2022-12-06
平時我唔會識自己去食下午茶,似個女安排咗呢一間餐廳俾我同老公去食返個下午茶,去到都幾有驚喜,原來係酒店,環境仲要幾舒服,有梳化坐,而且環境安靜啱晒我哋。下午茶時段原來可以每位計:$180/人兩個人就$360另加一:三層架都幾豐富,有鹹、甜點,每位每位有一杯飲品(美式咖啡、薄荷茶、甘菊茶、英式早餐、伯爵茶)。鹹點有:鵝肝啲慕絲配青瓜、水牛香辣雞翼、煙三文魚卷忌廉芝士、意大利風乾火腿蜜瓜、炸芝士條。鵝肝幾滑連多士有口感;雞翼辣辣哋幾好味;煙三文魚都幾大片;風乾火腿蜜瓜perfect match;炸芝士香口。甜點有:熱情果芝士蛋糕、忌廉泡芙、特濃朱古力慕絲蛋糕、意式奶凍配士多啤梨汁、朱古力及士多啤梨馬卡龍、英式鬆餅配奶油忌廉。芝士蛋糕同朱古力慕絲軟滑輕盈,奶凍酸酸甜甜幾開胃;鬆餅可以改進;馬卡龍一般偏甜屬正常;忌廉泡芙甜度適中。簡單嗌咗伯爵茶同埋美式咖啡,悠閑舒適咁過咗一個下午,值得再嚟。
下午茶時段原來可以每位計:$180/人
兩個人就$360另加一: