2022-08-16 23 浏览
今晚約咗男朋友去睇戲,放工之後我哋去修頓球場附近食車仔麵,佢位置喺地舖方便我哋放工之後行過去食,舖頭乾淨企理,仲可以用手機落單添👍呢一個喉柱牛四寶真心好推介呀!牛四寶入邊個牛孖根足足有三大嚿,食落去好入味骨膠原滿滿!牛坑腩炆得好入味仲有我咪好濃嘅牛丸😏我男朋友叫咗八寶麵,有牛坑腩豬紅大腸豬皮蘿蔔粟米同埋辣魚蛋雲耳,食車仔麵一定要食豬紅同埋豬皮蘿蔔佢全部料都好入味㗎,最鍾意八寶面可以一次過食唔同嘅餸菜,不過留意番份量都幾大🤭🤭我哋叫咗炸雲吞,都炸得幾炸脆口,加埋啲甜酸汁令人哋食完一啖有一啖舖頭個辣菜譜好好味我都買咗一樽辣菜脯返去送面,辣到啱啱好咬落脆口唔油膩😙😚

2022-08-16 34 浏览
🍽 十兄弟車仔麵 📍地址: 灣仔春園街地下16號舖💰只供參考💰人均$50-$100😋難得去到灣仔 想食平少少 睇openrice見到都幾多好評就膽粗粗去試下食 因為有$9一隻鮑魚就想睇下佢有幾大隻😹👉🏻自選車仔麵 $66+鮮製油麵 $14+勁腍牛孖筋 $15+牛骨濃汁牛丸 $15†紅燒鮑魚 $9大和黑豆漿 $13推介!勁腍牛孖筋!好有咬口 好腍糯 牛筋真係痴埋一齊大大條 仲重腩汁味 好正🤣清爽 唔多油 湯底都少油牛骨濃汁牛丸又係一個爆汁之選 入面仲有少少筋 好正 唔係全牛個種太實 中間有少少腍糯 完全係足料 好似食左成隻牛咁鮮製油麵 同出面食開既唔同 唔係咁油膩 所以個湯底都好少油 雖然係腩汁 但濃味得黎唔多油 岩曬唔食太油既我最正係 $9一粒鮑魚!有幾何車仔麵會有鮑魚揀 仲要係紅燒飽魚 唔細粒 食落知真香店員服務👍🏻入黎雖然係用qr code自助點餐 但佢都會見你好似有少少迷惘 而細心推介同埋提你記得禁湯底同禁送出😹唔係就有排等因為係坐靠牆既自修室一人位 佢都有講掛牆有鈎 可以用黎放書包/袋 唔講真係唔會發現😹😹好彩佢有提一提不過冷氣唔夠大 同埋店內唔算多位 係幾地道既車仔麵環境好味
🍽 十兄弟車仔麵

環境: 3/5

午餐
  • 紅燒鮑魚
2022-08-15 26 浏览
今晚屋企又無飯🥲🥲🥲🥲 我都唔想煮 叫埋細佬出街食啦 🥵🥵之前有食過呢間車仔麵外賣 今日落黎堂食 廢事拎黎拎去 又唔環保 一坐低原來堂食qr code 落單 好方便喎 又唔怕落錯單 我地叫左牛四寶面 同埋招牌嗱喳面  依家有啲出名啲既車仔面 埋單差唔多成舊水一碗  我就幾鍾意呢間相對幾貼地 價錢又係街坊價 車仔麵配料份量多 餸多過麵 就算無叫辣 都可以再加啲辣菜脯去吊要吊味 題外話 餐牌有set 定幾款 招牌麵 四寶麵 八寶麵岩晒我地呢啲唔想諗食咩既人😗😗另外啲小食都好吸引 都係around 20幾30 蚊 今日試左炸墨魚丸仲有香辣魷魚🦑 都好出色 係一間性價比高既街坊食堂 😃
今晚屋企又無飯🥲🥲🥲🥲

另外啲小食都好吸引 都係around 20幾30 蚊
今日試左炸墨魚丸仲有香辣魷魚🦑 都好出色
係一間性價比高既街坊食堂 😃
2022-08-15 22 浏览
之前食晏行落春園街見到10兄弟車仔面,張海報話佢1小時買100碗車仔麵,價錢又唔係好貴,行到出晒汗見到舖頭個冷氣好勁即刻入去試吓我叫咗牛四寶,牛四寶有齊牛坑腩牛孖根金錢肚同埋牛丸,呢個侯柱牛四寶湯底好濃份量好大!啲牛坑腩同埋牛孖根真係問得好淋好入味🤤金錢肚有咬口又唔會過咸~個牛丸一咬落去,爆汁~~估唔到牛味咁濃咁香仲叫咗一款小食香炸墨魚丸,揸到表面金黃香脆識落墨魚丸都幾香,可以叫黎同朋友一齊share💕呢幾日真係好熱呀忍唔住叫咗汽水飲,食車仔麵配汽水真係一流,食飽打過隔👏🏼

2022-08-15 28 浏览
琴晚懶得煮飯今日冇飯帶,就同同事一齊落街食lunch,由公司行過去春園街好快,不過都出晒汗, 10兄弟之前都有食過,勝在快靚正,舖頭入邊冷氣仲好大好正我叫咗後候柱牛四寶,🐮啲牛坑腩真係炆好好味,唔怪得知每枱都會有人叫,最鍾意佢個牛根,滿滿骨膠原又好淋😊成個面好大份我差啲食唔晒我同事叫咗嗱喳麵,佢入邊有個瀨尿爆漿牛丸佢一咬落去爭啲噴咗啲汁落我件白色衫度!好彩無事,佢話啲牛丸食落去好濃牛味,入邊個豬紅好爽口同埋魷魚我都偷食咗一條,識落彈牙而且入味我哋叫咗兩款小食一齊分享,炸雲吞$38有七粒,粒粒炸到金黃香脆咬落唔會好油膩,好惹味。另外雞中翼$28有三隻,滷得好入味🐔
2022-08-15 10 浏览
番到屋企老公話唔煮飯,咁又同佢落街食佢最愛車仔麵10兄弟,佢話10兄弟啲湯頭夠濃,啲牛肉又好食所以成日過嚟幫襯我哋嗌咗兩款小食,雞中翼$28有三隻滷水得入味,炸墨魚丸有六粒,唔會炸得過燶,不過不失佢最中意食八寶麵,佢話又想食牛坑腩又想食豬皮蘿蔔,又想食少少菜八寶麵乜都有啱晒佢最緊要份量食樣夠飽!成個車仔麵食完都唔會口渴,真材實料冇落味精我叫左牛四寶,都一樣有牛坑腩但係仲有牛孖根金錢肚牛丸,我最鍾意佢金錢肚又乾淨又入味,咬落去一啲都唔會柴皮抵讚!如果諗唔到食咩想食車仔麵都幾推薦10兄弟環境乾淨又企理,最緊要湯頭同啲餸都好好味

2022-08-12 24 浏览
假日來到港島周圍遊下 因為太早食午餐既關係 去到四點時 有啲肚餓😵‍💫😵‍💫 係灣仔街市附近見到呢間車仔麵店黎個輕食tea 因為book左枱夜晚食飯又唔可以食咁飽🥹🥹 招牌八寶面 $55 有八個餸 cp 值好高!! ✔️特別推介  食到辣既一定要加香辣汁,好惹味 😼😼😼✔️豬大腸乾淨😹😹 好食(本身想叫男朋友食晒) ✔️粟米、蘿蔔、雲耳  八寶麵內仲有啲蔬菜料 唔會全部都係肉 ✔️雞翼 $28 有5 隻 ,雞翼無寫明係咩味, 食落甜甜地有啲似瑞士汁埋單$83 份量剛好既二人下午茶😙😙😙
假日來到港島周圍遊下
因為太早食午餐既關係 去到四點時 有啲肚餓😵‍💫😵‍💫
係灣仔街市附近見到呢間車仔麵店
黎個輕食tea

因為book左枱夜晚食飯又唔可以食咁飽🥹🥹

招牌八寶面
$55 有八個餸 cp 值好高!!
✔️特別推介  食到辣既一定要加香辣汁,好惹味 😼😼😼
✔️豬大腸乾淨😹😹 好食(本身想叫男朋友食晒)

埋單$83 份量剛好既二人下午茶😙😙😙
2022-08-11 29 浏览
諗住出街食個hea lunch 行行下見到有間車仔麵想試下雖然已有啲配好晒餸既麵揀但我比較揀飲擇食 總係有啲餸唔太食 就只能自選 左揀右揀 終於揀到 紅腸 、醉雞卷、蟹柳 +菠菜麵底腩汁多葱 朋友都笑我揀咁耐 以為做緊咩大決定咁😹😹😹😹朋友一秒就決定左 牛四寶麵 佢話睇落抵食 想試下 黎到睇到又真係幾足料 牛坑腩大大件!😈😈😈車仔麵 幾欣賞佢既菠菜麵底 仲有醉雞卷 紅腸呢啲平日較少出現係車仔麵既餸 😗😗香辣玻璃魷魚 魷魚爽口 加上香辣汁好惹味 炸墨魚丸 正常香口食物 都好食
諗住出街食個hea lunch
行行下見到有間車仔麵想試下

雖然已有啲配好晒餸既麵揀
但我比較揀飲擇食 總係有啲餸唔太食 就只能自選
左揀右揀 終於揀到
紅腸 、醉雞卷、蟹柳 +菠菜麵底
腩汁多葱

朋友都笑我揀咁耐 以為做緊咩大決定咁😹😹😹😹

朋友一秒就決定左 牛四寶麵 佢話睇落抵食 想試下
黎到睇到又真係幾足料 牛坑腩大大件!😈😈😈

香辣玻璃魷魚
魷魚爽口 加上香辣汁好惹味
炸墨魚丸 正常香口食物 都好食
2022-08-11 32 浏览
朋友即將離港 問佢有咩想食陪佢食 佢話飲茶 大排檔 茶餐廳仲有車仔麵 🧋🍺🥮今日就黎陪佢食車仔麵站!!!預先上網做左功課,發現呢間近灣仔站既車仔麵都幾多正評 🤓Menu有好多選擇啊!!!我地選左牛四寶麵同埋嗱喳麵另外仲叫左小食墨丸同埋雲吞兩碗麵我地share黎食 咁就可以試到多d款既餸😺d餸平均都整得好好 牛坑腩 牛筋 仲有蘿蔔 都好入味同炆得夠淋 呢d已經set好左好車仔麵既餸既份量都唔少 起碼每樣都有2件 小食上枱係熱辣辣岩岩炸起 但係又唔係等左好耐  讚!!!👍🏻👍🏻朋友食得好滿足!!記住呢d屬於香港既味道🫶🏻🇭🇰#港式車仔麵 #香港味道 #懷舊 #嗱喳面 #灣仔美食

朋友即將離港 問佢有咩想食陪佢食
佢話飲茶 大排檔 茶餐廳仲有車仔麵 🧋🍺🥮

今日就黎陪佢食車仔麵站!!!
預先上網做左功課,發現呢間近灣仔站既車仔麵都幾多正評 🤓

Menu有好多選擇啊!!!我地選左牛四寶麵同埋嗱喳麵
另外仲叫左小食墨丸同埋雲吞
兩碗麵我地share黎食 咁就可以試到多d款既餸😺

朋友食得好滿足!!記住呢d屬於香港既味道🫶🏻🇭🇰

#港式車仔麵 #香港味道 #懷舊 #嗱喳面 #灣仔美食
2022-08-11 25 浏览
最近每星期都有一日要去灣仔training 上星期偶爾比我發現左呢間車仔麵 🍜一如一般既車仔麵店 係可以自己tick食咩餸 上次食三餸 大約$50幾 味道又幾好舖頭好善用位置 有自修室位 又有d圓枱咁岩晒我啊 咁多位唔使排隊嘛 (training 最怕就係遲到😫😫) 今次帶埋同事黎食佢已經set好多既車仔麵 再快靚正d!同埋可以一齊share小食 🤤食神嗱喳面 $49 呢個麵已經包左5個餸 (魷魚 、蘿蔔、豬紅、魚肚、瀨尿牛丸) 仲抵食過散叫啊!!!!😍柱候牛四寶面 同事鍾意食牛 $65 有牛坑腩牛肚牛丸牛筋  呢度仲可以選湯底 出面既粉麵店都食唔到呢個性價比 另外仲叫左雞翼同埋炸墨丸,雞翼有5隻!抵食!! 👍🏻
最近每星期都有一日要去灣仔training
上星期偶爾比我發現左呢間車仔麵 🍜
舖頭好善用位置 有自修室位 又有d圓枱咁

仲抵食過散叫啊!!!!😍
出面既粉麵店都食唔到呢個性價比

另外仲叫左雞翼同埋炸墨丸,雞翼有5隻!抵食!! 👍🏻
2022-08-11 20 浏览
店裡裝潢偏有舊式風味的很有香港式車仔麵的風格餐牌已經有些配好的餐點方便到不同類型的顧客呢碗吾野少選擇紫菜底 會比較吸收湯底濃郁的咖喱湯底很適合車仔麵店家也會分開呈上 讓自己調較濃淡度魷魚和飽魚都很滑溜溜的質地有咀嚼的口感本身就腌製的入味不會給上湯沖淡味道冬菇很飽滿 很大很厚蠔油的味道 讓冬菇味道很香的魚肚已經吸收到鮑汁的味道滑溜溜同帶點爽口另碗叫自己選擇的生菜底不會太吸湯底的嚐到湯底比較清甜魚腐有點像彈牙魚片頭的質感有魚肉的香味飄散出來魚肉並不是那種很實硬的是有分層 有勁度的牛坑腩和牛柏葉也已經吸收滷汁表面的顏色都看到腌製的很入味牛柏葉依舊爽口蘿蔔帶點清甜味沒有苦甘味
店裡裝潢偏有舊式風味的

表面的顏色都看到腌製的很入味
牛柏葉依舊爽口

蘿蔔帶點清甜味
沒有苦甘味
放工去左灣仔食碗車仔麵先係港島區難得搵到間價錢親民既車仔麵平時食個米線🍜3餸都近60蚊2個人食咁多野先人均$70真心超平,又好食😋👍🏻我哋2碗都係揀咗自選車仔麵🍜首先,揀麵底有好多選擇👍🏻👍🏻👍🏻成11種麵底我都第一次見👍🏻總有一款啱你🥳之後就自己揀食咩餸啦成50款😱太多選擇啦👍🏻👍🏻👍🏻我地分別揀左豆卜,炸魚皮,日本珍寶蟹柳,煙燻鴨胸,柱侯牛坑腩,滷水豬大腸好足料,份量都唔少㗎,勁入味😍之後就揀要咩湯底有5種湯底👍🏻👍🏻我哋就揀咗腩汁同埋秘製香辣汁😍辣汁仲可以另上👍🏻👍🏻👍🏻之後可以揀返要唔要佢地自家製嘅魔鬼辣椒醬其中一碗就揀咗中辣🌶️,佢就另上既,真係勁辣👍🏻👍🏻👍🏻另外再加左個腐乳通菜👍🏻$19蚊好鬼多,勁低食竟然呢度有好耐冇見嘅王老吉😱😱朋友即刻叫左黎飲👍🏻👍🏻👍🏻依然咁好飲🥳十兄弟車仔麵 (灣仔)📍灣仔春園街地下16號我既評分(5⭐️為滿分)環境:⭐️⭐️⭐️⭐️食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️推薦:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
放工去左灣仔食碗車仔麵先
係港島區難得搵到間價錢親民既車仔麵
平時食個米線🍜3餸都近60蚊
2個人食咁多野先人均$70
真心超平,又好食😋👍🏻

我哋2碗都係揀咗自選車仔麵🍜
首先,揀麵底
有好多選擇👍🏻👍🏻👍🏻
成11種麵底我都第一次見👍🏻總有一款啱你🥳

之後就自己揀食咩餸啦
成50款😱太多選擇啦👍🏻👍🏻👍🏻
好足料,份量都唔少㗎,勁入味😍

之後就揀要咩湯底
有5種湯底👍🏻👍🏻
我哋就揀咗腩汁同埋秘製香辣汁😍
辣汁仲可以另上👍🏻👍🏻👍🏻

之後可以揀返要唔要佢地自家製嘅魔鬼辣椒醬

其中一碗就揀咗中辣🌶️,佢就另上既,真係勁辣👍🏻👍🏻👍🏻

另外再加左個腐乳通菜👍🏻$19蚊好鬼多,勁低食

竟然呢度有好耐冇見嘅王老吉😱😱朋友即刻叫左黎飲👍🏻👍🏻👍🏻
依然咁好飲🥳

十兄弟車仔麵 (灣仔)
📍
灣仔春園街地下16號

我既評分(5⭐️為滿分)
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
推薦:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2022-08-10 18 浏览
Chur完個project 同同事落街食碗麵,十兄弟,一入到去,冷氣涼爽!姐姐如常親切,過嚟落單 照舊,叫個牛四寶多蔥加菜脯,加多碗嗱喳麵,加罐可樂,叫多2個小食,呢一個鐘,絕對係打工仔既小確幸上菜快靚正,我叫個柱侯牛四寶麵,從來唔會令人失望,d餸一如既往鋪滿個麵,睇到就覺得好滿足,食肉獸一啖接一啖,個牛坑腩炆到好焾,再食啖牛孖筋,再加一口彈牙牛丸,食舊慢煮金錢肚,啜返啖麵,飲啖湯,哇,😫覺得頭先辛苦返工頓時都值得!🥺🥺再咬啖炸墨丸,配一口炸雲吞,加多啖可樂,🤭🤭即刻爽哂,十兄弟真係打工仔lunch福音食堂,幾十蚊食到碗牛四寶,食到碗嗱喳麵,但老闆對食材既處理絕對唔嗱喳,唔嗱西,抵你成為我地成班同事既canteen🤩💋

2022-08-10 20 浏览
小 社 畜 🐷 O T 完 . 落 街 整 返 碗 麵 🥣揀 左 碗 招 牌 八 寶 麵 🍜 $ 5 5麵 底 : 油 麵 ✨湯 底 : 咖 喱 汁 💫辣 度 : 小 辣 🌶配 料: 牛 坑 腩、 豬 大 腸、 豬 紅、 豬 皮、 蘿 白、 魚 蛋、 雲 耳、 粟 米 🤭 多 蔥 多 菜 脯 是 常 識 吧 加 多 個 香 辣 玻 璃 魷 魚 🦑  $ 3 8 無 得 輸 🤣💕 魚 蛋 超 好 味 ✨ 陳 皮 味 同 魚 味 都 幾 濃依 家 好 少 食 到 了 ☺️ 💕 豬 紅 辣 辣 地 . 有 咬 口 💕 牛 坑 腩 燘 到 好 焾 . 好 入 味 💕 豬 大 腸 清 得 好 乾 淨 . 滷 得 好 夠 味 💕 雲 耳 同 粟 米 爽 口 又 健 康 👅
小 社 畜 🐷 O T 完 . 落 街 整 返 碗 麵 🥣

💕 牛 坑 腩 燘 到 好 焾 . 好 入 味

💕 豬 大 腸 清 得 好 乾 淨 . 滷 得 好 夠 味

💕 雲 耳 同 粟 米 爽 口 又 健 康 👅
2022-08-10 17 浏览
柱侯牛四寶有齊五香金錢肚、濃汁牛丸、牛坑腩同牛孖筋😍五香金錢肚彈牙而且有咬勁。濃汁牛丸來自振興,難怪爽口得嚟充滿肉汁💦牛坑腩完全唔乾嚡,柱侯汁入晒味之餘又唔會流失其肉味。牛孖筋入口即溶,我諗就連老人家都食到!友人點嘅嗱喳麵就有醬爆瀨尿牛丸、香辣豬紅、蘿蔔、鮑汁魚肚同香辣魷魚😍個瀨尿牛丸超正,堅係醬爆‼️啲汁差啲射到對面🤣🤣鮑汁魚肚超入味又有咬口~由於個麵太出色,我哋仲嗌多幾款小食😋香辣玻璃魷魚爽口彈牙,個辣汁好香🤤炸雲吞唔會太油膩,口感酥脆。蝦肉夠大粒,肉質鮮美嫩滑~雞中翼濕潤入味,食到唔夠喉想encore!只可惜當時已經飽到上心口🙈