2021-12-24
去滾 𝗔 𝗦𝗺𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴 𝗔𝗳𝗳𝗮𝗶𝗿 🥘想試咗依間好耐🤣 設計同舖名都好特別🙂🙃 七點半去到都差唔多全場爆滿。𝗢𝗽𝗲𝗻𝗿𝗶𝗰𝗲見到佢地個雞煲好吸引,唔問唔知原來當日係𝗢𝗳𝗳 𝗠𝗲𝗻𝘂 𝗜𝘁𝗲𝗺🤭 好在都有供應就即刻𝗼𝗿𝗱𝗲𝗿咗☺️☺️火焰醬燒雞煲 𝗛𝗸$𝟮𝟯𝟴 🐣🥘- 我哋揀咗小辣,好香口!幾鍾意佢個醬汁😋 雞未算嫩滑,但份量都幾多幾野味❗️幾推介大家試下。食完店員會幫你加湯繼續打邊爐☺️☺️金甲脆魚皮 𝗛𝗸$𝟵𝟴 🎣- 超級邪惡香口😈😈😈 超重咸蛋黃味❗️份量好多🤣🤣 兩個人半碟都食唔到⋯不過真心好食🤩🤩黑松露餃(𝟰隻) 𝗛𝗸$𝟳𝟬 🥟- 滿滿的松露同大蝦🤩🤩🤩如果個皮薄啲就更好。香菇貢丸 (𝟰粒) 𝗛𝗸$𝟰𝟴 🎱- 似豬肉丸多啲🥲 仲要成$𝟭𝟮一粒,可以𝘀𝗸𝗶𝗽🥲🥲陀地靚肥牛 𝗛𝗸$𝟮𝟴𝟴 🥩- 牛嘅份量比我想像中多,肥瘦均勻,啲雪花都好靚,香濃牛味。新鮮牛舌芯 𝗛𝗸$𝟴𝟴 👅- 全部薄切而且分量超多‼️網上見好多人都有讚好食😋我都真心覺得有驚喜🤣 牛舌味濃,甚至比肥牛出色🤩順德脆肉皖魚腩 𝗛𝗸$𝟵𝟴 🐟- 份量幾多同幾新鮮,扺食之選🌟美中不足好多骨🥲菜式整體質素平均,但上菜速度比較慢。支裝啤
火焰醬燒雞煲 𝗛𝗸$𝟮𝟯𝟴 🐣🥘
金甲脆魚皮 𝗛𝗸$𝟵𝟴 🎣
黑松露餃(𝟰隻) 𝗛𝗸$𝟳𝟬 🥟
- 滿滿的松露同大蝦🤩🤩🤩如果個皮薄啲就更好。
香菇貢丸 (𝟰粒) 𝗛𝗸$𝟰𝟴 🎱
- 似豬肉丸多啲🥲 仲要成$𝟭𝟮一粒,可以𝘀𝗸𝗶𝗽🥲🥲
陀地靚肥牛 𝗛𝗸$𝟮𝟴𝟴 🥩
新鮮牛舌芯 𝗛𝗸$𝟴𝟴 👅
順德脆肉皖魚腩 𝗛𝗸$𝟵𝟴 🐟
- 份量幾多同幾新鮮,扺食之選🌟美中不足好多骨🥲
菜式整體質素平均,但上菜速度比較慢。支裝啤酒🍺都等左15分鐘都未到🥲 但店員服務親切。
除咗店內裝修特別之外,有樣我幾欣賞嘅地方就係食完一啲邊爐味都無🤡🤡 可能因為佢樓底高所以抽風幾好。另外,聽講佢有個好靚嘅露台,有興趣可以去睇下❤️
📍銅鑼灣登龍街1號金朝陽中心2期Midtown27樓
📍𝟸𝟽/𝙵, 𝙼𝚒𝚍𝚝𝚘𝚠𝚗 𝚂𝚘𝚞𝚗𝚍𝚠𝚒𝚕𝚕 𝙿𝚕𝚊𝚣𝚊 𝙸𝙸, 𝟷 𝚃𝚊𝚗𝚐 𝙻𝚞𝚗𝚐 𝚂𝚛𝚎𝚎𝚝, 𝙲𝚊𝚞𝚜𝚎𝚠𝚊𝚢 𝙱𝚊𝚢