2022-12-26 316 浏览
難得今日放假,我就和家人一齊到銅鑼灣行行,順便準備一下聖誕禮物。難得和家人行街,我就打算帶他們去食餐好的。一邊搭車,家人就一邊說很肚餓,問我去哪裡食,我就突然諗到,不如去食午市自助餐吧,又不用多想,一定適合家人的口味。上網一睇,銅鑼灣珀麗酒店正在做午市半自助餐的推廣,主菜三選一,然後可以又有自助區。在銅鑼灣找間西餐廳食個午餐,其實都是差不多的價錢,那我不如去酒店食個半自助餐吧,起碼食物有更多選擇,又有不同飲品吧。由於臨近聖誕關係,香港珀麗酒店都有不少聖誕裝潢,其協奏坊西餐廳都不例外。餐廳有兩邊坐位,有近自助區的位置,亦有房內較為寧靜的坐位。我和家人的話,那就坐個靜一點的位置更加好。⥁ 主食 - 燒豬寸骨配酸椰菜汁 & 香煎石斑配柚子汁3款主食裡面,我們當然要食肉類吧。協奏坊將燒豬寸骨炮製得像羊架一樣,肉質嫩滑且啖啖肉,和家人就可以不顧儀態地拿著豬骨來食,非常滋味。石斑就煎得恰到好處,不會過火肉乾,而且皮脆爽口,魚味香濃。而且,我很喜歡餐廳用上薯角來作伴菜,與爽脆的石斑魚非常匹配。⥁ 自助區我們當天自助區的食物有「麥樂雞」、薯條、炒飯、沙律、中西湯等等。在等待主食之前,可以夾一些作為小食
⥁ 主食 - 燒豬寸骨配酸椰菜汁 & 香煎石斑配柚子汁
⥁ 自助區
我們當天自助區的食物有「麥樂雞」、薯條、炒飯、沙律、中西湯等等。在等待主食之前,可以夾一些作為小食開開胃。
自助區
除了以上之外,協奏坊還為午市半自助餐準備了些甜品。種類亦不算少,有木糠布甸、3款蛋糕、蛋撻仔、朱古力噴泉、生果等等。我個人會偏向要留肚品嚐一下甜點,事關我覺得協奏坊的小甜點確實亦是不錯的。
自助區
午市半自助餐的飲品就有咖啡、奶茶、紅茶、檸檬等等自由配搭。午市來食半自助餐的其中一個好處就是,食完可以繼續飲杯嘢,慢慢傾計。
甜品
2022-12-21
甜品
2022-12-23 68 浏览
Sonata Western Restaurant星期日同呀媽行完工展會,勁多收穫,攰攰地想同阿媽黎個港女Tea。上網睇維園附近有間酒店食afternoon tea set,評價都唔錯。位置喺酒店2樓,裝修舒適,而家仲有聖誕裝飾,呀媽又有得影靚相。Tea set 用金屬圓形鐵架,打卡一流。由上而下,鹹點有水牛城香辣雞翼、炸芝士條、鵝肝慕絲、蜜瓜配parma ham、煙三文魚卷青瓜忌廉芝士。個人比較鍾意果3款冷盤,鵝肝慕絲味道濃郁,有多士同青瓜中和下,啱啱好👍🏼而甜點有士多啤梨汁奶凍、特濃朱古力慕絲蛋糕、忌廉泡芙、熱情果芝士蛋糕同下午茶必有嘅英式鬆餅。最出色係奶凍同芝士蛋糕,兩款都係加咗酸甜嘅水果味,又唔會太甜。泡芙爆哂吉士忌廉,充滿香濃雲呢拿籽,配埋即磨咖啡係最高享受😎
Sonata Western Restaurant
2022-12-22 796 浏览
協奏坊西餐廳在香港珀麗酒店, 餐廳的半自助午餐, 除了自選主菜外, 還有沙律吧、中西式湯、熱盤、甜品、咖啡或茶, 價錢十分抵食,環境舒適寬敞,為了慶祝聖誕節的來臨,佈置得充滿節日氣氛。半自助午餐 :星期一至五168 /一位星期六、日及公眾假期 188 /一位自選主菜 :香煎鴨胸配車厘子汁煙鴨胸, 顏色嫩紅,肉質軟嫩滑溜, 淡淡煙燻香氣, 配上酸酸車厘子汁醬汁, 十分開胃,令人食慾大增。 照燒汁比目魚肥美的比目魚, 魚皮煎至金黃香脆,切開焦脆魚皮,魚肉保持滑嫰, 充滿魚油的油香,鮮味填滿蕾,跟配惹味照燒汁, 令到每口 更加細膩吸引,令人食指大動。我的推介 :▪ 熱燙燙蓮藕豬骨中湯, 材料豐富, 濃郁美味,夠曬滋潤▪ 現場即切,燒牛肉、煙火腿, 牛肉軟嫩, 煙火腿滿滿的甘香▪ 炸薯條、炸雞寶, 熱燙香口▪ 新鮮水果哈密瓜、西瓜及菠蘿, 蜜甜多汁 ,清新解膩▪ 朱古力噴泉, 小朋友的至愛, 好玩又好食▪ 雪糕香甜滑溜, 仲有4款口味

半自助午餐 :
星期一至五168 /一位
星期六、日及公眾假期 188 /一位

自選主菜 :
香煎鴨胸配車厘子汁

照燒汁比目魚

我的推介 :
▪ 熱燙燙蓮藕豬骨中湯, 材料豐富, 濃郁美味,夠曬滋潤

▪ 炸薯條、炸雞寶, 熱燙香口

▪ 新鮮水果哈密瓜、西瓜及菠蘿, 蜜甜多汁 ,清新解膩

▪ 朱古力噴泉, 小朋友的至愛, 好玩又好食

▪ 雪糕香甜滑溜, 仲有4款口味

2022-12-21 67 浏览
星期日同朋友到中央圖書館,下午茶時間係附近覓食,搵到e個每人$180嘅下午茶,食嘢兼打卡。鹹點:煙三文魚捲青瓜忌廉芝士意大利風乾火腿蜜瓜鵝肝慕絲配青瓜水牛香辣雞翼炸芝士條煙三文魚卷包住青瓜忌廉芝士,唔會膩之餘配搭幾特別。意大利風乾火腿配蜜瓜嘅組合,食落非常清新。水牛香辣雞翼幾脆,食落唔會太辣幾惹味。甜點: 英式鬆餅配奶油忌廉熱情果芝士蛋糕忌廉泡芙特濃朱古力慕絲蛋糕意式奶凍配士多啤梨汁熱情果芝士蛋糕食落幾細膩,配埋熱情果口感幾清新。忌廉泡芙咬落去成口忌廉,十分香滑滿足。意式奶凍配埋士多啤梨汁,造型幾靚,食落會酸酸甜甜。我叫咗甘菊茶,而朋友就叫咗伯爵Earl Grey,配埋啲鹹點甜點食,一坐就坐咗接近兩粒鐘😂

鹹點:

忌廉泡芙
特濃朱古力慕絲蛋糕
意式奶凍配士多啤梨汁

2022-12-19 99 浏览
今日同朋友行工展會。既然要準備大開殺戒。當然要醫好個肚先入場啦🤤🤤。朋友搵到呢間位於銅鑼灣嘅香港柏麗酒店。入面嘅semi-buffet。星期一至五$168。星期六日及公眾假期就$188。主菜有三款選擇。香蒜燒春雞配燒汁🐥🐥,香煎辣吞拿魚柳配青口同埋南瓜蟹肉意大利飯。我地選擇左前兩者。另外+$78就可以升級選擇燒美國安格斯西冷配燒汁或者燒羊鞍配紅酒汁。香蒜燒春雞配燒汁,雞肉滑身而且多汁,食落充滿雞油香。配上粗身薯條食一流。香煎辣吞拿魚柳配青口,青口飽滿而且新鮮。一d都唔腥。除左主菜之外,自助吧亦有其他食物選擇。沙律🥗薯條🍟等熟食。甜品亦都有朱古力噴泉,蛋糕🍰同雪糕🍦等。以價錢嚟講,真係好抵食。食物質素唔錯👍環境亦都舒適。

香煎辣吞拿魚柳配青口,青口飽滿而且新鮮。一d都唔腥。

以價錢嚟講,真係好抵食。食物質素唔錯👍環境亦都舒適。
估唔到銅鑼灣都有抵食又高質的下午茶☕️,食物質素不錯,地方闊落座位都好舒適,將近聖誕滿佈聖誕裝飾,完全感受到濃厚嘅聖誕氣氛🎄我同姊妹點咗🌟Afternoon tea set $180 per person (另有加一服務費),每款都會有兩件,咸點同甜點比例恰到好處,甜點都唔會甜到漏😋兩人食哂成個tea set唔會太飽又唔會好似食咗陣風咁。飲品方面仲包埋即磨咖啡或英式茶,每人都有一壺茶可以添飲👍🏻平均$200有找這個價位很不錯~5️⃣咸點🔸煙三文魚卷青瓜忌廉芝士🔸意大利風乾火腿配蜜瓜🔸鵝肝慕絲配青瓜🔸水牛香辣雞翼醬汁酸酸美味好開胃,雞翼size都屬正常多肉,另外好少見三層架tea set會有雞翼出現,有驚喜😋🔸炸芝士條6️⃣甜點:🔹熱情果芝士蛋糕🔹意式奶凍配士多啤梨汁🔹特濃朱古力慕絲蛋糕🔹忌廉泡芙🔹馬卡龍🔹英式鬆餅配奶油忌廉整體來說體驗很不錯,性價比高,必會再帶朋友來食😋

5️⃣咸點

🔹特濃朱古力慕絲蛋糕

🔹忌廉泡芙

🔹馬卡龍

🔹英式鬆餅配奶油忌廉

整體來說體驗很不錯,性價比高,必會再帶朋友來食😋

2022-12-19 56 浏览
難得放假就去酒店嘆返個勁chill既semi lunch buffet ($188 /+$78 upgrade main course) !黎到門口有聖誕deco可以打卡上2樓一開lift已經係間餐廳入到去首先order個main course就可以開始出去任拎沙律、熱盤、中西式湯、咖啡同茶熱盤有炸雞塊、薯條、菜心、師傅即切豬手同火腿等等!甜品就有朱古力噴泉、4種味道維記雪糕(芒果、綠茶、雲呢拿、朱古力)、蛋糕仔Main course試左香煎鴨胸配車厘子汁,肉質唔會好硬,車厘汁調出鴨胸既味道!另外要左照燒汁比目魚,有蟹籽、黑魚籽、檸檬擺盤,魚好嫩滑,唔會腥!Weekend黎嘆個豐富嘅lunch,好正!
黎到門口有聖誕deco可以打卡

上2樓一開lift已經係間餐廳

入到去首先order個main course
就可以開始出去任拎沙律、熱盤、中西式湯、咖啡同茶

熱盤有炸雞塊、薯條、菜心、師傅即切豬手同火腿等等!

Weekend黎嘆個豐富嘅lunch,好正!
2022-12-17 73 浏览
聖誕節就快到啦!適逢當日家母生日,帶佢嘆完西班牙餐廳,之後去同樣喺銅鑼灣酒店High tea , 再睇殺神聖誕版(超推介),一站過佢超開心。 三層架盛載著鹹甜茶點,非常精緻。下午茶時段以每位計 $180/人,再加一,平均$200 就享受到,價錢好抵。 每位仲包一杯美式咖啡或一壺西式茶,可以選擇薄荷茶、甘菊茶、英式早餐或者伯爵茶,飲完店員會添加。鹹點有以下幾款(跟水準高低排列,按個人喜好同當日情況)❤️煙三文魚卷忌廉芝士煙三文魚卷成花狀,唔會過鹹,包裹軟滑忌廉芝士,非常夾。意大利風乾火腿蜜瓜火腿卷住清新鮮甜嘅蜜瓜,係傳統風味。❤️鵝肝慕絲配青瓜鵝肝比較常見,但鵝肝慕絲就好少食到,比鵝肝無咁油膩。❤️水牛香辣雞翼少辣,醬汁幾惹味,而保溫有進步空間。❤️炸芝士條幾香口,芝士較結實,似食炸魚,希望會食到拉絲。甜點: (跟水準高低排列,按個人喜好同當日情況)❤️英式鬆餅配奶油忌廉、紅苺醬滿佈牛油味道,夠鬆軟。❤️熱情果芝士蛋糕熱情果味道清新,唔會遮蓋芝士濃郁嘅味道。❤️特濃朱古力慕絲蛋糕名副其實非常濃郁,仲食到朱古力脆片,為口感增加層次。❤️忌廉泡芙同❤️意式奶涷配士多啤梨汁正常發揮。奶凍入口滑溜,配合雜莓果肉。
三層架盛載著鹹甜茶點,非常精緻。

鹹點有以下幾款(跟水準高低排列,按個人喜好同當日情況)

❤️煙三文魚卷忌廉芝士
煙三文魚卷成花狀,唔會過鹹,包裹軟滑忌廉芝士,非常夾。
意大利風乾火腿蜜瓜
火腿卷住清新鮮甜嘅蜜瓜,係傳統風味。

❤️鵝肝慕絲配青瓜
鵝肝比較常見,但鵝肝慕絲就好少食到,比鵝肝無咁油膩。

❤️水牛香辣雞翼
少辣,醬汁幾惹味,而保溫有進步空間。

❤️炸芝士條
幾香口,芝士較結實,似食炸魚,希望會食到拉絲。

甜點: (跟水準高低排列,按個人喜好同當日情況)
❤️英式鬆餅配奶油忌廉、紅苺醬
滿佈牛油味道,夠鬆軟。

❤️熱情果芝士蛋糕
熱情果味道清新,唔會遮蓋芝士濃郁嘅味道。

❤️特濃朱古力慕絲蛋糕
名副其實非常濃郁,仲食到朱古力脆片,為口感增加層次。

❤️忌廉泡芙同❤️意式奶涷配士多啤梨汁正常發揮。
奶凍入口滑溜,配合雜莓果肉。泡芙唔會雪到太硬。

最重要係打卡,各個位置都用心佈置,聖誕影靚相話咁易。
2022-12-14 85 浏览
出面一般嘅自助餐價錢都唔平🥲想以一個平d嘅價錢,食到質素有返咁上下嘅自助餐,大家可以嚟《協奏坊西餐廳》👍🏾環境《協奏坊西餐廳》喺銅鑼灣珀麗酒店2樓。餐廳雖然唔算太大,但都裝修得好別致,d座位都好舒服😌食物 $168 + 1主菜話明叫半自助餐,所以餐廳會安排幾款主菜比我哋揀,有鴨胸啦,比目魚啦,同埋火腿扁意大利粉🍝而我就揀咗香煎鴨胸配車厘子汁🦆個鴨胸煎得好香之餘,個肉質又唔韌,配埋個酸酸甜甜嘅車厘子汁,都幾好食😋佢重有2條長甘筍係側面tim ,絕對係我嘅至愛呀‼️自助餐食物雖然出面嘅食物選擇唔算太多(有湯、沙律、炸物、麵包、幾款熱食、生果🍎同甜品),但勝在貴精不貴多🤫每樣嘢嘅質素都好唔錯❤️最特別嘅係,餐廳有提供我最鍾意嘅朱古力🍫噴泉⛲️有得玩又有得食😍另外,大家重可以飲涼茶🫖飲tim,真係好搞笑,好得呀🤪大家晏就口痕想食多d嘢,又想坐得舒服d嘅,可以嚟《協奏坊西餐廳》試吓

食物 $168 + 1

主菜

自助餐食物

勝在貴精不貴多🤫每樣嘢嘅質素都好唔錯❤️

另外,大家重可以飲涼茶🫖飲tim,真係好搞笑,好得呀🤪

2022-12-14 93 浏览
朋友係附近翻工,黎食過,知道我鐘意食lunch buffet,介紹佐哩間semi lunch buffet比我試下,Lunch buffet 星期一至五$168一位/星期六日就$188位,入到去感覺個環境簡約乾淨,地方都好闊落比人感覺好舒服👍🏻 主菜三選一:香煎鴨胸配車厘子汁/ 照燒汁比目魚/香草雜火腿扁意粉香煎鴨胸配車厘子汁:好香濃,食落口感唔會太摁,賣相都吸引,同埋車里子汁原來都好夾香草雜火腿扁意粉:好濃香草味,而且意粉好入味,分量都好多👍🏻另外自助區有沙律、熟食小食、有餐包、仲有中湯,甜品都有好多款cake,細細粒,唔怕浪費👍🏻 食物質素都唔錯,下次要再黎試下👍🏻👍🏻值得一提員工服務態度都非常好,收碟都好快🫶🏻
入到去感覺個環境簡約乾淨,地方都好闊落比人感覺好舒服👍🏻

香煎鴨胸配車厘子汁:

香草雜火腿扁意粉:
好濃香草味,而且意粉好入味,分量都好多👍🏻

食物質素都唔錯,下次要再黎試下👍🏻👍🏻
值得一提員工服務態度都非常好,收碟都好快🫶🏻

上星期屋企長老👵🏻👨🏻‍🦳話想出去去工展會及上去感受聖誕氣氛,於是乎我們一行四人找了附近珀𤫟酒店同佢hightea🫖餐廳喺酒店2樓,環境非常闊落光猛,中西仲有帶點時尚感,一開電梯門,侍應哥哥已經好有禮貌地向前打招呼及blessing聖誕快樂🧑🏻‍🎄🤶🏻, 氹得長老非常開心。$180 一位下午茶🫖🧁下午茶set非常精緻,絕對適宜打卡有三層擺設第一層是鹹點🥐- 煙三文魚卷青瓜忌廉芝士- 意大利風乾火腿蜜瓜- 鵝肝慕絲配青瓜- 水牛雞翼- 炸芝士第二層是旦糕🍰- 熱情果芝士蛋糕- 特濃朱古力慕絲蛋糕- 意式奶凍配士多啤梨汁第三層是糕餅🥧- 英式鬆餅配奶油忌廉- 忌廉泡芙- Macaron (Menu上無的,可能👨🏻‍🍳請我食😅😂😂)擺設次序非常有心思,又咸➡️小甜➡️甜,又想食之下,絕對唔會過份充斥味蕾。🍰🧁個人最鍾意的都是,清甜不會太甜,奶凍入面有很多雲呢拿籽,夠香夠滑,上面僅有一層酸酸甜甜的士多啤梨汁🍓及紅莓,非常清新。另外,🍫朱古力mousse朱古力味夠濃滑不會澀。配搭埋英式茶伯爵茶earl gery tea 🫖恍如自己像亞太般在嘆茶😹😹😹🗺️雖然地方有丁點難找,不過值得推薦,而且性價比相當

$180 一位下午茶🫖🧁
下午茶set非常精緻,絕對適宜打卡有三層擺設
第一層是鹹點🥐

- 意式奶凍配士多啤梨汁

第三層是糕餅🥧
- 英式鬆餅配奶油忌廉
- 忌廉泡芙

🗺️雖然地方有丁點難找,不過值得推薦,而且性價比相當高,極力推薦大家聖誕及新年將至去嘆番下。
  • Afternoon  Tea  Set
2022-12-12 91 浏览
周末同屋企人相約聚會,發現銅鑼灣有間餐廳有Semi Lunch Buffet所以就試下,同埋一班人可以容易坐埋一齊,都唔錯嘅☺️揀完主食,就可以出去自助區🤓自助區有餐湯,包類,沙律,甜品區等等。出面仲有即叫即切嘅燒牛柳😋同火腿😍我地點左以下主食:🌸香蒜燒春雞配燒汁燒春雞燒得岩岩好保持到肉汁,同埋雞肉肉嫩😋配埋燒汁一齊食唔會膩👍🏻🌸南瓜蟹肉意大利飯南瓜汁燉嘅意大利飯粒粒食到南瓜嘅味道,蟹肉份量都多👍🏻尚算鮮味😍

我地點左以下主食:

🌸香蒜燒春雞配燒汁

🌸南瓜蟹肉意大利飯
2022-12-11 70 浏览
抗疫下的生活,政府的政策收緊與放鬆之間,忙裏偷閑抓時間享受一頓半自助午餐。用餐的地方佈置優雅舒適,職員的服務態度很細心有禮貌,畢竟係酒店的餐飲服務。坐下來先點好主菜,我們各要了一份燒雞和煎三文魚,等主菜期間我們到外邊先挑選點自助餐,有很新鮮的沙律菜或調校好的沙律🥗熱食方面有雞和排骨,一件件的排骨做得很林很入味雞則很滑好吃,旁邊有中西湯分別是紫菜湯和周打魚湯,紫菜湯有很不一樣的鮮味。添了又添,終於主菜上了,我吃的是燒雞😚,半隻燒雞連薯角和車釐茄賣相誘人,皮脆肉滑好吃。朋友點的是青口和煎三文魚,佢話三文魚煎得很是香嫩有水準,我們都各自沖了檸檬茶,在這樣的氛圍下一邊吃一邊傾,時間過得很快、最後是賣相精緻的甜品時間,我們還要了些生果、雪糕為這頓自助午餐畫上句號。

去工展會前食個少女tea先,酒店有啲X-mas tea set,價錢唔貴嚟enjoy下!煙三文魚卷青瓜忌廉芝士Smoke salmon with cucumber cream cheese roulade咸咸爽爽既味道,忌廉內有青瓜碎既小心思!意大利風乾火腿配蜜瓜Parma ham with melon跟住到咸甜既paramaham,幾中和配合大家。鵝肝慕絲配青瓜Foie gras mousse with cucumber係片型既鵝肝慕絲,唔係咁咸口。水牛香辣雞翼Spicy buffalo wings少少凍左,不過好大隻開胃辣!炸芝士條madero fried cheese食落少少炸魚條咁,哈哈!但炸得幾金黃!熱情果芝士蛋糕Passion fruit cheese cake比較酸既甜品,哈哈。杏仁片係點綴,有芝士中和熱情果既酸又唔錯。特濃朱古力慕絲蛋糕Chocolate mousse cake果然係特濃朱古力,好濃香而唔係死甜!而慕絲厚實軟林!意式奶凍配士多啤梨汁Pan a cotta with strawberry sauce 上面有紅桑子添酸甜,士多啤梨汁唔係死甜!英式鬆餅配奶油忌

煙三文魚卷青瓜忌廉芝士
咸咸爽爽既味道,忌廉內有青瓜碎既小心思!

意大利風乾火腿配蜜瓜
Parma ham with melon
跟住到咸甜既paramaham,幾中和配合大家。

鵝肝慕絲配青瓜
係片型既鵝肝慕絲,唔係咁咸口。

水牛香辣雞翼
Spicy buffalo wings
少少凍左,不過好大隻開胃辣!

炸芝士條madero fried cheese
食落少少炸魚條咁,哈哈!但炸得幾金黃!

熱情果芝士蛋糕
Passion fruit cheese cake

特濃朱古力慕絲蛋糕
Chocolate mousse cake
果然係特濃朱古力,好濃香而唔係死甜!而慕絲厚實軟林!

意式奶凍配士多啤梨汁
上面有紅桑子添酸甜,士多啤梨汁唔係死甜!

英式鬆餅配奶油忌廉
Baked scone with clotted cream
細細個夠斯文既一口過,鬆餅既紅莓醬加忌廉係match,有奶香都唔錯!

忌廉泡芺
Cream puff
入面有creamyyyy忌廉,一口爆醬咁,嘻嘻!

聖誕顏色紅綠擔當嘅馬卡龍,打卡之選~幾脆口,唔會太甜!

即磨咖啡或精選英式茶

薄荷茶、甘菊茶、英式早餐茶、伯爵茶

$180/1人酒店嚟講都幾chill,環境闊落乾淨!

下午茶
2022-12-06 134 浏览
環境舒適乾淨,係珀麗酒店二樓,簡約風格半自助午餐,除咗了主菜,還有自助沙律吧及熟食。Lunch set $168自助沙律吧及是日餐湯-周打海鮮湯及中式湯-自助沙律吧有肉醬意粉、炸春卷、炸薯條、餐飽、沙律菜及火腿。主菜燒春雞春雞肉質鮮嫩,份量充足,配菜健康。吞拿魚及青口吞拿魚大大份,略為咸香,適合喜歡濃味朋友。甜品及咖啡/茶-自助式熱飲,包括咖啡,熱檸檬水及奶茶。-甜品包括芝士蛋糕、藍莓朱古力蛋糕、朱古力噴泉、咖啡布甸及唔同口味雪糕。總括而言唔錯,如果喜歡舒適環境,與朋友暢聚,酒店式環境係一個好選擇,而且價錢便宜。

Lunch set $168

自助沙律吧及是日餐湯
-周打海鮮湯及中式湯

主菜
燒春雞
春雞肉質鮮嫩,份量充足,配菜健康。

吞拿魚及青口
吞拿魚大大份,略為咸香,適合喜歡濃味朋友。

甜品及咖啡/茶
-自助式熱飲,包括咖啡,熱檸檬水及奶茶。