上星期屋企長老👵🏻👨🏻‍🦳話想出去去工展會及上去感受聖誕氣氛,於是乎我們一行四人找了附近珀𤫟酒店同佢hightea🫖餐廳喺酒店2樓,環境非常闊落光猛,中西仲有帶點時尚感,一開電梯門,侍應哥哥已經好有禮貌地向前打招呼及blessing聖誕快樂🧑🏻‍🎄🤶🏻, 氹得長老非常開心。$180 一位下午茶🫖🧁下午茶set非常精緻,絕對適宜打卡有三層擺設第一層是鹹點🥐- 煙三文魚卷青瓜忌廉芝士- 意大利風乾火腿蜜瓜- 鵝肝慕絲配青瓜- 水牛雞翼- 炸芝士第二層是旦糕🍰- 熱情果芝士蛋糕- 特濃朱古力慕絲蛋糕- 意式奶凍配士多啤梨汁第三層是糕餅🥧- 英式鬆餅配奶油忌廉- 忌廉泡芙- Macaron (Menu上無的,可能👨🏻‍🍳請我食😅😂😂)擺設次序非常有心思,又咸➡️小甜➡️甜,又想食之下,絕對唔會過份充斥味蕾。🍰🧁個人最鍾意的都是,清甜不會太甜,奶凍入面有很多雲呢拿籽,夠香夠滑,上面僅有一層酸酸甜甜的士多啤梨汁🍓及紅莓,非常清新。另外,🍫朱古力mousse朱古力味夠濃滑不會澀。配搭埋英式茶伯爵茶earl gery tea 🫖恍如自己像亞太般在嘆茶😹😹😹🗺️雖然地方有丁點難找,不過值得推薦,而且性價比相當

$180 一位下午茶🫖🧁
下午茶set非常精緻,絕對適宜打卡有三層擺設
第一層是鹹點🥐

- 意式奶凍配士多啤梨汁

第三層是糕餅🥧
- 英式鬆餅配奶油忌廉
- 忌廉泡芙

🗺️雖然地方有丁點難找,不過值得推薦,而且性價比相當高,極力推薦大家聖誕及新年將至去嘆番下。