜愛既忌廉芝士。炸蝦既香脆,三文魚既油脂,口感一軟一軟,令每件卷物

龍卷風沙律($76)

金龍卷($98)

卷物內層裹着炸蝦,卷物頂層舖上厚厚地既三文魚刺身,重點係仲加上左我非常喜愛既忌廉芝士。炸蝦既香脆,三文魚既油脂,口感一軟一軟,令每件卷物都好有質感。

火山($128)
集視覺舆味覺享受於一身既一款卷物。卷物上枱後,店員會即時係你面前點火,好有視覺衝擊,亦真係彷如一座小火山咁,非常打卡able。火勢表演結束後,對於如何進食有啲無從下手,但原來下面其實係八件獨立既卷物,一件件夾開便可。

卷物材料非常豐富,有蟹柳,蟹籽,青瓜片,牛油果,以及帶子等等,加上沙律醬以及秘製辣味醬汁,令卷物層次更豐富。頂層既醬汁比較濃味,火燒後就更入味,而牛油果同青瓜就正好可以中和,令卷物另外帶有一份清新。美中不足係帶子既鮮甜有啲被醬汁掩蓋住,未能物盡其用。

三文魚頭湯鍋($128)
呢個一上枱真係呆左,超級大既一兜,份量好驚人。湯鍋入面可以撈起原個三文魚頭,一啲都唔敷衍,除左魚頭,仲有好多舊魚鮫肉,另外仲配上大量野菜同豆腐。

個湯真係非常鮮甜,三文魚味好香好甜,湯入面落左胡椒粒,更能辟腥提鮮,而且飲完一啲都唔會覺得口渴,唔係果種加重味精煲既湯。三文魚頭加上蔬菜豆腐,既有營養又健康,重點係真係好飲,值得一試。而且份量真係好多,我地每人飲左三碗都仲有剩。

黑豚豬頸肉串燒($28)
黑豚豬頸肉肥瘦相間,帶有小小焦香,口感都算彈牙,唔會太韌。

PS 職員服務態度好好,基本上你每飲兩啖水,佢地就會主動過黎斟水

2022-07-24 29 浏览
一到達餐廳 已經俾佢昭和感極重嘅餐廳外觀吸引 就算要等都可以打住卡等🤩 如果門口部老虎機真係玩得嘅話咁就正啦😆 呢間餐廳想食好耐 不過又係唔想等就唔洗旨意食到果啲frd 難得今晚早食飯 就上去碰下運 之前都係睇到佢嘅創意日式料理報導俾佢吸引嘅 所以無理由唔試佢嘅fusion料理 前菜 龍卷風沙律佢材料有蟹子 蟹柳 中華沙律 沙律菜 佢特別嘅地方不在食材 而係佢嘅醬汁 佢喺啲芝麻醬入邊加左啲脆片 令到食落有啲辣辣地 同多左香口嘅感覺 非常惹味火山一上枱 名副其實 🔥山 一件做到好似蛋糕咁嘅壽司卷 先唔講味道如何 賣相都贏 心諗 而家做食肆要突圍真係艱難😂 而味道都唔hea呀 滿佈左蟹柳帶子蓉嘅壽司卷 中間夾雜住青瓜牛油果 令到件事唔會太漏 仲有啲清新蜘蛛其實即係軟殼蟹卷 軟殼蟹炸得好香口 份量亦唔少 即使唔點豉油都好夠味昭和豆腐煎豆腐先沾上生粉漿再炸 令豆腐外層多左一種煙un又香脆嘅口感💥 面頭再淋上一層經典燒汁 建議一到就要即刻食 如果耐左外層會被燒汁浸淋就無咁好味啦 三文魚頭湯鍋奶白色嘅湯底 非常濃郁 魚味夠 又唔腥 讚湯底伴有娃娃菜 吸收哂魚湯🐟嘅精華🤤三文魚肉雖然煲完 但仍然十分

前菜 龍卷風沙律

奶白色嘅湯底 非常濃郁 魚味夠 又唔腥 讚
湯底伴有娃娃菜 吸收哂魚湯🐟嘅精華🤤
三文魚肉雖然煲完 但仍然十分滑溜👶🏻
如果入邊再有啲芋絲或葛絲就更美好🤭

總括而言 如果大家想食居酒屋的話 呢間絕對係好選擇 價錢中等 份量不少 同一大班frd gathering仲可以試多幾款玩嘢菜式👍🏼
2022-07-22 61 浏览
今日星期日又相約老友去我公司附近觀塘區食晚飯 , 一星期都浸淫在此區5.5日 , 都算半個主場今次佢推介的"古今二"位於觀塘地鐵站旁的舊式工業中心1樓外面有舊式波子機娛賓 , 亦看到午餐價錢頗為相宜餐廳呈L字型 裝修充滿濃厚工業風 , 及部份玩味壁畫佈置設備新 , 環境乾淨企理 , 面積都有1000多呎 , 起碼容納到80多人店員也殷勤有禮 , 約略推介精選必試料理餐牌設計都幾精美 , 選擇不少落左order後不夠10min就開始陸續上枱柚想蝦你沙律 $98 - 取名食字 , size幾巨大 , 新鮮清爽 , 主角蝦肉和柚肉出色 外, 更有牛油果及蟹子粒等 , 配上甜酸柚子汁 , 喚醒你沉睡的食慾日式章魚小丸子 $48 - 鮮香四溢 , 顏色金黃誘人 , 滋滋作響 , 內裡面糊柔和 , 配上章魚獨有的筋道口感 , 係好食富士山 $ 88 - 疊得高高 , 拎晒綽頭 , 頂層脆片及蟹柳打頭陣 口感清爽 , 底下的卷物內藏鰻魚+牛油果 , 配搭新穎 , 別有一番風味火燄海膽卷 $148 - 濃濃海膽 , 新鮮沒腥味 , 蟹柳雖為配角 , 但都襯托出其美味三文魚頭湯鍋 $128 - 魚湯新鮮
今次佢推介的"古今二"位於觀塘地鐵站旁的舊式工業中心1樓
外面有舊式波子機娛賓 , 亦看到午餐價錢頗為相宜
餐廳呈L字型 裝修充滿濃厚工業風 , 及部份玩味壁畫佈置
店員也殷勤有禮 , 約略推介精選必試料理
餐牌設計都幾精美 , 選擇不少
落左order後不夠10min就開始陸續上枱
三文魚頭湯鍋 $128 - 魚湯新鮮 , 經其他食材配搭後 , 湯頭又甜又鮮味 , 而且份量龐大...目測估計淨湯都有1.5L以上 , 魚頭各部位都滑 , 豆腐同娃娃菜都入晒味 , 幾出色

最後埋單連加一 500幾...算有驚喜, 加上地點超近工作地區 , 黎緊會試LUNCH時間拜侯
2022-07-19 49 浏览
古今中外的人都追求美食,中外的的美食都可以在古今食到。炎炎夏日,清爽美味的日本料理當然是首選,觀塘地鐵站旁的古今日本料理店,完全迎合我們的需要。😁美食一:柚想蝦你沙律好搞笑的名字,好豐富多彩的食材,牛油果,香梨,車釐茄,椰菜,生菜,蝦仁,柚子,蟹子,淋上香滑的芝麻醋汁,解暑開胃,營養健康。👍美食二:金龍卷璀璨威武的金龍卷,用三文魚🐠捲著炸蝦紫菜,又鮮又脆,將食材的鮮味提到無限。美食三:富士山日本的名勝承現眼前;蟹柳絲蛋絲堆成富士山頂,山體用燒鰻魚🍣壽司組成,像夕陽西下的富士山,吸引了眼神👀,引出垂延三尺的口水。美食四:雜錦天婦羅炸得金黃鬆脆的天婦羅,最吸引我的是日本迷你紫薯,小巧的薯,清香的味,將味蕾帶到最高的原始境界。😋😋
古今中外的人都追求美食,中外的的美食都可以在古今食到。

美食一:柚想蝦你沙律

美食二:金龍卷

美食三:富士山

美食四:雜錦天婦羅
  • 金龍卷
  • 富士山
2022-07-18 45 浏览
今次上網搵左間專食搞鬼卷物嘅餐廳,佢d卷物相+卷物名實在太吸引啦!間餐廳係工廈入面,第一次去要花小小眼力搵個工廈入口,雖然餐廳個牌好大,但係大廈維修物料擋住左,不過一上到去,餐廳充滿住日式feel嘅門口馬上吸左我地埋去我地今次book左6點,人唔多,疫情下食得更放心,但係走果陣已經坐滿曬人lu~柚想蝦你沙律,就係要蝦我地食唔曬囉,個份量係2個女仔嘅主食沙律量,個沙律除左菜,其他配料例如蘋果,蕃茄仔,柚子肉,牛油果,中華沙律都非常足料,絕對唔係得啖風嘅沙律蜘蛛,個軟殼蟹超級脆,平時頭頭尾尾冇人食,但係今次最快食曬就係頭尾火山,餐廳招牌,都係今日mvp,蟹柳多到唔洗錢咁,多到有小小蓋左帶子味,不過蓋唔到口感,帶子口感好滑煎豆腐,口感好似麻糬,所以有d似食日式燒麻糬,不過要熱食,凍左口感有影響豚肉泡菜鍋,差左碗白飯呀,不過食左2個卷物已經好滿足,唔係一定湯都消滅埋佢,豚肉量有10片+,除左泡菜,再加椰菜,變左食唔完嘅泡菜,正!士多啤梨益力多特飲,正常發揮,38蚊又係大大杯,最後再講,佢個份量好夠,個份量係對得住個價錢,食物質素又高,下次要搵多d人先夠戰力食曬佢

2022-07-17
  • 火山
古今火炙don $108Don 有幾款刺身,當中最深印象係火炙完嘅左口魚同三文魚,好好食,由於有一定厚度,油脂感滿滿,口感滿滿,一路咬d油香一路爆岀黎,火炙過的刺身裡的魚油特別香,好有驚喜🤩推薦度4.5/5卷物盛 $98有4款卷物,牛油果鰻魚,牛油果芝士三文魚(好香滑),牛油果蟹柳,同埋勁多蟹柳😳醫肚之選 蟹柳 蟹柳 都仲係蟹柳,中間個堆蟹柳食到元貝肉同明太子,鮮味,正常水準發揮推薦度3.8/5火炙左口魚裙邊 $15追加!!真係好香好好味😋推薦度4.5/5午市包一碗麵豉湯冇加一收費,超讚👍🏻👍🏻晚市黎食 特色卷物先有驚喜🌝古今二 (官塘工業中心) (觀塘)觀塘觀塘道436-446號官塘工業中心4期1樓B室

古今火炙don $108

火炙左口魚裙邊 $15
追加!!真係好香好好味😋
推薦度4.5/5

午市包一碗麵豉湯
冇加一收費,超讚👍🏻👍🏻

晚市黎食 特色卷物先有驚喜🌝

古今二 (官塘工業中心) (觀塘)
觀塘觀塘道436-446號官塘工業中心4期1樓B室
左口魚裙邊壽司