2020-03-03
銅鑼灣原來有一間隱世火鍋店,位於金朝陽嘅高層位置,面向維景呢個咁美麗嘅景色,喺海景下打邊爐真係好舒服!食火鍋最重要就係湯底,所以我哋叫咗個龍蝦花甲海鮮湯,食要食盡佢,而呢一個海鮮湯會有店員係你面前將海鮮放入鍋,然後點火先進行火焰嘅過程,再加入海鮮湯,然後職員會提示先吃海鮮,所以我哋個個都食到舔舔脷食完海鮮之後我哋叫咗濟州黑豚肉,呢個黑臀肉已經預先切成條,而且唔會太油膩,因為油脂分布非常平衡,食落仲有新鮮嘅味道,放落海鮮湯令到豚肉味道更加出之後我哋叫咗個響鈴,食海鮮湯點可以唔叫響鈴,響鈴吸盡湯底嘅精華,非常鮮甜然後仲叫咗四隻餃子,餃子🥟皮薄料多,食餃子最唔好就係皮厚,四隻真係唔夠要再encore另外小食方面我哋叫咗個椒鹽豆腐,要來做送酒嘅小食!同事不知食得幾開心呢間野絕對有下次
呢間野絕對有下次