2023-04-15
𝔾𝕠𝕥𝕥𝕒 𝕥𝕒𝕜𝕖 𝕓𝕠𝕥𝕙 𝕤𝕒𝕜𝕦𝕣𝕒 𝕤𝕙𝕣𝕚𝕞𝕡 𝕒𝕟𝕕 𝕤𝕔𝕒𝕝𝕝𝕚𝕠𝕟, 𝕨𝕚𝕥𝕙 𝕒 𝕗𝕣𝕚𝕖𝕟𝕕🙋🏽無蒲開荃灣真係唔知原來有好多小商場😮,仲收埋唔少隱世小店。有晚無計劃食d咩,到左荃灣後個個商場停車場都好🈵️,經過昌寧就諗起聽講「友」間拉麵店,又竟然樓下有個時租平既🅿️,咁就 fit 啦🏂。未行到餐廳已經聞到香噴噴既拉麵🍜,加上餐廳外面以紅色為主調🪭,想不被發現都唔容易。挑選主角都花左少少時間🦭,五款都好吸引,胃就得兩個😂。最後決定揀兩款賣相一定好豐富既櫻花蝦拉麵同蔥山拉麵🍲。淨係顏色形成既對比已經好吸睛:一個櫻花蝦來襲🌸,一個蔥花滿地🌳。拉麵香起上黎真係會飲多兩啖濃濃湯底👄,配上火炙豚肉🐖、味玉🥚、竹筍、海苔,每種配料一d都唔吝嗇,保證滿足👀!而家普遍拉麵店都會要另加味玉,友拉麵包埋味玉呢下都值回票價🤝🏽。我無辦法比較兩款拉麵邊款正d,同樣咁香濃👃🏽,蝦同蔥我都要!所以食拉麵唔需要一個自 high,有同伴咪可以分享囉🤪。另外仲有魚介🐟、辛肉碎🌶️、黑蒜油🧄三款,總有一款岩你心意🎏。🦐Sakura Shrimp Ramen | $88🌿Scallion Ramen | $8
🦐Sakura Shrimp Ramen | $88
🌿Scallion Ramen | $86
另外揀左一款小食📯蜜糖芝麻雞翼,脆炸起來唔會太油膩,而且蜜糖芝麻味滿滿,正🧜🏽♂️!
🐓Honey Sesame Chicken Wings | $36
食拉麵飲湯之餘,有埋梳打就最爽🧊。我地揀左完熟桃子同山梨葡萄🎌,打個飽嗝先講🤣!
🍑Peach Soda | $24
🍇Grape Soda | $24
整間店鋪都好多貓🐈⬛既元素,由牆身掛畫到裝飾小品,喜歡貓既朋友要打多幾張卡喔📷。