2023-01-16 99 浏览
今日去開觀塘想食日本野就search 下,見到呢間古今二好似不錯一於試下佢!佢係官塘工業中心入面但好近地鐵站 唔難搵!都坐得舒服隔離枱一班同事飲酒傾計 好好feel今次揀古今二主要係想試佢d 卷物佢嘅款色比出面多好多 !!!幾有創意!我就叫咗 超級龍卷風 (個名好得意)佢入面包咗鰻魚,蝦,芝士(正)出面就淋咗d 醬 同加上脆片好特別! 多重口感!我最鐘意係芝士,成件事好夾!88蚊有8大粒! 算好抵食!唯一可惜之處係我今次獨食 嗌唔到多一款卷!唔係多d 朋友share 就可以試多d 創意卷物另外嗌咗雜錦天婦羅有三大條蝦,紫薯 同秋葵最欣賞佢嘅蝦!炸得啱啱好 熱辣辣 但又唔佢食落好油! 最報嗌咗個秘製蒜香牛油燒帆立貝 好大粒!香牛油味! 總結:食咗二百幾蚊(嗌得有d 多,因為樣樣份量都足)大滿足! 好味😆
今日去開觀塘
想食日本野
就search 下,見到呢間古今二好似不錯
一於試下佢!

佢係官塘工業中心入面
但好近地鐵站 唔難搵!

都坐得舒服
隔離枱一班同事飲酒傾計 好好feel

今次揀古今二主要係想試佢d 卷物
佢嘅款色比出面多好多 !!!
幾有創意!

我就叫咗 超級龍卷風 (個名好得意)

佢入面包咗鰻魚,蝦,芝士(正)
出面就淋咗d 醬 同加上脆片
好特別! 多重口感!
我最鐘意係芝士,成件事好夾!
88蚊有8大粒! 算好抵食!
唯一可惜之處係我今次獨食 嗌唔到多一款卷!
唔係多d 朋友share 就可以試多d 創意卷物

另外嗌咗雜錦天婦羅

有三大條蝦,紫薯 同秋葵
最欣賞佢嘅蝦!
炸得啱啱好 熱辣辣 但又唔佢食落好油!

最報嗌咗個秘製蒜香牛油燒帆立貝
好大粒!香牛油味!

總結:食咗二百幾蚊(嗌得有d 多,因為樣樣份量都足)
大滿足! 好味😆
2023-01-12
  • 超級龍卷風
2023-01-10 489 浏览
[觀塘]必試特色出色卷物今晚同朋友又食古今二😂,所以我決定share 下 ☁️ 龍卷風沙律$76⭐️每次必點的沙律🥗,因為分量超大,沙律菜又新鮮爽口,加埋蟹籽,中華沙律,蟹柳,仲有脆脆鋪面,材料超級豐富🥰。而且味道方面,除咗沙律醬的清新,還有少少辣吊味,提升成個沙律嘅層次感,會更加開胃,仲可以促進食慾😆。☁️ 金龍卷$98聽個名,知唔知係咩嚟呢🙊?開估啦😌其實係芝士炸蝦三文魚卷物。由香濃的芝士加上三文魚鋪面,再配上香脆彈牙的炸鮮蝦,不但口感豐富,而且每啖都好滋味🤤。蝦🦐新鮮炸起,熱辣辣😍,而且又唔會好油,勁吸引❤️。☁️搖滾樂 $82另一特色的卷物🤩,係芝士鰻魚牛油果炸蝦卷物。肥美的鰻魚配上牛油果,再加上特色醬料,味道已經非常匹配🥰。依家再加上彈牙的炸蝦,增加口感之餘,成件事即刻豐富咗🤭。☁️ 古今日式餃子 $56🥟餃子皮的厚薄適中,煎得金黃色,外脆內軟,又唔會好油,餡料份量都多,而且肉汁都豐富😚。優點:☁️食物質素好,有特色❤️☁️餐廳裝修有格調☁️地點方便☁️多分店整體味道:🌕🌕🌕🌗🌑環境:🌕🌕🌕🌗🌑地區:#arfan_foodie_觀塘類別:#arfan_foodie_小圈子聚會 #arfan_foo
[觀塘]必試特色出色卷物

今晚同朋友又食古今二😂,所以我決定share 下

☁️ 龍卷風沙律$76

☁️ 金龍卷$98

☁️搖滾樂 $82
搖滾樂

☁️ 古今日式餃子 $56
古今日式餃子

優點:
☁️食物質素好,有特色❤️
☁️餐廳裝修有格調
☁️地點方便
☁️多分店

整體
味道:🌕🌕🌕🌗🌑
環境:🌕🌕🌕🌗🌑
地區:#arfan_foodie_觀塘
類別:#arfan_foodie_小圈子聚會 #arfan_foodie_couple

——————
古今二 (官塘工業中心) (觀塘)
觀塘觀塘道436-446號官塘工業中心4期1樓B室

古今 (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心21樓

古今二 (荃灣千色匯) (荃灣)
荃灣眾安街68號荃灣千色匯1期3樓3013號舖

古今二 (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道100號The ONE5樓502號舖

古今二 (荃新天地) (荃灣)
荃灣楊屋道1號荃新天地1期1樓116號舖

——————
#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodblog #hkrestaurant #香港美食 #香港餐廳 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #食好西 #相機食先 #hongkong #arfan_foodie #arfan_foodie_小圈子聚會 #arfan_foodie_couple #arfan_foodie_觀塘 #日本菜 #壽司 #卷物 #三文魚 #古今二觀塘 #古今二
平日最鍾意捐窿捐罅搵美食🤣今次朋友就介紹我嚟到位於觀塘工業中心既古今二食日式料理。平心而論,呢間餐廳都收得幾隱蔽,唔係朋友推介真係唔識黎。門口裝修正常,但一開門就恍如另一個空間,裝修典雅、空間闊落、環境乾淨,睇得出裝修上用咗心機。而佢喺食品設計上亦都用咗心思,餐牌上好多菜品都係獨家設計,款款都好吸引😋我同友人有太多心頭好,唯有留返下次再嗌啦。今次主力嗌餐廳招牌菜式,包括有:- 龍捲風沙律 ($76): 一打開Menu就吸引咗我嘅眼球,毫不猶豫就下單。味道方面的確有驚喜,除咗因為配菜繁多,例如有蔬菜、海藻同蟹柳外,更重要嘅係加入咗脆片,令到口感上有蔬菜同海藻嘅爽口清新外、亦都食薯片同款卜卜脆嘅口感,加上佢嘅醬汁用咗微辣味千島醬,出嚟嘅味道同口感意外地好食到停唔到口。健康又好食,大愛😍- 炸芝士年糕 ($26): 邪惡之選🤣 外脆內軟,而且一咬開芝士會係口中溶化,年糕嘅咬感都非常香糯軟熟。食完之後非常滿足,亦都好有飽肚感😝- 古今日式餃子($56): 外層煎到金黃香脆,而且餃子皮薄餡靚,咬落去肉汁滿溢。沾上醬油後食用更加可口。😚- 金龍卷 ($98): 特色卷物,亦係餐廳推薦之選。淨係睇配
平日最鍾意捐窿捐罅搵美食🤣

今次主力嗌餐廳招牌菜式,包括有:

- 金龍卷 ($98): 特色卷物,亦係餐廳推薦之選。淨係睇配料有三文魚、炸蝦、芝士已經非常啱胃口,而且擺盆上的確有龍王嘅幾分架勢。壽司係一口一件嘅大細,咬落去首先會感覺到芝士嘅香味配搭三文魚嘅鮮甜,然後就會咬到炸蝦嘅鬆脆口感,軟熟同鬆脆相互交替,回味無窮,實在不愧為推薦之選。🤩

- 蜘蛛 ($96): 同樣係特色卷物,而配料有炸軟殼蟹、青瓜、牛油果同蟹柳。雖然有啲比個名嚇親(到最後都唔係幾get到點解叫蜘蛛🤣),但個人非常鍾意食炸軟殼蟹嘅卷物。呢種卷物每件都好大舊,所以食嘅時候要小心翼翼咁塞入口。而味道嘅配搭都非常清新,軟殼蟹當然係鬆脆,而佢加入咗牛油果同蟹柳亦增添左鮮味,加埋青瓜嘅爽脆口感真係一流。😆

整體而言餐廳質素高,味道頂級、食材新鮮、擺盤精美,而價錢亦都係相當親民。絕對值得推薦 💛

(Main Menu太長,附上午餐餐牌俾大家參考)

2023-01-07 81 浏览
係觀塘做嘢既我, 成日約埋d 同事一齊去搵好野食, d 間都算係我哋經常會光顧既top 10 歺廳之一.間歺廳係觀塘地鐵站附近, 行3-5 mins ,地點易搵方便.歺廳主打日本fusion 菜,十分有創意, 食咗好多次都唔悶, 耐唔耐就會黎食, d 到唔只有壽司食, 重有其他熱食.之前食咗幾次都係叫壽司,今次叫咗二個午市定食試下:蒲燒鰻魚旦包飯($98)- 鰻魚份量多, 厚身, 啖啖肉,唔會太多汁滑旦焗豬扒井($75)-個旦好滑, 豬扒入味, 冧身👍整體上熱食都唔錯😋

之前食咗幾次都係叫壽司,今次叫咗二個午市定食試下:

滑旦焗豬扒井($75)-個旦好滑, 豬扒入味, 冧身👍

整體上熱食都唔錯😋

2022-12-18
2023-01-05 154 浏览
之前同事介紹食呢間餐廳🍴睇到啲menu同相見到啲款式都好特別🤩價錢親民 份量夠多 仲要好食👍🏻📍地點好方便 就係地鐵站附近🚇門口已經覺得好日式 好有特式嘅餐廳仲有部舊式老虎機🎰好特別好有日本feel嘅餐廳🇯🇵Menu有太多頁 影幾張比大家參考下😉龍捲風沙律評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻一送到嚟嘩左聲 超大兜😂份量超大心諗兩個人點食得曬 啲料都勁多有中華沙律 蟹柳絲 雞蛋絲 蟹籽撈完連埋沙律菜一齊食 愈食愈開胃中華沙律好好味 好有咬口雜錦天婦羅評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻超 級 好 食!!!炸蝦勁酥脆 蝦亦都好鮮甜爽口 唔似冰鮮蝦仲有兩粒炸一口紫薯 好甜🥰秋葵比我想像中好食 好脆 冇左滑潺潺嘅感覺蜘蛛卷(軟殼蟹)評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢個比較普通 唔夠特別 唔算好好味但炸軟殼蟹都係好酥脆炸雞芝士卷評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻好特別嘅炸雞芝士卷 芝士味好出上面仲有啲脆片增加卷物嘅特色士多啤梨益力多評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻好好飲嘅士多啤梨益力多仲有檸檬同士多啤梨粒食 好有驚喜工廈餐廳嚟講好易搵而且地方夠大同屋企人 朋友嚟食都唔會覺得逼
之前同事介紹食呢間餐廳🍴

撈完連埋沙律菜一齊食 愈食愈開胃
中華沙律好好味 好有咬口

雜錦天婦羅
評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
超 級 好 食!!!
炸蝦勁酥脆 蝦亦都好鮮甜爽口 唔似冰鮮蝦
仲有兩粒炸一口紫薯 好甜🥰
秋葵比我想像中好食 好脆 冇左滑潺潺嘅感覺

蜘蛛卷(軟殼蟹)
評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

仲有檸檬同士多啤梨粒食 好有驚喜

工廈餐廳嚟講好易搵而且地方夠大
同屋企人 朋友嚟食都唔會覺得逼
2023-01-05 325 浏览
今日同同事係觀塘工業區附近做野,觀塘既工業大廈出左名多好野食。咁岩大家都肚餓就決定入去尋寶。見到一間日式餐廳,睇餐牌見d野食特別係卷物好有特色就入左去食入去夠闊落,環境又好乾淨,已經知道轉頭食野會好舒服。餐牌除左卷物都有好多野食,但入面林林總總既卷物已經有好多配搭,總有一款會岩你食。首先上左道開胃既沙律,沙律既配搭好好,菜又新鮮,醬料亦配合得好好,作為一道開胃前菜會食慾大增。之後黎左一道燒豬頸肉,燒得均勻,肉質又夠彈同埋多肉汁,估唔到一碟隨便叫既燒物都有咁高既水準。作為日本食物迷既我,食日本野當然唔小得餃子。煎得恰到好處,外皮夠脆,內餡又夠香同入味。最後出場既係今次既主角卷物「金龍卷」,炸蝦炸得香脆,三文魚放係頂層再加芝士既配合,一次過滿足你三個願望。一入口好食程度令我食指大動。果然佢地既招牌菜係無得頂。

入去夠闊落,環境又好乾淨,已經知道轉頭食野會好舒服。

黑豚豬頸肉串燒
黑豚豬頸肉串燒
金龍卷
之前睇過古今二嘅訪問,老闆係幾個後生仔,主打係創意卷物。其實之前都食過一次,今次經過觀塘呢邊,再試下佢🤪 地點都好方便,地鐵站一出再上一層樓梯就到,係近市區嘅工廠大廈。座位都闊落,好舒服,6點半開始多人,記得要book位😎每次睇menu都花多眼亂,啲卷物超多款,目不暇給,隻隻都好特別好好食咁。龍捲風沙律首先係成座山咁高嘅沙律😂 有蟹柳絲同海草,加埋沙律醬,好開胃,食咗啲菜落肚即刻罪惡感都細咗🤣🤣 兩個人食都好夠!雜錦天婦羅雜錦包括:炸蝦、秋葵、紫薯每樣都炸得好脆,熱辣辣,冇油益味紫薯好甜😍蜘蛛卷牛油果軟殼蟹呢個長青組合冇得輸,加埋蟹柳絲同埋青瓜,令口感更加豐富,得5舊唔夠喉囉😝費城卷三文魚芝士牛油果呢個配搭估唔到咁夾,芝士唔會太大嚿令到我好膩,一啖一舊好正!百香果益力多特飲又酸又甜仲有粒粒百香果😍好refreshing!睇住佢越開越多分店😍下次嚟會再試多啲其他卷物😍

座位都闊落,好舒服,6點半開始多人,記得要book位😎

雜錦天婦羅
雜錦包括:炸蝦、秋葵、紫薯
每樣都炸得好脆,熱辣辣,冇油益味
紫薯好甜😍

蜘蛛卷

費城卷

百香果益力多特飲
又酸又甜仲有粒粒百香果😍
好refreshing!
睇住佢越開越多分店😍下次嚟會再試多啲其他卷物😍
  • 龍卷風沙律
  • 蜘蛛
2023-01-04 68 浏览
今日去左觀塘,經過一D工廈,見到樓上有呢間古今二,就入去試下。之前已經聽過朋友介紹古今二,話係平價但又好食嘅日本野,睇下係咪真係咁好食先🤤我地叫左個蟹柳沙律、龍卷風、火山同埋三文魚頭湯鍋。蟹柳沙律,好大兜呀,上面有超多蟹柳😍食極都仲有。有少少輕微嘅辣辣地,好開胃又惹味。D菜都非常新鮮爽口。龍卷風,入面係芝士同鰻魚嘅卷物,上面有d脆片。口感非常豐富!上面d脆脆真係好好味呀,真係好創新嘅配搭。火山,上碟嘅時候,店員點左兩邊嘅火焰,好靚呀,非常吸睛!火山係由帶子、牛油果蟹柳、青瓜嘅卷物組成,好豐富!有超級多蟹柳喺上面,好滿足呀🥰三文魚頭湯鍋,好好味呀!冬天飲呢個湯,真係非常適合😍湯底係奶白色,有好多三文魚喺入面,飲湯食埋D魚,感受非常健康有益。
我地叫左個蟹柳沙律、龍卷風、火山同埋三文魚頭湯鍋。
趁着聖誕節,約朋友一齊去食呢間book mark咗好耐嘅餐廳!因為我係幾鍾意食壽司,不過我係唔食生野嘅,所以呢間餐廳係幾適合我!本身有啲驚聖誕節間間餐廳都會好多人,所以就閒日2:30pm左右去,果然唔太多人,坐耐啲都唔會好辛苦!我哋嗌咗五樣嘢食。龍捲風沙律睇落雖然普普通通,但係調味同口感都做得好好,生菜好脆好新鮮,仲有中華沙律、蟹籽同蟹柳,呢幾樣食材既口感都唔一樣,所以咬落去每啖口感都好豐富!而醬汁都好輕盈,就算份量比較大,食完都仲係好fresh唔會好膩!仙台牛舌係佢哋嘅新菜式,我本身唔係太鍾意食牛舌,因為覺得佢個口感好奇怪,但係呢度啲牛肉汁好濃味好香,我覺得佢嘅口感同牛肉有啲似,不過會再煙靭啲。我諗如果好鍾意食牛舌嘅一定會好鍾意!然後就係食佢哋嘅主打菜式---卷物!我哋揀咗蜘蛛,同埋搖滾樂。賣相好好睇,而且味道都好好!蜘蛛係軟殼蟹,搖滾樂就係鰻魚同埋炸蝦。雖然兩樣味道係唔太一樣,不過有個共通點就係好口感好豐富!因為今日入面會有牛油果或者芝士呢啲比較creamy嘅材料,同主要食材配合得好好!每一啖都好滿足好好味!最後再嗌左一個芝士年糕~份量都唔細㗎,好足料!口感啱啱好,唔會太脆,唔會太

最後再嗌左一個芝士年糕~份量都唔細㗎,好足料!口感啱啱好,唔會太脆,唔會太淋,為呢一餐作咗一個好好嘅結尾!
2022-12-20 71 浏览
今日觀塘收工同朋友想近近地搵間日本嘢食下,開個OpenRice就見到最近嘅日本嘢就係呢間,咁就想去試吓啦。間舖頭門面已經佈置晒聖誕嘅裝飾,感覺簡單得來又花咗啲心思,入到去舖頭嘅時候都係六點,未有太多人,都坐得幾闊落。打開餐牌原來呢間餐廳主要都幾多新派日本菜,同一般平時出邊見到嘅都唔同,咁我哋就打算叫兩個卷物,一個沙律仲有一個燒茄子。先講吓個柚子沙律先,冇諗過佢個沙律嘅份量會咁大盤,如果女士或者細食啲嘅朋友真係可以淨係食呢個沙律都飽。個沙律有蘋果,中華沙律柚子同蟹子,佢個柚子撈埋啲沙律食落去酸酸甜甜,好清好開胃。我本身都好鍾意食中華沙律佢個底就撈左勁多,超正。另一個餸燒茄子咁煮法都係第一次食,佢將條茄子燒完之後放咗勁多櫻花蝦再加左啲燒汁,成個菜真係勁足料。最後佢金龍卷同埋煙花兩個卷物都一齊上。佢個煙花係將辣味三文魚同埋吞拿魚撈埋一齊,個食法都幾特別。而就幾鍾意佢個金龍卷,個蝦尾炸得勁脆勁好食。最後兩個人叫咗,四個餸咁樣食法都係377,都算唔錯

最後兩個人叫咗,四個餸咁樣食法都係377,都算唔錯

2022-12-15 75 浏览
自己都鐘意食日本菜放學咁岩經過觀塘工廈見到呢間日本餐廳,見到佢都有午市套餐!今次試左佢地既晚市!係店鋪門外都見到非常之有聖誕氣氛🎄門外都有午市套餐,亦都有外賣自取九折日式便當都係$75!包左沙律/白飯同埋卷物三選一(炸蝦卷/加州卷/三文魚卷)亦都有自選湯麵$98!包左拉麵/烏冬加卷物食物款式都有好多!天婦羅🍤、壽司、鍋物、串燒、沙律、燒物、前菜小食、卷物、飯/麵類今日天氣比較凍得12度🥶所以同朋友叫左呢個牛肉壽喜燒 $208!火鍋都有半磅既肥牛、豆腐(都非常入味同好滑)、娃娃菜、薯粉、金菇、洋蔥、生雞蛋🥚呢一個壽喜燒湯底亦非常濃,唔需要另外點其他醬汁都好夠味火山$128!係有好多細舊既壽司切成一大舊!當中有帶子、青瓜、牛油果、蟹柳都有唔同既口味!呢一個打卡一流入面亦有好多蟹籽!櫻花蝦茄子燒🍆$68!呢個茄子都好多櫻花蝦係上面!呢個做前菜都真係正!🤪野飲有綠茶!食完個火鍋同火山飲呢個好解膩

亦都有自選湯麵$98!包左拉麵/烏冬加卷物

)、娃娃菜、薯粉、金菇、洋蔥、生雞蛋🥚
呢一個壽喜燒湯底亦非常濃,唔需要另外點其他醬汁都好夠味

火山$128!
都有唔同既口味!呢一個打卡一流
入面亦有好多蟹籽!

櫻花蝦茄子燒🍆$68!
呢個茄子都好多櫻花蝦係上面!呢個做前菜都真係正!🤪

野飲有綠茶!食完個火鍋同火山飲呢個好解膩

2022-12-15
$222.2
  • 火山
  • 櫻花蝦茄子燒
2022-12-12 157 浏览
今日係觀塘開工,朋友話想食日本菜,話要帶我去試新野,一於試下係咪咁正先餐廳位於官塘工業中心第四期一樓,餐廳門口放滿了餐牌,可能今日早到,唔駛等位就可以入座這裡座位闊落,Menu多選擇,壽司都幾創新,最後我們點了沙律和卷物超級龍卷風 | $88以鰻魚、海老、芝士、青瓜和炸蝦做餡,加上脆片,呢個卷物都係大大舊,賣相吸引,炸蝦脆口,加上芝士鹹香,青瓜清甜脆爽,口感層次非常豐富忘不了你 | $98以芒果、炸牛肉、芝士做餡,而係卷物上面有海量嘅芥末醬、蛋黃醬和照燒醬,卷物中間包住炸牛肉和免治肉碎,咬落去係脆卜卜,上面嘅芒果每一塊都好甜,中和返芥末醬嘅辣味和芝士的鹹香味,食落相當有口感龍捲風沙律 | $76份量超大,加入大量蟹柳絲、生菜和脆片,最正係有好多蟹柳、蟹籽和海量沙律醬,可以撈得晒生菜和沙律菜,每一啖都食到多層口感,加上中華沙律汁酸酸甜甜,非常開胃煎豆腐 | $58又係大大舊,送上來時個豆腐仲彈下彈下外皮煎得香脆,外面嘅和風醬汁令到成件豆腐一啲都唔單調;豆腐中間好嫩滑,這個價錢有兩大豆腐,抵食

超級龍卷風 | $88

超級龍卷風

忘不了你 | $98

忘不了你

龍捲風沙律 | $76

煎豆腐 | $58

又係大大舊,送上來時個豆腐仲彈下彈下

煎豆腐
2022-12-08
超級龍卷風
忘不了你
煎豆腐
2022-12-11 77 浏览
難得weekday同朋友一齊放假去觀塘行街,避咗lunch time啲繁忙時間,終於可以食到古今二😋首先嚟嘅係柚想蝦你沙律🥗,好足料,有蘋果,中華沙律,生菜同甜蝦,仲有牛油果,配埋柚子酸酸甜甜,勁開胃!呢度啲卷物咁出名,一定唔少得叫,嗌咗火山同埋卷物盛,咁就可以試晒唔同口味😆不過完全低估咗佢嘅份量,兩個人食差啲食唔晒😂火山用嚟打卡一流,嚟到枱waiter會幫手點着兩邊啲海鹽,好似一條火龍咁🤩面頭有勁多蟹籽蟹柳同埋混雜咗少少帶子粒,每一啖都好足料而卷物盛就有四款唔同味嘅卷物,有鰻魚、炸蝦、三文魚同加州卷,細細嚿一啖一嚿啱啱好😋小食方面,嗌咗炸芝士年糕同鹽燒雞翼串,正正常常,芝士年糕熱辣辣食流心好正,唔油但食完好飽肚😂下次一定會再嚟試埋佢其他卷物小食,仲有丼飯😋

下次一定會再嚟試埋佢其他卷物小食,仲有丼飯😋
2022-12-10 55 浏览
 門店及用餐環境:一上梯、轉個彎。見到有部舊式嘅Gaming Machine擺左係正門前方,即刻有種彷置日本小店嘅感覺。入到去更加比個環境深深吸引住,唔知點解好似有種家族經營生意嘅即時感,格外親切。我同朋友約得早(18:30),可以任意揀位坐。環境清幽,又坐得唔逼。不過我地走個陣開始多人。費城卷 – $65最先黎嘅係フィラデルフィアロール 非常standard,個餡有三文魚、奶油芝士同黃瓜。係一個比較fresh嘅卷物且價錢相宜。龍卷風沙律 – $76今日嘅MVP,份量超大。最岩我呢啲成日係出面食飯嘅人,平時冇咩機會食菜嘅我即刻馬力全開。佢有好多蟹柳同埋蟹籽、同埋夠多沙律醬。每一啖都食到沾滿沙律汁嘅蟹籽同埋蟹柳,唔好覺得自己食緊草咁。係一道評價十分高嘅開胃菜!超級龍卷風 – $88跟住就到我最期待嘅特色卷物,比費城卷大舊,賣相吸引。有炸蝦芝士係入面,口感非常豐富juicy。可以作為主食,會係既滿足又飽肚嘅選足。雜錦天婦羅 – $88包括有蝦、紫薯同秋葵。上枱熱辣辣仲好脆,應該冇炸定先再返炸。蝦肉爽滑,紫薯香甜,秋葵新鮮!而且炸粉都唔算太厚,係一個有質素嘅天婦羅。整體店員服務態度不錯,會主
 門店及用餐環境:

費城卷 – $65

龍卷風沙律 – $76

超級龍卷風 – $88

雜錦天婦羅 – $88

整體店員服務態度不錯,會主動幫你加茶。而且會等你食晒啲野先執野。
2022-11-10
2022-12-09 39 浏览
呢次係我第二次外賣佢嘅卷物盛C!真係好抵食,款款都咁好食!我最中意嘅係中間嘅火山,上面有滿滿嘅芝士火灸蟹籽沙律,下低係一款有青瓜同其他配料嘅卷,夾埋一齊食就惹味得黎唔會太漏!因為單叫一份佢嘅特色卷物雖然會多幾舊,但係一份都$1xx以上,所以叫呢份就好抵食,又可以試多幾款。大食少少嘅話兩個人食岩岩好,再叫啲小食就會好飽!下次會想試下堂食!因為佢地嘅擺盤都好似好靚~而且小食嘅選擇都好多!係一間會想食完再食嘅特色壽司店!

卷物盛C
2022-12-09