呢間Meta Stages 係以NFT 做主題,今日係附近做完野上去嘆個Lunch就放工,環境好舒服,裝修得非常華麗,食物方面,一貫新派多國Fusion菜為主,將材料加入日西烹調手法,帶比人與別不同嘅滋味🥰🥰🥰是日餐湯係番茄忌廉湯,有番茄肉,而且湯很濃郁~酸味會較重~清新得來很開胃🍅🍅🍅西班牙黑毛豬鞍.蘋果蓉及紅酒汁  $268🐷🐷🐷店員推薦的西班牙黑毛豬鞍,需要用很多時間去製作的一道菜❤️豬扒肉質很厚實鮮嫩😋啖啖肉很滿足,肥瘦適中,加上蘋果蓉及紅酒汁  味道十分出色很推介👍

西班牙黑毛豬鞍.蘋果蓉及紅酒汁  $268🐷🐷🐷
《Meta Stages》位於銅鑼灣V Point,是在食肆林立的區域水準突出的一間餐廳,不是特地去找都不會知道有這麼一間餐廳,可是絕對值得更多人認識😙一步進餐廳就可以感受空間之大,租這場地舉辦聚餐/活動定必很適合👫👫👫🔸季節手握壽司盛 10件配 迷你稻庭烏冬🔸十件壽司分別係黑松露火炙吞拿魚 、金目鯛、炙燒左口魚邊、油甘魚、深海池魚、帆立貝伴黑魚籽、海鰻、松葉蟹肉、紅葉辣醬帆立貝、牡丹蝦,好欣賞佢地個松葉蟹肉軍艦,真係啖啖生拆蟹肉好鮮甜,拖羅壽司油脂豐富,入口即溶💕💕🔸北海道帆立貝意大利飯龍蝦汁🔸意大利飯嘅source真係做得好出色,暖笠笠嘅飯包住香濃creamy嘅source,亦唔會整得太濕或者太乾,配搭香濃既龍蝦汁,上面仲有煎到金黃色既北海道帆立貝,食落味道同層次都好豐富,令人回味無窮🤤

🔸季節手握壽司盛 10件配 迷你稻庭烏冬🔸

🔸北海道帆立貝意大利飯龍蝦汁🔸
2022-07-07 28 浏览
全港首間結合NFT主題及藝術表演的新派法日餐廳,店內設有9米巨型LED螢幕配合現場表演,餐廳選用優質食材、以傳統法國菜為基礎的新式料理,還有日式料理,是約會或朋友聚會的好地方。壽喜燒定食$248有大大片的安格斯牛肉,油花均勻分佈,肉質軟嫩,沾上蛋汁,極致既享受🥰🥰🥰 鍋裡仲有金菇,粉絲,菇,豆腐,菜,全部吸盡濃郁既壽喜燒湯底,好滋味好正😍😍😍西班牙黑毛豬鞍.蘋果蓉及紅酒汁  $268侍應上菜時有介紹返呢道慢煮菜式用時超過16小時,可以將肉汁鎖住得黎又唔會令到肉變老,連同油脂部份一齊食特別好味,豬鞍扒好厚身,表面有網紋,火侯控制得剛剛好不會overcook,肉質軟腍容易切開,配上新鮮蘋果蓉和紅酒汁,口感層次非常豐富

壽喜燒定食$248

西班牙黑毛豬鞍.蘋果蓉及紅酒汁  $268
2022-07-06 75 浏览
位於銅鑼灣V point 6樓新開的「Meta Stages十八夢」,係全港首間以NFT為主題的藝術餐廳,今日下午享受一頓美味午餐🍽餐廳座位寬敞,空間感十足,裝潢都好有特色😍😍😍❤️精選串燒定食8串❤️串燒有雞翼、雞肉、魚、牛舌、牛肉、軟骨雞肉、尖椒、冬菇。😋 雞翼 - 是我食燒雞翼以來最大隻嘅雞翼,雞皮燒得超脆,肉質嫩滑,一定要食😋雞肉 - 肉質爽口煙靭,好有口感😋鰻魚 - 外皮燒好脆肉質彈牙,非常新鮮,同樣冇失望👍🏻😋牛舌 - 厚肉彈牙好Juicy,調味剛好,非常高質👍🏻😋牛肉串燒 - 牛柳大大件,燒得非常淋,好食😋尖椒 - 燒得好Juicy 加少少鹽已經非常好食❤️壽喜燒定食❤️內有安格斯牛肉、洋蔥、娃娃菜、香菇、金針菇、滑豆腐、粉絲、韮菜等配料,湯底有少少偏甜,份量兩個人食啱啱好。

❤️精選串燒定食8串❤️

串燒有雞翼、雞肉、魚、牛舌、牛肉、軟骨雞肉、尖椒、冬菇。

😋雞肉 - 肉質爽口煙靭,好有口感
😋鰻魚 - 外皮燒好脆肉質彈牙,非常新鮮,同樣冇失望👍🏻
😋牛舌 - 厚肉彈牙好Juicy,調味剛好,非常高質👍🏻
😋牛肉串燒 - 牛柳大大件,燒得非常淋,好食
😋尖椒 - 燒得好Juicy 加少少鹽已經非常好食

❤️壽喜燒定食❤️

唔上到黎都唔知原來銅鑼灣有間新開既fusion餐廳🍴係可以俯瞰維港景色,別有一番風味,仲要係用左NFT做主題,又係一個新體驗⭕️前菜: 沙律、茶碗蒸落單後等一陣就見到機械人裝住前菜來到我枱前,有開胃小食,麻醬沙律同茶碗蒸,沙律菜夠新鮮食落好爽口,配埋日式芝麻醬夠哂開胃,茶碗蒸都好嫩滑😋😋😋⭕️沖繩吉列黑豚定食 吉列黑豚豬扒賣相幾好,炸到金黃色,色澤均勻,咬落去唔會覺得炸粉好厚,肉質亦軟腍,肉汁豐腴,配上餐廳提供既醬汁,食落會更有層次🥰🥰🥰⭕️甜品幾時都話女仔食甜品又係另一個胃,見到呢個賣相打卡100分既甜品即刻心心眼,芝士蛋糕甜度適中,食下食下好快食哂成件都唔覺得好漏🍰

⭕️前菜: 沙律、茶碗蒸

⭕️沖繩吉列黑豚定食

⭕️甜品
節日唔知去邊度好?其實我自己係好有儀式感嘅人嚟㗎,所以大時大節一定要去食餐好嘅慶祝吓😋呢間餐廳嘅窗口位落足心機去佈置🌹好岩打卡🔸立鱗金鯛魚🐟米形意粉枝豆蓉🔸侍應推介得無錯,真係好好食。鱗片好脆口,魚肉好嫩滑又新鮮,外脆內軟就係呢道主菜既感覺啦,米形意粉夠哂煙韌彈牙,配埋幼滑既枝豆蓉口感好豐富😍😍😍🔸西京燒銀鱈魚定食🔸食完立鱗金鯛魚米形意粉叫左個西京燒銀鱈魚,銀鱈魚肉質細緻嫩滑,油脂豐富,來一碗日本米飯🍚好好食😋

🔸立鱗金鯛魚🐟米形意粉枝豆蓉🔸

🔸西京燒銀鱈魚定食🔸

呢間「Meta Stages十八夢」做緊soft opening,上網睇相亦見無論環境、食物都好吸引,見今日係紀念日就同另一半上黎慶祝。位於一座食肆商業大廈,一岀𨋢比佢既景觀驚艷到,新開業無耐,裝修幾有情調,亦興幸地被安排到坐窗口位😍😍😍💕冬陰功忌廉意粉黎到個賣相好吸引,有兩隻開邊大蝦,大蝦都幾新鮮,食落爽口彈牙,好creamy既意粉做到好掛汁,冬蔭功味都幾濃,辣辣地好特別😋😋😋💕西京燒銀鱈魚定食西京燒銀鱈魚雖然比一般日本餐廳價錢貴少少,但係非一般的,超厚的,都幾難得!食落去幾高水準,魚肉滑香juicy,好滿足☺️

💕冬陰功忌廉意粉

💕西京燒銀鱈魚定食

2022-06-30 84 浏览
之前在網上看到餐廳評語不錯,而且環境很漂亮!於是假日和朋友相約在這裏吃午飯🥰一進店已經被它漂亮環境吸引住,十分有情調很浪漫🌹整體而言價錢合理很值得,食物很高質,店員服務也很好👍我和朋友真的很滿意!前菜有開胃小食、沙律🥗同茶碗蒸,賣相已經好吸引,茶碗蒸好好食,蒸得好滑,入面都幾多料🔥💯⭐️西班牙黑毛豬鞍.蘋果蓉及紅酒汁  $268西班牙黑毛豬鞍顏色好粉嫩🐷厚身黑毛豬鞍扒肉質軟淋且好juicy,配上甜甜既蘋果蓉可以解膩,必食推介👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻⭐️是日餐湯番茄湯非常濃郁,香氣十足,保留番茄蓉係湯內,飲落好順口,真材實料

⭐️西班牙黑毛豬鞍.蘋果蓉及紅酒汁  $268

⭐️是日餐湯
2022-06-30 67 浏览
餐廳環境佈置都幾有格調,咁啱安排咗window seat比我地,梳化位夠闊落坐得好舒服,午市menu有西式同日式可供選擇,我地今次就揀左日式,朋友叫左手握壽司,我就叫左個松葉蟹肉海鮮丼🍣🍣🍣🍣季節手握壽司盛 10件配 迷你稻庭烏冬 💰388手握壽司會視乎當日新鮮食材而定,今日有: 火炙吞拿魚 truffle 、金目鯛、炙燒左口魚邊、油金魚、深海池魚、帆立貝伴黑魚籽、海鰻、松葉蟹肉、紅葉辣醬帆立貝、甜蝦,魚類刺身好新鮮,魚油甘香唔會腥,甜蝦壽司鮮甜爽彈,配埋個迷你稻庭烏冬已經好飽❤️❤️❤️🍣🍣🍣松葉蟹肉海鮮丼 💰328上面鋪左滿滿松葉蟹肉,新鮮生拆既蟹肉好鮮甜,見到一絲絲既蟹肉好滿足,仲有油甘魚豐腴甘香既魚油,完全唔會有腥味,全部都好鮮甜,所以基本上成餐飯都唔會要點豉油。飯就係赤酢壽司飯,蟹鉗係超級超級之大隻,大隻到成口都係蟹肉🤤

🍣🍣🍣季節手握壽司盛 10件配 迷你稻庭烏冬 💰388

🍣🍣🍣松葉蟹肉海鮮丼 💰328

2022-06-27 58 浏览
餐廳位置係銅鑼灣,一入到餐廳有驚喜,簡單裝潢用燈飾佈置好有浪漫氣氛🎊配有落地大玻璃窗,可以一覽銅鑼灣夜景🌃餐廳中間位置有個好闊落既Live Band Area 同三角琴,聽住人地彈鋼琴咁食lunch簡直係人生一大樂事🥂🍹🍾🍷🍸🍻🐷沖繩吉列黑豚定食🐷吉列豬扒切成7-8件,外層炸得極脆,不油膩,肉質軟綿適中,食落好juicy,吉列豬扒沾上檸檬汁可以解膩,椰菜絲沒調味夠爽脆,同吉列豬扒一齊食口感好清新😍🥘壽喜燒定食🥘壽喜燒好足料,牛肉多肉少肥,冬菇都有成兩塊,花花造型既紅蘿蔔🥕仲有金菇,豆腐,白菜,粉絲,菜。湯底亦超入味,因為食完成個鍋都真心飽,壽喜燒會附送日本雞蛋,牛肉沾上蛋液口感夠哂豐富👍🏻👍🏻👍🏻

🐷沖繩吉列黑豚定食🐷

🥘壽喜燒定食🥘

2022-06-26 66 浏览
老朋(Roy)為我做生日,當到達後,這間打着元宇宙概念的日式法派 fusion 餐廳,實在有另一番驚喜!在裝修格調上,華麗中帶出神秘空間感。大舞台配上白色鋼琴,還以為跑進紅館睇演唱會。在顏色配襯上花了心思,黑白灰銀金藍,均能勾出在線三維虚擬環境。貴賓房(VIP)的配備十分豐富,老闆娘 Tiffany 還介紹每星期有不同的表演,還有5D場景模擬的 party room,極盡視,聽之娛。在食物方面,以少許法派技巧,加上新鮮日料,配搭起來,不過不失,如果能夠加上分子料理技術,更能突出元宇宙的理念....Meta (超越)和 Verse (宇宙)。非常推薦公司的產品發報會,結婚或生日 party 👍👍👍👍👍
庆祝纪念
生日
看名字就能猜到跟NFT可能有關係,就像社交平台也改名一樣,這樣的一種類型餐廳,感覺挺特別的,而且裝修得挺不錯!柚子醬角切魚生飯(268元)這個比想像中的要大的一份,上面放滿了角切魚生,而且每一粒都切得挺大粒的,種類有吞拿魚赤身,拖羅,鯛魚,帆立貝,池魚,牡丹蝦,三文魚子等,還有些吃不出來,魚都很新魚,入口鮮甜,有嫩的,有滑的,有爽的,有魚香的,一口吃到不同的口感和味道,很豐富!而且這還很好地給了紫菜讓你包上飯和魚生一起吃,這樣就吃出另一種味道,多了陣濃濃的紫菜香,我也挺喜歡!這個還包了前菜,有海蜇,沙律和海鮮茶碗蒸,吃起來都不錯,茶碗蒸入口即化,帶鮮甜味!

柚子醬角切魚生飯(268元)

2022-06-24 69 浏览
銅鑼灣V Point樓上開了一間新餐廳,主打新派法日菜式,環境超豪華,有現場鋼琴表演,超大的LED MON播放輕鬆的自然影片,普通的卡位也有巨型的水晶燈,尤其VIP房間的包廂極有現派藝術感。午市套餐最為划算,近乎$208至$398,豐儉由人。餐湯是日為綿密濃稠的忌廉湯,有各式各樣的蔬菜如西芹、紅蘿蔔等等,配一片鬆脆的多士餐包。精選沙律新鮮的沙律菜配上清新的沙律醋,有很多清甜的柚子肉,還有鮮味的大蝦和少少炸蒜增添口感。北海道帆立貝意大利飯.龍蝦汁 - $268用上多款食用花增添美感,擺碟認真細緻;兩粒雪白肉厚的鮮帶子充滿水份和彈性,軟硬適中的意大利飯吸滿香濃的龍蝦汁,更有少少青瓜、紅蘿蔔等增添爽口感和清新感,還有幾片炸魚皮。
餐湯
餐包

餐湯
精選沙律

精選沙律

北海道帆立貝意大利飯.龍蝦汁 - $268
午餐
2022-06-24 51 浏览
位於銅鑼灣鬧市V Point內的十八夢,試業左一段時間,主打法日fusion菜☺️一入店舖,店鋪用上高檔裝修,門口有座三角琴,午市時間會有美女鋼琴家表演,成個感覺好一致好舒服🌾加上店員有禮既招呼,已經好期待今日既lunch😆🦀松葉蟹肉海鮮丼🦀松葉蟹肉鋪到滿滿,就黎仲多過底下啲調左味既飯😆仲有厚切既油甘魚刺身同蟹益子,食落勁鮮味🤤真材實料性價比超高!👏🏻🎉🔥冬陰功忌廉意粉🔥汁底冬蔭公味都幾濃,食得出淡淡嘅酸味香茅味同辣味,冬蔭公嘅神粹都喺哂度,同忌廉濃滑嘅奶香味好夾,亦減輕咗單純忌廉嗰種厚重膩口感覺

🦀松葉蟹肉海鮮丼🦀

🔥冬陰功忌廉意粉🔥

2022-06-24 45 浏览
銅鑼灣Meta Stages 十八夢位於V Point 6樓海景的西餐廳,期待值很高,店員態度有禮貌,是銅鑼灣新開的NFT主題餐廳,餐廳裝修好華麗,今日過黎嘆左個Set Lunch,lunch menu有西式同日式兩款,種類都幾多,我今日就試左佢地既吉列黑豚定食❣️前菜: 合桃小女子、沙律、茶碗蒸合桃小女子即係將日本魚仔同合桃加啲糖漿一齊炒,魚仔口感脆卜卜咁,沙律菜新鮮爽脆,茶碗蒸燉蛋好嫩滑,夠足料👍🏻👍🏻👍🏻❣️沖繩吉列黑豚定食 💰218💰新鮮即炸既吉列黑豚定食,份量都幾多,預先切好一件件,豬扒鬆軟到你不覺得你在吃豬扒,外脆內軟既口感好正,送飯一流,豬扒肉質鮮嫩唔會好肥,高質💯❣️甜品午市定食可以加$18有精選甜品,餐廳用既係日本直送既蛋糕🍰賣相好精緻,大滿足❤️

❣️前菜: 合桃小女子、沙律、茶碗蒸

❣️沖繩吉列黑豚定食 💰218💰

❣️甜品